Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
minőségi cd írás
minőségi cd írás
Félig
Nem audio de CD, nem írás, hanem olvasás:
Van egy 6 éves adat CD-m, áprilisban még hibátlanul olvastam be mindent, ma meg SEMMIT nem tudok levenni róla. A könyvtárak, a fájlnevek, hosszak és egyéb tulajdonságok beolvashatók, de egyetlen fájlt sem tudok olvasási hiba miatt áthúzni a winyóra. 2 meghajtóm is van, egyik sem komálja ezt a lemezt, miközben 4 hónapja még semmi gond nem volt vele.
Van valami szoftveres megoldás a prolémámra?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
Vendég
minőségi cd írás
Penna jóvoltából jutott hozzám pár amerikai MAM, asszem nem fogom visszasírne az európait...
Van egy dupla arany réteggel ellátott, kifijezetten finom cucc.
-
Vendég
minőségi cd írás
nemtom nekem jobban bejött a plextools írásra is, ripre is.
Külső hát, tönkölypárna alátét...
Ennyit a hangról.
Viszont nekem meg kb minden 5-dik 6-dik lemezt elrontja.
A hibakód mindíg 000000.
Ez meg valmi olvasási hiba.
Nem értem, felrippelt anyagról (wav) van szó.
Tipp?
minőségi cd írás
valamelyik másik cd-s topicban már szó volt hasonló hibáról
nálam a cache-t gondolta hibásnak lezáráskor
system
minőségi cd írás
na megvan mi a gond. 2. jára is csinálta... amqr-t nem szabad használni más programmal csak a saját plextoolsával... vagy az eac - amqr páros nem szereti egymást.de csak a lead-outot kurja el
ha kivan kapcsolva tökéletesen ír eac is.
egy kép a hibáról:
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A
-
Vendég
minőségi cd írás
Akkó meg jó
Amúgy én valahogy ezt az eac-t nem szeretem...
rippalni se rendesen, konvertálni se, CD írni se... valahogy olyan bonyolult egy művelet mind.
A Jetaudio remekül megír audio CD-t, akár tömörített forrásból is, szépen importálja a netes adatbázisból az adatokat, és jóhangú CD-t ír.
Ha bonyolultabb művelet kell, akkor meg ott a Nero.
minőségi cd írás
heloirtam az imént egy audio cd-t eac-cal. nem tudom pontosan de lead-outnál write errort dobott ki. valami hibás fieldseket irt ki. tdk cd-r volt. amqr bekapcs. utána második probálkozás ugyanolyan lemez. amqr nélkül. az irás sikerült
mi lehetett a gond? a lemez volt hibás vagy mi?
amúgy a cd jó lett?
igen. belehallgatam és működik.
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A
minőségi cd írás
heloirtam az imént egy audio cd-t eac-cal. nem tudom pontosan de lead-outnál write errort dobott ki. valami hibás fieldseket irt ki. tdk cd-r volt. amqr bekapcs. utána második probálkozás ugyanolyan lemez. amqr nélkül. az irás sikerült
amúgy a cd jó lett?
system
minőségi cd írás
helo
irtam az imént egy audio cd-t eac-cal. nem tudom pontosan de lead-outnál write errort dobott ki. valami hibás fieldseket irt ki. tdk cd-r volt. amqr bekapcs. utána második probálkozás ugyanolyan lemez. amqr nélkül. az irás sikerült
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
minőségi cd írás
így írja: "(....).A korábban prognosztizált 10-12 év helyett - meglátásom szerint - 3-5 év a cd lemezek tartossága: nagymértékben függ a lemez márkájától, írási sebességtől és főleg a tárolási körülményektől."
Nekem a legrégebbi lemezeim idén 10 évesek. Traxdata aranyszínű lemezek, 1-6x-osan írhatók és ma is tökéletesen olvashatók. Viszont a Philips lemezeim 2 év után kukában végezték...
nem lehet itt is az, hogy kezdetekkor az írható cédék minősége?
jobb volt, mint most, mikor tömegével lehet kapni őket?
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
minőségi cd írás
hogyérted azt hogy bontsam ki?
- GTomi
- V.I.P.

minőségi cd írás
így írja: "(....).A korábban prognosztizált 10-12 év helyett - meglátásom szerint - 3-5 év a cd lemezek tartossága: nagymértékben függ a lemez márkájától, írási sebességtől és főleg a tárolási körülményektől."
Nekem a legrégebbi lemezeim idén 10 évesek. Traxdata aranyszínű lemezek, 1-6x-osan írhatók és ma is tökéletesen olvashatók. Viszont a Philips lemezeim 2 év után kukában végezték...
nem lehet itt is az, hogy kezdetekkor az írható cédék minősége?
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
minőségi cd írás
oké. megoldodott a gond. csak a legujabb verzio kellett és írja max sebességgel. viszont jol látom hogy az eac nem kezeli a flac fájlokat?
De azért ugye nem 52x-esen fogsz audiót írni vele?
Az EAC olvasáshoz tudja kezelni a Flac codeket, mint külső codek. Írásnál nemtom tudja-e, de szerintem jobban jársz, ha az írandó file-okat előbb kibontod egy könyvtárba. (így a netről leszedett albumok esetében sajnos néha előforduló CRC hiba nem eredményez rontott lemezt )
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
minőségi cd írás
eac mért csak 2× engedi az irást a plextorral?más program engedi 52× est is
oké. megoldodott a gond. csak a legujabb verzio kellett és írja max sebességgel. viszont jol látom hogy az eac nem kezeli a flac fájlokat?
- GTomi
- V.I.P.

minőségi cd írás
no igen. mellesleg elég gáz lemezeket használ, ha csak enyire teszi a lemezek élettartamát. Vagy vacakul ír.
szvsz lehet benne vmi, hiszen mesterséges örgítéssel tesztelik a lemezeket, illetve, gyári nyomott 15-(20) éves cédéknél is előfordulnak (tudomásom szerint) már felszíni "cserepesedések", beolvasási hibák.
minőségi cd írás
eac mért csak 2× engedi az irást a plextorral?
más program engedi 52× est is
-
Vendég
minőségi cd írás
(a cikk írója szerint, saját meglátása, 3-5 év a cd lemezek tartossága, ami függ a cd alapanyagától és az írás sebességétől is.teszem hozzá: természetesen )
mondjuk inkább informatív az írás, tehát ne szakcikkre számítson az ember.
no igen. mellesleg elég gáz lemezeket használ, ha csak enyire teszi a lemezek élettartamát. Vagy vacakul ír.
-
Vendég
minőségi cd írás
mit hofgyan kell beállítanom hogy a legjobb minőséget kapjam?varirec? gigarec? amqr? silent mode? securec?
amqr az tudom hogy az adja a legjobb minőséget ha az be van kapcsola. de a többi az micsoda és kell azokat használni?
ja és az normális dolog ha berakok egy lemezt és a kis led az elején folyamatosan világít?
varirec: a lézer erősségét optimalizálja az írási sebeség függvényében
securec: jelszóval védheted az írást
silent mode: csendes üzemmód, és annak beállításai. pl a tálca milyen gyosran nyíljon csukódjon, ami viszont fontos, itt maximalizálhatod az írás vagy olvasás sebességét is. Én a plextort csak audio ripre és írásra használom, ezért a kisebb rezgések és pontosabb rip elérése miatt 4*esre maximalizáltam az olvasást.
gigarec: lényegében több adatot tudsz a lemezre írni.
amqr: a yamaha által kifejlesztett minőségi audio írási rendszer. Ekkor négyszeres az írási sebesség.
Led: igen, ez jelzi plextoréknál, hogy van benne lemez. írás közben villog.
-
Vendég
minőségi cd írás
tudtok adni linket hogy honnan tudok beszerezni ilyen külső házat? mert mindig csak hdd házat találok
http://www.aliencomputers.hu
minőségi cd írás
na megjött a premium 2
kis segítséget szeretnék kérni beállítás ügyben:
mit hofgyan kell beállítanom hogy a legjobb minőséget kapjam?
varirec? gigarec? amqr? silent mode? securec?
amqr az tudom hogy az adja a legjobb minőséget ha az bevan kapcsola. de a többi az micsoda és kell azokat használni?
ja és az normális dolog ha berakok egy lemezt és a kis led az elején folyamatosan világít?
minőségi cd írás
tudtok adni linket hogy honnan tudok beszerezni ilyen külső házat? mert mindig csak hdd házat találok
- GTomi
- V.I.P.

minőségi cd írás
van egy nagyon jó, nem hosszú cikk az új Hi-fi piacban az audio cédék írásáról, az írókról, kicsit érintve az alapanyagokat is, yamaha íróját és az új plextort is, írás sebességet , szoftvereket. stb.
(a cikk írója szerint, saját meglátása, 3-5 év a cd lemezek tartossága, ami függ a cd alapanyagától és az írás sebességétől is.teszem hozzá: természetesen )
mondjuk inkább informatív az írás, tehát ne szakcikkre számítson az ember.
minőségi cd írás
van egy nagyon jó, nem hosszú cikk az új Hi-fi piacban az audio cédék írásáról, az írókról, kicsit érintve az alapanyagokat is, yamaha íróját és az új plextort is, írás sebességet , szoftvereket. stb.
na erre kíváncsi vagyok majd megveszem
érdekes mert a gyártók azt mondják hogy a cd lemez tartossága akár 100 év. persze tudjuk hogy ez marhaság. nekem van ithhon több mint 10 éves cd-m ami a mai napig jo , de viszont van olyan 2 éves philips cd-m amit már nem tudok beolvasni. van 5 éves tdk cd amin már lehet látni hogy sárgul a széle, de még mindig szol. régebbi philips cd-k meg sercegnek amik már olyan állapotban vannak.
- GTomi
- V.I.P.

minőségi cd írás
-
Vendég
minőségi cd írás
köszi, de sajna már tárgytalan mert megrendeltem a premium 2-t
jó döntés.
Tedd külső házba