Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ózongenerátor

Elsősorban a nem hifivel kapcsolatos kérdések / dolgok helye
Lezárt
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2197

Re: Ózongenerátor

Hozzászólás Szerző: Shimano »

tottyi írta:
2025.08.06., szer. 11:01
Shimano írta:
2025.08.06., szer. 10:13
tottyi írta:
2025.08.06., szer. 09:03
En ezt nem is tudtam, hogy szervetlen anyagokban is kart tehet az Ózongenerátor. En egy ipari Ózongenerátor-t hasznaltam kb 4 orat egy 50 nm-es lakasban, persze kivittem a novenyeket de mikor visszamentem akkor levegot sem lehetett kapni a lakasban, ugy rohantam az ablakhoz, hogy meg ne fulladjak. :) Mondjuk az meg a regei hifi rendszerem volt es egyszer hasznaltam de nem lattam vagy hallottam volna, hogy valami kart tett volna barmiben ami nem szerves anyagbol volt.
Nekem a penesz vegett kellett, azt le is vitte szepen es egy ideig nem is volt a lakasban.
Baromi erős szúrós szagú ez,lehet a fejemre húzok egy nylonzsákot,az elég lesz egy pár levegővételhez. :D
Valami kell,mert az emeleti rész jó pár lépés levegővétel nélkül.
Lehet a tiednel fog lehetni lelegezni de ez egy 200 negyzetmeteresre tervezett ozongenerator volt amit dupla idore tettem pedig negyed akkora a negyzetmeter. :) Ha jol mtudom ez a gaz a szerves reszecskeket rombolja szet sejt szinten, legalabb is igy magyaraztak akkor de azt nem mondtak, hogy tonkretenne mas berendezest. Nekem egy klima szerelotol volt kolcsonbe.
Amugy picit lehetett levegot venni de nem mertem, olyan volt mindha elszivta volna az oxigent, bar lehet ezert tudja roncsolni az elolenyeket sejt rendszer szinten. :)
Nem tudom most pontosan,de ez is erős amit mi használunk kocsikhoz.
Mondta is a kollégám hogy basszus ez erős lesz ide,gyengébbet kellett volna szerezni.
Na majd még átgondolom hogyan is legyen ez,de a hifit becsomagolom,az már biztos.
Étel,ital,növény,élőlény nem lehet a szobában,oxidáló hatásról is írnak,szóval észen kell lenni a programozásánál,tehát az kezelési idővel.
Még utánanézek a lakások dózis/idő függvényének az adott térfogatra,aztán megcsinálom.
Mondjuk nálunk mivel egybefüggő az egész ház,tehát nagyrészen nincsenek ajtók,ez érdekes lesz,de a fél óra fent,a fél óra lent tűnik eddig a jónak,de még agyalok rajta.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 624

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Ahogy utána olvasgattam, nagy lehet a veszélye, hogy a hangsugárzók gumiperemét tönkreteszi. A családban anno volt egy hangsugárzója apámnak amit újra kellett peremeztetni (más okból ment tönkre a gumiperem) és egész más hangja lett a doboznak ezután. (Audio Note J volt amúgy a doboz.)
Hát nem tudom megéri-e? Erről esetleg vélemény tapasztalat? Amúgy azt is olvastam, hogy az elektronikai eszközök sem szeretik az ózont, bár arról nem szólt a "fáma", hogy ezt bekapcsolt, vagy kikapcsolt állapotban kell-e érteni. (Bár én azt logikáztam ki, hogy kikapcsolt, hiszen ha úgyis el kell hagyni a helyiséget, mi a fenének menne a TV?)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 891

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Shimano írta:
2025.08.06., szer. 10:13
tottyi írta:
En ezt nem is tudtam, hogy szervetlen anyagokban is kart tehet az Ózongenerátor. En egy ipari Ózongenerátor-t hasznaltam kb 4 orat egy 50 nm-es lakasban, persze kivittem a novenyeket de mikor visszamentem akkor levegot sem lehetett kapni a lakasban, ugy rohantam az ablakhoz, hogy meg ne fulladjak. :) Mondjuk az meg a regei hifi rendszerem volt es egyszer hasznaltam de nem lattam vagy hallottam volna, hogy valami kart tett volna barmiben ami nem szerves anyagbol volt.
Nekem a penesz vegett kellett, azt le is vitte szepen es egy ideig nem is volt a lakasban.
Baromi erős szúrós szagú ez,lehet a fejemre húzok egy nylonzsákot,az elég lesz egy pár levegővételhez. :D
Lehet a tiednel fog lehetni lelegezni de ez egy 200 negyzetmeteresre tervezett ozongenerator volt amit dupla idore tettem pedig negyed akkora a negyzetmeter. :) Ha jol mtudom ez a gaz a szerves reszecskeket rombolja szet sejt szinten, legalabb is igy magyaraztak akkor de azt nem mondtak, hogy tonkretenne mas berendezest. Nekem egy klima szerelotol volt kolcsonbe.
Amugy picit lehetett levegot venni de nem mertem, olyan volt mindha elszivta volna az oxigent, bar lehet ezert tudja roncsolni az elolenyeket sejt rendszer szinten. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 891

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1431

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Egy sajnálatos esemény után egy rokon lakását ózonos fertőtlenítésnek (generátor?) kellett kitenni.
Milliónyi légy elpusztult, a növények épen maradtak, a HiFi-nek semmi baja.
De légy óvatos. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Köszi.

Ha ebből lesz valami,már pedig valszeg lesz,akkor kiviszek minden növényt,(legalább kapnak egy felületi öntözést is),a hifit meg becsomagolom,azaz beteszem nylonba,plusz a hangsugárzót is körbetekerem ezzel biztos ami biztos alapon,és így nyugodtabban alszom utána.Láttam egy videót,ahol nagy töménységben teljesen leolvasztott egy gumigyűrűt,kesztyűt ez a gáz,ezért is vagyok óvatos.
Fél órát lesz az emeleten,utána fél órát lent,aztán meglátjuk.
De lehet felteszem a padlástérbe is,mert oda meg annyi darázs költözött hogy borzalom.Két flakon irtó befújása után is látok még belőlük,lehet ezt szeretik is,na de majd a ózon gáz talán megoldja ezt is.Egy kis ablakon lehet felmászni oda,de nem mertem még benézni sem,nem hogy felmenni,és csak úgy vaktában fújtam az irtót.Nagy fészek lehet az biztos,ennyi darazsat én még nem láttam itthon.Szabályosan kirágtak egy ajtót maguknak a deszkákon,ott lőttem be a spray is.

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 198

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Minden élőlényt elpusztít, így a növényeket is, ezeket ilyenkor ki kell vinni. A tisztítás alatt nem lehet az adott helyiségben tartózkodni és utána is ajánlott egy alapos szellőztetés.

Autóknál is használják, de van aki szerint az autóban is lehetnek olyan felületek, amiknek nem tesz jót, mert ki kezdheti. Nyilván ez nem az évi egy tisztításra vonatkozik.
Philips CD 820 - Cen.Grand DSDAC 1.0 DE - Bryston 4B-ST - Vandersteen 2CE Signature

Mini PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

Komplett Schmidt Ferenc kábelezés

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1196

Hozzászólás Szerző: violin »

Én vettem és használtam is....autóban és lakásban is. Persze virágok és háziállatok nélkül... :D
A lakásban a leghoszabb, talán fél órás kezelést alkalmaztam. Mindeddig semmiféle negatív hatását nem tapasztaltam az elektronikai eszközökön...

De persze mindenkinek a saját döntése.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

kasumi írta:
2025.08.05., kedd 12:41
Feltételezem, a járművek elektronikai alkatrészeit is károsítaná (amelyek az utastérből elérhetőek), ha lenne ilyen hatása.
Az igaz,de oda mivel erős a gép,max tíz perces kezelést kapnak,az meg a lakásban kevés.Az tudom hogy nagy dózisban,hosszabb idő alatt ez megeszi még a gumit is.
Nem tudom,lehet inkább elengedem ezt.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 451

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Feltételezem, a járművek elektronikai alkatrészeit is károsítaná (amelyek az utastérből elérhetőek), ha lenne ilyen hatása.
Újratervezés

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Ózongenerátor

Sziasztok!

A párom kitalálta hogy kellene egy ilyen kezelés a lakásban,mert hogy az milyen jó címszóval.
Ilyen gépet használok napi szinten járművekben,de kétségeim vannak a felől hogy ez jó ötlet e a lakásban,ahol egyrészt ott a hifi,másrészt meg tele van virággal.
Szóval a nem tudom van most a fejemben,mert ha a virágoknak némileg nem is esik jól azt még elviselném,de ha a hifiben esetlegesen kárt tesz,azt nem igazán.Olvasgattam róla,de így sem teljesen tiszta ez nekem.Oxidáló,és stb egyéb hatása is van a jótékonyakon kívül,így nem tudom.
Szerintetek?,lesz,lehet ebből más gáz is az ózonon kívül?

Lezárt

Vissza: “Gyors kérdések helye, minden, amit máshol nem tudsz megkérdezni”