Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
AVI to DVD ,vagy S/VCD
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Hát ez nem az én 733 mhz-es gépemnek való. Egy perc mire elindul, a továbbiakban csinálni sem sokmindent hajlandó...
Eléggé kész van a winem, de azért ez durva volt.
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Nah, ez is rossz lett. De hiszek, csak most ez volt kéznél, és amíg nem voltam itthon, gondoltam hagy dolgozzon a gép...
Beszerzek egy pinnacle studio 9-et.
adok én ha kell!
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Nah, ez is rossz lett.
De hiszek, csak most ez volt kéznél, és amíg nem voltam itthon, gondoltam hagy dolgozzon a gép...
Beszerzek egy pinnacle studio 9-et.
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Most egy 80 perceset csináltam uleaddel... Gyönyörű a kép, legalábbis annak tűnik. Ha működik végig, akkor nekem ez megfelel.. szerintem szép lett a kép nagyon.
látom nem akarsz nekem hinni, én pl. dv video anyagokat szoktam szerkeszteni, vágni, kirakni dvd re stbstb és mindig a pinaccle vel csinálom. jobb mint az ulead. talán még valamivel gyorsabb is! ( nem jelentősen)
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Sziasztok !
A Canopus procoder-el küzdök, aviból készűl mpeg2 dvd-hez, a helyes ratio beállítás nem akar sikerűlni. Az a gondom, hogy asztali dvd-n lejátszva megírt dvd film két széléből hiányzik mindkét oldalon, "kilóg" a képből. Azért nem az írom, hogy levágja, mert a pc-n a teljes kép látszik tehát minden oszlop megvan az mpeg2 fájlban. Próbáltam a dvd lejátszón állítani a képarányon (4:3 letterrbox, 4:3 panscan, 16:9) de akkor sem jön elő a hiányző két szél.
Eddig tmpgenc-vel dolgoztam, ott a center (custom size) -al meg tudtam csinálni, hogy ne a "hasznos" képből vegyen le a tv-n hanem rakott hozzá fekete csíkot és az tünt el.
Szóval, van valakinek ötlete miért tűnik el a tv-n a két széléből egy-egy sáv miközben pc-n lejátszva teljes a kép?
Köszi !
a canopus progikkal az a baj, hogy ugyan működnek, de igazán az ő speckó kártyájukra vannak specializálva. a hardveres eszközükkel ezek a műveletek pont 10ed annyi idő alatt vannak kész. amúgy igen jó progik. bár az edius is menne kártya nélkül
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Most egy 80 perceset csináltam uleaddel... Gyönyörű a kép, legalábbis annak tűnik. Ha működik végig, akkor nekem ez megfelel.. szerintem szép lett a kép nagyon.
-
Vendég
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Szóval, van valakinek ötlete miért tűnik el a tv-n a két széléből egy-egy sáv miközben pc-n lejátszva teljes a kép?
Mert ez a TV szabvány szerinti és képarányhelyes megoldás.
Le is lehet ellenőrizni. Meg kell nézni, hogy pl. egy DV kamera hogyna nyomja rá a TV-re a jelet és, hogy az hogy néz ki digizés után a PC-n. Az eltérés szemmel látható lesz.
Zorro köszi a gyors választ !
Ezek szerint semmi esély arra, hogy a pc-n (pl) avi-ból készített mpeg2 (dvd) a tv-n teljes szélességében látszódjon?
A tmpgenc-vel ezt úgy oldottam meg, mint már írtam custom size - 720X576 lesz majd az mpeg2 , kb 30-at vág le a két oldalon, 720-(2X30)=660, a függőleges pedig az eredeti avi fájl oldal arányszámával elosztom a 660-at. Ha ezt pc-n nézem pl power dvd-vel akkor lesz két fekete csík a kép két szélén, a tv-pedig pont ez a két csík fog eltünni és a hasznos kép megmarad.
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Mert ez a TV szabvány szerinti és képarányhelyes megoldás.
Le is lehet ellenőrizni. Meg kell nézni, hogy pl. egy DV kamera hogyna nyomja rá a TV-re a jelet és, hogy az hogy néz ki digizés után a PC-n. Az eltérés szemmel látható lesz.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Próbaképpen egy 20 perces videót akarok konvertálni tmpgenc-cel dvd-be. 15 óra van hátra. Micsinál ez???
Minőséget.
Szóval az Ulead az egy sz... Aki minőségi munkát akar, annak a minimum a TMPGEnc kell. Hobby célra az "ára" is kedvező :-))
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G
-
Vendég
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Sziasztok !
A Canopus procoder-el küzdök, aviból készűl mpeg2 dvd-hez, a helyes ratio beállítás nem akar sikerűlni. Az a gondom, hogy asztali dvd-n lejátszva megírt dvd film két széléből hiányzik mindkét oldalon, "kilóg" a képből. Azért nem az írom, hogy levágja, mert a pc-n a teljes kép látszik tehát minden oszlop megvan az mpeg2 fájlban. Próbáltam a dvd lejátszón állítani a képarányon (4:3 letterrbox, 4:3 panscan, 16:9) de akkor sem jön elő a hiányző két szél.
Eddig tmpgenc-vel dolgoztam, ott a center (custom size) -al meg tudtam csinálni, hogy ne a "hasznos" képből vegyen le a tv-n hanem rakott hozzá fekete csíkot és az tünt el.
Köszi !
-
Vendég
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Sziasztok !
Köszi !
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Próbaképpen egy 20 perces videót akarok konvertálni tmpgenc-cel dvd-be. 15 óra van hátra. Gyá. Ulead nem dolgozott ennyit a 40 percessel sem... Micsinál ez???
a megoldás pinnacle studio 9 !!
A 05-ös PCworld lemezmellékletén most rajta van egy kipróbálható verzió belőle.
A többi csak keresés kérdése......
én tudok adni egy verziót! tök hivatalos pinnacle :vazeg:
-
Vendég
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Próbaképpen egy 20 perces videót akarok konvertálni tmpgenc-cel dvd-be. 15 óra van hátra. Gyá. Ulead nem dolgozott ennyit a 40 percessel sem... Micsinál ez???
A 05-ös PCworld lemezmellékletén most rajta van egy kipróbálható verzió belőle.
A többi csak keresés kérdése......
-
Vendég
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Milyen géped van??
Nekem speciel az Ulead (3 féle is van) mind lassabb volt mint a TMPGenc.
AVI to DVD ,vagy S/VCD
AVI to DVD ,vagy S/VCD
-
Vendég
AVI to DVD ,vagy S/VCD
De azzal MPG-et kapok, nem?Azt utána már nem konvertálja a dvd authorizáló?
A TMPGenc-nek van DVD formátuma.
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Talán próbáld meg pinnacle studio 9 esel, azzal nekem ment mindig
AVI to DVD ,vagy S/VCD
De azzal MPG-et kapok, nem?
Azt utána már nem konvertálja a dvd authorizáló?
-
Vendég
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Ulead? Mert? Mivel csináljam?
Pl. TMPEGenc DVD author-al.
Az se egy világszám, de eddig jó volt nekem.
Az AVI-t viszont előbb konvertálni kell, pl. a sima TMPGenc-el, bár azt sokan szidják, hogy nem jó a minősége, de én csináltam DV kamerás felvételeket, amit így írtam ki DVD-re, hát nemigen láttam különbséget egy sima TV-n.
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Ulead? Mert? Mivel csináljam?
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Próbaképpen írtam egy DVD-t avi-ból. A film háromnegyedénél elcsúszik a hang a pi***ba. Visszaugrik, kb öt percen keresztül csúszik úgy egy percet a hang, majd abszolút elnémul. Ulead-del csináltam. Mi lehet a gond?
az ulead a gond!!!
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Próbaképpen írtam egy DVD-t avi-ból. A film háromnegyedénél elcsúszik a hang a pi***ba. Visszaugrik, kb öt percen keresztül csúszik úgy egy percet a hang, majd abszolút elnémul. Ulead-del csináltam. Mi lehet a gond?
AVI to DVD ,vagy S/VCD
a virtdubbal *.avi -t kell létrehozni!!!! divix4 kódolással.
Aztán meg nézel, hogy mitől olyan sz...r a kép.
Maradj csak a frame server megoldásnál, és tallózd ki ahogy írtam, vagy egy másik bevált megoldás:
Telepítsd fel a VobSub-ot. Ha ez fennt van és a fps is 25, akkor már nem is kell a VirtualDub, mert a TMPGEnc-ben mikor megnyitod az avi-t, automatikusan meghívja a feliratozást is. Egy gond lehet, hogy a hang nem jön át rendesen (pl. vbr mp3), de erre is van megoldás, átmenetileg kapcsold ki az enviromental setting-nél az AVI2-OpenDML input szűrőt.
AVI to DVD ,vagy S/VCD
Sziasztok! Én feliratos avi filmet szeretnék átkódolni svcd-be. Odáig eljutok, hogy a virtual dubbal létrehozom a *.vdr file-t, de a TMPGenc-be nem tudom betallózni,mert nincs ilyen kiterjesztésű file a választási lehetőségek között.Mit kéne csinálmom, hogy működjön?Ha valaki tudja kérem küldjön e-mailt.Köszi
a virtdubbal *.avi -t kell létrehozni!!!! divix4 kódolással. utána a tmpeg simán fel fogja ismerni és megcsinálja! tehát amikor a virtdubban kész vagy akkor mentés másként, és tömörített avit kell csinálni. 2500 as fix rátával legalább, különben szar lesz az mpg-éd.