Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foobar2000
Eredeti szoftver van a gépemen, a prof az csak ez miatt nekem kicsit drága lenne meg amugy is elég sokat kérnek értük...
ha gondolod kipróbálhatod
van 120napod /alap 30+3x30 legalális újraindítás/ arra hogy legalálisan fusson a prof.
hátha megéri ... :readytoeat:
Foobar2000
Eredeti szoftver van a gépemen, a prof az csak ez miatt nekem kicsit drága lenne meg amugy is elég sokat kérnek értük...
ha gondolod kipróbálhatod
van 120napod /alap 30+3x30 legalális újraindítás/ arra hogy legalálisan fusson a prof.
hátha megéri ... :readytoeat:
Foobar2000
De igen...
Csak akkor a pattogás miatt említettem meg.(egyébként ezt a beállítást a cPlay ,AWE funkiójának a bekapcsolásához kellett először)
Tegnap este aztán ( csak próbából )ezt a memória kezelést a Windowsban kikapcsoltam és akkor vettem észre ,hogy a Foobar mennyivel gyengébben szól nélküle.
Vissza is állítottam újra.
A konkluzió ,hogy a Foobar transzparensen ,teresebben szól és ,hogy az E-MU saját ASIO-ja is sokkal jobban elkülönül a többi kimenettől (Wasapi,KS,ASIO4ALL).Ennél már nagyon egyértelmű a saját ASIO előnye.
(Latency az E-MU-nál 2ms legyen)
Jobb lett a hang,ez a lényeg.
A .ape kiterjesztésű file-ok továbbra is torzítanak?
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Foobar2000
Fel kell tenni a Profeccionaltot...
Foobar2000
Ezzel az a baj, h csak a Professional, Enterprise, és Ultimate rendszerekben lehet megcsinálni a leírás szerint...Nekem Home Premium van..A leírás alapján ott meg nem működik ezek szerint..
Fel kell tenni a Profeccionaltot...
Foobar2000
A múltkor nem ugyanezt mutattad?
De igen...
Csak akkor a pattogás miatt említettem meg.(egyébként ezt a beállítást a cPlay ,AWE funkiójának a bekapcsolásához kellett először)
Tegnap este aztán ( csak próbából )ezt a memória kezelést a Windowsban kikapcsoltam és akkor vettem észre ,hogy a Foobar mennyivel gyengébben szól nélküle.
Vissza is állítottam újra.
A konkluzió ,hogy a Foobar transzparensen ,teresebben szól és ,hogy az E-MU saját ASIO-ja is sokkal jobban elkülönül a többi kimenettől (Wasapi,KS,ASIO4ALL).Ennél már nagyon egyértelmű a saját ASIO előnye.
(Latency az E-MU-nál 2ms legyen)
Jobb lett a hang,ez a lényeg.
Foobar2000
Nagyon sok bajom volt a Foobarban , alacsony latency esetén , a pattogó hanggal.(ez csak a hangkártya saját ASIO-jával okozott gondot).
Többször agyaltam már azon ,hogy ez miért van.Gondoltam processzor terhelésre ,memóriára ... és a végén tényleg a RAM beállítás oldotta meg.
Néhai mester is említette ,hogy bizonyos memória beállítással nála ez helyrejött. (lehet ,hogy ezt használta Ő is?)
Ezen a mezsgyén haladva keresgéltem én is, (na meg a cPlay beállításban eszközölt AWE settingsben)és lőn, megoldás a pattogás megszüntetésére ,még 2ms esetén is.
Memóriakezelés beállítása a Windowsnál.
(Ui: Az AxisVM programmal a végén,most nem kell foglalkozni)
Ezzel az a baj, h csak a Professional, Enterprise, és Ultimate rendszerekben lehet megcsinálni a leírás szerint...Nekem Home Premium van..A leírás alapján ott meg nem működik ezek szerint..
Foobar2000
A múltkor nem ugyanezt mutattad?
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Foobar2000
Memóriakezelés beállítása a Windowsnál.
Ezt a memória beállítást (AWE) próbálta már valaki a Windowson?
A Foobar hangja nem kicsit javul tőle! Sokkal letisztultabb és teresebb a hang, valamint nagyobb lesz a felbontás is.Szvsz.
(Nálam a Win7-en , Foobar Output: E-Mu ASIO--- Full file buffering up to (kB):1000000---és ez az AWE beállítás.)
Komoly hang.
Foobar2000
Szia bitcho,
Ha több csatornás a dts, akkor próbáld meg lekeverni sztereóra a foobar dsp-vel. Ha így se megy, akkor marad a ds.
Mickey
Foobar2000
Hali!
Én 0404 USB-t használok notival, WIN7 Ultimate 64 bit az OS. Tapasztalatok az új driver-el: Miután totál letöröltem a régit, felnyomtam a beta-t, a kimeneti beállításokat továbbra is elfelejti ASIO-nál, mint eddig, tehát ezen a téren semmi változás. A latency-re meg érzékenyebb lett, mint eddig, itt 10 ms-en már stabil volt a régi driver-el, most meg hát behülyül időnként. A foobar-t már jóideje csak update-lem, szóval esetleg annyit még megpróbálok, hogy totál leszedem, és újra felrakom.
Egyelőre ennyi...
Ezek szerint lehet mégiscsak a 64 bitnél lehet a kutya elásva...
Foobar2000
Wasapi-t szeretném használni, mert úgy tudom az jobb kimenetet ad..
A Windows 7 saját ,úgymond "ASIO-ja" a Windows Audio Session API (WASAPI).
Ezért is jobb mint a DS.
Közel van a hangja a gyári ASIO-hoz,érdemes használni.
Foobar2000
nem teljesen értelek.
Szia!
DS-nél tudom hallgatni a DTS-t, Wasapi-nál hibát ír ki. De mint ahogy írtam is, egyelőre csak integrált hangkártyám van, amire sztereó kimeneten kötöttem kis sztereó erősítőt ill. hangfalat. (nem tudom van e köze hozzá)
Wasapi-t szeretném használni, mert úgy tudom az jobb kimenetet ad..
Foobar2000
Az E-MU beta driverre gondoltam.
- nehai
- Törzsvendég
- Értékelés: 228
- Kapcsolat:
Foobar2000
Sajnos ez a latency érzékenység nem foobar probléma, mert cPlay-el is ugyanez a helyzet.
Foobar2000
Nah újraraktam a foobar-t, de semmi változás. Kimeneti beállítások tovvábra is felejtősek, a latency-ra most is érzékeny. Asszem bőven akad még csiszolni való ezen a beta-n. Kíváncsi leszek a végleges verzióra...
Foobar2000
Szia bitcho,
nem teljesen értelek. A foobarban vagy ds-t használsz vagy wasapi-t. Kettő együtt nincs. Pontosan melyik kimeneti eszközt és pontosan melyik komponenst raktad fel? Sok dts-t hallgatok, de soha nem volt még gondom.
Mickey
Foobar2000
Kedves B.A.T. nálam pontosan ugyanez a helyzet. Most akkor úgy néz ki tényleg a win7 32 és 64 között van különbség.
Mickey
Foobar2000
Felraktam a foobarhoz a DTS component-et, de nem tudok wasapi-n keresztül (DS elsődleges hangillesztőn megy) DTS kiterjesztést játszani. Egyelőre még integrált hangkarim van. Hogy is van ez??
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Foobar2000
Nálam nem tudom mitől javult meg, esetleg tényleg a 32bites OS miatt lenne, őszintén szóva ezt nem hinném.
Foobar2000
Hali!
Én 0404 USB-t használok notival, WIN7 Ultimate 64 bit az OS. Tapasztalatok az új driver-el: Miután totál letöröltem a régit, felnyomtam a beta-t, a kimeneti beállításokat továbbra is elfelejti ASIO-nál, mint eddig, tehát ezen a téren semmi változás. A latency-re meg érzékenyebb lett, mint eddig, itt 10 ms-en már stabil volt a régi driver-el, most meg hát behülyül időnként. A foobar-t már jóideje csak update-lem, szóval esetleg annyit még megpróbálok, hogy totál leszedem, és újra felrakom.
Egyelőre ennyi...
Foobar2000
Az új driver tényleg érzékenyebb a pattogásra. Ha megnövelem a latency mértéket megszűnik, de úgy nem olyan jó a minőség. Még egy kérdés: amikor felnyomtátok az új drivert, akkor leszedtétek a régit, vagy csak simán ráeresztettétek az újat?
Mickey
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Foobar2000
Vagy két éve szívtam én is ezzel a hibával XP-n, minden egyes program restart után be kell állítani a kimeneti eszközt, abban az esetben ha az az EMU USB ASIO-n volt. És akkoriban sok helyen produkálta másoknak is, cserébe nem pattogott
Most újra elő vettem és a hiba már nincs, de viszont érzékeny lett az alacsony latency-re, a gyengébb asztali PC-ben rosszabb a helyzet mint a laptopnál, biztosan valami szofveres hiba, mert a nagy emu kártyámmal ezek a gondok nincsenek.
Foobar2000
Éppen akartam mondani, lehet nem kellene.
Tigris, a latency-nek semmi köze a kimeneti beállítás elfelejtéséhez. A pattogást lehet vele javítani, viszont romlik a hangja, igaz még mindig jobb mint bármi más beállítással.
Igen én a pattogásra értettem...Nálam a legkisebben van, nem pattog...Az elfelejtés nekem most Kínai, mert nem vágom, h miért felejt, nem hinném, h oprendszer probléma lenne...A nagy gépemen win7 van 32 bites, a laptopon win xp home szintén 32 bites, és ott sem volt gond, h felejtene...Legalábbis én nem vettem észre...
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Foobar2000
Igen a firmware frissítést is beállítom. Köszi, akkor nekiállok a win7 32 telepítésnek. Szerencsére a laptop csak internetre meg média lejátszási dolgokra van. Egyébként, ha win7 32-ön működni fog, akkor az emu bekaphattya, de csak egy kicsit
Mickey
Éppen akartam mondani, lehet nem kellene.
Tigris, a latency-nek semmi köze a kimeneti beállítás elfelejtéséhez. A pattogást lehet vele javítani, viszont romlik a hangja, igaz még mindig jobb mint bármi más beállítással.