Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audio Cd irása
Audio Cd irása
Köszönöm a szakszerű tájékoztatást. Érdekes, amit a Lossless Audio Chechker "CUTOFF"-nak minősített, azpn semmiféle vágás nem látható a Spek-kel. Az auCDtect pedig CDDA 99%-ra következteti. Ilyenkor is érdemes kiírni?
Én általában letesztelem többféle progival, meg belehallgatok. Ha 4-ből 3 gyanúsnak minősíti akkor nem írnám ki.
Az aucdtect nullás opcióval (detection mode is -m 0, ha jól emlékszem) sztem megbízhatóbb mint a Lossless Audio Checker.
Ha spek & aucdtect szerint is real cdda, akkor írhatod.
Audio Cd irása
Köszönöm a szakszerű tájékoztatást. Érdekes, amit a Lossless Audio Chechker "CUTOFF"-nak minősített, azpn semmiféle vágás nem látható a Spek-kel. Az auCDtect pedig CDDA 99%-ra következteti. Ilyenkor is érdemes kiírni?
Audio Cd irása
Sziasztok!
Losless audio checker-rel ha fájlokat ellőrzök, a "CUTOFF" eremény mit jelent pontosan?
köszi!
Én úgy tudom , azt jelzi, hogy nem 100% veszteségmentes cdda -lossless- a tesztelt anyag. Hanem mondjuk lossy (pl lebutított mp3 minőség) CUTOFF -vágott-.
Erre a célra én a spek analyzert használom (http://spek.cc/)
Pl itt egy LOSSLESS veszteségmentes diagram, itt teljes a hangkép 0-22khzig >
Itt meg egy lossy -mp3 file- (CUTOFF) diagramja. Látható hogy az mp3 encoder csinál egy brutális vágást (cut) 16 khz felett
Tehát azt a hangtartományt "kitörli" a zenéből, ezért rosszabbul szól, de kevesebb helyen elfér az anyag (tömöríti>
Van lehetőség arra, hogy egy gyengébb minőségű mp3 filet > wavba konvertálni (sok ilyet találhatsz a neten). Namost a Lossless audio checker az ilyet CUTOFFal jelzi/szűri ki.. Az ilyen rosszabb minőségű, nem teljes értékű wav/flac file.
Az igazsághoz tartozik, hogy régi vagy gyengébb minőségű felvételeket szintén azonosíthat CUTOFFnak. Lényeg, hogy az ilyen file nem tartalmazza a teljes "hangspektrumot", valszeg gyengébben fog szólni.
Ennek ellenőrzésére több szoftver is van (audiochecker 2.0, auCDtect.exe, stb)
p.s : javítsatok ha tévedek
Audio Cd irása
Sziasztok!
Losless audio checker-rel ha fájlokat ellőrzök, a "CUTOFF" eremény mit jelent pontosan?
köszi!
Audio Cd irása
Ennyire azért nem rossz a helyzet. A rippelés nem gyors felmásolást, hanem erőltetett fizikai olvasást jelent, azaz a hibát nem átugorja, hanem addig olvassa újra, amíg az eredeti információ helyre nem áll. Mondjuk ennek is van egy határa, mert a véglegesen sérült adatokat nem lehet helyreállítani, csak közelíteni (ez utóbbit csinálják a CD-lejátszók is).
Tehát nem mindegy, hogy a sérült lemezedet a kéttálcás író olvasó része közelítéssel beolvassa és on-the-fly kiírja a hibával együtt (jitter hiba ott is bejátszhat), vagy egy hibátlan lemezt valaki erőltetett fizikai beolvasással berippel és te azt írod ki lemezre (itt van lehetőség jitter korrekcióra is).
Külföldről is vehetsz audio CD-R lemezt. Azt viszont tudnod kell, hogy a tengerentúlról behozott mai Memorex, Polaroid, TDK, stb. ugyanolyan indiai Moser Baer lemez, mint amit itthon is megkapsz fekete TDK borítóval. A TY az TY ott is, ami a linken van az Lightscribe felületű lemez.
Maxell és Sony itthon is van, csak más csomagolásban, mindkettő Ritek alapanyagot használ.
YvsMad: köszi a javaslatokat!
Egyébként, sztem ennyire rossz a helyzet. Lehet, hogy ez pesszimistán fog hangzani DE >
1. Az írható lemezek minősége egyre bizonytalanabb. A TY ből is van szitázott, nem tudhatod mit küldenek kínából horror áron.
Egyesek szerint a 90es évek vége után gyártott CDR lemezek nagyon nagy része max 5-10 évre van tervezve, utánna elkezdődik bennük a lebomlási folyamat(szal tuti nem fog kibírni újra 20 évet, de még 10et se). Viszont a másolatot már nem tudom újra másolni az asztali íróval a védelem miatt. (amúgy sincsenek már asztali írók ahogy hallom.
2. A pc's írással/lejátszással kapcsolatban; nekem az a tapasztalatom;
1. ha nem 1-2xes sebességgel rippelsz/írsz, a minőség drasztikusan leromlik (basszus hiány, sziszegés, torzulás stbstb érthetetlen miért, de így van..).
Viszont 1xes cd olvasót már szinte lehetetlenség találni. Minden komolyabb rippelőprogram (EAC, Plextools, Feurio, CDex, CDparanoia linux) más hangú másolatot készít, de egyik se ugyanaz mint az eredeti, annak ellenére hogy a wavok mérete megegyezik. Agyrém.
2. Máshogy szól a wav, ha hddre rippeled, és máshogy ha pl egy lassabb elérésű pendrive-ra v hipergyors ssdre! Visszajátszásnál az asztali cd játszókban a crystal reference clock csinálja a pontos időzítést, de ez valahogy teljesen zavarossá válik pc-n.. Az instabil visszajátszási sebesség torzítja a hangot. Próbáld ki, csinálj egy wav ripet pendrivera, és másold át hddre.. máshogy fog szólni!
3. Ha kicseréled a cd vezérlő interfacet pl wnaspi32.dll-t (4.6 > 4.71re pl v natív win32re stb), más hangú másolatot kapsz.
stb stb..
4. Ha lejátszót cserélsz Foobar, Musicbee, Jriver stb mind másképp játsza a wavot,
5. Ha flac plugint cserélsz szintén minden változik
De a lényeg, sem a wav fileod, sem a kiírt lemezed SOHA nem fog ugyanolyan jól szólni mint az eredeti cd-d.
Mondom ezt rengeteg átírt lemez és sok évnyi próbálkozás után
A lemezeket\ripeket plextor és scsi yamaha driveokkal készítettem (és még van itthon vagy 50 féle író ..régi piok, sonyk stb) Itt egy kép a mostani rendszerről (4/2/20as tud 1xes írást). Volt már Premium1em is.
A PC is tud ilyen audio CD lemezre írni, ha régebbi fajta CD-író van benne vagy rákötve, ami lemegy 4x vagy alacsonyabb írási sebességig.
Az audio CD lemezek nem csak 1x sebességgel írhatók, a kétálcás írók pl. 2x sebességgel is tudnak másolni, a Yamaha HDD-s írói 4x sebességgel írtak a beépített winyóról. A modernebb audio lemezek közül néhány 1-32x sebességet is tud, de 1x-et mindegyiknek kell tudnia, az biztos.
Mantra:
Audio CD-R lemezek ma is kaphatók, Fuji, Maxell, Philips, Sony, TDK, stb. és noname változatban is. Speciel a HHB-k nem olyanok, nincs rajtuk az audio jelzőbit, amit a consumer CD-írók keresnek, csak professzionális vagy PC-s írókba jók.
Kéttálcás asztali író pár éve még volt raktáron, asszem Denon, meg a HHB-nak voltak modifikált Pio írói még, de méregdrága volt mind, egyszerűen nem ér annyit az egész. Jóféle használt Plextor PC-s írókat tizedáron lehet venni. A legnagyobb Yamaha CDR-HD1500-ban is Plextor Premium 1-es író volt beépítve.
Én megróbáltam, a consumer lemezt pc-vel írni, de nem is reagált rá. Akkor még Pioneer cd író/lejátszó volt a pc-ben de nem csinált vele semmit.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3256
Audio Cd irása
A PC is tud ilyen audio CD lemezre írni, ha régebbi fajta CD-író van benne vagy rákötve, ami lemegy 4x vagy alacsonyabb írási sebességig.
Az audio CD lemezek nem csak 1x sebességgel írhatók, a kétálcás írók pl. 2x sebességgel is tudnak másolni, a Yamaha HDD-s írói 4x sebességgel írtak a beépített winyóról. A modernebb audio lemezek közül néhány 1-32x sebességet is tud, de 1x-et mindegyiknek kell tudnia, az biztos.
Mantra:
Audio CD-R lemezek ma is kaphatók, Fuji, Maxell, Philips, Sony, TDK, stb. és noname változatban is. Speciel a HHB-k nem olyanok, nincs rajtuk az audio jelzőbit, amit a consumer CD-írók keresnek, csak professzionális vagy PC-s írókba jók.
Kéttálcás asztali író pár éve még volt raktáron, asszem Denon, meg a HHB-nak voltak modifikált Pio írói még, de méregdrága volt mind, egyszerűen nem ér annyit az egész. Jóféle használt Plextor PC-s írókat tizedáron lehet venni. A legnagyobb Yamaha CDR-HD1500-ban is Plextor Premium 1-es író volt beépítve.
Én megróbáltam, a consumer lemezt pc-vel írni, de nem is reagált rá. Akkor még Pioneer cd író/lejátszó volt a pc-ben de nem csinált vele semmit.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Értem. Itt elég sok fajta rendelhető még , TY is>
http://www.amazon.com/s/ref=sr_pg_2?rh= ... B0157C34NA
Bár itthon ennek a töredéke a választék. Asztali másolót meg egyet se találtam.
Még az érdekelne , hogy mindegyik lemez máshogy szólt vagy egyformán -rosszul- ? (TDK, FUJI stb)
És összességében nem sikerült perfect -eredetivel megegyező- másolatot csinálni ,jól értem-? Azt írod jellegtelen hangjuk volt.
@off: (ha igen), szomorú ezt hallani. Van vagy ~150 eredeti cd-m (sok dupla), 20-25 év körüliek. csodálatosan szólnak (80-90es évekből mind) Képzelhetitek mennyibe került... :/ Sok ritkaság is van köztük.
Ha reálisan nézzük, még van max 5-10 évem és utánna nagy része kuka (egyre több a c2 error ahogy tesztelem). Ezért kéne lemásolni valahogy őket.
Viszont, ha igaz amit írsz , asztali másoló kilőve.
Pc-s cd másolás szintén (lassan már csak blu ray írók vannak ami nem audió cd írásra való..+ilyen 48x sebességre optimalizált ratyi cd lemezekkel ami 2 év múlva kuka v cd-rot. ... és pár év és ezek is megszűnnek)
Pc's/windowsos zenehallgatás meg a minőség miatt szintén felejtős (ilyen nagy sebességgel rippelt jitter hibás wavok flacok.. instabil sebességű vinyóról hallgatva, összegányolt win10es lejátszóprogramokkal ..
Szal van egy korrekt hifi láncom cdjátszó,erősítő, fejes/hangfal , de nem lesz mit hallgatni rajta.(új lemezekre már nem szívesen költenék, másrészt ilyen sziszegős, vékonyhangú v tompa másolatot meg nem fogok hallgatni az eredetik után) A végén eladok mindent, amíg lehet időben. Nincs más ötletem.
Btw: sorry a sopánkodásért :/ Ha van ötlet, szívesen venném. thx
Sajnos mindegyik elég vacak hangú felvétel, mármint az eredetihez képest. A TDK volt talán a legemészthetőbb. Annak ellenére, hogy a Pioneer recorderek a jobb hangúak közé tartoztak, az enyém(PD-R609), igaz ez egytálcás, nem tudott jobb másolatot csinálni mint a pc-be épített LG dvd meghajtó néroval. Pedig a Pio, csak 1x-esen írt, a pc meg legalább 4x-esen. Ezért is adtam el, meg már elég nehezen kaptam hozzá lemezt. A hanjáról annyit, hogy az eredeti lemezhez képest visszafogott, élettelen hangú lett a másolat. A magastartomáy grízes, reszelős, és a legteteje hiányzott. Digitális úton írtam cd-játszóról, talán lehetett volna játszani a digit-coax kábel csarével, de már nem érdekelt. Kb. 6 éve adtam el nagy nehezen. 20 ezer-ért ment el, kb. 15db üres lemezzel(új ára 140 ezer volt). Profi célokra ma is gyártanak cd másolót, pl. Tascam, de szerintem horror áron, talán azoknak jobb hangja lehet.
- zoli73
- V.I.P.

Audio Cd irása
Még az érdekelne , hogy mindegyik lemez máshogy szólt vagy egyformán -rosszul- ? (TDK, FUJI stb)
És összességében nem sikerült perfect -eredetivel megegyező- másolatot csinálni ,jól értem-? Azt írod jellegtelen hangjuk volt.
@off: (ha igen), szomorú ezt hallani. Van vagy ~150 eredeti cd-m (sok dupla), 20-25 év körüliek. csodálatosan szólnak (80-90es évekből mind) Képzelhetitek mennyibe került... :/ Sok ritkaság is van köztük.
Ha reálisan nézzük, még van max 5-10 évem és utánna nagy része kuka (egyre több a c2 error ahogy tesztelem). Ezért kéne lemásolni valahogy őket.
Pc-s cd másolás szintén (lassan már csak blu ray írók vannak ami nem audió cd írásra való..+ilyen 48x sebességre optimalizált ratyi cd lemezekkel ami 2 év múlva kuka v cd-rot. ... és pár év és ezek is megszűnnek)
Pc's/windowsos zenehallgatás meg a minőség miatt szintén felejtős (ilyen nagy sebességgel rippelt jitter hibás wavok flacok.. instabil sebességű vinyóról hallgatva, összegányolt win10es lejátszóprogramokkal ..
Szal van egy korrekt hifi láncom cdjátszó,erősítő, fejes/hangfal , de nem lesz mit hallgatni rajta.(új lemezekre már nem szívesen költenék, másrészt ilyen sziszegős, vékonyhangú v tompa másolatot meg nem fogok hallgatni az eredetik után) A végén eladok mindent, amíg lehet időben. Nincs más ötletem.
Sajnos mindegyik elég vacak hangú felvétel, mármint az eredetihez képest. A TDK volt talán a legemészthetőbb. Annak ellenére, hogy a Pioneer recorderek a jobb hangúak közé tartoztak, az enyém(PD-R609), igaz ez egytálcás, nem tudott jobb másolatot csinálni mint a pc-be épített LG dvd meghajtó néroval. Pedig a Pio, csak 1x-esen írt, a pc meg legalább 4x-esen. Ezért is adtam el, meg már elég nehezen kaptam hozzá lemezt. A hanjáról annyit, hogy az eredeti lemezhez képest visszafogott, élettelen hangú lett a másolat. A magastartomáy grízes, reszelős, és a legteteje hiányzott. Digitális úton írtam cd-játszóról, talán lehetett volna játszani a digit-coax kábel csarével, de már nem érdekelt. Kb. 6 éve adtam el nagy nehezen. 20 ezer-ért ment el, kb. 15db üres lemezzel(új ára 140 ezer volt). Profi célokra ma is gyártanak cd másolót, pl. Tascam, de szerintem horror áron, talán azoknak jobb hangja lehet.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Audio Cd irása
... nagy sebességgel rippelt jitter hibás wavok flacok.. instabil sebességű vinyóról hallgatva, összegányolt win10es lejátszóprogramokkal ..
Ennyire azért nem rossz a helyzet. A rippelés nem gyors felmásolást, hanem erőltetett fizikai olvasást jelent, azaz a hibát nem átugorja, hanem addig olvassa újra, amíg az eredeti információ helyre nem áll. Mondjuk ennek is van egy határa, mert a véglegesen sérült adatokat nem lehet helyreállítani, csak közelíteni (ez utóbbit csinálják a CD-lejátszók is).
Tehát nem mindegy, hogy a sérült lemezedet a kéttálcás író olvasó része közelítéssel beolvassa és on-the-fly kiírja a hibával együtt (jitter hiba ott is bejátszhat), vagy egy hibátlan lemezt valaki erőltetett fizikai beolvasással berippel és te azt írod ki lemezre (itt van lehetőség jitter korrekcióra is).
Külföldről is vehetsz audio CD-R lemezt. Azt viszont tudnod kell, hogy a tengerentúlról behozott mai Memorex, Polaroid, TDK, stb. ugyanolyan indiai Moser Baer lemez, mint amit itthon is megkapsz fekete TDK borítóval. A TY az TY ott is, ami a linken van az Lightscribe felületű lemez.
Maxell és Sony itthon is van, csak más csomagolásban, mindkettő Ritek alapanyagot használ.
http://www.xxldvd.eu/cd-r-audio-lemez (A linken még a régi zöld papíros TDK képe látható, a mainak fekete a papírja.)
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Audio Cd irása
Az asztali cd recorderekhez való lemez nem ilyen, ez pc-hez való. A consumer lemez arról ismerszik meg, hogy for-audio, vagy for consumer felirat van rajta, csak 1x-es sebességgel írható(mivel a recorder csak így ír), és nincs ráírva tárolókapacitásra utaló adat, pl. 650MB, 700MB, csak perc, 74 vagy 80 perc. Az asztali, vagy audio cd recorder csak ilyen lemezre ír, viszont pc nem tud ilyen lemezre írni. Nekem leginkább a TDK CD-RXG Audio lemezek váltak be, de gyártott a Basf, a Fuji, a Maxell is.
Audio Cd irása
Az asztali cd recorderekhez való lemez nem ilyen, ez pc-hez való. A consumer lemez arról ismerszik meg, hogy for-audio, vagy for consumer felirat van rajta, csak 1x-es sebességgel írható(mivel a recorder csak így ír), és nincs ráírva tárolókapacitásra utaló adat, pl. 650MB, 700MB, csak perc, 74 vagy 80 perc. Az asztali, vagy audio cd recorder csak ilyen lemezre ír, viszont pc nem tud ilyen lemezre írni. Nekem leginkább a TDK CD-RXG Audio lemezek váltak be, de gyártott a Basf, a Fuji, a Maxell is.
Mantra:
köszi az infót. :/
sztem audio lemez kell, hogy legyen még, mint a lent belinkelt hhb is audio-ra optimalizált. (1x-8x írás
- zoli73
- V.I.P.

Audio Cd irása
sztem audio lemez kell, hogy legyen még, mint a lent belinkelt hhb is audio-ra optimalizált. (1x-8x írás
Audio Cd irása
Szerintem ilyen készülékeket ma már nem gyártanak, fejlesztenek a gyártók. Nekem volt Pioneer(PD-R609) asztali cd recorderem. Jól működött, tette a dolgát, de elég jellegtelen hangú másolatokat készített. Továbbá ezek a recorderek csak for-audio(consumer) lemezre írnak, ami nem is tudom, hogy egyáltalán még kapható-e.
hali, azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek magyarországon be lehet szerezni asztali cd másolót? (2 tálcást
ilyeneket >
http://www.origo.hu/techbazis/hightech/ ... iokos.html
egyáltalán létezik még ilyen készülék újonnan? (használt 10év+os sok van ebayen, de olyan nem érdekel) -esetleg van valakinek budapesten ?
a pc-s cd másolásból már teljesen kiábrándultam, szvsz képtelenség pcn tökéletes cd másolatot készíteni(se wav másolatot). ezért érdekelne, mit tudnak az asztali írók ..
Ill azt kérdezném, hogy erről a masterlemez alapanyagról van valami tapasztalat? >hhb gold >
http://audiomonde.hu/webshop/webshop/pr ... d-r-detail
köszi előre is.
Szerintem ilyen készülékeket ma már nem gyártanak, fejlesztenek a gyártók. Nekem volt Pioneer(PD-R609) asztali cd recorderem. Jól működött, tette a dolgát, de elég jellegtelen hangú másolatokat készített. Továbbá ezek a recorderek csak for-audio(consumer) lemezre írnak, ami nem is tudom, hogy egyáltalán még kapható-e.
- zoli73
- V.I.P.

Audio Cd irása
hali, azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek magyarországon be lehet szerezni asztali cd másolót? (2 tálcást
ilyeneket >
egyáltalán létezik még ilyen készülék újonnan? (használt 10év+os sok van ebayen, de olyan nem érdekel) -esetleg van valakinek budapesten ?
a pc-s cd másolásból már teljesen kiábrándultam, szvsz képtelenség pcn tökéletes cd másolatot készíteni(se wav másolatot). ezért érdekelne, mit tudnak az asztali írók ..
Ill azt kérdezném, hogy erről a masterlemez alapanyagról van valami tapasztalat? >hhb gold >
köszi előre is.
Audio Cd irása
ilyeneket >
köszi előre is.
Audio Cd irása
van egy cd íróm otthon, amivel semmi gondom nincs, de szeretnék venni egy dvd írót, amivel néha-néha cd-t is írnék fel, ez kerülne abe az 5,25-ös külső házba.
melyik típust ajánljátok, hogy 4* írási lehetőség meglegyen?
Olyat nem ismerek, ami mindkettőt kiváló minőségben írná. Nem véletlenül van itthon több íróm is.
DVD íráshoz nem feltétlenül szükséges a külső ház, SATÁ-s beépített meghajtó is jó.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 697
Audio Cd irása
van egy cd íróm otthon, amivel semmi gondom nincs, de szeretnék venni egy dvd írót, amivel néha-néha cd-t is írnék fel, ez kerülne abe az 5,25-ös külső házba.
melyik típust ajánljátok, hogy 4* írási lehetőség meglegyen?
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
Audio Cd irása
Tudnál linkelni egy jó leírást az EAC-beállításokhoz?
...nagyon sok beállítás kering a neten és nem mind szolgálja a proper beállítást.
- livestrong
- Nincs visszaút

- Értékelés: 656
Audio Cd irása
1. Offset teszt CD-t hoz létre és azt olvassa vissza. A CueTools-ba csak beírsz egy számot, ami vagy jó, vagy nem. De az előjelet simán el lehet rontani, hogy éppen az író offset értékét vagy a kompenzálást (ua. ellenkező előjellel) kell-e beírni.
2. Secure, Paranoid, Synchronized, Burst
3. Pl. hogy milyen írási és olvasási tulajdonságai vannak, milyen hibákat képes detektálni, stb.
4. DAE=Digital Audio Extraction. Az írót teszteli, hogy mennyire alkalmas hibák detektálására és korrigálására.
Ne legyen kétséged afelől, hogy fogsz találkozni olyan lemezzel, amin nem helyreállítható hiba is van. Nem mindegy, hogy ilyenkor mit tud kezdeni a hibával az író és a szoftver.
Te is írtad, hogy az EAC bonyolultabb, mert sokkal több beállítási lehetősége van. Aztán a következő hsz-odban már egyenlőségjelet teszel a két sw közé.
1. Teszt cd-t valóban csinál, csak 10 emberből, 9 nem tudja használni mert rossz a rendszer.
Nekem nem írja meg a lemezt, nem tudom vissza olvasni és hasonló problémákkal van tele a topik.
2. Ok.
3. Nem feltétele a proper rip-nek, sehol nem is kérnek hasonlót sem.
4. Proper rip-nél semmilyen hiba javítás nem engedett. Nincsenek kétségeim.
Azt írtam, hogy az eac-t nehezebb beállítani jól, nagyon sok beállítás kering a neten és nem mind szolgálja a proper beállítást.
Soha nem írtam, hogy egyik jobb a másiknál, vagy azt, hogy a CueTools jobb. Csak azt írtam, hogy könnyebb a használata!
Amúgy, ha csinálsz egy proper rip-et eac-val, és utána egy proper-t CueTools-szal és ellenőrzés képen kiválasztasz 2 egyforma track-et az albumról akkor nem lesz eltérés. crc, hash stb alapján.
Végül mindenki használja azt amelyik szimpatikusabb.
Audio Cd irása
1, Olvasási értéket tud adatbázis alapján, írási értéket az eac sem tud.
2, Van Burst, Secure, Paranoid mód.
3, Író fontos tulajdonságai --> itt mire gondolsz?
3, DAE ennek mi köze a bitpontos másolathoz?
Nem véletlen használ az eac cuetools plugint / nem véletlen használ a cuetools eac "motort" alapokat.
Még a log is majdnem egyforma.
1. Offset teszt CD-t hoz létre és azt olvassa vissza. A CueTools-ba csak beírsz egy számot, ami vagy jó, vagy nem. De az előjelet simán el lehet rontani, hogy éppen az író offset értékét vagy a kompenzálást (ua. ellenkező előjellel) kell-e beírni.
2. Secure, Paranoid, Synchronized, Burst
3. Pl. hogy milyen írási és olvasási tulajdonságai vannak, milyen hibákat képes detektálni, stb.
4. DAE=Digital Audio Extraction. Az írót teszteli, hogy mennyire alkalmas hibák detektálására és korrigálására.
Ne legyen kétséged afelől, hogy fogsz találkozni olyan lemezzel, amin nem helyreállítható hiba is van. Nem mindegy, hogy ilyenkor mit tud kezdeni a hibával az író és a szoftver.
Te is írtad, hogy az EAC bonyolultabb, mert sokkal több beállítási lehetősége van. Aztán a következő hsz-odban már egyenlőségjelet teszel a két sw közé.
- livestrong
- Nincs visszaút

Audio Cd irása
Pl. meg tudja határozni az író írási és olvasási offsetjét vagy kiolvasni adatbázisból.
Ezeket a burst mode-okat sem nagyon találom a CueToolsban.
Meghajtók tesztelése DAE minőségre. Egyáltalán le tudja tesztelni és be tudja olvasni az író fontos tulajdonságait.
1, Olvasási értéket tud adatbázis alapján, írási értéket az eac sem tud.
2, Van Burst, Secure, Paranoid mód.
3, Író fontos tulajdonságai --> itt mire gondolsz?
3, DAE ennek mi köze a bitpontos másolathoz?
Nem véletlen használ az eac cuetools plugint / nem véletlen használ a cuetools eac "motort" alapokat.
Még a log is majdnem egyforma.
Audio Cd irása
Ezt mind tudja a Cuetools is!
Egyéb amit nem tud CueTools?
Pl. meg tudja határozni az író írási és olvasási offsetjét vagy kiolvasni adatbázisból.
Ezeket a burst mode-okat sem nagyon találom a CueToolsban.
Meghajtók tesztelése DAE minőségre. Egyáltalán le tudja tesztelni és be tudja olvasni az író fontos tulajdonságait.
- livestrong
- Nincs visszaút

Audio Cd irása
http://www.exactaudiocopy.de/en/index.p ... es-of-eac/
Ezt mind tudja a Cuetools is!
Egyéb amit nem tud CueTools?
Audio Cd irása
Audio Cd irása
A sz.gép amúgy már csak sata-t tud, így "belső" írónak nem tudnék idéset belerakni. A plextor 810 illetve 880 típusokról mi a véleményed? Alacsonyabb minőség mint a korábbiak?
Ha jól rémlik, most is USB-n keresztül csatlakozik az íród a géphez, ami szintén IDE csatis.
Az újabb Plextoroknak már csak a nevük az, és kifejezetten DVD írók, mint az ASUS-od.
Audio Cd irása
Szerintem az ASUS "cicomázása" nem visz előbbre. Ha már pénzt adsz ki, azt inkább a minőség irányában tedd. Egy Plextor PX-708/712/716 író önmagában is többet ér, mint az ASUS bármilyen rack-ben. 4x sebességnél rázkódni sem fog.
A sz.gép amúgy már csak sata-t tud, így "belső" írónak nem tudnék idéset belerakni. A plextor 810 illetve 880 típusokról mi a véleményed? Alacsonyabb minőség mint a korábbiak?