Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD menu készítése
DVD menu készítése
Megoldás lehet, ha a hangot DD AC3-ban 2 csatornásan teszed rá
És milyen szoftver használjak, vagy hogyan tudnám DD AC3-ban 2 csatornásan rátenni?
DVD architech studioval dolgozok, és még ilyen funkciót nem találtam rajta
Vagy eleve a videofájlt kell átalakítani, hogy a hangja más legyen?
DVD menu készítése
A helyzet az, hogy nem csak a kép hanem a hang is foglalja a helyet, sőt... Ha az LPCM hangot teszed a lemezre, akkor az igen igen sok helyet fog igényelni.
Megoldás lehet, ha a hangot DD AC3-ban 2 csatornásan teszed rá, így a helyigénye a hangnak csak a 1/3-a vagy 1/4-e...
DVD menu készítése
Sziasztok!
Új vagyok errefelé, ezért ne haragudjatok, ha nem feltétlenül idevágó, és esetenként ostoba kérdésekkel fordulok hozzátok.
A tervem az, hogy a kamerámmal felvett videókat DVD-re írjam , (a menükészítésen már túl vagyok), de nem igazán van fogalmam, mennyi film fér rá, milyen minőségben.
A problémám az, h pl egy 5 perces anyagot, már nem tudom milyen progival sikerült feltennem, de 'mpg'-be kb 280MB-ot foglal. Igy viszont ahogy kiszámoltam, kb. 56 MB egy perc, és ha mondjuk a menü 500MB-ot foglal, akkor csak kb 73 perc fér rá.
Kérdéseim: Milyen szoftverrel tömörítsek ahhoz, h kissebb helyet foglaljanak a videók (nagymértékű minőségvesztés nélkül)? 2,5, esetleg 3 óra anyagot gondoltam (bár lehet hülyén) rátenni, szóval mik itt a lehetőségek?
DVD menu készítése
Köszi, meglátom!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
DVD menu készítése
Sziasztok!
LEnne egy iskolai feladatom: multimédiás oktató cd-rom készítése cíímmel kéne írnom egy 3 oldal körüli dolgozatot.
Fogalam sincs, mit kéne beleírnom, mindegy,milyen programra épül, lehet akár powerpoint is. Ha valakinek an tapasztalata, tudna segíteni,hogy mit írjak, kérem, segítsen!
Köszönöm és bocs az offért!
irj egy szimpla dvd authoring programrol "hogyan készül a dvd?"
dvdmaestro, dvdlab (ennek még probaverzioja is van és kitűnő helpje neten!!!) ...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
DVD menu készítése
Sziasztok!
LEnne egy iskolai feladatom: multimédiás oktató cd-rom készítése cíímmel kéne írnom egy 3 oldal körüli dolgozatot.
Fogalam sincs, mit kéne beleírnom, mindegy,milyen programra épül, lehet akár powerpoint is. Ha valakinek an tapasztalata, tudna segíteni,hogy mit írjak, kérem, segítsen!
Köszönöm és bocs az offért!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
DVD menu készítése
NZoli: az Encore DVD jó kis progi, lehet vele sok dolgot csinálni, csak meg kéne tanulni kezelni
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
DVD menu készítése
Az lenne a kérdés, hogy hogyan lehetne valami egyszerű másolásvédelmet tenni egy saját készítésű lemezre...
Adobe Encore DVD-ben van Macrovision meg valami serial copy management opció.
Milyen másolásvédelem kellene? A DVD piacon ebbe a legnagyobbaknak is beletört a bicskája. Hála a "deCCS" algoritmusnak ;-)
A Macrovisionra is van gyógyír, igaz az problémásabb, mint egy Decrípter vagy egy AnyDVD.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
DVD menu készítése
Adobe Encore DVD jó menü készítésre. Csak még fingom sincs , hogy an kell használni. Valaki esetleg??
A hét végén pont ide lyukadtam ki:
PremierePro-ban csináltam 4 timeline-t.
Mint kiderült így nem lehet egy DVD-re tenni, ill. a menükínálat sem volt OK (mozgó menü nuku stb.) Kiexportáltam DV-AVI-ba, gondolván, hogy majd a DVD Encore-val megoldom. Van benne ezer lehetőség, workflow, meg 1000 menüféle, de aztán a végén a Nero Vision Expressz csinálta menüt meg a DVD-t. Igazi csapatmunka ;-)
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
DVD menu készítése
Nem találtam jobb topicot...
Az lenne a kérdés, hogy hogyan lehetne valami egyszerű másolásvédelmet tenni egy saját készítésű lemezre...
DVD menu készítése
Adobe Encore DVD jó menü készítésre. Csak még fingom sincs , hogy an kell használni. Valaki esetleg??
DVD menu készítése
Még májusban Kukinyó kérdezte:
Hahó.Nem tudja valaki hogy a Resume cimü progit honnan lehet leszedni? Vagy valami olyat ami kezeli a swf fájlt?
A SWISH nevű progi kezeli.
Eddig nem olvastam ebbe a topikba bele.
DVD menu készítése
Hahó
A DVD Menü Studiohoz nem tudna valaki magyar nyelvű leirást?
DVD menu készítése
Szasztok
Olyan problémával fordulok hozzátok hogy:
Nagyon régen sikerült 1 mutatos DVD menüt csinálnom kamerával készitett
felvételeimhez.Sajnos nem emlékszem hogy milyen progival,és hogyan csináltam.
Most szükségem lenne ugyanerre a menüre.Létezik e olyan progi amivel a menüt
lementhetem a régebbi DVD-ről 1 kicsit átszerkeszthetem és össze tudom dolgozni
az uj filmel?Ha van valakinek 5-lete az légyszi irjon.
Köszi: 1teljesen laikus
DVD menu készítése
Szasztok.
Előre mondom, nagyon nem vagyok DVD authoringban otthon (ráadásul itt is új júzer vagyok), ezért lehet, hogy a megoldás triviális. A következőt szeretném: DVD-re felveszek egy rakás DivX-et (nem DVD/MPEG2 formátumban, hanem mint adatot, tehát file-ként) - ez eddig OK. Ennek az összeállításnak kellene kreálnom valahogy egy DVD menüt. Vagyis a következő lenne az eredmény: beteszem a lemezt a számítógépbe (vagy egy DivX-et is lejátszani képes asztali kütyübe), erre megjelenik a(z általam készített) menü, és ha ráklikkelek egy ikonra ebben a menüben, az elindítja a megfelelő DivX filmet a lemezről. Lehetséges ez? Ha igen, milyen programmal? (Lehetőleg olcsóbb megoldást mondjatok, mert rendszeres feladatra kellene - családi kisfilmek ajándékba -, így megvenném...) Köszi mindenkinek.
Ha ténylegesen divx-es filmeket akarsz dvd menüvel akkor ez nem fog így menni.
A DVD lemezen a DVD menü és a film (csak mpeg2-es) az authoring során elválaszthatalan.
Próbálkozz inkább a divx6-os verzióval azzal már lehet a divx filmekhez divx-es menüt rakni és az újabb lejátszók már ismerik (ld. mpeg4-players.info).
Ahhh... kösz... Ebből is tanultunk... :kiraly:
DVD menu készítése
Szasztok.
Előre mondom, nagyon nem vagyok DVD authoringban otthon (ráadásul itt is új júzer vagyok), ezért lehet, hogy a megoldás triviális. A következőt szeretném: DVD-re felveszek egy rakás DivX-et (nem DVD/MPEG2 formátumban, hanem mint adatot, tehát file-ként) - ez eddig OK. Ennek az összeállításnak kellene kreálnom valahogy egy DVD menüt. Vagyis a következő lenne az eredmény: beteszem a lemezt a számítógépbe (vagy egy DivX-et is lejátszani képes asztali kütyübe), erre megjelenik a(z általam készített) menü, és ha ráklikkelek egy ikonra ebben a menüben, az elindítja a megfelelő DivX filmet a lemezről. Lehetséges ez? Ha igen, milyen programmal? (Lehetőleg olcsóbb megoldást mondjatok, mert rendszeres feladatra kellene - családi kisfilmek ajándékba -, így megvenném...) Köszi mindenkinek.
Ha ténylegesen divx-es filmeket akarsz dvd menüvel akkor ez nem fog így menni.
A DVD lemezen a DVD menü és a film (csak mpeg2-es) az authoring során elválaszthatalan.
Próbálkozz inkább a divx6-os verzióval azzal már lehet a divx filmekhez divx-es menüt rakni és az újabb lejátszók már ismerik (ld. mpeg4-players.info).
DVD menu készítése
Szasztok.
DVD menu készítése
Saját felvételeimhez csináltam menüt TMPGEnc DVD Author-ral.Hol lehet azt beállítani, hogy a progi által elkészített DVD anyagot tömörítse-e 4,38 GB-ra vagy DL lemezre megy majd az anyag? Van egy opció, ahol az 1 rétegűt vagy a DL-t ki lehet választani, de ez csak az alsó GB skálára vonatkozik a beállítás neve szerint is. 2 filmet csináltam a héten, az elsőt meghagyta 5-6 GB-os hosszában, a másodikat viszont mindenáron betömöríti egy rétegre, sajnos elég gyenge minőségben.
Ha valaki ismeri a progit és tudja, hol kell a tömörítést kikapcsolni, kérem segítsen!
TMPGEnc valakinek ismerős?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
DVD menu készítése
Sziasztok én egy teljesen kezdő vagyok a dvds társadalomban, de a családi vhs felvételeinket szeretném dvd re ki írni amihez az eszközeim megvannak ugyan de nemtudom hogy miként kezdjek neki.Elméletileg dvd-re nem nagy durranás feltenni a digitalizáló kártyán keresztül a felvételeket de én szeretnék menüt is feltenni a lemezre.Ha valaki szájbarágósan elmesélné nekem hogy mit tegyek illetve milyen progik kellenek és merre találhatóak nagyon meg köszönném.Sajnos angolul elég hiányosan tudok ezért ha lehet akkor magyar programokat ajáljatok. Tisztelettel "zulu66"
Pl. Ulead Workshop, Ulead Movie Factory, Pinnacle Studio, Power Producer alkalmas capture-ölni. Neten hozzáférhetők ezek a progik. Azt nem tudom, hogy melyiknek van magyarítása.
Másik megoldás egy asztali DVD felvevő beszerzése, lehetőleg HDD-vel.
Nem tudom, magyar nyelvű progit, fogsz-e találni, de ajánlom az Ulead Movie Factory 4-et.
Nagyon barátságos program, szerintem minimális angol tudással is könnyen kezelhető.
Az ulead honlapjáról letöltheted a Próba verziót
DVD menu készítése
Sziasztok én egy teljesen kezdő vagyok a dvds társadalomban, de a családi vhs felvételeinket szeretném dvd re ki írni amihez az eszközeim megvannak ugyan de nemtudom hogy miként kezdjek neki.Elméletileg dvd-re nem nagy durranás feltenni a digitalizáló kártyán keresztül a felvételeket de én szeretnék menüt is feltenni a lemezre.Ha valaki szájbarágósan elmesélné nekem hogy mit tegyek illetve milyen progik kellenek és merre találhatóak nagyon meg köszönném.Sajnos angolul elég hiányosan tudok ezért ha lehet akkor magyar programokat ajáljatok. Tisztelettel "zulu66"
Pl. Ulead Workshop, Ulead Movie Factory, Pinnacle Studio, Power Producer alkalmas capture-ölni. Neten hozzáférhetők ezek a progik. Azt nem tudom, hogy melyiknek van magyarítása.
Másik megoldás egy asztali DVD felvevő beszerzése, lehetőleg HDD-vel.
DVD menu készítése
Sziasztok én egy teljesen kezdő vagyok a dvds társadalomban, de a családi vhs felvételeinket szeretném dvd re ki írni amihez az eszközeim megvannak ugyan de nemtudom hogy miként kezdjek neki.Elméletileg dvd-re nem nagy durranás feltenni a digitalizáló kártyán keresztül a felvételeket de én szeretnék menüt is feltenni a lemezre.Ha valaki szájbarágósan elmesélné nekem hogy mit tegyek illetve milyen progik kellenek és merre találhatóak nagyon meg köszönném.
Sajnos angolul elég hiányosan tudok ezért ha lehet akkor magyar programokat ajáljatok. Tisztelettel "zulu66"
DVD menu készítése
Saját felvételeimhez csináltam menüt TMPGEnc DVD Author-ral.
Hol lehet azt beállítani, hogy a progi által elkészített DVD anyagot tömörítse-e 4,38 GB-ra vagy DL lemezre megy majd az anyag? Van egy opció, ahol az 1 rétegűt vagy a DL-t ki lehet választani, de ez csak az alsó GB skálára vonatkozik a beállítás neve szerint is. 2 filmet csináltam a héten, az elsőt meghagyta 5-6 GB-os hosszában, a másodikat viszont mindenáron betömöríti egy rétegre, sajnos elég gyenge minőségben.
Ha valaki ismeri a progit és tudja, hol kell a tömörítést kikapcsolni, kérem segítsen!
DVD menu készítése
Hali! Valaki tudna segíteni? Van egy eredeti dvd-m, ami feliratos, menüvel. De most megszereztem ugyanazt a filmet, szinkronosan, de menü nélkül. Kellene egy progi, amivel a szinkronos fájlokat össze tudom hozni az eredeti menüvel. Nem tud valaki egy ilyen programot? Vagy esetleg valami más módszer? Köszönöm!
DVD menu készítése
Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni!
Arról lenne szó, hogy az asztali DVD-re DVD lemezre mp-3 zenét szeretnék rakni amennyi ráfér.előadók menüjével úgy hogy beteszem a DVD-t és az előadók menüje bejön és rákatintva utánna elkezdi játszani a számokat.
Valamint a képeket "jpeg" is az előzőhöz hasonlóan menüből szeretném megnyitni.
Még kezdő vagyok, internettel rendelkezem és ha tudtok ingyenes program címet és tipust megköszönnöm.
DVD menu készítése
Köszi a post-okat!
Ez a DVD Menu Studio elég sci-fi-snek tűnik a leírása alapján.
A MenuEdit-nek adok egy esélyt, még nem próbáltam.
Pontosabban kap még egy esélyt, előbb ugyanis a Windows a kezére csapott, amikor egy nem neki címzett memória-területre nyúkált a kicsike