Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Foobar2000

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Honnan tudnám leszedni az 1betat? Mert az nekem is jobban bejött, tartottam tőle, hogy elrontják nekem.
Feltettem ide.:

http://rapidshare.de/files/48755243/foo ... 1.rar.html

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Honnan tudnám leszedni az 1betat? Mert az nekem is jobban bejött, tartottam tőle, hogy elrontják nekem.
Átküldjem?

Vendég

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem várjátok meg a végleges verziót...

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: nehai »

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Igen, lágyabb a 2beta(tényleg mintha a 0.9.6.9-hez hasonlítana). Nekem egy kicsit az 1.0beta jobban tetszik.Tisztább hangú.
Várom a végleges verziót.

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Nem csak Neked. Ez most érzelmesebb, lágyabb, kicsit olyan "Tigris" hang. Közelebb áll a 0.9.6.9-hez, csak annál kifinomultabb.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

beta 2a
Felraktam, de sajna az első betat letöröltem így nem tudom összehasonlítani, csak nekem tűnik most olyan kellemesen lágynak?

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Hi!

Nekem is az a tapasztalatom kb. amit Fapaci írt. A hardware latency kevésbé meghatározó, a software az sokkal jobban.
Amikor midi keyboardon billentyűzöl és ezt szeretnéd realtime rögzíteni ekkor fontos nagyon! Főleg ha software szintiket használsz...
Először windózon (XP) alaplapi hangkártyát próbáltam sonar7-el, na ez használhatatlan volt. Aztán vettem egy emu0404pci-t. Ez már jobb volt de itt is "össze akadtak" a billentyűk. Ekkor próbáltam ki a Macos-t. Az emupci-ra nincs driver ezért egy gagyi 5.1 usb stick "hangártyát" kötöttem rá és hihetelen módon az tök realtime működött!!!!! Aztán vettem 0202usb-t ehhez van mac-es driver most is ez van és műxik rendesen!!!!
Szóval a software valószínűleg sokkal fontosabb mint a hardware.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

fapaci:a kérdésemre nem tudod a választ? 

Ha a kérdésed arra vonatkozik, hogy külső HiFi DAC-oknál el lehet-e érni nagyon alacsony latencyt, akkor a válasz egy bizonytalan passz. A profi hangkeltő kártyák 1-2 ms-ot késleltetnek a teljes jelúton, a gagyibbak 20 ms felett. Ehhez még hozzájön a buszok lomhasága. Az USB csatlakozás nem éppen kapkodós, míg Firewire esetében szinte semmi növekedés nem mutatható ki. A firewire csatlakozású TC Konnektek teljes hardveres késleltetése a buszokon és a D/A konverzión mérve (puffereléssel, Jitter korrekcióval együtt) 2 ms.

No de mire megyünk ezekkel az értékekkel? Gondolj arra, hogy a lejátszó programok is pufferelnek, de a kártya saját szoftvere is ezt teszi és ezek az értékek jóval magasabbak, mint a kártya saját késleltetése, ráadásul az operációs rendszer is (az XP különösen) rápakol még néhány ms-t. Az átmeneti tárolók méretét Te magad is állíthatod és bizony nem a legalacsonyabb érték hozza a legjobb eredményt. Az egésznek szerintem csak zeneszerkesztésnél van jelentősége, ott is leginkább a MIDI parancsok világában, ahol nagyon fontos az időzítés. Mezei zenelejátszásnál nem mindegy, mennyit késik a hang a gomb lenyomásához képest?

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Ezt érdemes lehet elolvasni.
A telepítés végén fellépő problémámat is orvosolták.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

beta 2a

gabeszku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: gabeszku »

És igen! Sikerült elolvasnom 63 oldalt, és sokat okosodtam.
Köszönöm szépen a hozzászólóknak.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Sziasztok!  
Nemrég kértem tanácsot tőletek külső USB-s dac versus foobar/ASIO témában.
Hát most újta kérdezek, mert a dac-ot eladtam, az új pedig nem usb-s, koaxon kapja a kakaót egy SB Audigy 2 ZS-ről.

A hangakari telepítése után a foobarban már azonnal volt KS beállítási lehetőség (lenti képen ez látható). Ezt állítsam be és minden baba? Azt olvastam a gyártó oldalán, hogy ehhez a kártyához tartozó asioval csak a 48 kHz-et tudja a motyó, az meg kevés..

Mi a véleményetek?

Mindenképp KS és ne DS legyen. Nem olyan jó mint az ASIO, de nincs nagy különbség, sőt valakinek éppen a KS jön be jobban, én is azt használtam jó ideig.

Ahogy néhai írja,ha nincs ASIO hozzá akkor legyen KS.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Ha a wasapi ugyan az mint a KS, és az is kikerüli az Op. rendszert, akkor mi a különbség ezek és az Asio között ?  
Nekem jobbnak tűnik a Wasapi mint az Asio4all.

asio, asio4all nem ugyan az
az asio4all, ks, wasapi csak elvben ugyan az, ahány készítő annyi hangkép is, és ezekbe az a baj hogy ugyan azt használja minden eszköz
az asio meg ahány eszköz annyi féle

mercedes13
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: mercedes13 »

Ha a wasapi ugyan az mint a KS, és az is kikerüli az Op. rendszert, akkor mi a különbség ezek és az Asio között ?

Nekem jobbnak tűnik a Wasapi mint az Asio4all.
Zene: Odroid C1+ - Volumio - PCM5102 Dac, Sony CDP-950 (tuning), Huye Baby erősítő; JPW AP2

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2937

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: earforce »

Nálam, ha állítgatom a latency-t 2-100ms között, semmi változást nem hallok hangban.
A latency csak a lánc lomhaságát jellemzi. Nincs közvetlen kapcsolata a hangminőséggel.

ezt mondom én is!

fapaci:
a kérdésemre nem tudod a választ?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nálam, ha állítgatom a latency-t 2-100ms között, semmi változást nem hallok hangban.
A latency csak a lánc lomhaságát jellemzi. Nincs közvetlen kapcsolata a hangminőséggel.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

ha egy héttel hamarabb szólsz tudtam volna neked adatokat mondaniakkor még nálam volt az edirol-os kütyü

kár , de azért köszi
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

az érdekelne, hogy egy külső DAC-al lehet-e oly alacsony latency-t elérni, mint egy belső vagy stúdió hangkártyával?
nem lehet valamivel mérni a sebességet?
ha jól emlékszek akkor van olyan asio teszter ami kiír ms értéket /kérdés mennyire valós/ is jó lenne összevetni tényleg ...
mert szerintem az hogy valaki beállít x vagy y ms-t az úgyse annyi lesz ...
csakhát ami nem asio-s azt hogy mivel lehet/ne/ mérni?

ha egy héttel hamarabb szólsz tudtam volna neked adatokat mondani
akkor még nálam volt az edirol-os kütyü

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

az asio tudtommal elsődlegesen a latency alacsony tartása miatt használatos.
szvsz az csak a járulékos hogy alacsony a latency
mivel azért alacsony mert kikerül minden felesleges utat s "nincs" ami lassicsa a jelet
/itt jön majd a tyúk vagy a toLYás /

szal szvsz nem a latency miatt szól jobban/másképpen hanem a mindenféle oprendszeres hülyeség kikerülése miatt
s e miatt tud alacsony lenni

vagy nem?

mivel néha írogatok zenét gépen, ezért nekem fontos a latency.
(ha leütsz egy billentyűt a szinyón, az késleltetés nélkül szólal meg)

tehát: a latency nem befolyásolja a hangminőséget (tudtommal)

még1x a kérdésem:

az érdekelne, hogy egy külső DAC-al lehet-e oly alacsony latency-t elérni, mint egy belső vagy stúdió hangkártyával?

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

szvsz az csak a járulékos hogy alacsony a latency
mivel azért alacsony mert kikerül minden felesleges utat s "nincs" ami lassicsa a jelet
/itt jön majd a tyúk vagy a toLYás /

szal szvsz nem a latency miatt szól jobban/másképpen hanem a mindenféle oprendszeres hülyeség kikerülése miatt
s e miatt tud alacsony lenni

vagy nem?

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Sziasztok!  
Hát most újta kérdezek, mert a dac-ot eladtam, az új pedig nem usb-s, koaxon kapja a kakaót egy SB Audigy 2 ZS-ről.

A hangakari telepítése után a foobarban már azonnal volt KS beállítási lehetőség (lenti képen ez látható). Ezt állítsam be és minden baba? Azt olvastam a gyártó oldalán, hogy ehhez a kártyához tartozó asioval csak a 48 kHz-et tudja a motyó, az meg kevés..

Mi a véleményetek?

Mindenképp KS és ne DS legyen. Nem olyan jó mint az ASIO, de nincs nagy különbség, sőt valakinek éppen a KS jön be jobban, én is azt használtam jó ideig.

a jobb hangminőség csak hab a tortán.

engem az érdekelne, hogy egy külső DAC-al lehet-e oly alacsony latency-t elérni, mint egy belső vagy stúdió hangkártyával?

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Sziasztok!  

Mi a véleményetek?

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Speedy Gonzales »

Sziasztok!  

Mi a véleményetek?

Turizoliiiiiii !!!! Heeeeelp....
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”