Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

AVI to DVD ,vagy S/VCD

JRichard
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: JRichard »

Sziasztok!Ha 23.976 fps-es avi-t konvertálok dvd-re, akkor akadozik a kép.
Ezt hogyan, milyen beállításokkal tudom kiküszöbölni?
Tképpen PAL vagy NTSC normájú dvd-t kell-e ebből csinálnom?
Köszi!

Én úgy tudom, hogy az NTSC DVD 720x480 felbontású és 29.97 vagy 23.976 frame per szekundumos. Tehát szerintem NTSC.

----------------
jonasrichard.atw.hu

fityusz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: fityusz »

A topic elég kusza és olyanokról szól, h feliratot hogy teszek egy DVD-re, amit Divx-ből csinálok, meg h azt el is lehessen tüntetni meg miegymás... 
Nos, nekem csak egy program neve kellene, nem kell semmi, a minőség is majdnem mindegy (nem nekem lesz :smile19: ), a lényeg, h nagyjából: annyit keljen csinálni, h a jobb ablakból a balba húzom és megnyomok egy gombot. Semmi nem kell, csak játsza le a sima DVD-t olvasó lejátszó, ennyi.

VSO Divx to DVD .
Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van. És még kemény se legyek?

fvf009

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: fvf009 »

hello mindenkinek most regisztráltam magam és lenne egy kérdésem van egy film a millió dolláros bébi amit nem tudok átkonvertálni aviból dvd-re már legalább 6 progival probáltam.Ilyen "csapat-xvid-mdb1.avi" az egyes cd tudna valaki segiteni mert nagyon megköszöném halli

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

A topic elég kusza és olyanokról szól, h feliratot hogy teszek egy DVD-re, amit Divx-ből csinálok, meg h azt el is lehessen tüntetni meg miegymás... 
Nos, nekem csak egy program neve kellene, nem kell semmi, a minőség is majdnem mindegy (nem nekem lesz :smile19: ), a lényeg, h nagyjából: annyit keljen csinálni, h a jobb ablakból a balba húzom és megnyomok egy gombot. Semmi nem kell, csak játsza le a sima DVD-t olvasó lejátszó, ennyi.

Hasonlót csináltam én is végül a Nero Vision Express-el. Véletlenül találtam a céges gépemen, és pont megfelelt a célnak. 3 kattintással megvolt a DVD az aviból. Biztos ezer program van ami sokkal jobb mínőséget csinál, de pont most ez is megtette.

/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Vendég »

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

Sziasztok,

544x224-es felbontású .avi-ból szerettem volna szabványos DVD-t fabrikálni. Általában a videókártyához kapott WinDVDcreator-t szoktam használni, ami a file behúzása után 2 klikkeléssel összehozza a DVD-t menüvel,amit Nero-val kiírok. Mivel itt elég béna a képarány a WinDVD creator úgy összehúzza a képet, hogy 2 baromi széles fekete csik között látható egy vékony csíkban maga a film. Van valami ötlet mit lehetne kezdeni vele?

/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Tmpegenc-et használ(né)ok, de nem tudom úgy beállítani a képet, hogy 16:9 legyen, illetve hogy az eredeti képarány megmaradjon ?? Mit kell ehhez állítani ??

Chriss

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Chriss »

Sziasztok!
Ha 23.976 fps-es avi-t konvertálok dvd-re, akkor akadozik a kép.
Ezt hogyan, milyen beállításokkal tudom kiküszöbölni?
Tképpen PAL vagy NTSC normájú dvd-t kell-e ebből csinálnom?
Köszi!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok! 
A következőben szeretném a segítségeteket kérni. Van 20 db 640*480-as avim. Ezeket szeretném dvd-re írni. A DVD a Sony DVD Architectben készíteném, de az avit nem kezeli, muszály mpeg-be konvertálni! És itt kezdődik a baj, mert eddig amir próbáltam egyik se jött be. Használtam AVI to MPEG. Ez 2,5 óra alatt kész, de akadozik és a hang is el van csúszva. Akkor néztem a TMEGEnc, de ha output dvd akkor 20 óra, átállítottam 640*480 mpeg-re,de 5 órás munka után az eredmény felismerhetetlen. A Vegasba az avit meg se tudom nyitni. Tehát egy olyan progi kellene ami megcsinálja normálisan elfogadható idő alatt.

Köszi a segítségeteket!

Cyberlink Power Producer. Menüt is lehet vele csinálni, ha fordítasz rá egy kis időt. Nem a legjobb minőségű a tömörítője, ezért érdemes legjobb minőségben konvertálni, majd Shrinkkel tömöríteni 1 lemezre.
Asszem a TMPGEnc DVD Author is olvas avit, de nem vagyok benne teljesen biztos. Ennek már jobb a tömörítője is.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok!

A következőben szeretném a segítségeteket kérni. Van 20 db 640*480-as avim. Ezeket szeretném dvd-re írni. A DVD a Sony DVD Architectben készíteném, de az avit nem kezeli, muszály mpeg-be konvertálni! És itt kezdődik a baj, mert eddig amir próbáltam egyik se jött be. Használtam AVI to MPEG. Ez 2,5 óra alatt kész, de akadozik és a hang is el van csúszva. Akkor néztem a TMEGEnc, de ha output dvd akkor 20 óra, átállítottam 640*480 mpeg-re,de 5 órás munka után az eredmény felismerhetetlen. A Vegasba az avit meg se tudom nyitni. Tehát egy olyan progi kellene ami megcsinálja normálisan elfogadható idő alatt.

Köszi a segítségeteket!

fityusz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: fityusz »

Sziasztok!Feliratos aviból hogyan lehet dvd formátumot csinálni?
Milyen progi teszi be a feliratot is?
Köszi!

ITT megtalálsz hozzá mindent.
Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van. És még kemény se legyek?

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok!
Feliratos aviból hogyan lehet dvd formátumot csinálni?
Milyen progi teszi be a feliratot is?
Köszi!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Van olyan progi is, ami a 2 csatornás ac3 hangot képes úgy megkeverni, hogy úgy hangozzon, mintha eleve 5.1-es DTS lenne.
Ilyen zajszűrők a jobb konverterekben is vannak. A sztereó hangból 5.1 csatornást a ProLogic(II) vagy az '5 csatornás sztereó' dekóder tud csinálni. Ez lejátszáskor játszik szerepet.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Mitől lett jobb? Valamilyen zajszűrő be lehetett kapcsolva?
Nem tudom pontosan, hogy csinálta, de a lejátszók a lejátszás közben egy csomó szürőt használnak, hogy javítsák a kép és hangminőséget. Van olyan progi is, ami a 2 csatornás ac3 hangot képes úgy megkeverni, hogy úgy hangozzon, mintha eleve 5.1-es DTS lenne.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

AVI to DVD ,vagy S/VCD

És szerinted melyik a legjobb átméretező és konvertáló progi? Egyébként a barátom kódolt nekem filmet, ahogy lentebb írtam, és jobb lett, mint az eredeti, ezért kérdezem van-e ilyen progi. (Szerintem azzal is jobb lenne.)

Mitől lett jobb? Valamilyen zajszűrő be lehetett kapcsolva?

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hát nem tom mennyi Divx és egyéb filmeket kódoltál át eddig. Már megbocsáss, de sztem ez a lejátszós-felvevő dolog a legnagyobb hülyeség ebben a témakörben, amit eddig hallottam.

És szerinted melyik a legjobb átméretező és konvertáló progi? Egyébként a barátom kódolt nekem filmet, ahogy lentebb írtam, és jobb lett, mint az eredeti, ezért kérdezem van-e ilyen progi. (Szerintem azzal is jobb lenne.)

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Zorro »

Hát nem tom mennyi Divx és egyéb filmeket kódoltál át eddig. Már megbocsáss, de sztem ez a lejátszós-felvevő dolog a legnagyobb hülyeség ebben a témakörben, amit eddig hallottam.

Megfelelő minőségű és beállítású divx codecel, átméretező progival, MPEG-2 tömörítővel és DVD lejátszóval: szinte észre sem lehet venni a minőség romlását, akár még egy 72 cm-es TV-n sem.

A minden kép key-frame kénti átkódolásához meg semmi köze a lejátszónak. Ezt a kódoló kodekben lehet beállítani. Ha pl. MJPEG-be kódolod át, akkor tuti minden kocka key-frame lesz, de szabványos MPEG-1 és MPEG-2 esetén nem, akármilyen módszert is alkalmazol.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Miért kell lejátszás közben? Azt hiszed, hogy akkor nem lesz minőségromlás? Az egész minőség dolog a szoftveren és a bitrátákon meg az egyéb beállításokon múlik. Ráadásul egy jó gépen a valós időnél gyorsabban megcsinálhatod az átkonvertálást.
Üdv ismét!

Azért kéne lejátszás közben felvenni a filmet, mert a legtöbb lejátszó (akár progi, akár hardver) javít kicsit a minőségen, illetve teljes képernyőre nagyított képek ugyanolyan minőségűek, mint az eredeti film, és soha nem rosszabbak. Persze, ha az eredeti film rossz minőségű, akkor a fene megette, de nekem jó mínőségű filmjeim vannak, csak a felbontásuk kisebb, mint a DVD-ké. Másfelöl az AVI fájlokban a legjobb minőségűek az ún "KeyFrame"-ek. Lejátszás közben pedig szinte valamennyi kép KeyFrame-ként kódolható. Szimpla konvertálás közben erre nincs lehetőség. Egy barátom meg tudja csinálni ezt nekem, de nem mindig ér rá, és nem kérhetem meg, hogy mind a száz (vagy akármennyi lesz) filmemet konvertálja át. Már csak azért sem, mert neki is megvannak a saját videoi, amiket szintén konvertálni szeretne, ehhez pedig idő kell. Szóval, ha valaki tud progit, üzenjen.

Skynet

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Készítettem egy leírást a DVD2SVCD-hez, lépésről lépésre, elsősorban feliratos filmekhez, de nyilván használható felirat nélül is. Mivel elég nagyocska lett, ide nem tudom feltölteni, weboldalam nincs, és nem is tudok/akarok csak ezért csinálni egyet, úgyhogy ha valakit érdekel, levélben el tudom küldeni.Használja mindenki sikerrel!

DE:

Nem ez az egyetlen helyes út, amit én végig jártam! Az, hogy nálam ez bevált (vagy ez vált be) nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag így a jó!
Ez csak a számtalan variáció egyike, ne érezze magára nézve senki kötelezőnek, nyugodtan ki lehet és kell is próbálni más lehetőségeket is!

szia nekem jól jönne a leírás örülnék ha elküldenéd

gsolyom1@axelero.hu

sziasztok, segítséget kérnék))) most tölteném le életem első vcd-jét, szeretném tudni, hogy a normál windows media player lejátsza-e az mpg formátumot, vagy milyet keressek inkább

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Üdv!  
AVI-ból úgy lenne a legegyszerűbb DVD-t csinálni, hogy az ember lejátsza a gépen, és közben DVD recorderrel felveszi, vagy lejátsza Divx formátumot támogató lejátszón, és közben a számítógépen rögzíti valamilyen recorder progival. Viszont ha az embernek nincs DVD recodere és a lejátszója nem támogatja a Divx formátumot, akkor olyan progi kell, amelyik az AVI lejátszása közben képes azt MPEG formátumba kódolni vagy elmenteni JPG-be a megjelenített "frame"-eket (nem az eredetit !!). A windows media encoder elméletileg képes kódolni a képernyőn megjelenő képeket olyan minőségben, ahogy megjelennek, de nagyon zabálja a memóriát, és emiatt a felvett film akadozni fog. A többi Screen Capture progi pedig a videó helyett csak fekete kockákat rögzít, tehát alkalmatlan. A kérdés: ismer valaki olyan progit, amely lejátszás közben képes a Divx AVI filmeket MPEG formátumban és minőségben a lemezere rögzíteni?    (És lehetőleg nem több száz megás).

Előre is köszi.

Miért kell lejátszás közben? Azt hiszed, hogy akkor nem lesz minőségromlás?
Az egész minőség dolog a szoftveren és a bitrátákon meg az egyéb beállításokon múlik. Ráadásul egy jó gépen a valós időnél gyorsabban megcsinálhatod az átkonvertálást.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Üdv!

AVI-ból úgy lenne a legegyszerűbb DVD-t csinálni, hogy az ember lejátsza a gépen, és közben DVD recorderrel felveszi, vagy lejátsza Divx formátumot támogató lejátszón, és közben a számítógépen rögzíti valamilyen recorder progival. Viszont ha az embernek nincs DVD recodere és a lejátszója nem támogatja a Divx formátumot, akkor olyan progi kell, amelyik az AVI lejátszása közben képes azt MPEG formátumba kódolni vagy elmenteni JPG-be a megjelenített "frame"-eket (nem az eredetit !!). A windows media encoder elméletileg képes kódolni a képernyőn megjelenő képeket olyan minőségben, ahogy megjelennek, de nagyon zabálja a memóriát, és emiatt a felvett film akadozni fog. A többi Screen Capture progi pedig a videó helyett csak fekete kockákat rögzít, tehát alkalmatlan. A kérdés: ismer valaki olyan progit, amely lejátszás közben képes a Divx AVI filmeket MPEG formátumban és minőségben a lemezere rögzíteni? (És lehetőleg nem több száz megás).

Előre is köszi.

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Átkódoltam a Nero6-al egy Divx-es filmet, először roppant rossz lett, akadozott, meg a minősége sem volt jó.

Másodjára is nekifogtam, igaz, most más alapanyaggal, ráadásul a kétszeres kódolást is nekiengedtem.
Nagyon szép lett, meg jó is, de a baj az, hogy akkor is akadoz, igaz nem folyamatosan, mint előzőlrg, csak mondjuk 10 másodpercenként megálla kép (a hang nem) egy pár tized másodpercre, és nem ugrik utána a jelenet, hanem folytatja onnan ahonnan.
Valaki valamit tud ehhez mondani?
Vagy mi a manóval próbálkozzam még?
A haver kűldött egy Super DVD creator nevű progit, hasonló a többihez, ott pl. ha a jóminőséget állítom be, akkor 1 óra alatt jut el az 1%-ra, és 0 meg 1 fps-el "halad" már ha ezt annak lehet nevezni. Ha gyengébb minőségre veszem, akkor megcsinálja viszonylag hamar, PC-ben jó is, vagy inkább elfogadható a minősége, de a Panában lejátszva néha néha zöld pixelek látszódnak, de nem kicsik, hanem olyan szép 3-4cm-esek. Ritkán, de az egész film alatt.
Esz a méreg... :taps:
pedig az SG Atlantisz lenne oltári sorozat

Vendég

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Sziasztok!

Lehet, volt már róla szó, de én még sosem jártam itt. Meg tudná valaki mondani mit csináljak, ha egy avi-t és a hozzá tarozó akármilyen (bár többnyire srt v. sub) feliratot szertném együtt lejátszni a divx-es dvd-lejátszómon. Van valami formátum, amit megnyitnak a lejátszók, vagy PC-n kell összeadni a filmet afelirattal (ill. ez utóbbit hogyan?)?

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Detonátor »

Ha valakit érdekel, itt találhat ingyenes AVI, illetve MPG daraboló/összeillesztő progikat.

Rola

AVI to DVD ,vagy S/VCD

Hozzászólás Szerző: Rola »

Nah találtam egy SVCD-s topicot. 
Ha lehet nero-val írnám ki. Szóval szeretném kiírni (A kör 2-t, ami) SVCD, de felirattal úgy, h asztali (DivX-et is játszó) játékos hozzá tudja tenni a feliratot.
H kell kiírni így a filmet? Hova kell rakni mellé kell vmi trükk? (sry, de még nem csináltam ilyet)

Ha jól tévedek az SVCD szabvány nem kezeli a külső feliratokat.
Az svcd filmeknél a felirat ún. beleégetett formában a kép részeként jelenik meg.
Égesd bele a feliratot a filmbe, majd úgy ird ki.
Vagy ne SVCD-t irj, hanem az svcd szabványnak megfelelő videódat csak adatként ird ki. A feliratnak legyen pontosan ugyanaz a neve mint a video file-nak.
Nem biztos, hogy ez utóbbival megy, de elméletileg kéne...

Ha úgy döntesz mégis svcd formátumú lemezt készítesz, akkor miután ráégetted a feliratot, használd a file felirására a vcdeasy nevü progit, nérót meg felejtsd el.

Köszi a választ. Azonban:
- az oké volt nálam is, h a beleégettet azt látni fogom, mert az a film "része" is, de azt nem tudtam és ezért kérdeztem, h lehet e melé rakni e nélkül... De akkor ezekszerint nem lehet
- ez a beleégetés mennyi időt vesz igénybe? (látod a konfigom)
ha nem tart sokáig, akkor megcsinálom. de nem tudom, h mivel kéne
- az a gond, h ha adatként írom nem fér ki, mert ~780mb-os az mpg (ez durva túlás lenne )
- természetes, h azonos néven rakom mellé a feliratot (divx g400-al már megszoktam)
így írtam ki és nem rakta hozzá, bár a 4-5 SVCD-hez szükséges alapkönyvtárok h melyikébe tettem bele, azt már sajnos nem is tudom.

pl. a virt dub 15 perc alatt beleírja a feliratot. de létezik 800 megás cd lemez is!!!!

hi azt szeretném megk. ,hogy honnét töltötted le a kör 2 -t???????
Előre is kössz:Rola

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”