Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foobar2000
Foobar2000
A kérdésem, amire sosem jön válasz: DPC latency?
Foobar2000
Ezt most nem igazán értem, de ha "bárhogy" rá tudod bírni a pattogásmentes működésre, akkor szoftveres gond lehet.
Tuti hogy szoftveres a gond!
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
- Z.É.T. (exAtcBp)
- Törzsvendég

- Értékelés: 211
Foobar2000
*ha belépek a vezérlőpult -> hangokba és rámegyek a felvétel fülre akkor nem pattog
Ezt most nem igazán értem, de ha "bárhogy" rá tudod bírni a pattogásmentes működésre, akkor szoftveres gond lehet.
E-mail: [email protected]: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Foobar2000
az új asio máshova kerül (c:\Users\****\AppData\Roaming\foobar2000\user-components\), de inkább töröld ki amit beraktál fájlokat s ő telepítse fel - kipróbálom
s mi az alaplapodon lévő usb eszköz típusa /család? - ATI SB700 - EHCI USB 2.0 Controller
előtte volt olyan hogy rendbe működött? - nem
megpróbálhatod azt hogy egyszerűen törlöd az eszközkezelőből s újraindítod a gépet
vagy pedig raksz fel más usb drivert (nem feltétlenül azt ami a gyári lemezen van!) - kipróbálom
*ha belépek a vezérlőpult -> hangokba és rámegyek a felvétel fülre akkor nem pattog
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Foobar2000
Én voltam, aki az AMD vs. HiVox-ra gyanakodott.
A tünet a következő:
a minap sikerült szert tennem egy AMD chipel szerelt ASUS laptopra.
A foobar 1.x (pontosan fejből nem emlékszem) pattogva, sercegve játsza a zenét, néhány tizedmp-re pedig fehérzaj szerű hang jön be random a csatornákon.
File buffer: 100MB, ill. 1020ms
Replay gain off.
Output: USB kimenet kiválasztva.
Minden USB-n próbáltam, mindenhol ugyanaz a hiba.
pl.: foobar, WMP, BSplayernél csinálja, renoise zeneszerkesztő szoftvernél nem.
Mi lehet a hiba oka, illetve mivel próbálkozzak? Érdemes korábbi foobart feltennem?
Köszi előre is
ui.: ha az ASIO plugint berakom a components mappába a foobar nem indul el, hibaüzenetet ír ki.
az új asio máshova kerül (c:\Users\****\AppData\Roaming\foobar2000\user-components\), de inkább töröld ki amit beraktál fájlokat s ő telepítse fel
s mi az alaplapodon lévő usb eszköz típusa /család?
előtte volt olyan hogy rendbe működött?
megpróbálhatod azt hogy egyszerűen törlöd az eszközkezelőből s újraindítod a gépet
vagy pedig raksz fel más usb drivert (nem feltétlenül azt ami a gyári lemezen van!)
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 99
Foobar2000
Wasapinál a Buffer length 50 ms-ra állítsd!
Foobar2000
Én voltam, aki az AMD vs. HiVox-ra gyanakodott.
A tünet a következő:
a minap sikerült szert tennem egy AMD chipel szerelt ASUS laptopra.
A foobar 1.x (pontosan fejből nem emlékszem) pattogva, sercegve játsza a zenét, néhány tizedmp-re pedig fehérzaj szerű hang jön be random a csatornákon.
File buffer: 100MB, ill. 1020ms
Replay gain off.
Output: USB kimenet kiválasztva.
Minden USB-n próbáltam, mindenhol ugyanaz a hiba.
pl.: foobar, WMP, BSplayernél csinálja, renoise zeneszerkesztő szoftvernél nem.
Mi lehet a hiba oka, illetve mivel próbálkozzak? Érdemes korábbi foobart feltennem?
Köszi előre is
ui.: ha az ASIO plugint berakom a components mappába a foobar nem indul el, hibaüzenetet ír ki.
Foobar2000
No, lehet megvan mi az oka, hogy a foobar kiakad a netbbokon: a wasapira gyanakszom. Két napja hiba nélkül megy 'normál' módban a foobar...
A chatboxban elkaptam egy párbeszéd végét: valami AMD<->Hivox összeakadásról...lehetne erről bővebben olvasni itt?
MOndjuk nem hinném, hogy ez az oka a hibának, mert az asztali gépen hiba nélkül megy AMD procin-igaz asio-val-a foobar.
biztos vagyok benne hogy nem az AMD mint márka a hibás, max az azon lévő vezérlő chip (szal ez elég nagy általánosítás)
de az a terhelés amit érzékelsz biztos hogy jelentkezik valamibe, azt még nem nézted meg mit terhel annyira?
mert az is lehet hogy csak az eszközkezelőből ki kéne dobni azt az elemet hogy építse újra, vagy ráfrissíteni ...
Foobar2000
Aki ASIO-val használja a foobart annak talán érdekes lehet: http://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_asio
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Foobar2000
No, lehet megvan mi az oka, hogy a foobar kiakad a netbbokon: a wasapira gyanakszom. Két napja hiba nélkül megy 'normál' módban a foobar...
A chatboxban elkaptam egy párbeszéd végét: valami AMD<->Hivox összeakadásról...lehetne erről bővebben olvasni itt?
MOndjuk nem hinném, hogy ez az oka a hibának, mert az asztali gépen hiba nélkül megy AMD procin-igaz asio-val-a foobar.
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Foobar2000
Köszi!
Máris jobban szól.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11455
- Kapcsolat:
Foobar2000
A foobar hangerőszabályzása akkor is magasabb felbontással történik, ha a kimenet 16 bitre van állítva (wasapi)?
Igen, a Foobar belső jelfeldolgozása adott, nem függ a környezettől ilyen szempontból.
Foobar2000
A foobar hangerőszabályzása akkor is magasabb felbontással történik, ha a kimenet 16 bitre van állítva (wasapi)?
Foobar2000
Kicsit félreértelmezted a soraimat, de legalább szereztél néhány vidám percet. A legtöbb víruskeresőnek, rendszervédelmi eszköznek vannak folyamatosan futó szolgáltatásai (alkalmazások viselkedésének felügyelete, valós idejű állományfigyelés, stb.), ezeket érdemes kikapcsolni és néha manuálisan átvizsgálni, megpucolni a gépet szükség szerint. A problémán nem segít a gyorsabb CPU és a több RAM, mivel nem statikus terhelés, hanem inkább a futó processek mennyisége okoz gondot. Próbáld ki a Fidelizer programot és ha nem érzékelsz különbséget a hangzásban általa, akkor ne foglalkozz a kérdéssel! De ha mégis, akkor lehet gondolkodni a PC további sorsán.
Köszi a választ ! Igazándiból nem értelmeztem félre ,csak rosszul kérdeztem (amit a többiek ki is használtak )
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11455
- Kapcsolat:
Foobar2000
Lehet nevetni.....de azért kérdeztem,mert " a folyamatosan vizslató vírusirtó..... a jó hangzás halála ".
Kicsit félreértelmezted a soraimat, de legalább szereztél néhány vidám percet. A legtöbb víruskeresőnek, rendszervédelmi eszköznek vannak folyamatosan futó szolgáltatásai (alkalmazások viselkedésének felügyelete, valós idejű állományfigyelés, stb.), ezeket érdemes kikapcsolni és néha manuálisan átvizsgálni, megpucolni a gépet szükség szerint. A problémán nem segít a gyorsabb CPU és a több RAM, mivel nem statikus terhelés, hanem inkább a futó processek mennyisége okoz gondot. A Torrent programok gyenge, de folyamatos terhelést adnak a merevlemeznek és az adatcsatornáknak, mivel ütemesen mentegetik a cashből a lemezre a letöltött állományt. Sok pattogó hangú PC-n segített már a kikapcsolása.
Próbáld ki a Fidelizer programot és ha nem érzékelsz különbséget a hangzásban általa, akkor ne foglalkozz a kérdéssel! De ha mégis, akkor lehet gondolkodni a PC további sorsán.
Foobar2000
Én még mindig röhögök.
Köszönöm Neked a mai nap első jó poénját!
Nincs mit , örülök ,hogy kellemes perceket okozhattam !
-
Vendég
Foobar2000
Egyenlőre 16 gigánál többet nem tervezek.....
Akkor meg nem mindegy?
De ennyi RAM mibe van? Ha MAC akkor ugyse kell virusirtó.
Foobar2000
Én még mindig röhögök.
Köszönöm Neked a mai nap első jó poénját!
Foobar2000
több RAM és nincs gond.
Egyenlőre 16 gigánál többet nem tervezek.....
-
Vendég
Foobar2000
Lehet nevetni.....de azért kérdeztem,mert " a folyamatosan vizslató vírusirtó..... a jó hangzás halála ".
több RAM és nincs gond.
Foobar2000
Ez tuti nem komolyan gondoltad....

-
Vendég
Foobar2000
Esetleg melyik vírusirtó progit ajánljátok (tapasztalat alapján) , ami a legkevésbé szól bele a hangzásba ?
Ez tuti nem komolyan gondoltad....

Foobar2000
Esetleg melyik vírusirtó progit ajánljátok (tapasztalat alapján) , ami a legkevésbé szól bele a hangzásba ?
[ A nap kérdése. ]
Foobar2000
Foobar2000
Folyamatosan vizslató vírusirtó, rendszervédelem, de még a torrent is a jó hangzás halála. Amennyiben megoldható, a zenegéppel ne Netezzünk! Egy közepes CD játszó árából össze lehet rakni egy Barebone PC-t, vagy venni egy használt laptopot, amit csak zenék, filmek lejátszására használunk, minden felesleges funkciót kikapcsolva. Erre jó például a Fidelizer szoftver, ami kellően lebutítja a Windowst és csak a szükséges alkalmazásokat, szolgáltatásokat hagyja futni.
nyalván
ezel csak azt akartam mondani hogy még látatlanba se lehet nagyon megmondani mi okozhatja konkrétan mert kb. bármi lehet ...
ha már butítás akkor inkább Live XP/win7
ott tényleg csak annyit tölt be amennyit akarsz s hazavágni se lehet, mert nincs mit karácsony 2