Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

"tömörített" avi-ból tömörítetlen, hogyan?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na jó meggyoztél.Kiprobálom,csak hogy ne maradjak hüjén.CCE-t fogom használni.Keresek hozzá egy törést.

Vendég

Szia!
A WWW.DOOM9.ORG -ról töltsd le a DVD2SVCD programot. Ezt feltelepitve egy komplett programcsomagot kapsz, amivel DVD-ből, AVI-ból és PVA-ból lehet SVCD-t ill.VCD-t irni. A programcsomag nem tartalmazza az enkódert, de erről az oldalról ezt is le lehet tölteni. Két enkóder programot lehet használni az egyik a CCE (Cinema Craft Encoder) a másik a TMPGEnc. A CCE sokkal gyorsabb és jobb minőséget produkál, hátránya, hogy nem ingyenes, de törést több helyen is lehet találni hozzá. A DVD2SVCD olyan program amellyel különösebb hozzáértés nélkül is egyszerűen lehet SVCD-t késziteni. DVD esetében a legegyszerűbb a dolog, néhány adatot kell megadni (szinkron hang, felirat ill.felirat tipus ( SVCD, CVD, permanens), audio bitráta, lemezek száma, mérete, CBR, vagy VBR , menetek száma ...), ezután tulajdonképpen kezdődhet is a kódolás . Baromi erős gép kell hozzá, legalább P4, vagy AMD Athlon. AVI-ból hasonló módon lehet SVCD-t késziteni, akkor bonyolultabb egy picit, ha permanens feliratot akarsz tenni a képre.
Egyenlőre ennyi , ha érdekel a dolog, akkor szivesen segitek.
Üdv!

Vendég

:smile8:

Vendég

"ti ott ultök a gép elott a nap minden percében"

Nem is igaz. Én most fél órára lementem vásárolni.

Vendég

Köszönöm a gyors válaszokat (ti ott ultök a gép elott a nap minden percében :smile8: :smile8: :smile8: amúgy én is)
Úgy döntöttem nem fárasztom magam.Egyszer megprobáltam dvd-röl avi-t késziteni és a rippelésig eljutottam de aztán beletört a bicskám. Inkább letöltök egy svcd-t. Jobban járok.De nem akarom rendszerezni,csak probára kell.AZ avi filmek azért jobbak és a számgépen ugyis megtudom nézni oket.16 db dvd filmnél tartok +mellékletek nem vagyok svcd-re szorúlva

Vendég

Mint már írtuk egypárszor, nem igazán szerencsés DivX-bol SVCD-t csinálni, mivel ott már volt egy konverzió DVD-rol DivX-be. Nem beszélve arról, hogy valószínu képfelbontást is módosítani kell, ami szintén ront a minoségen. De ha nagyon akarod, akkor nyisd meg az avi-t a TMPEGEnc enkóderben, állítsd be a 480x576-os képfelbontást, és konvertáld át.

Ha CCE-t akarsz használni enkódolásra, akkor virtualdubban végezd el a képfelbontás megváltoztatását, majd a frame servert használva nyisd meg a már korrekt képfelbontású fájlt a CCE-ben, és ott enkódold MPEG2-be.

Persze aztán johet a szokásos authorizáció és felégetés lemezre.

Na mentem megnézni a Duna vízállását...

Sanyi

Vendég

Ha a DVD lejátszód SVCD tulajdonságát szeretnéd tesztelni akkor ne avi-ból mentsél SVCD-t mert elég gagyi lesz a minősége. Csináld DVD-ből. A file mérete bitráta függő, de általában egy normál film felfér 2CD-re. Nézz utána, hogy a DVD lejátszód milyen bitrátájú SVCD-t játszik le aztán hajrá.

Vendég

Akkor most én is felteszem a saját kérdésem :smile45: Van egy csomo AVI filmem (divx) Az egyik közüllük kifejezetten tetszik " Leon a profi " 1 cd-s a minosége tuti jó. Szeretném kipróbálni az új dvd-m SVCD tulajdonságát.Milyen progival tudom átkonvertálni,és menyivel lessz nagyobb a mérete. Szerencsére a felirat bele van kódolva a filmbe,nem kell vele külön foglalkozni.A segitséget elore is köszönöm.
Fáraszt az irás. Megszomjaztam na még eggyet

Vendég

:smile1:

Vendég

nekem nagyon bonyolultnak hangzik ez az egész dolog szóval elmondom mi a problémám, vannak régebbi videóim amiket felvettem a gépre egy egyszerű tv kártyával de viszonylag még jó minőségűek (nekem elég), szóval egy file tömörítetlenül volt 1.5 gb kb 30 perc (ezt vette fel kapásból semmifajta tömörítés nélkül aviba) aztán rányomtam egy sonic valamilyen programot vagy már nem is tudom és lett belőle akkor mondjuk 150mb-os avi.Na most ezt a 150mb avit nemtudom konvertálni vob-ba sehogyan sem meg visszakonvertálni akár a 1.5 gb-os avi-ba, azért lenne erre szükségem mert dvd-t szeretnék csinálni a millióegyni videoimból, szal nem sokból max olyan 8-9 órányi, de nincsen szükésgem dvd minőségre,kb olyan videocd körüli bőven jó lenne, megaztán a hang is mono lenne 1-2 helyen...szal szeretném a videóimat dvd-n látni meg hozzá menüt is csinálni...ja + persze angle-t, egy olyan 30percnyi videoóval 2-3 kameraállásból...de ebből ugysem lesz semmi...(angleből)....ja és tuti hogy a videóimat nem divx-el "tömörítettem" hanem valami mpeg, meg hasonló dolgok...ne higyjétek hogy annyira nem értek a dologhoz, szimplán nem emlékszem milyen progival és milyen tömörítésben...(az a hozzáértés lehet hogy kicsit fellengzős volt

Vendég

chx:
TMPGenc, CCE ... ezek mind-mind mpeg2 be konvertálnak bármilyen AVIt ... mondjuk az átméretezés egyiknek sem az erössége (elég bonyolult tmpegenc esetén, cce ben pedig nincs , esetleg meg lehet oldani VirtualDub Frameserverrel.(azt viszont az ujabb CCE nem olvassa be ... )

A Lényeg hogy TMPGEnc ben meg lehet nyitni bármilyen AVI-t és azt MPEG2vé konvertálni. A VOB egy konténer formátum, amelyben a video mpeg2-ben tömöritett. AVI=VOB, DivX=MPEG2.
A VOBokat a DVDAuthoring program állitja össze. Esetleg szóba jöhet még a bbmpeg, az is tud DVDre való videó fájlba muxolni(VOB).

Tömöritetlen DIVX kb 10 perc lenne 10 giga Már az alapgondolat is bizarr

A fenti kettőn kivül létezik még más mpeg2 encoder, csak azok kevésbé ismertek v. jók.

Vendég

Tehát ha jól értem egy DivX avi-t szeretnél Vob kiterjesztésű mpeg2-be átalakítani. Csak a pontosítás kedvéért a vob (mpeg2) is tömörített formátum magyarán az egyik tömörítettből szeretnéd egy másik tömörítettbe átalakítani a filmet. Bár én sem ismerek egy ilyen progit sem két dolgot megjegyeznék. Ha át is tudod alakítani a minősége nem lesz jobb a már említett dolog miatt. Bár a minősége azonos lesz a helyigénye viszont jóval nagyobb a kisebb tömörítés miatt. Valószínűleg ezért nincsenek avi2vob átalakítók mert semmi értelme nincsen. Egy 2CD-s DivX csak 6-8 lemezen férne el vob-ba azonos minőség mellett. Ez miért jó?

Vendég

Na igen-igen asszem megtaláltam az emberem..
A minőségével nincsenek gondok csak szimplán szeretném őket tömörítetlenné tenni, a lényeg...az-az a problémám az, hogy van egy videom (türhető minőségű, tömörített)és ezt szeretném tömörítettlenné tenni, mert nemtudom a tömörített videókat vob-ba konvertálni, mert egyik program sem támogatja ezt, és nékem olyan progi kéne ami visszaalakítja simán tömörítetlenbe...a minőség persze maradhat...nos ennyi a problémám, remélem mostmár sikerült értelmesen beszélnem...(néha nemigazán megy:)...és köszi a segítséget.

Vendég

Ez így elég homályos. Alapértelmezésben a következő a helyzet: vannak veszteségmentes tömörítések (pl. Zip, Rar, Ace stb.) és vannak a veszteséges tömörítések (pl. Mp3, Mpg, DivX, DTS stb.). Ezen utóbbiak mivel veszteségesek sohasem állíthatóak vissza eredeti formájukba. Tehát ha például egy CD-t átkonvertálsz Mp3-ba akkor az már végérvényesen rosszabb minőségű lesz mivel a jel nagy része a tömörítésnél elveszik. És bár vissza tudod alakítani az Mp3-at CD formátumba annak már Mp3 minősége lesz.

Vendég

Szal az a problémám, hogy felvettem régebben egy-két videot mondjuk x kódolásban, és most nemtudom "tömörítetlenné" konvertálni...aki érti miről van szó az segítsen :smile1: szal aki tudja milyen progival lehetséges ez az mondja mán el legyen szíves....köszi

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”