Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Foobar2000

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Ha a késleltetést nézzük, akkor tutira nem a DDR2/3 a nyerő, szvsz ilyen szempontból a hagyományos DDR az ász. Persze DDR2/3-nál is lejjeb tudod venni a CL-t szerencsés esetben.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: nehai »

Nálam a régebbi AMD proci a DDR RAM-okkal jobb eredményt hoz latency-ben, mint a korszerűbb dual core Intel gyorsabb DDR2-es RAM-okkal. A tuti valószínűleg korszerű AMD proci+DDR2/3 RAM lenne, összefogok rakni egy ilyen gépet és majd kiderül mi változik.

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Vajon mennyit számíthat (már ha számít) a PC tápkábele a hang szempontjából?

Számít, méghozzá vmi olyasmiről lehet szó, mint amikor a forráson, pl. CD játszó cserélsz tápkábelt.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

szvsz a DDR témába azt tudni kell hogy nem a Mhz a ram valós sebessége hanem a CL
és ebbe a DDR ram "kétszer" gyorsabb mint a DDR2 a DDR3-ről nem is beszélve ...
szal ez így nem jó feltételezés ez alapján

arról nem is beszélve hogy pl. az AMD belső memvezérlőt használ
az intel meg csak "most" kezdte el a cpu-ba integrálni, azelött egy külön chip felelt érte, ami ismét plusz út az adatnak

ezaz hogy a Hz-nek nincs köze a ram valódi sebességének
ez egy tévhit

Igen, kb. ezért nem tudok zöld ágra vergődni latency témában. Intel proci, DDR3-as memória 1333 MHz-es órajellel, és ami a lényeg CL9-es késleltetéssel, ami baromira magasnak mondható... :S Állítani BIOS-ban nem lehet, az egyetlen általam megbízhatónak tartott mem kezelő progi a MemSet nem fut rajta.

Vendég

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A PC belvilágában max a táppal és a belső kábelezéssel vagyok hajlandó foglalkozni a hangminőség javítása érdekében. A nyáron újítottam fel a masinát és valóban határozottan feszesebb és precízebb lett a muzsika az izmosabb, modernebb hardverrel.

Vajon mennyit számíthat (már ha számít) a PC tápkábele a hang szempontjából?

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Szvsz a latency, ms-ok, RAM-ok hajszolásán túl is van élet.... Mondjuk csak simán zenét hallgatni.

Persze az a legfontosabb...

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

A 2 GHz-es RAM-ok korában ez egy kicsit idejétmúlt kijelentésnek tűnik.

Persze ez egyértelmű...itt az általa ajánlott és "minimálisan elfogadott" RAM-ot írta. Az újabbak persze lehetnek jobbak már sokkal jobbak.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: shanahan »

A cPlay oldalán olvastam ,hogy a jó minőségű és alacsony latency eléréséhez a DDR2 533/667 RAM (vagy gondolom a DDR3 is jó ) minősége a legjobb.(itt megemlíti a Kingston’s HyperX RAM-ot)
Azt is fontosnak tartja a hangminőség szempontjából ,hogy a RAM ne több darabból tevődjön össze.Tehát jobb egy 1Gb mint 2x 512Mb.
De ha ez tényleg így van, akkor azért RAM--latency ügyben ez sok mindent megmagyaráz.
Nálam sajnos az alaplap miatt még mindig csak sima DDR van.

szvsz a DDR témába azt tudni kell hogy nem a Mhz a ram valós sebessége hanem a CL
és ebbe a DDR ram "kétszer" gyorsabb mint a DDR2 a DDR3-ről nem is beszélve ...
szal ez így nem jó feltételezés ez alapján

arról nem is beszélve hogy pl. az AMD belső memvezérlőt használ
az intel meg csak "most" kezdte el a cpu-ba integrálni, azelött egy külön chip felelt érte, ami ismét plusz út az adatnak

ezaz hogy a Hz-nek nincs köze a ram valódi sebességének
ez egy tévhit

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11002
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A cPlay oldalán olvastam ,hogy a jó minőségű és alacsony latency eléréséhez a DDR2 533/667 RAM (vagy gondolom a DDR3 is jó ) minősége a legjobb.(itt megemlíti a Kingston’s HyperX RAM-ot)

Amúgy ez a ramolás már nálam is túlmegy a tűréshatáron. A PC belvilágában max a táppal és a belső kábelezéssel vagyok hajlandó foglalkozni a hangminőség javítása érdekében. A nyáron újítottam fel a masinát és valóban határozottan feszesebb és precízebb lett a muzsika az izmosabb, modernebb hardverrel.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Szvsz a latency, ms-ok, RAM-ok hajszolásán túl is van élet.... Mondjuk csak simán zenét hallgatni.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Vendég

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem ddr2 van Kingston ráadásul 2x2 GB, de a 2ms ez sem szereti, ellenben 4-en nagyon szépen fut...Bár kicsit kapott az arcának azóta rendszer, majd még 1x megpróbálom 2 ms-t...

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Kár, hogy nálam még mindig pattog 2 ms késleltetésnél... Pedig úgy veszem észre, hogy ennél a mem. beállításnál még nagyobb különbség van az alacsonyabb és magasabb késleltetések között.

Azt is fontosnak tartja a hangminőség szempontjából ,hogy a RAM ne több darabból tevődjön össze.Tehát jobb egy 1Gb mint 2x 512Mb.
De ha ez tényleg így van, akkor azért RAM--latency ügyben ez sok mindent megmagyaráz.
Nálam sajnos az alaplap miatt még mindig csak sima DDR van.

Mickey
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Mickey »

Fölösleges, nem fog, nálam sem jegyzi meg a beállítást. Elnézésed kérem a félre tájékoztatásért, de mivel csak két hete vettem újból elő az USB kártyát és már 2éve nem használtam, azt hittem közben megjavult, pedig csak amiatt volt nekem jó, hogy én nem szoktam a gépem kikapcsolni csak hibernálom és így természetes, hogy jó volt. A Shown jöttem erre is rá

Köszi. Akkor mégsem állok neki.

Mickey

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Az új verzió egyébként egészen jó lett.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Igen a firmware frissítést is beállítom. Köszi, akkor nekiállok a win7 32 telepítésnek. Szerencsére a laptop csak internetre meg média lejátszási dolgokra van. Egyébként, ha win7 32-ön működni fog, akkor az emu bekaphattya, de csak egy kicsit

Mickey

Fölösleges, nem fog, nálam sem jegyzi meg a beállítást. Elnézésed kérem a félre tájékoztatásért, de mivel csak két hete vettem újból elő az USB kártyát és már 2éve nem használtam, azt hittem közben megjavult, pedig csak amiatt volt nekem jó, hogy én nem szoktam a gépem kikapcsolni csak hibernálom és így természetes, hogy jó volt. A Shown jöttem erre is rá

bitcho
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: bitcho »

Beállítottam a foobar-t, hogy elsősorban a magyar wikiről szedjen le infókat a hallgatott előadóktól. De csak az első bekezdést szúrja be. Nem tudjátok hogy lehetne beállítani, hogy esetleg az együttes történetét is megjelenítse???

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Örülök ,hogy nektek is bejött...

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Közben kijött a végleges 1.1.1-es foobar.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Jó, de nálam 50ms-en van A Shown a normális működés a legfontosabb, itthon pattoghat néha-néha nem zavar.

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Kár, hogy nálam még mindig pattog 2 ms késleltetésnél... Pedig úgy veszem észre, hogy ennél a mem. beállításnál még nagyobb különbség van az alacsonyabb és magasabb késleltetések között.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Én is megcsináltam és tényleg jó, ráadásul nem is pattogott ma a kiállításon a motyó 1x-sem, köszi Zoli.

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Wáááá, beállítottam, és a változás önmagáért beszél! Dióhéjban: Áttekinthetőbb, egyértelműbb, tisztább hang. Itt nagyobb különbséget tapasztalok, mint a kimeneti beállítások bebrálásánál, vagy a késleltetés állításánál. Érdemes vele foglalkozni, aki teheti próbálja ki.

Köszi Zoli!

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Amúgy ha megcsinálom eztafajta mem. beállítást, akkor az valójában mit változtat a mem. kezelésen, annak beállításain? Mert azt értem, hogy nagyjából minden szép és jó lesz vele, de a "miért?"-je az homályos.

Próbáld ki... ha nem hallasz különbséget vagy nem tetszik akkor vissza állítható pillanatok alatt.Nem vesztesz semmit.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

A .ape kiterjesztésű file-ok továbbra is torzítanak?

Igen torzak ,de nem ettől a memória beállítástól.(csináltam egy próbát nélküle is)
Még nem értem rá komolyabban átnézni mitől lehet.

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Amúgy ha megcsinálom eztafajta mem. beállítást, akkor az valójában mit változtat a mem. kezelésen, annak beállításain? Mert azt értem, hogy nagyjából minden szép és jó lesz vele, de a "miért?"-je az homályos.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”