Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD menu készítése
DVD menu készítése
Sziasztok! 1 filmhez szeretnék hozzárakni magyar szinkront úgy, hogy az eredeti hang vmint a menürendszer is megmaradjon. Hogyan tudom ezt megtenni? Pl.DVD Lab Pro-val be tudom-e hívni és szerkeszteni a menüt?
A Mediachance a DVD Lab fejlesztője csinált kifejezett menü gyártó programot is.
*DVD Menu Studio is build as a complete vector, 2D, 3D and bitmap design and
editing package which makes creating any kinds of DVD menus possible in far
less time.
It automatically takes care about all the technical issues of the exported
format, it does the necessary resizing, layer merge/separation, sub-picture
color mapping, switching antialiasing, letterbox overlay, and optional
script creation, hotspot assigning, auto-routing etc.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
DVD menu készítése
nem.
azzal inkább 0ról tudsz ujat csinálni ... amit te szeretnél, az ifoedit/ifoupdate/menuedit segitségével megoldható, de pokoli nekem még nem sikerült esztétikura sosem, de láttam már jó munkákat ...
nagyon sokat kell a sikerért forumozni, jó guidet még nem láttam :taps:
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
DVD menu készítése
Sziasztok! 1 filmhez szeretnék hozzárakni magyar szinkront úgy, hogy az eredeti hang vmint a menürendszer is megmaradjon. Hogyan tudom ezt megtenni? Pl.DVD Lab Pro-val be tudom-e hívni és szerkeszteni a menüt?
DVD menu készítése
tök jo lenne nem minden topikban ugyanazt olvasni .... másikban "segítettem"
Jó volt itt.
DVD menu készítése
PÉNZ!
Sziasztok!
Segítséget kérnék, nem INGYEN!
1.
Vannak MPEG 1-es fájlaim, és át akarom rakni DVD formátumba, azaz hogy az asztali lejátszók lejátszhassák.
2.
A DVD-re menüt is kellene készíteni - amelyeknél a movie fájlokra kellene pozicionálni, és azokban tekerni.
3.
Az movie fájlok összesen 18,5 órát tesznek ki és rá akarom rakni 2 DVD-9 -esre (9,4GB-osokra).
4.
Freeware-s programokkal kell az egészet megcsinálni, mert ez a DVD ki lesz adva.
5.
Telefon
András
30-6538890
andraskondrat@yahoo.com
DVD menu készítése
Kérdés: milyen szoftver alkalmas erre a vágásra VOB fájlok esetén?
Veszteség mentesen semelyik sem. Az eljárás a következő:
1. MPEG-be alakítás
2. Video editorral:
2.a. A kép alja teteje levágása, hogy 16:9 arányú legyen
2.b. A kép megnyújtása függőlegesen 576 pixelre
2.c. MPEG-be tömörítése 16:9 ratio-val
3. DVD authorizálás
Megjegyzés: ha a video editor MPEG tömörítője nem megfelelő, akkor a 2.c. pontban elmentése pl. huffyuv kodekkel (veszt. mentes, de bazi nagy méret) vagy DV formátumba majd. 3. pontként MPEG tömörítés és 4. pontban a DVD authorizálás.
Elvileg minden ma kapható video Editor tud 16:9 MPEG filet generálni, ha másképp nem, akkor plug-in segítségével. Ennek ellenére én a 1-2-3-4 pontos módszert csinálnám
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G
- ancsiancsi
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
DVD menu készítése
Kéne egy kis segítség!!!
Leszedtem egy DVD-t, amin nem volt magyar felirat és hang se. szétszedtem DVD-t, hozzá tettem magyar feliratot, majd újra összeraktam, működik is. Csakhogy volt az eredeti DVD-n nagyon tutkó kis menü és azt szeretném valami módon hozzádobni az újraszerkesztett DVD-hez.
Próbálkoztam ifoupdaterrel (nem vált be), meg pgcedittel. Utóbbinál hozzátette menüt, és elvileg át is szerkeszti a szükséges dolgokat magától. Kiírtam DVD-re és az asztali lejátszó azt mondta Data error, szóval vagy én csináltam valamit rosszul pgc edittel, vagy kéne valami más megoláds, amennyiben tudna valaki rá valamit.
Szóval akkor kérdés: hogy lehet eredeti menüt hozzátenni egy újraszerkesztett DVD-re????
DVD menu készítése
Van egy olyan elborult ötletem, hogy tévéről felveszem a 4:3-as filmet, majd az adólogót és a korhatár karikát levágva szélesvásznú formátumúvá alakítom. Utána meg feketével (mint a gyári DVD-ken) "optimalizálom" 16:9 formátumúra a képet.
Kérdés: milyen szoftver alkalmas erre a vágásra VOB fájlok esetén?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
DVD menu készítése
Igen igen érthető, köszönöm szépen. Én azt hittem valami méretezést kéne átállítanom a programban. De köszi, a segítséget.
Így nem lesz szép a menü ...
a sony author programját nem ismerem, de pl a dvdmaestronál amikor csinálod a menüt, eleve fel van rajzolva a "tvn is biztonságosan látszó" zóna ....
Jó volt itt.
DVD menu készítése
Igen igen érthető, köszönöm szépen. Én azt hittem valami méretezést kéne átállítanom a programban. De köszi, a segítséget.
Így nem lesz szép a menü ...
DVD menu készítése
Sziasztok! Az miért van ha csinálok egy DVDt Sony DVD Architecht 2.0 val és a menü amit készítettem az TVn kilóg a képből de számítógépen jó. A videók számítógépen és a Tvn is jók. Ötlet?
Röviden szólva a tv képernyőjén a kép szélei nem látszanak mivel takarásban vannak - a tv így működik, a ténylegesen látható felületen túl nyúlik a kép. A monitoron tényleges képet látsz tehát a széleit is látod amit a tv- n nem. Ha a monitoron elrendezel egy menüt akkor vigyázni kell, hogy azt a takarást a tv- nél belekalkuláld, tehát ne töltsd ki a teljes monitorképet. Bár így meg a monitoron lesz körben üres rész, de valamit valamiért.
Az meg, hogy a ha a PC képét kirakod tv- re azért láthatod a teljes képet mert a videókártyán be lehet állítani, hogy mekkora legyen az a kép amit kirak a tv- re. Így ha ilyenkor a széleket is látod azt jelenti, hogy a PC arányosan összenyomta a kimeneti képet, hogy beleférjen a 'csonkított' tv képbe.
Remélem, hogy érthetően írtam le.
DVD menu készítése
Sziasztok! Az miért van ha csinálok egy DVDt Sony DVD Architecht 2.0 val és a menü amit készítettem az TVn kilóg a képből de számítógépen jó. A videók számítógépen és a Tvn is jók. Ötlet?
DVD menu készítése
Okos vagy.Ha találtam volna,szerinted megkérdezem?
Biztos, hogy Resume a neve? Hol hallottál róla?
DVD menu készítése
Hahó.Nem tudja valaki hogy a Resume cimü progit honnan lehet leszedni? Vagy valami olyat ami kezeli a swf fájlt?
Okos vagy.Ha találtam volna,szerinted megkérdezem?
DVD menu készítése
Szia !
Köszi mindent . De nekem sajna nem jött össze külön VTS-ekkel . Én így oldottam meg :
Milyen program ezt?
DVD menu készítése
Hahó.Nem tudja valaki hogy a Resume cimü progit honnan lehet leszedni? Vagy valami olyat ami kezeli a swf fájlt?
DVD menu készítése
A lejátszo talán felismeri,mert hang van.Talán a tv gonoszkodik?Bár 2 számitógép közül 1 sem játszotta le.
A lemezzel lehet valami gond. A PC-k simán le tudják játszani az NTSC felvételeket. A játékosoknál a setup menüben be lehet írni, hogy NTSC lemez esetén a tv-re NTSC vagy PAL60 jel menjen ki.
DVD menu készítése
DVD menu készítése
A lejátszo talán felismeri,mert hang van.Talán a tv gonoszkodik?Bár 2 számitógép közül 1 sem játszotta le.
DVD menu készítése
A lejátszo talán felismeri,mert hang van.Talán a tv gonoszkodik?
DVD menu készítése
Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy NTSC DVD-t melyik progival tudom átalakitani PAL-ra?
Nem ismeri fel a lejátszód/tévéd, vagy a felbontását akarod megnövelni?
DVD menu készítése
Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy NTSC DVD-t melyik progival tudom átalakitani PAL-ra?
DVD menu készítése
Hello!!
Lenne egy érdekes kérdésem!
Lemásolt valaki egy 8 gigás koncert dvd-t két lemezre tömörítés nélkül ugy hogy az egyik lemezen van 15 szám és a
másodikon a másik 15.Az 1-es lemezen a menüben csak 1-15 között tudok léptetni,a kettes lemezen
pedig 15 és 30 között.
Eddig nincs is semmi probléma mert tökéletesen működik minden.
Igen ám de jött egy ötlet mégpedig a következő:Rakjuk fel 1 9 gigás lemezre a komplett dvd-t.
Hehe
És hogyan????
Ez itt a nagy kérdés,hogyan lehetne ugy felírni ezt a két lemezt hogy az ujra 1 legyen és a menüje
is normálisan működjön.
Egy vad módszert alkalmazva mégpedig azt hogy a kettes lemezen lévő vobokat átneveztem az 1-es lemezen következőkre vts_01_5, vts_01_6 07,08 és letöröltem az összes ifo fájlt majd egy ujat csináltam az ifo edit-el így sikerült egybe raknom a koncertet csak így meg semmi menü nincs.
Ha valaki tudna ebben segítenin ekem nagyon megköszönném.
Minden megoldás érdekelne!!!
Ha nem ragaszkodsz az eredti menühöz, saját menüt elvileg a Power Producerrel is lehet csinálni, csak éppen tetü lassú és nem is túl jó minőségű a tömörítője. A Power DVD CD-lemezén van rajta, esetleg netről is letölthető(?).
A Power Producert át lehet verni, hogy legjobb minőségben (60perc/lemez) készíttetjük el a menüt és a fájlokat hozzá (természetesen csak winyóra), majd egy jobb tömörítővel húzzuk össze 1 rétegű lemezre. Ezt most jutott eszembe, otthon ki is fogom próbálni.
DVD menu készítése
Hello!!
Lemásolt valaki egy 8 gigás koncert dvd-t két lemezre tömörítés nélkül ugy hogy az egyik lemezen van 15 szám és a
másodikon a másik 15.Az 1-es lemezen a menüben csak 1-15 között tudok léptetni,a kettes lemezen
pedig 15 és 30 között.
Igen ám de jött egy ötlet mégpedig a következő:Rakjuk fel 1 9 gigás lemezre a komplett dvd-t.
Hehe
És hogyan????
Ez itt a nagy kérdés,hogyan lehetne ugy felírni ezt a két lemezt hogy az ujra 1 legyen és a menüje
is normálisan működjön.
Egy vad módszert alkalmazva mégpedig azt hogy a kettes lemezen lévő vobokat átneveztem az 1-es lemezen következőkre vts_01_5, vts_01_6 07,08 és letöröltem az összes ifo fájlt majd egy ujat csináltam az ifo edit-el így sikerült egybe raknom a koncertet csak így meg semmi menü nincs.
Ha nem ragaszkodsz az eredti menühöz, saját menüt elvileg a Power Producerrel is lehet csinálni, csak éppen tetü lassú és nem is túl jó minőségű a tömörítője. A Power DVD CD-lemezén van rajta, esetleg netről is letölthető(?).
DVD menu készítése
Hello!!
pedig 15 és 30 között.
Hehe
És hogyan????
is normálisan működjön.