Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Keresek egy authorizáló programot: m2v+ac3+sup=VOB
Tisztelt Fórum!
A Sony DVD Architect problémával kapcsolatban írok. Van egy hardwares MPEG-2-es digitalizálókártyám amivel videókazettáimat archiválom át DVD-re. Felvételkor a kártya DVD-Videó szabvány által előirt 720x576 soros felbontással 25 félkép/s és 8 MB/s VBR tömörítű MPEG-2-s file-t készít.
DVD-utómunkához a Sony DVD Architect 3.0 verzióját használom amivel történt valami és ez egy kicsit megnehezíti az életemet. Eddig az utómunkát követően csak a hangot kódoltam át AC-3-s formátumba a kép maradt úgy ahogy van. Nem is volt rá szükség mivel a videó szabványos MPEG2-s adatfolyam. Két napja meg a videót is újra akarja kódolni ami teljesen felesleges és nagyon hosszú idő. A ''File -> Optimize DVD'' menüpontban a videó újrakódolását nem lehet kikapcsolni. Alapból szürke minden és nem lehet a beállításokon módosítani.
Mit és hol kell átállítani, hogy ne kelljen a videót újratömörítenie?
Minden segítséget előre is köszönök!
Jó régen született itt hozzászólás, de talán ide illik a legjobban:
Megpróbáltam avi ból dvd-t csinálni a TheFilmmachine nevű progival. Nem jött össze, a hangot elcseszte. Fele olyan hosszú a hang, és 2x gyorsabb.
Mivel megvannak az átmeneti fájlok (átkódolt audió, video) gondoltam a Maestroval összerakom, még a menüje is szebb lesz.
Igen ám, de amikor a Maestroba betallózom a hangot (2 csatornás ac3, 48 kHz, 384 kbps, az aviról lementett wavból csináltam, BeSweet progival)ki is írja, hogy ac3, elfogadja. De amikor előnézetet kérek, nincs hang. Sem amikor elkészül a dvd. Winamppal megnyitva lejátszható, és szól az ac3.
Ha PCM hangot használok, akkor van hang, de az meg baromira sok helyet foglal. Érdekes, hogy a Filmmachine által csinált hibás hangot, ha berakom alá, azzal van hang az előnézetben is, csak ugye az nem igazán jó.
Találkozott már valaki ilyesmivel? Van tipp a megoldásra?
Ne használj ac3-at kétcsatornás hangra, mert blődség és a kutyulás végett nem is szól. PCM wav meg gyakolatilag tömörítetlen, azért foglal annyi helyet. Ezt konvertáld át mpa-ba, 224kbit/s-re mondjuk, az mpa-t minden DVD authoring proginak meg kell ennie.
Ok, a PCM az tudom, hogy tönörítetlen, azért nem is volt alternatíva (mérete, ugye). AC3, végül sikerült használhatót csinálnom, sok utánanézéssel, és nem free progival.
Megpróbálnám az mpa-t, csak azt nem tudom, mivel csináljam, a BeSweet nem ismeri, mivel lehet ilyet csinálni?
Amit a BeSweet tud, mp2 ill aac (az mp3 és ac3 és wav ezeken kívül) azt a Maestro nem ismeri. Mondj 1 progi nevet, és már csinálom is!
TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612
Számítógép: Athlon XP 2500+, 1GB RAM
Notebook:Lenovo Thinkpad 3000 N100
----------------------------------------------------------------------
A barátok azok, akik jól ismernek téged, és mégis szeretnek!
Megpróbáltam avi ból dvd-t csinálni a TheFilmmachine nevű progival. Nem jött össze, a hangot elcseszte. Fele olyan hosszú a hang, és 2x gyorsabb.
Mivel megvannak az átmeneti fájlok (átkódolt audió, video) gondoltam a Maestroval összerakom, még a menüje is szebb lesz.
Igen ám, de amikor a Maestroba betallózom a hangot (2 csatornás ac3, 48 kHz, 384 kbps, az aviról lementett wavból csináltam, BeSweet progival)ki is írja, hogy ac3, elfogadja. De amikor előnézetet kérek, nincs hang. Sem amikor elkészül a dvd. Winamppal megnyitva lejátszható, és szól az ac3.
Ha PCM hangot használok, akkor van hang, de az meg baromira sok helyet foglal. Érdekes, hogy a Filmmachine által csinált hibás hangot, ha berakom alá, azzal van hang az előnézetben is, csak ugye az nem igazán jó.
Ne használj ac3-at kétcsatornás hangra, mert blődség és a kutyulás végett nem is szól. PCM wav meg gyakolatilag tömörítetlen, azért foglal annyi helyet. Ezt konvertáld át mpa-ba, 224kbit/s-re mondjuk, az mpa-t minden DVD authoring proginak meg kell ennie.
TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612
Számítógép: Athlon XP 2500+, 1GB RAM
Notebook:Lenovo Thinkpad 3000 N100
----------------------------------------------------------------------
A barátok azok, akik jól ismernek téged, és mégis szeretnek!
sariimi: akkor decrypterrel ifo/voboknak szedd le a filmet, s utána VOBEDIT-el szedd szét a kp/hang sávokat!
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Nice: Én is köszönöm a tutorialt, de nálam meg az a gáz, hogy Decrypter után nincsenek ac3 fileok, csak egy IFO egy M2V egy CHP és egy VOB. Mit tegyek?
-
Vendég
Szaiasztok!
Nekem az lenne a gondom, hogy egy meglévő dvd-re rátegyek egy szinkront, de az itt leírtak alapján nem megy...
Tudnátok esetleg részletesebb leírást adni a programokhoz, hogy mit hogy kell beállítani, mit kell nyomni? /vobedit, chapter extractor, ifoedit vagy esetleg egyéb programok/
Esetleg, ha lehet akkor a menüt is rajta lehet hagyni valahogy?
thx!
-
Vendég
Bocsi, nem VOV hanem VOB!
-
Vendég
Sziasztok!
Ki tudja, hogy az AC3 -ból hogyan lehet VOV -ot készíteni?!
Köszi
-
Vendég
császtok!
Az lenne a kérdésem hogy egy VOB fájlt és egy feliratot (.sup) hogy mivel tudnék összefűzni ?
Mivel az ifo editben a dvd reauthorral nem sikerül nekem sem?
kössz!
A Nero Vision Express 2 12.21 el nem lehet a kész DVDhez hangot és feliratot pakolni???
Ha van egy PAL DVDm amit letöltötem netről a regiókódot át kell alakítani vagy csak NTSCnél kell??
Hali!!
Írjátokle nekem szájbarágósan hogy egy PAL DVDre hogyan rakok fel magyar szinkront és magyar feliratot (Ehhez még full kezdő vagyok)...de +szeretném tanulni.
u.i.:olyan oldalakat is írjatok ahol magyar 5.1szinkronokat tudok beszerezni...én egyet tudok de az most nem működik!
Van ilyen topic, keresd meg, mert többször is ki lett tárgyalva.
(azt hiszem egyet mintha én nyitottam volna pont ilyen témában )
Jó akkor mond a Téma címét mer kgúvad a szemem mire megtalálnám!
-
Vendég
Hali!!
Írjátokle nekem szájbarágósan hogy egy PAL DVDre hogyan rakok fel magyar szinkront és magyar feliratot (Ehhez még full kezdő vagyok)...de +szeretném tanulni.
u.i.:olyan oldalakat is írjatok ahol magyar 5.1szinkronokat tudok beszerezni...én egyet tudok de az most nem működik!
Van ilyen topic, keresd meg, mert többször is ki lett tárgyalva.
(azt hiszem egyet mintha én nyitottam volna pont ilyen témában )
-
Vendég
Hali!!
-
Vendég
Hi,
próbáld meg a ReJig nevű programot. Ezzel elég jól lehet létrehozni és szerkeszteni az említett fájlokat. Azért a DVD Maestro-val szebb eredményt kaphatsz, mert ez tud menüt is. Leírások meg mindenhol vannak a neten ezekhez, de ha kell küldök (pl. Maestro, v. ReJig)
arsene
-
Vendég
A sub2stl nekem nem müxik, honnan lehet leszedni jó verziót???
Elég sok DVD-re raktam már külső szinkront, feliratot, főleg R1-es kiadásokra a menük megtartása mellett. A folyamat egyáltalán nem bonyolult.
Ha a kiindulás egy VIDEO_TS könyvtár, akkor az első teendő ebből iSO-t csinálni a Burnatonce progival. Miután ez megvan, felmountolod a Daemon Tools-al egy új meghajtóként. Ezután jöhet a DVDDecrypter.
A programot IFO módba állítva demuxolod a video és audio streameket, ügyelve arra, hogy az options-ban a file splitting none-n legyen és a chapterekhez nem árt bepipálni a Chapter Information - DVDMaestro-t.
Miután ez megvan kapsz egy m2v-t és valamennyi ac3-at plusz egy chp filet.
A feliratot ha NTSC filmről van szó a Subtitle Workshop programmal 29.97-ről 30 fps-re kell konvertálni, különben csúszni fog. A kész sub vagy srt feliratból a sub2stl progival csinálhatsz a Maestro számára emészthető feliratot.
Akkor jöjjön a DVDMaestro.
Először is a File->Preferences menüben állítsuk be a kívánt formátumot (NTSC/PAL). Ha megvagyunk a képernyő jobb alsó sarkában vagy egy ablak, abban kettőt kattintva adhatjuk hozzá az m2v és ac3 filejainkat. Ezután a bal felső részen a Movie1-re kattintva újabb ablak nyílik, ebbe húzzuk bele a jobb alsó sarokban lévő filejainkat a helyükre. A chaptereket a Movie1 ablak felső sávjába jobb gombbal importáljuk be, de előtte ne felejtsük el index based-re állítani a tulajdonságait. A feliratokat ugyanígy jobb gombbal importáljuk a megfelelő sávba.
Ha azt akarjuk, hogy a lemez betétele után mindjárt induljon a film, akkor a first play-nél állítsuk be Movie1->Chapter1-et. (Ha az eredeti menüt megtartjuk, akkor ez nem fontos)
Ha mindennel kész vagyunk a felső gombsorok között van egy vonalkód formájú, azzal indíthatjuk az authorizálást, végeredményül egy VIDEO_TS könyvtárat kapunk.
Az eredeti menü megtartásához az IFOUpdate programra lesz szükségünk.
Ha kell segítség, írjatok.
Nice !
774 hozzászólásodhoz kellene segitseg.
Mit kell beállitanom a fentieken kívül DVDDecrypterben, hogy m2v filet csináljon.
Előre is kösz a segítséget
Na végre nekem is volt időm kipróbálni a maestrot és tényleg ez volt eddig a legjobb, mert végig jó volt a felirat de:
ha nem használom az ifoupdate-et, akkor ugye nincs menü (ezt sejtettem is) viszont a kép olyan, mintha a 16:9-es kép ki lenne nyújtva 4:3-asra. Akkor volt jó a képarány, ha a tv-n átállítottam 16:9-re,
ha meg az ifoupdate-et használom, akkor a képarány jó, viszont a menü így is eltűnt és ráadásul a képet úgy kell "előcsalogatni" egy chapter oda-vissza léptetéssel.
Szóval még nem az igazi.
Az ifoupdate-nél mit értünk "eredeti" ifo-kon és bup-okon? A dvd-ről kimásoltakat, vagy a decrypterrel az első lépésben leszedetteket? Én csak kimásoltam a dvd-ről, lehet, hogy itt szúrtam el?
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni.
Dvdre szeretnék írni .avi filet, illetve ehhez hozzáilleszteni .srt vagy .sub kiterjesztésű feliratot. A dvd menüjét Nero Vision Express-szel készítem, a kérdés az lenne, h be lehet-e állítani valahol, h megjelenjen a felirat. Ha igen, hol? Vagy milyen átalakítás, stb kellene, hogy ezt meg lehessen oldani. Asztali dvd lejátszóval le lehet majd játszani az így elkészült dvd-t?(Ez lenne a végső cél, felirattal együtt)
Előre is köszi.
Shee
AVI ként vagy mpeg2/dvd ként akarod a lemezt megcsinálni ?
ha dvd-ként, akkor ez a program nem jó neked, komolyabb mpeg2 tömöritő, dvd authorizálóra lesz szükséged. nem egyszerű, 2 kattintásos, arra készülj
itt vannak jó, bár angol leirások, mit és hogyan kell, érdemes:
http://www.doom9.org
Köszönöm a választ. :vazeg:
Igazság szerint a kérdésedre nem tudom a választ, nekem .avi filejaim vannak + feliratfile. Még csak most kezdtem foglalkozni a témával, ezért is fordultam a fórumozókhoz.
A lényeg az lenne, h ha beteszem a megírt dvdt az asztali lejátszóba, akkor a menüben elindítva menjen a film a felirattal együtt.
Gondoltam, h ez nem lesz olyan egyszerű, de azért szeretném megpróbálni.
Shee
Shee!
Neked erre a megoldásra lesz szükséged.
üdv Laci
www.bennydog.com/clipper/phpBB2/viewtopic.php?t=831
-
Vendég
Sziasztok!
Dvdre szeretnék írni .avi filet, illetve ehhez hozzáilleszteni .srt vagy .sub kiterjesztésű feliratot. A dvd menüjét Nero Vision Express-szel készítem, a kérdés az lenne, h be lehet-e állítani valahol, h megjelenjen a felirat. Ha igen, hol? Vagy milyen átalakítás, stb kellene, hogy ezt meg lehessen oldani. Asztali dvd lejátszóval le lehet majd játszani az így elkészült dvd-t?(Ez lenne a végső cél, felirattal együtt)
Előre is köszi.
Shee
ha dvd-ként, akkor ez a program nem jó neked, komolyabb mpeg2 tömöritő, dvd authorizálóra lesz szükséged. nem egyszerű, 2 kattintásos, arra készülj
Köszönöm a választ.
Igazság szerint a kérdésedre nem tudom a választ, nekem .avi filejaim vannak + feliratfile. Még csak most kezdtem foglalkozni a témával, ezért is fordultam a fórumozókhoz.
A lényeg az lenne, h ha beteszem a megírt dvdt az asztali lejátszóba, akkor a menüben elindítva menjen a film a felirattal együtt.
Gondoltam, h ez nem lesz olyan egyszerű, de azért szeretném megpróbálni.:vazeg:
Shee
Sziasztok!
Előre is köszi.
Shee
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
-
Vendég
Sziasztok!
Előre is köszi.
Shee
-
Vendég
Ilyet is ír:
Cannot locate a frame SYNC word at an expected byte offset. Data might be corrupted. (0xc1070042)
-
Vendég
Na, nálam ott kezdődik a probléma, hogy amikor az ac3-akat, illetve videót akarom bepakolni a DVDmaestro-ba, akkor ezt írja:
Temporal references in a GOP are out of sequence. (0xc1070034)
Most mivan?
-
Vendég
Én a Nero-t használom állandóan, most a 6-os legújabb van fenn, jellemzően nemcsak az írószoftvert, hanem a többit is gyötröm. Pl. DVD szerkesztésre is nagyon alkalmas a Vision Express, a Recode is jól működik , bár néhány extra szerkesztési esetnél már voltak gondjaim, de alapvetően nekem DVD-t még nem rontott el.
Az asztalim, ami az írott lemezekre egy roppant hepciás Pana, még a 4X sebességgel megírt lemezeket is hibátlanul játsza le.
Igaz, az alapanyag Verbatim, TDK, meg Fuji.