m3 * fütőérték * 0,277 formulát alkalmazta a légszivattyús.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Napelem
Re: Napelem
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
biztos jó ez a számolás? olyan 9,6 KWh/m3 körül jön ki elvileg, de van aki 11-el számol.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
10000kWh igénnyel hogy férsz bele a keretbe?
[/quote]
A 2000 m3 / év úgy értendő,hogy a fiam otthon van ,aki 24 fokra fűti a házat /200 m2/ , de idén lediplomázott és teljesen elköltözik. 22 fok mellett meg 1700 m3 / évvel beleférek a csökkentettbe.
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Jelenlegi fogyasztásom gázból 2000 m3, ez 16700 kWh. Ha ezt hőszivattyú adja, akkor 2,5 átlag COP-val számolva ez 6700 kWh. Ehhez jön még az elektromos fogyasztás ,ami 2000 kWh. Ez 8700 kWh. A különbség az a tartalék (elektromos autó stb) Befektetni mindenképpen érdemes. Most van miből. Nyugger koromba nem szeretnék ülni a jancsikályha mellett és pakolni bele az olajos rongyot és a döglött macskát,hogy melegedjek.
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
10000kWh igénnyel hogy férsz bele a keretbe?
Az meg biztos, hogy olcsóbb semmiféle energia nem lesz a jövőben, mindenképpen érdemes befektetni valamit a jövőbe.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Köszönöm a válaszokat.
Sejtettem, hogy nem lesz gyors megoldás.
Jelenleg nem hajt a tatár, még éppen beleférek mind a gáz, mind a villany támogatott keretbe, de van egy érzésem, hogy a rezsicsökkentés korlátozása csak az első lépés.
Sejtettem, hogy nem lesz gyors megoldás.
Jelenleg nem hajt a tatár, még éppen beleférek mind a gáz, mind a villany támogatott keretbe, de van egy érzésem, hogy a rezsicsökkentés korlátozása csak az első lépés.
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Sosem vagy vele elkésve.

Nálunk ez a cég csinálta: https://nrgservices.hu/
Komoly napelemparkokat, szélerőműveket is építenek és gondoznak, többek között az Audinak is, szerintem értenek hozzá.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Ahogy hallottam, nagyon felfutott a napelem telepítő vállalkozások száma, a napelem szövetség kb 300 vállalkozást képvisel, ettől persze lehet több.
Nekem ez a Kecskeméti székhelyű építette, akik persze egész országban vállalnak. A linkről neked a 8kWp/20db 40m2, vagy 10kWp/25db 50m2 kapacitású lehet megfelelő, akkor ha van közel déli tájolású ferde tetőd, vagy sík felület állvánnyal. De csak akkor elég, ha nincs részleges/időszaki árnyékolás.
De arra számíts, most a rezsibumm miatt többszörösére emelkedett a napelem építési-beruházási igény, tehát hosszú átfutásra kell számítani.
https://bze.hu/napelem-arak#8kw
Napelem
Tudom, hogy kicsit elkéstem, de tud valaki korrekt napelemes céget ?
8000-10000 kWh az éves igény.
Helyileg Vecsés.
100 önerős, kp-s a történet.
Köszi,
Tibor
8000-10000 kWh az éves igény.
Helyileg Vecsés.
100 önerős, kp-s a történet.
Köszi,
Tibor
Naim Uniti Atom