Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD reklamáció
-
Vendég
DVD reklamáció
mindenesetre kipróbálom a kézi átváltást, de nem hiszem, hogy ez segíteni fog, mert mint említettem stream/pcm a lejátszó beálllítása. Analóg RCA-val simán megy..
-
Vendég
DVD reklamáció
Ja és a DVD lejátszó kétcsatornás kimenete (amelyik analóg sztereó jelet ad ki) az a lejátszó dekóderének kimenete.
(Minden DVD lejátszóban van kétcsatornás dekóder!)
Ha arra kötöd, akkor az er?sít?d digitális dekóderét megkerülöd és a prologic "analóg" processzorát használod csak. Ez is egy megoldás, de talán egyszer?bb átkapcsolni, mint "dugdosni" és a min?ség is elvileg jobb úgy.
-
Vendég
DVD reklamáció
Ezt egyszer már kiveséztük!
DVD-n csak digitális hang van!!! Vagy valamilyen tömörített, azaz DD, DTS, Mpeg vagy tömörítetlen PCM, akár a CD audio lemezeken.
Analóg akkor lehet, ha barázdákat vésel rá és lejátszod 33-on kislemeznek!
-
Vendég
DVD reklamáció
Egon!
Nem segít az ,amit a 33as hozzászólásomban javasoltam.Nálam
ez megoldotta a problémát!(Pio 525)
-
Vendég
DVD reklamáció
Én meg úgy tudom a Csinibabára bem tettek digitális hangit, ezért a hangot csak analóg Rca kábellel tudod levenni.
-
Vendég
DVD reklamáció
Ha jól tudom ezzel a lemezzel pont az a baj, hogy hiányzik az "azonosító jel" a jelfolyamból, és emiatt a cuccok nem kapcsolnak át PCM-be. Állítsd át kézzel, és mennie kell.
-
Vendég
DVD reklamáció
Udv,
nekem is Pioneer DV 717-es lejatszom van, es a Szikla es a Szorny Rt. fo menuje nem mukodik normalisan. kb 250 filmem van es csak ezzel a ket lemezzel van problema. Kiprobaltam a barataim DVD lejatszojaba (Sony)is de ott tokeletesen mukodott. Igy nem sok ertelmet lattam, hogy reklamaljak a forgalmazonal. (mind a ketto, Intercom) Egyebkent a filmek nezhetoek.
-
Vendég
DVD reklamáció
a lejátszó legjobb tudomásom szerint stream/pcm üzemmódban van..
-
Vendég
DVD reklamáció
Próbáltad már átállítani a lejátszódat/er?sít?det PCM adatfolyamra?
-
Vendég
DVD reklamáció
A hétvégén kölcsönkaptam egyik havertól a PCWORLD mellékletes Csinibabát & a következőt tapasztaltam: a lejátszóm és az erősítőm digitális (koax) kábellal van összekötve, de a nem ad hangot eddig egyetlen lemezzel sem volt problémá; szerintem sz*r a lemez. Van ötletetek?
-
Vendég
DVD reklamáció
helló nekem egy (220.000ft-os) SONY DVD-m van + volt egy ELTA. nekem is voltak gondjaim egy pár dvd-vel de csak az ELTÁVAL, menünél fagyogatott, vagy be se jött a menü, vissza vittem ahol vettem, és kicseréltettem. de az sem volt jó, a szervízbe azt mondták hogy nem tudják megcsinálni és vissza kaptam a készülék árát. fúrcsa módon a haverom DVD-je sem játszik le minden filmet tökéletesen, (nem ELTA) de a SONY-m minden eggyes lemeznél tökéletes volt. úgyhogy szerintem általában nemcsak a lemezekkel van a gond hanem a készülékekkel is!!!
-
Vendég
DVD reklamáció
Végre egy kis nyers őszinteség!
Süsü, ha volna kedved megosztani (akár e-mail-ben) velem a foliázással kapcsolatos gyakorlati tapasztalataidat, (hogy ne parazoljak el a tanulás alatt túl sok nyersanyagot), nagyon megköszönném.
(Én cd-romokat szeretnék visszafóliázni.) :smile1: - EH.
-
Vendég
DVD reklamáció
Furi!
Nálam is akadt a menü a Szörny Rt.-nél.(Pio-525).Át kellett
váltanom a setupban a képarányt és megoldódott a probléma.
Ugyan így jártam az Atlantisszal is!
-
Vendég
DVD reklamáció
Sziasztok!
Van rendes munkahelyem, de az ember többre vágyik ezért feleségemmel 94-ben belekezdtünk kazettát, CD-t, és főleg csak rendelésre DVD-t árusítani piacokon, vásárokon búcsúkon. Sokan biztos lenézitek ezt de higgyétek el láttam már sok mindent.
A CD-knél szinte mindegyiknél létható 1-2 mm hosszú hajszálvékony karc. Ez a gyártás folyamán keletkezik.
Azt hiszitek ha be van fóliázva egy cd vagy dvd az új?!
Vegyetek egy háztartási fóliahegesztő (6-7 ezer), hőlégfúvót (5-10 ezer) és 20-25 mikron vastagságú zsugorfóliát (8-10 ezer).
ugyanúgy vissza lehet csomagolni bármit házi körülmények között is...
Süsü
-
Vendég
DVD reklamáció
sziasztok!
nekem a Jurassic Park 3-mal volt egy kis problemam, ugyanis a film a vege fele kezdett fagyni, a kep szetesni, stb. Mikor kivettem a lejatszobol eszrevettem, hogy a korong kulso szelen korben "fraktalmintas" hajszalrepedesek vannak (nem vicc, szabalyosan, szimmetrikusan, mint a hopehely) Szerintem valami feszultseg volt az anyagban es szep szabalyosan repedezett az ezustszinu reteg. Mikor visszavittem a boltba, a csavo elkezdte a rossz dumat, hogy biztos a gagyi lejatszom karcolta ossze. Erre megmutattam neki a repedeseket es belatta, hogy ilyen mintat lehetetlen karcolni bele, ugyhogy kicserelte minden tovabbi nelkul.
-
Vendég
DVD reklamáció
Ha ott előtte bontod ki, akkor lehet hogy visszaveszi, ha ebből akar megélni.
De ha Pénztártól való távozás után vagy... akkor már mindegy kitől vetted.
Nem hiszem hogy lemezre is vonatkozik a 3napos csere.
-
Vendég
DVD reklamáció
Na, úgy látom ide is betört a "kalóz vs. gyári" téma. Ha valaki félreértett volna, nem a gyári dvd-k ellen agitálok. Sőt, csak olyat veszek. Csak éppen fájlalom, hogy, ha hibás lemez miatt reklamálok, még én szégyelhetem magam. De legalább, ha kellemetlen is az ügy, elintézhetem.
De a kalóz lemez, akárhányezres árával együtt csak mehet a kukába. A piacos csávó megnézem hogy veszi vissza.
-
Vendég
DVD reklamáció
Sőt, ami veled egyidős azzal is el lehet játszani! "Nem mondom babra munka!"
-
Vendég
DVD reklamáció
Szóval ez a gyári dvd minőség?
Sérült?
Ha hazaviszed, és otthon derül ki, már csak röhögést kapsz a képedbe.
Ej-ej..... ezt a hamisítottal is el lehet játszani. :smile19:
-
Vendég
DVD reklamáció
Ma meghozta a postas a Szorny Rt-t es amikorkibontottam nekem is volt rajta 1 kis karc. A korong szelen kb 1-2 mm-es.
De nem is ez a zavaro, hanem az, hogy akad a menuje (pio 717-es a lejatszom) :smile16:
Masnak is vannak ilyen problemai? :smile1:
-
Vendég
DVD reklamáció
Most jön a slusszpoén. Pár perce felhívott egy (magyar származású) külföldi haverom, hogy vasárnap jön hozzánk, s addigra, többek között, vegyem meg a gyerekének a Szörny Rt-t. Ez ugye még nekem is hiányzik a kalandok után, így kettőt fogok egyszerre venni. Hogy mi lesz ott, ha elkezdem mindkettővel a cirkuszt...?
-
Vendég
DVD reklamáció
Sziasztok,
Tegnap a budaörsi MM-ben megvettem A Gyűrűk Urát és a Szörny Rt-t. Óvatosságból kibontottam mindkettőt ott helyben. Jól is tettem, mert bár mindkettő fóliázott csomagolásban volt, s a lemezek is pormentesek voltak, a szörnyes lemezen mégis volt egy körömhegynyi karcolás. Rögtön visszamantam a vevőszolgálathoz, ahol szó nélkül elfogadták, majd ki is cserélhettem. Itt kezdődtek a gondok. Választottam egy másik szintén origi dvd-t, odavittem az eladóhoz a megfelelő adminisztrációt elvégeztetni. Meg is tette, majd felajánlotta, hogy bontsuk ki helyben ezt az újat, nehogy még egyszer végig kelljen járnom az egész utat. Elő is kapta a kis szőnyegvágóját, de gyorsan kikaptam a tokot a kezéből, elkerülendő a szép karcolást rajta, hogy majd én letépem a fóliát. Nem húzom tovább az időt, a második lemezen ugyanott, ugyanaz a hiba volt. A csaj gyorsan rávágta, hogy ami cd-k és dvd-k nála vannak a pultban sokkal karcosabbak mind, mégis simán mennek. (Netán ezeket aztán eladják?)Egyébként pedig biztosan mind ilyen lesz, mert ezeket gép csomagolja és ez belefér. (!?)
Én meg azt válaszoltam, hogy 6 rongyért hibátlan lemezt szeretnék. Vagy a "magyar szinkronnal" helyett írják rá, hogy "kis karcolással", s akkor tudom, mit veszek.
Persze lehet, hogy ettől tökéletesen le tudnám játszani, de az otthoni lemezeimen egy mm karcolás sincs, hát ne legyen egy vadi újon sem.
A további szócséplés elkerülése végett inkább visszakértem a pénzt. A tekintetekből láttam, hogy láthatatlan jó k.rva anyáim kíséretében távoztam.
Tanúlság 1.: Mindig nézd meg a lemezt helyben! (Ha hazavittem volna és netalán mégsem működik, már magyarázkodhattam volna, hogy nem én karcoltam össze.)
Tanúlság 2.: Bár különösebb cirkusz nélkül elértem mindent, azért éreztették velem, hogy egy maximalista baromarcú vagyok. Sajnos még mindig ez a szemlélet Mo-on. Mi vevők pedig akár 1, akár 10 lemezt veszünk havonta nem számítunk igazán.
-
Vendég
DVD reklamáció
Hello Shep !
A Panasonic RV-32 gond nélkül lejátszotta, ugyhogy nem hajtom magam a továbbiakban ezügyben. Azért volt számomra meglepő a bibi a DVD lejátszómmal, mert jó pár filmet megnéztem rajta, azokat is, amelyekkel mások problémát jeleztek, és csont nélkül lejátszotta. Ahogy a programozó tanárom mondta mindig: "Nincs hibátlan szoftver, csak olyan, amely eddig jól futott..." és ezt teljes mértékben alkalmazhatónak érzem a DVD-re (itt is szoftver van ugye legbelül a chipben).
Mindenesetre a következő DVD-met csak 2-3 év múlva veszem meg, remélem addigra ezek a problémák eltünnek.
Üdv
Józsi