A baj az, hogy lehet akármilyen jó a szigetelés, jó szellőzés nélkül sz@rt se ér-mint ahogy azt István is mondta.tottyi írta: ↑2022.12.09., pén. 09:12Klimaval probaltam de egy %-ot se ment le. A zuhanyzas is ugy tortenik, hogy zart ajto es ha befejztuk akkor kinyitom az ablakot, hogy ne a lakasba jojjon a para a fozes szinten billeno ablaknal tortenik. Mar szinte manias vagyok (az asszony szerint), hogy ennyit szelloztetek es veszekszek vele, hogy megint mennyi a para az lakasban. :)
Nezegettem a netet de aminel nem volt semilyen minusz recenzio azok mind 400 euronal kezdodnek es amire azt irtak, hogy ezek hatasosak a parastalanitasban. A peneszrol meg nem is beszelve, allandoan Savo-t hasznalok de ez nem megoldas. Ez olyan mint a nyugati orvoslas, a tuneteket kezeljuk. :(
Rendesen ki kene szaritani a falat ha mar a haz szigeteleset "megoldottak".
Nem tudom milyen ablakok vannak beépítve (bár 99 %-ban mernék fogadni rá, hogy műanyag).
Ilyen Aereco légbevezetőket célszerű felszereltetni minden ablakra:
https://www.aereco.hu/termekek/legbevezetok/
Van köztük olyan is amely a páratartalmat érzékeli és annak függvényében nyitja / zárja a légbevezető lapátot, így mindig jut friss levegő a lakásba de nem hűti el azt télen sem.
Nekünk mindenhol volt anno a lakásban-soha nem volt ilyen gondunk.Sőt továbbmegyek: egy barátom házában ugyanez volt a probléma: jól sikerült a szigetelés, a szekrények mögött bepenészedett a fal (még a ruhák is a szekrények belsejében).Felszereltették ugyanezeket szellőzőket, és vettek egy István által is javallott kompresszoros gépet (mellesleg nekünk is van itt Angliában, itt "must have"), és szépen megoldódott a gondjuk. Nem kell itt ipari, mittoménhány decibel zajszintű páramentesítő gépre gondolni, egy sima háztartási célra használható gép tökéletes.
Mi pédául itt a "gardrób" szobában használjuk, a frissen mosott ruhák oda kerülnek szárításra, csukott ajtóval, gép bekapcs ajtó becsuk és a kezdeti 75-85-ös páratalamat pár óra alatt leviszi akár 45-50-re és a ruhák szépen megszáradnak.