Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD-AUDIÓ

Vendég

DVD-AUDIÓ

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Helló Menyus.

Tudnál valami konkrétat a cd bárról.

Cím , Telefon stb.

Köszi!

Vendég

DVD-AUDIÓ

igen lehetkapni a cd bárban

Vendég

DVD-AUDIÓ

en is szeretnek lakast ... a lamborghini raer utana... :):)

Vendég

DVD-AUDIÓ

hat ezt a temat mar telleg unom....ugyhogy:
hypno:tok igazad van...
levike:boccs, hogy felreertettelek..., a sznobizmussal meg egyetertek ugyancsak, csak az a szar hogy normal vagy annal egy kicsit magasabb arfekvesben nem nagyon (lehet csak ritka...) lehet tenyleg kulturalt keszuleket kapni, ugyhogy vagy megveszed a szart vagy milliomos leszel (meg ha elveid ellent is mondanak ...), es ez kicsit para... szoval en igy latom (de azert annyi szoljon a high-end mellet hogy velemenyem szerint kicsit tulzas, hogy csak jazz-en meg komolyon szol jol, (esetleg a sebesseggel lehet nemi parad egy csoves cuccnal de massal nem nagyon...) ill. keves a mely... hat ez meg relativ... (most meglepo de en meg progressiv gepzenet hallgatok) nekem is keves a sajat zenembe (de ez rendszer fuggo, es egy kisdoboztol ne is varjon el tobbet senki), de en hallgatok mast is, amellet meg inkabb lemondok arrol hogy durrogjon a szobam mint allat es ezzel parhuzamban szarul is szoljon... (a masik hogy kilehet egy high-end lancbol is hozni olyan dinamikat hogy letepi a fejed csak az meg mar tenyleg nem a magyar arakhoz van igazitva...) nem biztos hogy avval kielegulnek ha bebas****k a szobamba negy 250 watt-os reflex-et es orulnek neki hogy egyuttal megvan a fekhelyem is...:)
szoval a vegeredmeny hogy szeretnenk emberi aron a jelenleginel egy fokkal kulturaltabb keszulekeket latni....
csao

Vendég

DVD-AUDIÓ

Egyebkent nekem egy osregi Philips 304-es lejatszom van, egy H/K erolkodom, meg egy par Acoustic Research hangfalam...ez igy egesz jol szol, arahoz kepest kulonosen.
Nem szoktam hasraesni a 300rugo folotti CDlejatszoktol...az a gond, hogy az audiofilizmus altalaban eros sznobizmussal is parosul...a jazzes pluntyoges, meg a szimfonikusok jol szolnak rajtuk altalaban, de a tobbi nem. En Rock-Metal zenet hallgatok foleg, ezekhez kell a felbontas, a dinamika, a stabil hang, es a sebesseg. Egy komolyzenere belott eszkozzel ezek szarul szolnak nagyon....

udv
Levi

Vendég

DVD-AUDIÓ

Hali !

Ebola, en ezt irtam : . SZVSZ a CD sokkal hasznalhatobb formatum, es vannak jo hangu lejatszok, amiknel nem az jut eszedbe elsonek, hogy huhhhh, ez se bakelit, ha ciripelest akarok hallgatni, akkor kimegyek este a kertbe...

Lehet, hogy kicsit homalyos, de a ciripeles a CD-jatszokta vonatkozott, epp azt bizonygattam, hogy vannak nem ciripelos CDPlayer-ek is.. )))))
A tobbivel egyetertek, persze, kellenek a jobb formatumok, a CD-t azert hoztam fel, hogy kozel sem olyan szar az, mint ahogy beallitjak....a gyartok tettek ilyenne, a szar elvezhetetlen termekeikkel.
A High-Enddel kapcsolatban az a velemenyem, amit leirtam, aranytalanul dragak a cuccok. Es csak azert ilyen dragak, mert a mainstream vonal egy rakas szar, es a gazdag nepek megveszik. Egyebkent a hasznalt alkatreszek meg egyebek ezt nem indokoljak. Nehogy mar attol keruljon felmillioba a CD-jatszo, hogy ontottfem mechanika van benne, egy elterjedt, megrendelheto D/A chip, meg normalis transzformator, es alkatreszek.

udv
Levi

Levi

Vendég

DVD-AUDIÓ

Bár ez az egész vita számomra nem hordoz nagy realitást, hiszen nincsen egy nagy házam vagy lakásom kultúráltan berendezett audio-video szobával, amiben úgy hallhatnám a különbséget a jópárszáz ezres berendezés és egy olcsóbb között, hogy ne azon siránkoznék, hogy miért nem inkább lakásra költöttem a pénzt, de azért bízom benne, hogy valaha az is be fog következni, hogy csak egy zenére beerndezett szobám legyen...
Ebola: Valami félreértés lehet köztünk, nem akartam paradoxont felállítani senki számára... Csak arról van szó, hogy aki kivárásra taktikázik, az azt jelenti, hogy VAN pénze megvenni bármelyik koncepciójú gyártmányt, csak arra vár, hogy melyik kap majd nagyobb támogatást. Erre írtam azt, hogy egy normál piacgazdaságban az kapja, amelyiket többen veszik (ehhez persze meg kell venni). Azt, hogy a magyar miből válogathat, az pedig már az olcsó tömeggyártott dolgokra vonatkozik, tehát itt sem látok ellentmondást; bocs, ha félreérthetően fogalmaztam.
És persze tudom, hogy minden eszközt meghallgatsz, de biztos vagyok benne, hogy nem azt veszed meg, amelyik a legszebben szól, hanem azt, amelyik a lehetőségeidhez (és a magyar átlaglehetőségekhez) KÉPEST a legszebben szól. És ez így normális számunkra, lakótelepi mumusok számára .

Vendég

DVD-AUDIÓ

Szasztok!Kivárásra blaziroztam én is audió vonalon, de minden csak tervezgetés szintű volt kívárni már nem lehetett sokáig. Gondoltam majd High-End kiállítás tavaly elött- sony sacd- megfüllentjük sporoljak vagy lapozzunk tovább. Hát nem estem hasra az orosz gyártásunak tünő 25kg-os SCD-1 töl. Zajos volt semmi kiugró dinamika még egy spéci demó lemezt sem hoztak a "sanyik" erre a kis piacra hozzánk.Tavalyi show: DVD-A 10 technics szintén amatör megjelenés! Szoftver még csak-csak akadt de hogy lehet egy ilyen sokra hivatott formátumot audiofilnek nem nevezhető SB-M800-as hangfalon előadni. Nem szégyen az ha a sony és még sok ismert cég nem tud hangfalat minőségi szinten gyártani. Szóval nem estem hasra egyenlőre a jövőtől, és inkább cd-re fejlesztettem tovább úgy 5 évig kb.Választásom Musical Fidelity A3 (24bites-PCM1716)lett, külön X24/96 DAC-al külön tápon, van den Hul The FIRST digit interkonival. Igy a CD max 96dB-es dinamikáját lazán 107dB-re hozza nagyon alacsony jitter mellett. Nagyon meg vagyok elégedve a hangzással és nem kell éveket várni a műsorforrásra, sőt a régebbi CD-im is sokkal érettebbek lettek,öröm hallgatni!
Egyébként az a véleményem hogy ezek az első fecskék majd jó pár év múlva csinálnak nyarat, csak a verseny miatt adták ki a készülékeket veszteséggel, hisz többe kerülne csak akkor lassan harap rá a nagyérdemű. És a CD is érettebb lett-lesz talán épp a trónkövetelők miatt, persze nem lesz trónfosztás.Szóval egy hozzáértően összeválogatott kompenensű CD rendszer (nem 5 milás)szerintem jobb mint a nagyfelbontásúak, és még 4-5 év amig lesz is mit hallgatni rajta.
Csá.

Vendég

DVD-AUDIÓ

csumi...
szoval eloszor is egy dvd-audio cirka 300 rugod ara mar kvazi surolja az also kategorias high-end keszulekek arait... s, mivel errol beszelunk eppen szerintem most ez a referencia... nekem sincs penzem megvenni de sok embernek van es egyre tobb meg is fogja venni... hozzatartozo pedig hogy ez az ar mar kezd olyan ar lenni ami nekem sokaig alom volt es manapsag kez altalanos lenni (ettol meg mindig nem tudom megvenni...) tehat jelen temaban en sem az alomvilagrol beszelek...
hypno: azt irod - amibol egy magyar loozer valogathat - , namarmost ha ez a velemenyed (nem en irtam) akkor hogy irtad elotte azt hogy vegyuk csak batran meg hiszen a vevok dontik el a piac alakulasat ... lehet hogy rosszul latom de a ket allitas kicsit paradoxon...
masik, en nem tudom mikor irtam hogy ne halgassuk meg... (ennyire ismerhetsz...), csak azt irtam hogy nem vagyok olyan helyzetbe hogy buszken megvegyem ami nekem teccik es utana majd alakul ahogy alakul...
levike: sorry de en nem azt akartam irni hogy a bakelit mint adathordozo jobb a cd-nel (igaz nem irtam igy ki de szerintem senki nem igy gondolta...) hanem hogy jobb a minosege... (es azt se a sittikre gondolva, hanem egy mondjuk k*rva jo cd-t egy k*rva jo bakelittel osszehasonlitva...) (mivel ugye a vita ott indult hogy egy cd is tud jo lenni csak nem sokan hallotak olyat meg...). hidd el en sem tartom a vilag legnagyszerubb dolganak a 30 centis korongot ami szep lassan szarra karcolodik...
masik, ha a bakelitrol neked ossz-vissz a ciripeles jut eszedbe akkor - nem bantas - de te max discoban hallottal lemezt... , sajna egy lemeznek nem ez az osszes jellemzoje, a masik hogy kultur lemezjatszoval egy nem szetba****t lemezt meghalgatva meglepo modon nem hallasz cicergest (errol mondjuk mar irtam, hogy egy lemeznel nem erre kene asszocialni mer az mar regen rossz...)
masik, az alkatreszekkel egyebkent egyetertek, az arral mar annyira nem hiszen jelen esetben nem egy tul olcso keszulektipusrol beszelunk (de a high-end tenyleg k*rva draga...)
csao
ja, es megegyszer, engem erdekel hogy mi jobb a cd-nel csak legyen jobb (es egyszer legyen penzem hogy meg tudjam venni...)

Vendég

DVD-AUDIÓ

Ebola: Nem azt mondtam, hogy az amcsik nem tudnak jó dolgokat csinálni, hanem azt, hogy a piac nem mindig azt támogatja, ami a legszebben szól, hanem azt majd eldöntik a nagy gyártók egymás közt, hogy egy loos er magy ar miből válogathat. Persze ha te a csúcs szerkókra gondolsz (értsd első tíz helyezett, ahogy mondtad), akkor nem arról beszélünk, hogy mit vegyünk meg és mit ne, hanem arról, hogy mit nem tudunk megvenni úgysem. Ha pedig van pénze az embernek megvenni a high-end cuccost, akkor úgyis megveszi, nem fog várni semmiféle piaci alakulásra, árcsökkenésre. Á propos árcsökkenés: amint egy ma még csúcsnak számító méregdrága készülék (tökmindegy micsoda: erősítő, dvd-audio lejátszó,...) kikerül tajvani tömeggyártásra és klónozásra, az már nem ugyanaz a készülék lesz. Tehát csatlakozom itt Levihez: előbb hallgassuk meg mit veszünk; minden technológiából lehet olcsót és gagyit gyártani: csak elég sokan kell, hogy megvegyék...

Vendég

DVD-AUDIÓ

Azert a bakelittol sem kene hasraesni...
Bakelitbol sem mind volt jo keveres korantsem, a minosegukrol es tartossagukrol meg szinten nem kene vitat nyitni. SZVSZ a CD sokkal hasznalhatobb formatum, es vannak jo hangu lejatszok, amiknel nem az jut eszedbe elsonek, hogy huhhhh, ez se bakelit, ha ciripelest akarok hallgatni, akkor kimegyek este a kertbe...
A DVD-Audional se felejtsuk el, hogy hiaba a nagyobb mintavetelezes, a jobb parameterek, ha a keszulekbol kisporoljak a tisztesseges alkatreszeket, es osszeganyoljak az analog reszt (marpedig ezt szoktak, ugyebar..), akkor megette a fene az egeszet. Ezert mondom azt, a CD-ben is sokkal sokkal tobb rejlik, mint amit az atlagember szamara ismert keszulekek nyujtani tudnak. A High-End cuccok ara pedig szerintem indokolatlanul magas. Egyedul azert van letjogosultsaguk, mert a mainstream vonal annyira selejt.

Levi

Vendég

DVD-AUDIÓ

hypno: a piackerdesben igazad van, de azert pont ahogy te irtad a magyar anyagi helyzetekbol kiindulva eleg para zsakbamacskat venni, masik: azert amellett hogy en se vagyok amerikaner (meg hilti se:)) jonehany nagyon profi hangu audiofil csoda latott mar vilagot toluk, es pont azert mert ugyancsak anyagi helyzetbol kiindulva ok megtehetik hogy mindent betesznek egy keszulekbe ami belefer, itt jon egy kicsit az europai es az amcsi high-end kozti kulonbseg, de viszont erdekes modon a sok snob alkatresz mellett tudnak ertelmet is belevinni az amcsik amibol pedig eleg jo kombo szokott kijonni. nezd meg a piaci kepet az audiofil vilagban: kb. az elso helyezest nem ok viszik el de a 2-10-ig-et viszont igen es utana jon a tobbi, na ez nem teljesen igy van es egy kicsit tulzas is de csak erted mit akarok illusztralni... a lenyeg: vannak nagyon jo amcsi dolgok!!! (es ezzel nem vedeni akarom oket csak ezek a tenyek...)
na csao
levike:
amit a biznisz-rol irsz az tok igaz tenyleg sokat nyom bele, hogy ujra el lehet adni meg lehet hulyiteni az embereket, de azert ne haladjunk el azon tenyek mellett hogy egy chesky records altal kiadott anyagra senki nem mondta meg hogy szarul lenne masterelve, es azert vannak meg egy paran ilyen kiadok, a masik meg hogy az megint csak teny hogy egy jo bakeli hangja lenyom egy bermilyen k*rva jora keszitett cd-t is... ugyhogy ezek megint tenyek es azert a biznisz mellett ezek is leteznek, de mondom ettol fuggetlenul en egyetertek veled csak azert van masik oldala is, es mint azt mar eccer leirtam en sosem a dad-ot vagy az sacd-t akarom dicsoiteni, csak a cd-t akarom fikazni, es nem egy zoltan erika cd-re gondoltam referencianak....
na csao..

Vendég

DVD-AUDIÓ

Hali !

Annyi hozzafuznivalom lenne, abban, hogy a CD-Audio ennyit vesztett a hitelebol, a gyartoknak is nagy szerepuk van az igenytelen, silany, alulmeretezett, mas szoval szar keszulekeik miatt. Rohejesnek tartom, hogy a 15 eves CDlejatszok sokkal jobb minoseget es hangzast kepviselnek, mint a maiak. Lehetne jobb a CD, de ratesznek egy lapattal azzal, hogy szarok a lejatszokeszulekek, valamint a lemezeket olyan igenytelen botfulu emberek keverik, akiket en surgosen mas munkakorbe kuldenek....mit vartok egy olyan vilagban, ahol ugy keverik a hangot, hogy a kalap kakit sem ero musiccentereken kijojjon a hattttalmas basszus, meg a denevereket megszegyenito magas ( a nep ezert veszi, ennek orul), a kozeptartomany es a dinamika meg eltunik valahol menet kozben. Miert gondoljatok, hogy a DVD-AUDIO-ra azert van szukseg, mert a jotekony cegek JOT akarnak tenni veletek, vasarlokkal ? Egy nagy fenet...a meglevo technikat sem voltak kepesek akar csak megkozelitoleg is kiaknazni..nem fuzodott hozza erdekuk...ez most azert lesz jo nekik, meg a lemezcegeknek, mert most majd mindent kiadhatnak ujra, es mindent meg fogunk venni mi, hulye vasarlok megegyszer..berendezeseket, adathordozokat, mindent.

udv
Levi

Vendég

DVD-AUDIÓ

Ne hülyéskedjetek már ezzel a kivárásos dologgal... Persze lehet várni arra, hogy a piac eldöntse, csak arra nem gondoltok, hogy ki alakítja a piacot: a vásárlók. Ha mindenki kivárna, összedőlne az egész piac. Persze az is lehet, hogy csak a magyar viszonyok miatt (értsd: csóróság) kell kivárni, míg a gazdag nyugatiak eldöntik a piac alakulását. Akor viszont kár arról dumálni, hogy melyik a jobb, ha úgyis azt vesszük meg a végén, amit a hü*** amcsik eldöntenek helyettünk. Annak pedig ritkán van köze az audiofilitáshoz.

Na, kullancs.

Vendég

DVD-AUDIÓ

hat ujra itt vagyok...
senki sem kerdezett de ha en nyernek a lotton, mar ha nyernek ... akkor vennek egy lamborghinit::))
csao
(ja... az sacd tenyleg nem sony de a formatum szuletese kb 90% sony...)

Vendég

DVD-AUDIÓ

Ha hülyeséget akarnék válaszolni azt mondanám mindkettőt. Már ha nyernék a lottón. Mivel van DVD lejátszóm ezért nálam emiatt nem indul előnyben a DVD Audio. Komolyan nem tudom melyiket venném.

Vendég

DVD-AUDIÓ

Simon valljál színt. Te mit választanál most ebben a pillanatban. Mondjuk nyertél a lottón pénz nem számít. Mondjuk melyik a szimpatikusabb ? Mire szavazol ?

Vendég

DVD-AUDIÓ

"de SACD-t soha nem fogok venni. Never ever."
Kíváncsi lennék a véleményedre akkor ha a DVD-Audio veszítene és csak SACD-t vagy CD-t lehetne kapni. Akkor csakazértse vennél SACD-t? Mert ez benne van. Lehet, hogy kevés esélye van, de láttunk már ilyet. Arról nem beszélve, hogy az SACD nem Sony. Ha győz a formátum akkor mindenki SACD-t fog gyártani a Denon-tól a Yamaháig és akkor nyugodtan választhatsz majd az olcsótól a HI-END-ig. Akárcsak a VHS rendszernél.

Vendég

DVD-AUDIÓ

Na most ahogy így belegondolok Sony a DVD-m, a CD-m, a Tuner-em, a magnóm és a videóm a TV-m is, de például soha a büdös életben eszembe nem jutna Sony hangfalat venni. Az erősítőm sem Sony. A lényeg a lényeg, hogy nem mondható el rólam sem, hogy Sony-gyűlölő lennék, de SACD-t soha nem fogok venni. Never ever.
Néha megkérdeznek, hogy milyen dolgot vegyenek (HIFI vagy PC), de ha már prekoncepciójuk van akkor nem hallgatnak rám és megvesznek erősítőt ami nem tudja a DTS-t , vagy Celeron-t vesznek Duron helyett, meg hasonlók. Ezek a vásárlások többnyire a döntéstől a 1-2 héten belül születnek, szóval eléggé elhamarkodottak. Aki viszont évek óta figyelemmel kiséri a piacot, az kb. pontosan tudja, hogy mire adna ki pénzt.
Évekig vártam a DVD-re, láttam a formátum születését, és én is majdnem vettem egy első generációs Sony amiben nem volt DTS, de hát utána olvastam és rájöttem, hogy még egy évet kell várnom. Nem örültem neki, elhihetitek. Most sem azt mondom, hogy mindenki azonnal rohanjon a boltba DVD-Audio-t venni 350.000-ért. Már csak azért sem mert a digital output még mindig hiányzik. (persze az SACD-nél is) De ha esetleg vennék egy újabb DVD, már erősen megfontolnám, hogy az egyik plusz feature nem-e e esetleg-e a DVD-Audio-e legyen-e. Vagy mondok mást . HDTV. Már évek óta lesem mit csinálnak odaát az amik. Na most milyen állati jó lenne, ha Európában is ugyanez a szabvány lenne, és nem kellene még egyszer feltalálni a spanyolviaszt és ... Az árak rögtön a béka segge alatt lennének és nem kellene várni 3-4 évet amíg elfogadható szintre esnének.

Vendég

DVD-AUDIÓ

ez a kivaras szerintem is a jobbik dontes...
rohadt buszke lehet magara az ember ha kitart az egyik csapatnal csak k*rva nagy szarba lesz ha az esetleg a vegen veszt, aztan elvezheti a 2 even belul lealdozott termeket... (mondjuk a masikat is cserelheti le 2 ev utan...:::::::)
masik, ami azert a sony mellet szol, hogy anno nemreg mikor kijottek a hivatalos sacd szabvannyal azt tobbek kozott inspiralta az is hogy a dad szabvanyon cirka par evet vacilaltak az illetekesek es ugy tunt ennek sose lesz vege:), ugyhogy mivel volt ra alkalmuk nem csoda ha eltek vele (arrol nem beszelve hogy amikor az sacd-t fejlesztettek akkor kvazi szarabbnak tunt az akkori dontesek szerint a dad (meg nem letezo szabvanya)...), s megint csak nem beszelve arrol hogy ezellen ugy viszakozott a sony ellenes csapat hoyg csinaltak egy olyan nyitott szabvanyt ami mar minden csak nem szabvany...(emellet en emellet vagyok (de szep lett))
szegeny filipsz meg meg igy pulikutya szerepeben is jobb helyzetben van mint egyket mas ceg...
egyebkent a kedvenc szavam ami a temahoz johet egy kicsit az az spdif ... sony/philips digital... ez mar tenyleg allat (jo nem ok az egyeduliek, de hogy egy csatl.szabvanyt a sajat nevukon nevezzenek ez mar nagyon zsibi (hiszen szerintem egy kicsit azert mas merteku dologrol van szo mint a nancsi neni turogomboca..))
na mindegy egyebkent nem vagyok sony ellenes, tv-bol valoszinuleg mindenkepp azt vennek:)
csumi

Vendég

DVD-AUDIÓ

"Ez a kivárásos politika nem igazán jó. Mindenkinek saját magának kell eldönteni."
Nem hiszem. Döntsön a piac és én kénytelen vagyok elfogadni a döntését. Gondolj bele, hogy ha eddig nem vártam volna meg a piac döntéseit, tele lennék itthon DCC magnóval és kazettákkal, Betamax videóval és filmekkel lenne 8 sávos magnóm kazettákkal, esetleg lenne Laserdisc lejátszóm (bár azt nagyon sajnálom) stb. Sok-sok milliót dobáltam volna ki az ablakon arra gondolva, hogy majd én eldöntöm a piacot.
Aki kivár az nyer. Egyrészt olcsóbban tudja majd megvásárolni, másrészt csökkenti a rizikót, hogy kukába dobhatja az egészet. Mikor megjelent a DVD akkor én vettem egy DVD-Romot egy mpeg2 kártyával (majd három éve) és azt mondtam ennyit megér nekem ha kell elbukom. Mikor már látszott, hogy fog ez menni, megjelentek a magyar feliratos filmek és egyértelműen győzött akkor vettem egy asztali lejátszót meg minden digitális hürgü-bürgüt jó sok pénzért.

Vendég

DVD-AUDIÓ

Mint minden ez is pénzről szól. Vagyis, hogy ki kapja a megjelenő lemez után a jogdíjat. Ezért lépett ki a Sony a DVD-Audio csoportból, hogy a saját archiválási rendszerét pénzzé tegye. Az örök csatlós a Philips pedig megy utána.(+ Marantz). Na most ezzel szemben 12 másik gyártó a DVD-Audiót támogatja. lásd : http://www.digitalaudioguide.com/ Ahogy a Sony egyszer már vesztett a Betamax-al a VHS-el szemben, ez remélhetőleg másodszor is be fog következni. Nem kell ezért őket kárhoztatni, egyszerűen csak nem kell megvenni. Ez a kivárásos politika nem igazán jó. Mindenkinek saját magának kell eldönteni. Mellesleg jut eszembe a Sony nemrégen visszatáncolt az írható DVD piacon is a DVD+RW táborból (otthagyva Philips-et a kakiban) az eredeti és először létrejött DVD-R/RW csapatba. Szóval vissza a DVD-Audióhoz nemrég olvastam egy amerikai ujságban, hogy ott már 14 millió DVD lejátszót eladtak. Na most ebből az következik, hogy nemsokára elkezdik lecserélni az 1. 2. generációs eszközöket és nem kétséges, hogy sokan olyan lejátszókat választanak, amelyek DVD-Audiót is tudnak. Másrészt a DVD-Audió lemezeken mindig rajta van a DD 5.1 és/vagy a DTS 5.1 hang is. Vagyis ezeket a lemezeket már a mostani DVD-Video lejátszókon is 96/24-el lehet lejátszani ami ugyebár egy kicsit jobb a CD-nél. Na még egy apró részlet, hogy a SACD kb. 5 Mbps átviteli sebességű, míg a DVD-Audió 10 Mbps, de ez persze nem komoly érv és nem bizonyít semmit.
Na most muszály mennem, Csákány.

Vendég

DVD-AUDIÓ

amellett hogy itt a dad-rol van szo szerintem (csak igy poennak) az sacd fog gyozni, hiszen sony a vilag (sajna) es mint minden dologban ok mindig kizarolag sajat dolgot akarnak hasznaltatni a vilaggal (ennek a mondatnak nem sok ertelme lett, de meg ez is sok), es amilyen agresszivak altalaban sikerul is ... (mfasznak cd ha van nekunk minidisk (igaz ez mas cellal), flash memo-kartya, dehogy is van helyette sony vegbelkup, dad - ugyanma csinalunk mi sacd-t ...(tokmindegy hogy jo-e, de ezekutan legyen ember akit ez nem basz fel))
par ev mulva lesz microsoft, intel, sony ... k*rva jo nem?!
na ez sem igaz, de ez most jolesett...
de tenyleg ne madonnat halgassatok rajta...(barmi legyen is az amin halgatjatok)
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vendég

DVD-AUDIÓ

Biztos jó dolog ez, bár én még nem nagyon hallgattam. De azt hiszem megvárom az SACD-DVDAudio győztesét és majd azt meghallgatom. Buta dolog lenne csomó pénzt elkölteni cuccokra, lemezekre aztán vége mert a konkurens rendszer győzött. Ezzel együtt nem hiszem, hogy a CD-nek vége már csak azért sem mert a DVD Audio-SACD előnyeit az igazán részletgazdag zenén lehet kiélvezni (komolyzene, jazz, stb), de az emberek 80%-a Madonnát hallgat a maga 65dB dinamikájával és annak olymindegy, hogy mekkora mintavételen hány biten szól.

Vendég

DVD-AUDIÓ

hat megis irok...
ugy gondoltam hogy ide tobbet nem irkalok mar mert itt is vita lesz... de megis - egy mondat...
az tenyleg felelelmetes hogy micsoda hangot lehet kihozni egy cd-bol, de igazan az a felelmetes hogy milyen hangot tudsz kicsikarni egy bakelitbol (csak egy picit profibbat mint egy cd-bol (ugye senkinek nincs az a velemenye hogy szar a bakelit mert pattog - a sok portol...))(holott ugye szegenyket hivatott felvaltani a cd, ami sajna szarabb lett mint szuloattya... nos sebaj)
szoval effektive en nem a dad-ot akarom dicsoiteni csak kar hogy a cd-t elbasztak anno ... (es ez sajna nem az en egyeduli velemenyem, hanem azoke akik a cd-t megalkottak)
de azt senki sem tagadja, hogy - szerintem is - a legfontosabb elem a hangfal, viszont attol hogy az jo attol meg nem biztos hogy a zene jol is fog szolni...(hiszen sokminden a hangfal, de tavolrol se minden...)
csao

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”