Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Melyik szoftvert VEGYEM meg?

sum-blink
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: sum-blink »

Még 1 kérdésem lenne: a DVD region + CSS free+ Shrink kombinációval simán másol-ásztam a "másolás védett" lemezeket.(pl. a Csondaráló, Madagascar) node a Fekete Vízet nem sikerül. Valaki tudja a megoldást? Köszike

Rozetti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Rozetti »

Nem akartam külön topicot nyitni, szeintem ide elfér a kérdés: 
DV-ről DVD-re a Ulead DVDMaker 2-t vagy 3-t használom, de most egy koncertfelvételhez kellene kafa menü, és az előbb említett proginál csak erősen kötött paraméterekkel dolgozhatok.
Kérdésem tehát: tudtok-e valami jól és egyszerűen használható menükészítő progit? (ha pluszban még tömörgetni is tud, maga lenne a tökély)
Előre is

Senki?

"A konklúzió akkor keletkezik, ha már lusták vagyunk tovább gondolkodni."
---------------------------------------------------------------------------------------
TV: Panasonic TX-P42G30, DVD: Nintaus N9808, DVDR: Sony RDR-HX780, CD: Pioneer PD-201, A/V Erősítő#1: Denon 1705, A/V Erősítő#2: Onkyo TX-SV 454, Front: JBL TLX-10, Center+Surr: Denon Overture Effect 100, Sub: Yamaha YST-SW315, Video#1: Panasonic NV HD-625, Video#2: Thomson VTH-6320, Phono: még keresem a megfelelőt...

Rozetti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Rozetti »

Nem akartam külön topicot nyitni, szeintem ide elfér a kérdés:

DV-ről DVD-re a Ulead DVDMaker 2-t vagy 3-t használom, de most egy koncertfelvételhez kellene kafa menü, és az előbb említett proginál csak erősen kötött paraméterekkel dolgozhatok.
Kérdésem tehát: tudtok-e valami jól és egyszerűen használható menükészítő progit? (ha pluszban még tömörgetni is tud, maga lenne a tökély)
Előre is

"A konklúzió akkor keletkezik, ha már lusták vagyunk tovább gondolkodni."
---------------------------------------------------------------------------------------
TV: Panasonic TX-P42G30, DVD: Nintaus N9808, DVDR: Sony RDR-HX780, CD: Pioneer PD-201, A/V Erősítő#1: Denon 1705, A/V Erősítő#2: Onkyo TX-SV 454, Front: JBL TLX-10, Center+Surr: Denon Overture Effect 100, Sub: Yamaha YST-SW315, Video#1: Panasonic NV HD-625, Video#2: Thomson VTH-6320, Phono: még keresem a megfelelőt...

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: NZoli »

Hát a directX fent van és az ilyenek (legújabb ati driver is)...meg azé nem vágom mert a 3.0 nem csináltam, meg
Lehet, hogy épp a legújabb ATI driver a probléma. Nekem le kellet szedni, mert a gép egy helyen a boot kozben megállt és slussz. (Nálam csak egy 8500LE van)
Érdemes egy próbát tenni és a drivert az ATI szoftvereltávolítóval eltüntetni és a régebbit feltenni. Ha a probléma akkor is fennáll, akkor frissítéssel vissza lehet állítani.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

sum-blink

de az az egy gondom van vele, hogy néha ha full screenre rakom a képernyőt nincs kép, csak hang, a kép tök fekete. Ha kis ablakra rakom, akkor megint van kép.A kérdésem ez
Szerintem overlay/videokartya driver probléma. Legújabb DirectX legyen fent, meg ilyenek.

Hát a directX fent van és az ilyenek (legújabb ati driver is)...meg azé nem vágom mert a 3.0 nem csináltam, meg divx-eknél sincs ez a gond. Azért elmondom radeon9600-am van, hátha tudsz közelebbit mondani.Thanx!!!

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

de az az egy gondom van vele, hogy néha ha full screenre rakom a képernyőt nincs kép, csak hang, a kép tök fekete. Ha kis ablakra rakom, akkor megint van kép.A kérdésem ez
Szerintem overlay/videokartya driver probléma. Legújabb DirectX legyen fent, meg ilyenek.

sum-blink

Hello, sajna nem találtam a témába vágó topicot, ezér itt teszem fel a kérdésem: a WinDVD progi 3.0-ás verziót használtam, zsírul működött, csak nem kódolta ki a DTS hangot, ezért letöltöttem, a 7.0-ást. Ezzel minden szép és jó, de az az egy gondom van vele, hogy néha ha full screenre rakom a képernyőt nincs kép, csak hang, a kép tök fekete. Ha kis ablakra rakom, akkor megint van kép.A kérdésem ez mitől lehet, hogy oldjam meg?(Teljesen összevissza csinálja, eredeti-másolt lemeznél egyaránt.Tehát van hogy jó, van hogy nem. )Légyszi aki tud segítsen, köszi!

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy az általatok felsorolt sw-ek, főleg a Sony vegas és DVD Architect 3 hol és hogyan szerezhető be itthon? Előre is köszi a válaszokat
Mindegyik program trial verziója letölthető a gyártó honlapjáról.
Az http://www.adobe.com/support/downloads/main.html pl. igaz időkorláttal, de teljes(nek tűnő és ezáltal hatalmas) programcsomagokat tesz letölthetővé. Ezek viszont később nem frissíthetők/regisztrálhatók, sőt, állítólag a trial időszak lejárta után (a trial verzió) többé azon a gépen/winyón nem is futtathatók. Meg kell venni a full-t. (teljes repartícionálás és reinstall sem segített??!!)
http://download.sonymediasoftware.com/current/
A "teljes" programok csak meglévő reg. kóddal települnek fel, a trialokat később is lehet regisztrálni, a tartalmuk azonos.

uvm

Hozzászólás Szerző: uvm »

Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy az általatok felsorolt sw-ek, főleg a Sony vegas és DVD Architect 3 hol és hogyan szerezhető be itthon? Előre is köszi a válaszokat

tomej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: tomej »

+ egy letölthető 60Mb-os patch, ugyanis hemzseg a hibáktól az egész.
Igen, akit ismerek, pont a 9-es verzió megbízhatósága miatt nem akaródzik váltani. Ahhoz meg már minden megvan és megfelelően működik. (DC10+ kártyával) Lényegében igaza van, nem érdemes a beállt szoftverhalmazt nem kevés idővel újra felépíteni. Majd 1 év és 5 patch múlva :-) Esetleg.

A 9-esen belül is a legutolsó, talán a 9.4? változat elég jó. A sima 9-es, 8-as MPEG része, és az overlay hiánya néha tényleg probléma. Az első kiadások kiakadásairól nem is beszélve.

Ha jól emlékszem 9.4 plus, de lehet hogy a plus a 9.3-ból volt csak. Mindenesetre az MPEG2 kodekjétől nem voltam elájulva. Dinamikus mozgásnál néha bekockáz, de nem mindig. A 10-esnél a patch állítólag a hibák nagyrészét orvosolja. azért egy próbát talán megér.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Köszi, akkor maradok én is a 9.4-nél. Ezzel mindent meg tudok csinálni, amire most szükségem van.

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Igen, akit ismerek, pont a 9-es verzió megbízhatósága miatt nem akaródzik váltani. Ahhoz meg már minden megvan és megfelelően működik. (DC10+ kártyával) Lényegében igaza van, nem érdemes a beállt szoftverhalmazt nem kevés idővel újra felépíteni. Majd 1 év és 5 patch múlva :-) Esetleg.

A 9-esen belül is a legutolsó, talán a 9.4? változat elég jó. A sima 9-es, 8-as MPEG része, és az overlay hiánya néha tényleg probléma. Az első kiadások kiakadásairól nem is beszélve.

tomej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

A Pinnacle Studiót szerintem 9.4 felett már érdemes újra felfedezni. Nem fagy és az MPEG kódoló is jó benne. A 10-es meg már magyarítva is van. Sajna(?) jó sok extra kódot kell hozzá venni.

Azt nem tudod véletlenül, hogy mennyiben tud a 10-es többet mint a 9.4-es?

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Csak nagy vonalakban ismerem. A 10-es egyik legfőbb újdonsága, hogy pl. magyar nyelvű az SW. Kívülről ugyanolyan, de: A honlapon elég sok újdonságot sorolnak fel, pl.:
Liquid edition alapjaira épül
Real time preview
HD
Keverhető formátumok egy projekten belül
Keyframing
Hollywood FX 6
Pan and zoom
Instant DVD transfer
Media manager
Intelligens rendering
Autosave

stb.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

A Pinnacle Studiót szerintem 9.4 felett már érdemes újra felfedezni. Nem fagy és az MPEG kódoló is jó benne. A 10-es meg már magyarítva is van. Sajna(?) jó sok extra kódot kell hozzá venni.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok! Tudnátok ajánali hangszerekesztőt amiben több hangsávot tudok egymár rakni? Pl ha egy interjút akarok készíteni akkor a tolmács és az eredeti angol hang külön legyen.

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Most jelent meg a Premiere Pro 2. A demóra már fel is iratkoztam. A szövegek szerint ütős eszköz lesz....
Az említett Adobe tryout-ok időközben meg is jelentek, amit nem az Adobe hírlevele, hanem egy "bizonyos" linkgyűjtemény oldal tudatta. Na mindegy, ott legalább plusz egy-egy link is van...

Az Adobe Premiere Pro 2 kb. 600 mega
Az Adobe Encore DVD 400 mega
Az Adobe After Effects meg 1,3 giga.

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pinnacle Studio 8 (a verziószámban nem vagyok biztos). Csilli-villi, egyszerű, de baromi sokat fagyott és a hajam téptem ki tőle.

A Néróban is van jó dolog, amellett, hogy mindenből van benne egy kicsi, NeroRecode-t veszem elő. ha egy DVD-t menüteleníteni kell.
A Starwars III-t a gyerekek bizony -R-ről nézik. Beteszik és már megy is.
Nyilván a fő film kiválasztásához kell egy vörös róka a taskbarra ;-)

Most jelent meg a Premiere Pro 2. A demóra már fel is iratkoztam. A szövegek szerint ütős eszköz lesz....

Carnivoor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Carnivoor »

Nekem sincs túl nagy tapasztalatom, de házi felvételek vágására 3 progit próbáltam.

Pinnacle Studio 8 (a verziószámban nem vagyok biztos). Csilli-villi, egyszerű, de baromi sokat fagyott és a hajam téptem ki tőle.

Adobe Premiere (nem emlékszem a verzióra, de biztosan nem a legújabb, mert kb 2 éve volt). Nekem nem tetszett. Nem találtam elég egyszerűen használhatónak.

Sony Vegas 4 (azóta már láttam a 6-ost is). Ez jött be. Sokat tud és azt nálam megbízhatóan művelte és egy házivideó vágásakor nem is bonyolult, mert a tudása töredékét használja csak a honpolgár.

Menü és DVD építésre 2 progit probáltam.

DVD-Lab (asszem 1.1). Ez egyszerű, többnyire statikus menükhöz jó, de vigyázat nem képes több hangsávos felvételeket normálisan kezelni (ő maga összerakni sehogyan se tudta elemi stream-ekből).

DVD Maestro. Ez jó. Mindent be lehet állítani, amit csak eddig próbáltam és nem is túl bonyolult (én csak statikus menüket gyártottam eddig, de tudtommal a dinamikus sem jelent neki gondot).

A Nero vonatkozó cuccait (asszem VisionExpress vagy mi a neve) és kerülni javaslom. Nem adott szép eredményt, viszont keveset tud... A nero írásra jó, de a körítés szerintem nem éri meg...

Remélem tudtam segíteni.

Carnivoor honlapja (fényképek)

DVD "rendszer": Samsung Plano 21", Pioneer DVR-440H DVD-író, Panasonic S-75 DVD, Philips MZ-7 stereo mini-torony
Számítógép: FuSi Amilo M3438G + Creative Inspire 2100
Fényképezőgép: Nikon D80 + Nikkor 18-200 VR

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tudnátok ajánlani video vágó és/vagy effeketező progit?
Lentebb is írták, hogy ez elsősorban igény kérdése, másodsorban pénz.
Kiegészítendő a videoszerkesztő listát:
Otthonra:
Pinnacle Studio 10 (magyarul is)
Mainconcept EVE
Ulead Movie Studio
Ulead DVD Workshop
Ulead MediaStudio

Profibb (drágább megoldások)
Adobe Premiere Pro 2 + Encore DVD 4
Sony Vagas 6 + DVD Architect
Mainconcept MainActor
Apple-ra a Final Cut Studio
AVID XPRESS Pro
Pinnacle's Liquid
Sonic DVD iT!

Meg amiről nem is tudunk :-)

Effektezőnek:
MainConcept MainVision
Adobe AfterEffects

DVD menümékerek:
Az Adobe és a Sony remeke mellett:
DVDLAB Pro
DVD Maestro
Sonic REEL DVD

Tud még valaki mondani?
Ezek közül többet kipróbáltam, a Premiere Pro 1.5 + Sony DVD Architect-t hasznalom. (az első gyorsan teker, a második könnyű). A többit megismerni, bár lehet, hogy sokkal jobbak, nincs idő...

Egy videózással munka szinten foglalkozó ismerősöm a Pinnacle Studiót használja
megelégedéssel, míg egy profi csak egy szót ismert: Avid.

Még annyit, hogy a Premiere elements 2-vel jutottam eddig a leghamarabb produktív szakaszba és összességében elég jó. Csak a Pro navigációs lehetőségei hiányoztak (első körben)

Saha
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Saha »

Tudnátok ajánlani video vágó és/vagy effeketező progit?

tomej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sony külön progit csinált erre DVDArchitect néven, olyan menürendszer készíthető vele, mint a gyári DVD-ken submenu-vel, stb.

zsolti4
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: zsolti4 »

A Cyberlink Power Directorról friss infó: rossz minőség. Szaggat.
Én a Vegas-t használom kb. 2 éve nekem nagyon bejön, pontosabban a filmrészletek összefűzését illetve átúsztatását valamint a hang és a zenei részét csinálom vele aztán renderelés tömörítetlen avi-ba. A másfél űrás videóanyag kb. 15-16 Gb !!! tehát kell winyó rendesen.

Aztán az Ulead DVD Movie Factoy-val csinálok menüt illetve tömörítem mpeg-be, valamint ezzel írom DVD-re is.

Csináltam eddig 18-20 Home DVD-t eddig okés, nekem bejön, valószínű ha Neked valami professzionális célra kell akkor ez a megoldás nem lesz megfelelő.

A Vegassal nem lehet menüt csinálni és kiírni? Vagy az nem jó?

TV:Philips 29PT9007 Matchline,Videó:Philips VR820 Matchline,DVD lejátszó: Philips DVD957 Matchline, DVDíró: Philips DVDR75, Hifi: Panasonic SCPM28 microcenter /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lejátszó és író megpusztultak, új gép: Sony RDR-HXD970

warezlinks.eu

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: angyisz »

Én a Vegas-t használom kb. 2 éve nekem nagyon bejön, pontosabban a filmrészletek összefűzését illetve átúsztatását valamint a hang és a zenei részét csinálom vele aztán renderelés tömörítetlen avi-ba. A másfél űrás videóanyag kb. 15-16 Gb !!! tehát kell winyó rendesen.

Aztán az Ulead DVD Movie Factoy-val csinálok menüt illetve tömörítem mpeg-be, valamint ezzel írom DVD-re is.

Csináltam eddig 18-20 Home DVD-t eddig okés, nekem bejön, valószínű ha Neked valami professzionális célra kell akkor ez a megoldás nem lesz megfelelő.

zsolti4
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: zsolti4 »

TV:Philips 29PT9007 Matchline,Videó:Philips VR820 Matchline,DVD lejátszó: Philips DVD957 Matchline, DVDíró: Philips DVDR75, Hifi: Panasonic SCPM28 microcenter /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lejátszó és író megpusztultak, új gép: Sony RDR-HXD970

warezlinks.eu

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”