Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

cPlay+cMP=cMP²

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

esetleg az cmp -vel megpróbálnám a foobart csak nem értek hozzá!

Ha XP-t használsz és ott a "C" partíción van telepítve a cMP akkor , a feltelepített program mappában megkeresed a "cicsMemoryPlayer PTH. fájlt".
Azt megnyitod és abban a :
CUE_PLAYER #N "c:\program files\cics Play\cicsPlay.exe" %C
sort átírod a következőre:

CUE_PLAYER #m “c:\program files\foobar2000\foobar2000.exe” %C

(Persze csak akkor, ha ide van telepítve, és ilyen néven van a Foobar mappa ,neked is!Ezt ellenőrizd,mert különben nem találja meg!Az útvonal pontos megadása a lényeg!)

Ha ez megvan ,akkor a cMP ettől kezdve a Foobart nyitja meg mint lejátszót,nem pedig a cPlayt.

Nekem ez nem akar összejönni, a foobar helyett az alábbi hibaüzenet jön csak be:

ERROR: Player Thread handle is NULL

Valami 5let?

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

cPlay+cMP=cMP²

Hozzászólás Szerző: turizoli »

A SoX resampler jobbnak bizonyul mint az SRC.
A SoX-nak kevesebb processzor igénye van ,úgy látszik.
Ezért kevésbé erős gépen is lehet használni a 192 kHz -es output beállítást.Most néztem én is.(ezt sajnos az SRC nem tudja gyengébb gépen,illetve az ezelőtti beírásnál jelzett nem egész számú többszörösnél van gondja)
A SoX jobb hangban is. Ez a SoX most az újabb cPlay 2.0b36 változatnál lett ilyen jó.
A bandwidth beállítása nekem ,90-94 -ig jön be ,hangra.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Pici változást eszközöltem a cPlay beállításban.
(mert az új cPlay verzió és az új E-MU driver verzió hozta magával ezt is...)
A cMP honlapon "kifejezetten ajánlják" a cPlay-ben a nagyobb Output frekvencia beállítását.
Ha a kártya és a gép tudja gond nélkül ,akkor akár a 192kHz-et.(tudom a felkonvertálásnak vannak hátrányai is tudjuk,de persze előnyei is...én ezeket akartam megtapasztalni)
A cPlayben ezt a upsamplinget körültekintéssel végezzük,mert előfordulhat ,hogy a gép lefagy.Azért nem kell megijedni.
Ez akkor fordulhat elő ,ha a gépünk nem egy erőgép,mondjuk egy Intel P4 vagy egy AMD Athlon 64.Ugyanis ehhez az upsamlinghez ,komoly processzor teljesítmény kellhet.
Például:
Nálam egy AMD Athlon 64(3000+)-on megy és ezen a gépen ,ha az SRC (resampler) a 145db-n(!) van akkor az Output-nál csak a lejátszott szám(ami történetesen 44.1kHz) egész számú többszörösére érdemes kapcsolni(88,2 vagy 176,4!). Ilyenkor a processzor 10-40%-on megy.Ez elfogadható még...
De ha ez nem egész számú többszörös (példul: 44,1kHz-nél a 192-es kimenet), akkor a gépnek nagyobb teljesítményű processzorral kell rendelkeznie.Mert ilyenkor az Athlon 64 szintű gép, már "dadog",sőt lefagy.
Tehát 44,1kHz-ről ,akár kisebb teljesítmény nélkül konvertálhatunk 88,1 vagy 176,4 -re, míg nem egész számú 96 vagy 192-re csak akkor ,ha nagy teljesítményű procival vagyunk felszerelve, mert egy gyenge itt már kiakadhat .

A mostani beállításomnál ezt próbáltam betartani.
Szóval:
A resamplerre a SoX-ot használom VHQ,Linear fázissal,a bandwidth 90.0,és az alias kikapcsolva.
Okok:
-A SoX- VHQ-val nagyobb a jel/zaj arányt lehet elérni ,mint a SRC-vel.Elvben...
-A Linear Phase beállítás azért mert, ennél 4kHz felett nincs fáziseltolódás(a Minimum-nál már 4kHz-től indul és 14 kHz -nél már 180fok a polaritás inverzió. )
-"Alias" kikapcsolva ,mert így szebben szól,szebb magasak,stb... (az "alias" a túlságosan hosszú és nagy out-ring (a jel lecsengése) csökkentésére van.De nekem úgy nem tetszik,mert a magasakat is rontja.Kizárólag szvsz.
-Az Outputnál pedig, az én gépemmel(Athlon 64)a még gond nélkül elérhető 176,4 kHz.
-És persze a cMP-ben használom az svchost és lsass kikapcsolást.
Ennyi lenne.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Van új cPlay verzió,ha valakit érdekel: 
cPlay 2.0b36

http://cicsmemoryplayer.com/index.php?n=CPlay.Download

Most jutottam el odáig, hogy feltegyem. Jó lett!

Örülök ,hogy neked is bejön.
Most a 35-höz képest a 36-ban a saját beállításomban, csak a az outputot változtattam : 44,1 -re.Így jobb.
(mert hosszabb hallgatás után az output: 176,4 már nem tetszett annyira)
Marad a 44,1 kHz-es anyagnál a 44,1 output ,96kHz-nél a 96 output...stb.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

cPlay+cMP=cMP²

Hozzászólás Szerző: nehai »

cPlay 2.0b36

Most jutottam el odáig, hogy feltegyem. Jó lett!

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Ahogy látom ,nem csak nekem tűnt fel a változás:
http://www.audioasylum.com/forums/pcaud ... #followups

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Jobb felbontása lett a rendszernek (nem őrületesen nagy a változás de hallható).
De ,hogy ez minek tudható be azt nem tudom ,mert az új cPlay-el szinte egy időben raktam fel az E-MU -hoz a új beta drivert is.
Vagy ez vagy az, de javított picit a hangon.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Ezek változtak benne:

cicsPlay 2.0b36
---------------
June 2010

1. DSP refinements including more efficient resampler performance for
both SRC and SoX

2. Minor UI refinements including cosmetics. Window title now shows
track number, in & out rates, e.g. "[3 44>192] Vengelis - ...".

3. Fix for cue sheet processing when content file exceeds 99 minutes

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

cPlay+cMP=cMP²

Hozzászólás Szerző: fenyő »

köszi! :kiraly:

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

cPlay 2.0b36

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

cPlay+cMP=cMP²

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

... de valami baja van cueval de majd ba..tatom!
Nekem is akadt egy kis gondom a .cue-val

CueCreatorStart-al legyártom a .cue-t, de sehogy nem idul el, azt mondja nem találja a wav file-t :kiraly: , pedig ott volt

Aztán nagynehezen rájöttem, hogy van néhány karakter, amiket nem szeret ilyen az ű meg az ő, akár kicsi, akár nagy.

De érdekes mód ezekkel meg semmi baja nincs:

áÁ
éÉ
úÚ
Öö
Óó
üÜ
úÚ
()
-
!

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Jól van akkor ok köszi!de nem lényeg akkor mert eddig is úgy hallgattam már hogy kiírta a zenéket aztán kiveszem a playlistből és betöltök mást!De azért köszi!

Akkor az úgy jó!

k.k.
Újonc fórumos
Újonc fórumos

cPlay+cMP=cMP²

Hozzászólás Szerző: k.k. »

Üdv!nem sikerül megcsinálnia cue fájlt úgy hogy betöltse a cmplay hibákat ír ki a cueval kapcsolatban!letöltöttem a cue editort meg is csinálja elindul a foobar de hibákat ír ki!Kell valamit áligatni a a cue editorban?Töltöttem Nox-ot flacben + volt benne cue is !És arra is ugyanazt írja ki!Bocsi hogy ilyen hülyeségekkel zaklatlak Turizoli!
Ne a Cue Editor programmal készíts CUE fájlt.(de ezt írtam is...)
A Recursive Cue Creatorral ,mert mással készített CUE-t nem fogad el.:
http://home.roadrunner.com/~aljordan/Re ... eator.html

Ha már bejött a Foobar (a cMP-ből megnyitva) akkor a Foobart a megszokottak szerint használhatod.Tehát "File" ---"Add Folder" vagy "Add File".
Nem kell a cMP-ből utána már file-t megnyitni.Csak a legelső alkalommal.

Hiába van például az EAC grabbeléskor CUE fájl is mentve a mappába,kell mellé egy másikat gyártani a Recursive Cue Creatorral. Csak azt fogadja el a cMP.

Jól van akkor ok köszi!de nem lényeg akkor mert eddig is úgy hallgattam már hogy kiírta a zenéket aztán kiveszem a playlistből és betöltök mást!De azért köszi!

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Üdv!nem sikerül megcsinálnia cue fájlt úgy hogy betöltse a cmplay hibákat ír ki a cueval kapcsolatban!letöltöttem a cue editort meg is csinálja elindul a foobar de hibákat ír ki!Kell valamit áligatni a a cue editorban?Töltöttem Nox-ot flacben + volt benne cue is !És arra is ugyanazt írja ki!Bocsi hogy ilyen hülyeségekkel zaklatlak Turizoli!
Ne a Cue Editor programmal készíts CUE fájlt.(de ezt írtam is...)
A Recursive Cue Creatorral ,mert mással készített CUE-t nem fogad el.:
http://home.roadrunner.com/~aljordan/Re ... eator.html

Ha már bejött a Foobar (a cMP-ből megnyitva) akkor a Foobart a megszokottak szerint használhatod.Tehát "File" ---"Add Folder" vagy "Add File".
Nem kell a cMP-ből utána már file-t megnyitni.Csak a legelső alkalommal.

Hiába van például az EAC grabbeléskor CUE fájl is mentve a mappába,kell mellé egy másikat gyártani a Recursive Cue Creatorral. Csak azt fogadja el a cMP.

k.k.
Újonc fórumos
Újonc fórumos

cPlay+cMP=cMP²

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Köszi, így már jó. Feldomom már XP-re én is, kipróbálom ott, hogyan működik.
Az XP-n minden jól megy ,kivéve az svchost és az lsass,mert az E-MU-val az ott sem megy.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

cPlay+cMP=cMP²

Köszi, így már jó. Feldomom már XP-re én is, kipróbálom ott, hogyan működik.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Egy kis segítség kellene, ez a kis nyavajás milyen szolgáltatásokat, processeket lő ki futtatáskor ezt lehet tudni? Mert használat után nem tudom kikapcsolni a gépet, csak "hard" reset-el, ha a szoftverből teszem meg, akkor kinyírja a WIN7-et. De a sok ki-be kapcs is ezt fogja tenni egy idő után, szerencsére a WIN7 jobban bírja mint az XP, annál ezt nem sokszor lehetett megtenni. Arra gondoltam, hogy a feladatkezelőből, újra indítgatnám használat után a leállított processeket, az explorer.exe*-t azt lehet pl.
Az E-MU1212 -vel nem érdemes használni az svchost és lsass .exe kikapcsolást.
Ha ezeket kikapcsoljuk akkor a Win7 és a driver összeakad.Ezzel nem tudunk mit csinálni.Ez okozza a problémákat a kikapcsolásnál, és emiatt van a lefagyás.
Legyenek ezek No állásban.
(abba most ne menjünk bele hogy én egy pici trükkel azért használni szoktam ,de ezt túl körülményes és normál használatkor idegesítő lehet,de nálam a "tesztüzembe" belefér)

A cMP Settingsben a következő legyen a beállítás ,szóval
a Startup legyen : None -ra állítva.
A RAM load :No
A Diagnostics :No

Ha így van beállítva és nem elfeledve ,hogy E-MU-val ne használjuk az svchost,lsass kikapcsolást, akkor a cMP kikapcsolásakol a gép újraindul,mint egy szabályos restartkor. Így nem nyírja ki a Win7-et.
Kicsit hosszadalmasabb de nálam bevált.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

cPlay+cMP=cMP²

Egy kis segítség kellene, ez a kis nyavajás milyen szolgáltatásokat, processeket lő ki futtatáskor ezt lehet tudni? Mert használat után nem tudom kikapcsolni a gépet, csak "hard" reset-el, ha a szoftverből teszem meg, akkor kinyírja a WIN7-et. De a sok ki-be kapcs is ezt fogja tenni egy idő után, szerencsére a WIN7 jobban bírja mint az XP, annál ezt nem sokszor lehetett megtenni. Arra gondoltam, hogy a feladatkezelőből, újra indítgatnám használat után a leállított processeket, az explorer.exe*-t azt lehet pl.

k.k.
Újonc fórumos
Újonc fórumos

cPlay+cMP=cMP²

hát ja lehet lecserélem egy auzentech x-fi- re csak drágán adják! :kiraly:  meg a drivere  is ugyanaz(lehet az se menne)!neked nincs véletlenül egy ilyen kártyád fölöslegbe? 

Nem tudom (bár látom az Auzentech x-fi-nek van ASIO támogatottsága),hogy jobb lenne-e mint a mostani kártyád.Nincs rá garancia míg nincs kipróbálva. Én a már kipróbált kártyákat venném elő, pl:ESI Juli @, E-MU1212,stb...

nem azzal volt baj hanem ezekkel: " '' de lehet az m-et is átírom bár azzal megy ahogy írtad csak a macska köröm miatt nem ment! mindegy hogy xp iduláskor indítom a cmp -t vagy xp betöltés útán?auzentech -en jobb a műveleti erősítő meg cserélhető is!azzal jobb talán meg asioval!nem tudom mennyit jelent a műveleti erősítő?!
Ja és jó ugy ha a foobarral nyitom meg a zenéket és nem a cmp-be töltöm be?

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

hát ja lehet lecserélem egy auzentech x-fi- re csak drágán adják! :kiraly: meg a drivere is ugyanaz(lehet az se menne)!neked nincs véletlenül egy ilyen kártyád fölöslegbe?

Nem tudom (bár látom az Auzentech x-fi-nek van ASIO támogatottsága),hogy jobb lenne-e mint a mostani kártyád.Nincs rá garancia míg nincs kipróbálva. Én a már kipróbált kártyákat venném elő, pl:ESI Juli @, E-MU1212,stb...

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

kellett egy kis idő mig rájőttem hogy elírtad a sort amit át kellett írni a cmp könyvtárban! :kiraly:
Tényleg elírtam (kis "m" betű helyett nagy "N" kellett volna )
Mentségemül szolgáljon ,hogy most nem a program mappából másoltam ki neked(ahol jól van írva ) ,hanem a cMP honlapról! Ott volt elírva... én meg nem ellenőriztem.Sorry.

k.k.
Újonc fórumos
Újonc fórumos

cPlay+cMP=cMP²

Aha értem!én úgy indítottam el a foot hogy ahol be kell adni a zene könyvtárat kikerestem a foobar .exe és elindítottam!Azt hiszem!   !Köszönöm megprobálom ahogy írtad !csak hát a cplay sajna nem megy

Egyre tudok gondolni ,hogy a cPlay nem szereti az X-fi extreme music hangkártyádat (vagy annak az illesztő programját).
De csak ötletelek... :kiraly:

na elindult a foo de valami baja van cueval de majd ba..tatom!De végül is a foobarban meg tudok nyitni akármit flac,mp3 stb.. és nem kell csinálgatni a cuekat!gondolom ugy is jó?! kellett egy kis idő mig rájőttem hogy elírtad a sort amit át kellett írni a cmp könyvtárban!

hát ja lehet lecserélem egy auzentech x-fi- re csak drágán adják! meg a drivere is ugyanaz(lehet az se menne)!neked nincs véletlenül egy ilyen kártyád fölöslegbe?

k.k.
Újonc fórumos
Újonc fórumos

cPlay+cMP=cMP²

Aha értem!én úgy indítottam el a foot hogy ahol be kell adni a zene könyvtárat kikerestem a foobar .exe és elindítottam!Azt hiszem!   !Köszönöm megprobálom ahogy írtad !csak hát a cplay sajna nem megy

Egyre tudok gondolni ,hogy a cPlay nem szereti az X-fi extreme music hangkártyádat (vagy annak az illesztő programját).

na elindult a foo de valami baja van cueval de majd ba..tatom!De végül is a foobarban meg tudok nyitni akármit flac,mp3 stb.. és nem kell csinálgatni a cuekat!gondolom ugy is jó?! kellett egy kis idő mig rájőttem hogy elírtad a sort amit át kellett írni a cmp könyvtárban!

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Aha értem!én úgy indítottam el a foot hogy ahol be kell adni a zene könyvtárat kikerestem a foobar .exe és elindítottam!Azt hiszem! !Köszönöm megprobálom ahogy írtad !csak hát a cplay sajna nem megy

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”