Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Foobar2000

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: nehai »

Igen, megtartotta a 2-es lágy karakterét, de mégis egy kicsit feszesebb lett és felül is jobb, remélem a végleges lesz a legjobb.

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Na ez az új beta most egészen hallgathatóra sikeredett.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: shanahan »

üdv.0.9.6.9-es foobar-om van,és az a nem túl nagy problémám vele, hogy minden lejátszott zenének átállitja az aktuálisra a file módositási dátumát,ami azért nem jó,mert dátum szerint szoktam listázni a zenéimet
Találkozott mát valaki ilyesmivel?

nincs valami statisztikai plugin a foobar-ba?
mert azok állandóan felülírják a tag sorokat mindenféle infóval, s ha az módosul, akkor a módosítás ideje is változni fog

Laccee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Laccee »

üdv.
0.9.6.9-es foobar-om van,és az a nem túl nagy problémám vele, hogy minden lejátszott zenének átállitja az aktuálisra a file módositási dátumát,ami azért nem jó,mert dátum szerint szoktam listázni a zenéimet
Találkozott mát valaki ilyesmivel?

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: turizoli »

az asio4all -ból jött frissítés (3 December 2009: Version 2.10 Beta 1) ha valakit érdekel  
meg a dvda dekóderből (3.0)

Köszi az infót!

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: shanahan »

az asio4all -ból jött frissítés (3 December 2009: Version 2.10 Beta 1) ha valakit érdekel

meg a dvda dekóderből (3.0)

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Eljátszottam kicsit a 3féle betával, és az utolsó teljes verzióval. Az új verzió szerintem komolyabb hang mint a 0.9xxx verziók voltak. A háromféle betából a 2a- nak van a legtovább hallgatható hangja, nagyon jó húsos közepei vannak, és kellemes bársonyos hang. Az 1-es és a 3-as beta nagyon hasonlít egymásra, mindkettő vékonyabb közepekkel bír mint a kettes, és idegesítőbb is kicsit a hangjuk, vannak még különbségek de nehéz szavakba önteni Meg köll hallgatni. Én mindenesetre maradok a 2a betánál.
Mind három más hangzás. De van közte azért szerencsére, nekem tetsző hang is. Akkor akadnék ki ,ha egyik se tetszene most belőle.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Eljátszottam kicsit a 3féle betával, és az utolsó teljes verzióval. Az új verzió szerintem komolyabb hang mint a 0.9xxx verziók voltak. A háromféle betából a 2a- nak van a legtovább hallgatható hangja, nagyon jó húsos közepei vannak, és kellemes bársonyos hang. Az 1-es és a 3-as beta nagyon hasonlít egymásra, mindkettő vékonyabb közepekkel bír mint a kettes, és idegesítőbb is kicsit a hangjuk, vannak még különbségek de nehéz szavakba önteni Meg köll hallgatni. Én mindenesetre maradok a 2a betánál.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

A Foobar2000 v1.0 beta 3 ,már tölthető a hivatalos honlapról. Lehet megint nézegetni,hallgatni,fülelni,hogy milyen lett...

_Lacos_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: _Lacos_ »

Hagytad végigmenni a számot?
Igen, én is gondoltam erre. Direkt választottam egy 40 másodperces kis mp3-at....
Alkalmazásoknál pedig írta, hogy telepítve van a dolog... Sajnos nem tudok rájönni mi a baja. Verziószám is megfelelő.

Ott a bibi (40mp), ugyanis 1 percig folyamatosan mennie kell a számnak, hogy növelje egyel a számlálót.
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2

Vendég

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Van egy olyan beállítás ahol a plugineket át kell húzni a másik ablakba, vagy engedélyezni, ott ez a futó alkalmazások ablakban van?

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Igen, én is gondoltam erre. Direkt választottam egy 40 másodperces kis mp3-at....
Alkalmazásoknál pedig írta, hogy telepítve van a dolog... Sajnos nem tudok rájönni mi a baja. Verziószám is megfelelő.
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

_Lacos_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Foobar2000

Köszönöm! Meg tudtam azt hiszem valósítani a dolgot, már csak az a baja, hogynem működik, de ez már csak a kisebbik. Szépen berakja új oszlopba, megjelenik, hogy 0 lejátszás és nem is változik meg semmi  
Az élet olyan rossz is lenne, ha egyszerű lenne. A legjobb ha fogok egy könyvet és álomba olvasom magam.

Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Köszönöm! Meg tudtam azt hiszem valósítani a dolgot, már csak az a baja, hogynem működik, de ez már csak a kisebbik. Szépen berakja új oszlopba, megjelenik, hogy 0 lejátszás és nem is változik meg semmi

Az élet olyan rossz is lenne, ha egyszerű lenne. A legjobb ha fogok egy könyvet és álomba olvasom magam.
Pince/Kert Edifier MR3

_Lacos_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Foobar2000

Szeretnék statisztikát készíteni a hallgatott zenéimről, és azt hiszem meg is találtam foobarhoz ezt a plugint, de sajnos nem tudom alkalmazni... Tudom, hogy én vagyok csökkent képességű, de örülnék, ha valaki elmondaná hogyan is kell... 
Foobar stat plugin

Columns UI esetén:
Preferences->ColumnsUI->Playlist view->Columns fül:
a Column-ban látod felsorolva a megjelenített dolgokat,
ide felveszel egy új oszlopot, pl Played, mellette a Column
details Script fülén Display-hez beírod %PLAY_COUNT%
(ez azt mutatja hányszor hallgattad meg az adott tracket).

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Kicsit más, de próbáld ki a last.fm-et.
Ha lehetne inkább ezt használnám, de egyszerűen nem tudok rájönni, hogyan jelenítődik meg a drága.
Pince/Kert Edifier MR3

Vendég

Foobar2000

Kicsit más, de próbáld ki a last.fm-et.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Szeretnék statisztikát készíteni a hallgatott zenéimről, és azt hiszem meg is találtam foobarhoz ezt a plugint, de sajnos nem tudom alkalmazni... Tudom, hogy én vagyok csökkent képességű, de örülnék, ha valaki elmondaná hogyan is kell...

Foobar stat plugin
Pince/Kert Edifier MR3

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: earforce »

Szivesen, a többiektől elnézést az offért (Esetleg lehetne egy zeneszerkesztő topic, hátha volna igény... )

OFFTOPIC:

a jővőbeni OFFok elkerülése végett, támogatom az ötletet, hátha "pörögne"
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: vlaca »

fapaci:a kérdésemre nem tudod a választ? 

Ha a kérdésed arra vonatkozik, hogy külső HiFi DAC-oknál el lehet-e érni nagyon alacsony latencyt, akkor a válasz egy bizonytalan passz. A profi hangkeltő kártyák 1-2 ms-ot késleltetnek a teljes jelúton, a gagyibbak 20 ms felett. Ehhez még hozzájön a buszok lomhasága. Az USB csatlakozás nem éppen kapkodós, míg Firewire esetében szinte semmi növekedés nem mutatható ki. A firewire csatlakozású TC Konnektek teljes hardveres késleltetése a buszokon és a D/A konverzión mérve (puffereléssel, Jitter korrekcióval együtt) 2 ms.

No de mire megyünk ezekkel az értékekkel? Gondolj arra, hogy a lejátszó programok is pufferelnek, de a kártya saját szoftvere is ezt teszi és ezek az értékek jóval magasabbak, mint a kártya saját késleltetése, ráadásul az operációs rendszer is (az XP különösen) rápakol még néhány ms-t. Az átmeneti tárolók méretét Te magad is állíthatod és bizony nem a legalacsonyabb érték hozza a legjobb eredményt. Az egésznek szerintem csak zeneszerkesztésnél van jelentősége, ott is leginkább a MIDI parancsok világában, ahol nagyon fontos az időzítés. Mezei zenelejátszásnál nem mindegy, mennyit késik a hang a gomb lenyomásához képest?

fapaci & vlaca:

Köszönöm a válaszokat! valahogy én is így gondoltam
de az, hogy a software meghatározóbb, mint a hardware, számomra új infó...

Szivesen, a többiektől elnézést az offért
(Esetleg lehetne egy zeneszerkesztő topic, hátha volna igény... )
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

fapaci & vlaca: 

Hangsúlyoznám, hogy ezt csak a latency szempontjából írtam, mielőtt bárki is félreértené.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Honnan tudnám leszedni az 1betat? Mert az nekem is jobban bejött, tartottam tőle, hogy elrontják nekem.
Feltettem ide...

Köszönöm.

A leírásod áll, nekem az 1.0 beta1 tetszett jobban, ez abból is adódhat, hogy a nagyméretű mélysugárzóm nem veszi annyira zokon a kevesebb basszust, viszont a ribbonom jobban kimutatja a jobb magashangokat, és az ízlésemmel is ez találkozik inkább. Remélem a végleges verzióban ötvözik a kettőt

Ha nem, marad a beta1.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Ma este fejhallgatóval hallgattam ezt a három verziót.:
foo0.9.6.9; foo1.0beta1; foo1.0beta2a.
Döbbenetes ,hogy mennyire különböznek, és ez fejhallgatón még jobban kijön.
A 0.9.6.9 .: egy nagyon hosszan hallgatható ,dinamikus,érzelem dús ,de picit fedett magasakkal.Olyan mint a régi NAD 3020-asom.
A 1.0 beta1: Az előbbihez képest, sokkal jobban hallható magasak,jó tér,talán jobb is mint a 0.9-nek ,de arányaiban kevesebb basszus ,kevesebb érzelem.
A 1.0 beta2a: Magasai már nem olyan "fényesek",tiszták mint a beta1-nek , de kicsit több basszussal rendelkezik.

A 0.9 és a 1.0 egy egészen más hangzás. Mindkettőnél máshol vannak a hangsúlyok.

Kíváncsi leszek a végleges milyen lesz ,mert ez most még nagyon nem tuti.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: earforce »

fapaci:a kérdésemre nem tudod a választ? 

Ha a kérdésed arra vonatkozik, hogy külső HiFi DAC-oknál el lehet-e érni nagyon alacsony latencyt, akkor a válasz egy bizonytalan passz. A profi hangkeltő kártyák 1-2 ms-ot késleltetnek a teljes jelúton, a gagyibbak 20 ms felett. Ehhez még hozzájön a buszok lomhasága. Az USB csatlakozás nem éppen kapkodós, míg Firewire esetében szinte semmi növekedés nem mutatható ki. A firewire csatlakozású TC Konnektek teljes hardveres késleltetése a buszokon és a D/A konverzión mérve (puffereléssel, Jitter korrekcióval együtt) 2 ms.

No de mire megyünk ezekkel az értékekkel? Gondolj arra, hogy a lejátszó programok is pufferelnek, de a kártya saját szoftvere is ezt teszi és ezek az értékek jóval magasabbak, mint a kártya saját késleltetése, ráadásul az operációs rendszer is (az XP különösen) rápakol még néhány ms-t. Az átmeneti tárolók méretét Te magad is állíthatod és bizony nem a legalacsonyabb érték hozza a legjobb eredményt. Az egésznek szerintem csak zeneszerkesztésnél van jelentősége, ott is leginkább a MIDI parancsok világában, ahol nagyon fontos az időzítés. Mezei zenelejátszásnál nem mindegy, mennyit késik a hang a gomb lenyomásához képest?

fapaci & vlaca:

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Vendég

Foobar2000

Ha jól értem az 1.0 ezekben lett más:

1.0

*
New context menu structure - better out-of-the-box layout but less customizable.
*
Built-in support for Windows Media and RTSP streaming.
*
“Edit” menu operates on the currently selected object rather than always on the active playlist.
*
Improved compatibility with multimedia keyboards.
*
Improved, more customizable album art support.
*
Portable installs now remember Media Library paths relatively to the install folder.
*
Reworked Preferences: OK/Cancel/Apply buttons, new layout of standard pages.
*
New options regarding selection viewer behavior.
*
Default User Interface: new pseudo color code system for status bar and playlist view.
*
CD ripping improvements:
o
Results can be now checked against the AccurateRip database on-the-fly.
o
CD-TEXT reading support.
o
Ability to choose individual tracks to rip in the “Rip Audio CD” dialog.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”