Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Foobar2000

Vendég

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A segítségeteket szeretném kérni.Emu0202 usb dac-ot használok, hozzávaló asio driverrel szól nekem a legjobban.
Egy kis gondom van vele. Minden pc bekapcsolás után újra be kell állítani az asio drivert a foobar-ban, mert elfelejti. Nem nagy dolog, de azért mégis jobb lenne, ha nem kellene mindíg beállítani. Más nem tapasztalt ilyet?

Mickey

Már másoktól is olvastam ilyet. Ha jól tudom, nincs megoldás rá.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Megtudja nekem mondani valaki, hogy mi a lenyegi kulonbseg az Asio, es a KS kozott?Elonye - hatranya?

Elore is koszi.

Csak hogy még nagyobb legyen a "káosz" ASIO versus Kernel S. ügyben.
Van olyan plugin (vagy valami beépülő program? ) amiben mindkettő megtalálható. :lol!:

ASIO2KS : http://www.asio2ks.de/

Hogy hogyan műxik esetleg a Foobarral még nem tudom ,még csak a System32 mappába tettem,ott megnyitottam ,de még nem sok értelmét látom .
Ezzel nem azt akartam mondani,hogy értelmetlen a dolog,csak én még nem tudom
zene hallgatásnál hasznát venni.
Azért raktam be ide ,hátha van valaki aki már jobban ismeri ezt.

Mickey
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Mickey »

A segítségeteket szeretném kérni.
Emu0202 usb dac-ot használok, hozzávaló asio driverrel szól nekem a legjobban.
Egy kis gondom van vele. Minden pc bekapcsolás után újra be kell állítani az asio drivert a foobar-ban, mert elfelejti. Nem nagy dolog, de azért mégis jobb lenne, ha nem kellene mindíg beállítani. Más nem tapasztalt ilyet?

Mickey

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Csak azert kerdeztem, mert vettem 1 ESI U24XL USB DAC-ot, es azon az van, hogy Asio support, eddig pedig KS-t hasznaltam. Kivancsi leszek a kulonbsegre, de tartok tole, hogy nem lesz szamomra hallhato kulonbseg.
Próbálkozni kell,ha megy mindkettő rajta és a jobb hangúnál maradni.

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Zizi »

Csak azert kerdeztem, mert vettem 1 ESI U24XL USB DAC-ot, es azon az van, hogy Asio support, eddig pedig KS-t hasznaltam. Kivancsi leszek a kulonbsegre, de tartok tole, hogy nem lesz szamomra hallhato kulonbseg.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Röviden ennyi lenne amit én tudok róla mondani,de majd várjuk a nálam jobban hozzáértők véleményét is.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Az ASIO-t a kernel mixer kikerülésére és az alacsony Latency (késés)-re találták ki,a KS-t pedig egyértelműen csak és kizárólag a Win.XP kernel mixerének megkerülésére. (A KS a Latency-vel nem foglalkozik)

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Megtudja nekem mondani valaki, hogy mi a lenyegi kulonbseg az Asio, es a KS kozott?Elonye - hatranya?

Elore is koszi.

A KS (Kernel Streaming) és az ASIO ( Audio Stream Input Output) lényege abból áll,hogy ezek a Windows XP kernel mixerét megkerülve ,egy sokkal tisztább ,bit pontosabb,jelet tudnak juttatni a hangkártyára. (ezért is jobb a hang minőségük azoknak a programoknak amelyek ezeket(KS,ASIO) tudják kezelni).
Az ASIO-nak még a profi programoknál van létjogosultsága az alacsony Latency használata miatt.Ez(mármint a Latency) érdemben nem szól bele a hangminőségbe ,de egy zenésznek nagy szüksége van rá,leginkább akkor ,ha Midi billentyűzetet használ,már csak azért is mert be tudja állítani,hogy a leütés és a megszólalás között minél kisebb legyen időben a különbség.
Mindkét megoldás (KS ,ASIO) használata jobb hangminőséget eredményez,de a köztük lévő hangbéli különbség, már ízlés dolga.

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Zizi »

Megtudja nekem mondani valaki, hogy mi a lenyegi kulonbseg az Asio, es a KS kozott?
Elonye - hatranya?

Elore is koszi.

Vendég

Foobar2000

Én is csak simán telepitettem,és megy minden gond nélkül,a beállitások maradtak,sőt az előző lejátszási lista is.
nekem is ugyan igy...

svga
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: svga »

Én is csak simán telepitettem,és megy minden gond nélkül,a beállitások maradtak,sőt az előző lejátszási lista is.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: nehai »

Ez most egy megint eltalált verzió, nálam jobb mint a 0.9.6.1-es. Helyére kerültek a dolgok.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Aha nekem is mükszik csak féltem,hogy elvesznek a beállitásaim de minden maradt a régi.

Vendég

Foobar2000

Aha nekem is mükszik csak féltem,hogy elvesznek a beállitásaim de minden maradt a régi.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Pár napja megjelent a Foobar2000 ,legújabb verziója,ha még valaki nem tudja.   Ez már nem Béta verzió. 
----2009-02-25
Final version of foobar2000 v0.9.6.3 has been released. Since this version addresses multiple known security vulnerabilities, upgrading from any older versions is strongly recommended.----

Nekem v0.9.6.2 van,hogy lehet az újabb verzióra upgradelni?

Én rátelepítem a régire!Müxik!

Vendég

Foobar2000

Pár napja megjelent a Foobar2000 ,legújabb verziója,ha még valaki nem tudja. Ez már nem Béta verzió. 
----2009-02-25
Final version of foobar2000 v0.9.6.3 has been released. Since this version addresses multiple known security vulnerabilities, upgrading from any older versions is strongly recommended.----

Nekem v0.9.6.2 van,hogy lehet az újabb verzióra upgradelni?

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Pár napja megjelent a Foobar2000 ,legújabb verziója,ha még valaki nem tudja. Ez már nem Béta verzió.

----2009-02-25

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: nehai »

Nem csak valószínűleg

keji
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: keji »

A hibaüzenet pedig: Unrecoverable playback error: KS output error: error opening device
A HD1 nem csak 48kHz/16 bit-et tud?
Amit Te mutattál zene pedig 88,2kHz/24 bit (és 6 csatornás ha jól látom)amit ez a DAC már nem támogat.DS-ben a Foobar szoftveresen konvertálja át és így le tudod játszani.
De KS-t vagy ASIO-t már nem tudsz ezzel a DAC-al ilyen nagy mintavételezésnél ,azokat valszeg a Carat Peridot vinné,mert az 192kHz/24bit-et is tud.

Valószínűleg igazad van! Köszi

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

A hibaüzenet pedig: Unrecoverable playback error: KS output error: error opening device
A HD1 nem csak 48kHz/16 bit-et tud?
Amit Te mutattál zene pedig 88,2kHz/24 bit (és 6 csatornás ha jól látom)amit ez a DAC már nem támogat.DS-ben a Foobar szoftveresen konvertálja át és így le tudod játszani.
De KS-t vagy ASIO-t már nem tudsz ezzel a DAC-al ilyen nagy mintavételezésnél ,azokat valszeg a Carat Peridot vinné,mert az 192kHz/24bit-et is tud.

keji
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Foobar2000

keji
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Foobar2000

Sziaszatok!

Foobar-ban használom az usb hd1 hangkarit, KS üzemmódban, a közismert play 2x pause indítással.
Azonban a minap letöltöttem a képen látható művet és csak DS módban hajlandó elindulni (asio4all -al sem).

Mi a véleményetek?

keji

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Sziasztok! 
Véleményeteket szeretném kérni Audio CD írás témában, ki milyen szoftvert használ, mit javasoltok, van -e egyáltalán hallható különbség, jelenleg Flac -ből, Nero -val írok a saját (nero) flac plug-in -jával.

Biztos volt már róla szó, csak lusta vagyok visszaolvasni

Előre is köszönöm a segítséget.

Szerintem elöször alakítsd vissza wav-á lehetőleg Flac Frontendel és utána már írhatod Neroval.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Ha Linux marad, akkor az Amarok lejátszó program is jó lehet: http://linuxman.freeblog.hu/archives/20 ... _Amarok_2/ 
De ha Windowsos( én inkább ezt ismerem ,linuxban nem vagyok otthon) akkor csak is a Foobar2000.

Köszönöm még1X!

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Ha Linux marad, akkor az Amarok lejátszó program is jó lehet: http://linuxman.freeblog.hu/archives/20 ... _Amarok_2/

De ha Windowsos( én inkább ezt ismerem ,linuxban nem vagyok otthon) akkor csak is a Foobar2000.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”