Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVDcenter Multimédia Magazin
Ez egyrészt kiadványfüggő. másrészt egy angol feliratnak nagyobb köze van hozzá, mint a magyarnak. Az még hagyján, hogy egy picit módosítanak a szó szerinti fordításon, hogy magyaros legyen a szöveg, de néha olyan blődséget írnak, amitől feláll a hátamon a szőr.
csak egyetérteni tudok: a magam részéről szívesen lemondanék a magyar föliratról az angol kedvéért
ha a szinkronban teljesen félrefordítottak vmit (pl a PC-World-os Sas Leszállt förtelmesen rossz, néha homlokegyenest ellenkezője annak, ami elhangzott), az a föliratban is használhatatlan
Senkit nem akarok sértegetni és megvédeni se, de úgy gondolom sokkal nagyobb nyavajgás lenne ha a magyar felirat nem lenne a lemezen. Egyszerűen nem lehet olyat csinálni hogy mindenkinek jó legyen.
Ez egyrészt kiadványfüggő. másrészt egy angol feliratnak nagyobb köze van hozzá, mint a magyarnak. Az még hagyján, hogy egy picit módosítanak a szó szerinti fordításon, hogy magyaros legyen a szöveg, de néha olyan blődséget írnak, amitől feláll a hátamon a szőr.
csak egyetérteni tudok: a magam részéről szívesen lemondanék a magyar föliratról az angol kedvéért
ha a szinkronban teljesen félrefordítottak vmit (pl a PC-World-os Sas Leszállt förtelmesen rossz, néha homlokegyenest ellenkezője annak, ami elhangzott), az a föliratban is használhatatlan
felirat tema: nem lesz, nem lehet, eloszor nem gondoltunk ra, de amikor felmerult megkerdeztuk, es mondtak, hogy nem, mert kulfoldi kiadoi kikotes
kesz, slussz passz
o v e r p o w e r e d
...(22 egész oldalas reklámot számoltam meg, ezt soknak találom.)NZS
en meg kevesnek...
(ugye te is csak viccnek szantad? )
o v e r p o w e r e d
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
- Értékelés: -1
.... olyan szomorú vagyok, hogy ezen sem lesz felirat eredeti nyelven, pedig rendszeresen meg szoktam nézni egy-egy számomra új kifejezésnél, szófordulatnál, hogy pontosan hogy van, mivel az élőbeszéd alapján nem mindig lehet megérteni. ....
- De azt ugye tudod, hogy az eppen hallhato beszednek 1 az egyben csekely koze van a felirathoz!!
Egyébként már én is felvetettem T-BoY-nak, hogy miért nincs rajta az angol felirat. Azt a választ kaptam, hogy azért mert nem gondoltak rá. Pedig nem különösebben lett volna drágább a jogdíj, ha ráteszik az angol feliratot. A Notting Hill esetében viszont egyértelmű, hogy nem lesz, mert a Budapest Filmes kiadvány első lemeze lesz a melléklet és hülyeség lenne annyit vesződni vele, ha nem muszáj.
.... olyan szomorú vagyok, hogy ezen sem lesz felirat eredeti nyelven, pedig rendszeresen meg szoktam nézni egy-egy számomra új kifejezésnél, szófordulatnál, hogy pontosan hogy van, mivel az élőbeszéd alapján nem mindig lehet megérteni. ....
- De azt ugye tudod, hogy az eppen hallhato beszednek 1 az egyben csekely koze van a felirathoz!!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
- sztrovacsek
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: -6
Sziasztok !
Várni akartam a hozzászólással, amíg végig bírom olvasni a magazint és megnézni a filmet, de már látom, hogy sokára lesz annyi időm, hogy belemélyedjek. Első benyomásom az, hogy túl csicsás az újság, a visszafogottabb színhasználat előnyére válna. Az egy cikken belül használt különböző háttérszínek zavaróak, ezt keretes cikkek esetében szokták alkalmazni, így első látásra nem derül ki, hogy egyes cikkeknek hol az eleje, hol a vége.
A hirdetések száma örvendetes, hiszen így olcsóbban lehet kínálni az újságot, tehát elviselem.
Felületes átnézés alapján is kissé ismertető jellegűre sikerültek a filmekről szóló írások, jobban örülnék színvonalas kritikának mind tartalmi, mind formai (mint DVD kiadvány) szempontból. Az utóbbi esetben ajánlanék egy osztályzatot is, amit akár a lap további számaiban is visszamenőlegesen meg lehetne nézni (azaz az új filmeket be lehetne helyezni egy már meglévő listába).
Technikai analfabétaként szívesen veszek bármilyen laikusok számára írt gyakorlati tanácsot kezeléssel és beállításokkal kapcsolatban.
A Notting Hill kedvenc filmjeim egyike, eddig azért nem vettem meg, mert nincs rajta angol felirat. Amilyen örömmel vettem, hogy ez lesz a decemberi filmmelléklet, olyan szomorú vagyok, hogy ezen sem lesz felirat eredeti nyelven, pedig rendszeresen meg szoktam nézni egy-egy számomra új kifejezésnél, szófordulatnál, hogy pontosan hogy van, mivel az élőbeszéd alapján nem mindig lehet megérteni. Ha van mód a jövőben erre is ügyelni, azt szívesen venném, amúgy örülök a Budapest Filmnek, mert ők igen színvonalas kiadványokkal szoktak előállni.
Nálam a korábban megjelent (sajnos elhalálozott) HIFI Magazin stílusa, és tesztelési módszere lenne az "etalon". Ott még a burkolat alá is vethetett egy pillantást a nagyérdemű publikum. Kisebb trükköket is leírtak, amelyekkel javult a hangzás. (22 egész oldalas reklámot számoltam meg, ezt soknak találom.)
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Sikerült végigolvasni a lapot, megnézni a filmet (korábban már egyszer láttam) az extrákkal együtt mind.
A lap küllemére vonatkozóan (betütípus, hátterek) egyet értek az előttem szólók kritikai javaslataival.
Tartalom: nekem a hangmérnökös interjú tetszett, jó lenne ilyenből több is. Az ismertetések remélem előbb-utóbb átcsapnak kritikába, akár filmről, akár dvd kiadásról van szó. Nem tudom szerencsés-e a FAQ-t leközölni folytatásokban, elég gyakran frissül a neten is, és megkockáztatom, hogy aki legalább belépő szinten dvd-zik annak van netelérése, legalább annyira, hogy lementse és offline a gépén tartsa, ahogy én is teszem. Én a Simon-féle "profi szakértő lap felé való elmozdulás" azaz hardcore magazin híve lennék, hiszen a mostani magazinokból egy kezdő felhasználó sem tud meg sok újat. Az olvasószerkesztői szekciót is meg lehetne kicsit erősíteni. (Azzal együtt, hogy még így is a jobbak közé tartozik a lap, vö.: T3.)
Melléklet: szerintem fontos film, függetlenül attól, hogy valakinek tetszik-e vagy sem. Jó választásnak tartom az első számhoz, a hangsávok és az extrák tekintetében is etalon a mellékletes magazinok között.
(100%-ot kapna nálam, ha lenne rajta angol felirat is -- annyira drága lenne még ez a jogdíj, vagy a jogtulajdonos kikötése? Egyik legjobb módszer lenne az angoltudás csiszolására, hogy valaki egyszerre nézhesse az angol eredetit+olvassa a feliratot. ) Köszönet Gordon314-nek a tanácsért: nálam is 4:3-ban indult elsőre.
A következő mellékletet is jónak tartom (bár nem kedvencem) -- de kategóriájában jó film. Ha ezt a minőséget sikerülne fenntartani évekig, az nem lenne semmi.
Gratulálok T-Boynak és a gárdának!
system
A javaslatokkal tehát T-boy-t tessék támadni bátran - biztos, hogy lesz megoldás minden fontosabb problémára.
ne told ram a balhet
edd meg amit foztel
Oké, holnap megyek és tékóverelem a HQ-t, aztán elkezdjük az ingyen DVD Centert mindenkinek kampányt
Kedves Simon!
Olyan szavakat próbálsz a számba adni, amiket egyáltalán nem is mondtam.
Az igaz, hogy sokat írok de azért nem mindent!
nem azt akartad mondani, hogy:
Sokat írok, de nem eleget.
OV után szabadon....
kép: Pioneer DV-444-K dvd, Sanyo PLV-Z1 projektor, 240 x 139 cm vászon
hang: Pioneer VSX-810S erölködô, Pioneer S-H510V front, Pioneer S-CR59 center + 3 szatelit, Pioneer S-W80S-QL mélynyomó
A javaslatokkal tehát T-boy-t tessék támadni bátran - biztos, hogy lesz megoldás minden fontosabb problémára.
ne told ram a balhet
edd meg amit foztel
o v e r p o w e r e d
Kedves Simon!
- kesz ebbol a szerepbol nembujsz ki - radvan sutve!
T A M I . H U
Kedves Simon!
Persze ehhez egy bizonyos fokú érettség is kell - és természetesen előfordulhat, hogy érett vagy hozzá, de nem tetszik. Nekem sem imponált, hogy a film néhány helyen (látszólag értelmetlenül) erőszakos, mégsem emeltem fel a hangom semelyik fórumon, hogy mekkora állatság a film. Mert nem az. Csak könnyű nem észrevenni. Ha elveszel a mutatott képben, és nem nézel mögé.
Egy kicsit ferde hasonlattal élve ez olyan, mintha egy irtózatosan ronda nőről akarnád megmagyarázni, hogy nem is olyan csúnya. Igaz ugyan, hogy a külseje még neked sem tetszik (te sem vagy rá büszke, egy partira meg főleg nem vinnéd magaddal nehogy égjél), de ettől függetlenül, aki nem ismeri, az nem is tudhatja, hogy belülről ő milyen szép, kedves és okos.
Már megbocsáss, de ha valakinek nem tetszik, akkor az nem azt jelenti, hogy nem néz a dolgok mélyére, hanem csak annyit jelent, hogy nem tetszik és kész.
A hozzászólásodból kitűnik, hiogy valami illetékes féle vagy T-BoY mellett, így pont a fenti dolgok miatt jobb lenne elgondolkozni, hogy kiadjátok a magazint melléklet nélkül is. Például a következő szám melléklete, a Notting Hill nekem már megvan kb. 3 éve és nem szándékozom még egy példányban beszerezni. Még akkor sem, ha ahhoz a dvdcenter magazint adjátok. Így valószínűleg ugrik egy fix vevőtök, de gondolom nem leszek egyedül, figyelembe véve azt, hogy pont a Notting Hillből már volt egy Kinoweltes és nem is olyan régen egy Budapest Filmes kiadás is.
A magazint mellklet nélkül nagyon szeretném megvenni, de nem adok érte 5-600 Ft-nál többet, az tuti. Ha máshogy nem megy, akkor inkább kivárom míg ingyenesen letölthető lesz a webről.
Kedves Simon!
Olyan szavakat próbálsz a számba adni, amiket egyáltalán nem is mondtam. Másrészt pedig még az általad idézett szövegben tőlem is szerepel az a kötőjeles megjegyzés, hogy nem előfeltétele a nem tetszés a meg nem értésnek... A női példádat pedig végképp nem tudom hová tenni, mert nem azt mondtam, hogy nem tetszik a film, csak azt, hogy nem tapsikoltam ujjongva, amikor csak úgy piff-puff lelőttek valakit értelmetlenül. De nem is kezdtem el felháborodottan a film készítőinek felmenőági rokonait szidni, hogy mi ez a bullshit crap, mert a végére érve igen is szükséges volt, hogy ennyi minden felhalmozódjon előtted, hogy igazán nagyot üssön a befejezés. Legalábbis én így voltam vele. A többi már csak ízlés dolga. Azon pedig aztán igazán nagy butaság lenne vitatkozni.
A DVD Centert illetően: csupán a magazin egyik publicistája vagyok - illetékességem a dologhoz annyiban kimerül, hogy rálátok pár dologra, de aztán itt ki is fújt. A javaslatokkal tehát T-boy-t tessék támadni bátran - biztos, hogy lesz megoldás minden fontosabb problémára.
Peace
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
- Értékelés: -1
Persze ehhez egy bizonyos fokú érettség is kell - és természetesen előfordulhat, hogy érett vagy hozzá, de nem tetszik. Nekem sem imponált, hogy a film néhány helyen (látszólag értelmetlenül) erőszakos, mégsem emeltem fel a hangom semelyik fórumon, hogy mekkora állatság a film. Mert nem az. Csak könnyű nem észrevenni. Ha elveszel a mutatott képben, és nem nézel mögé.
Egy kicsit ferde hasonlattal élve ez olyan, mintha egy irtózatosan ronda nőről akarnád megmagyarázni, hogy nem is olyan csúnya. Igaz ugyan, hogy a külseje még neked sem tetszik (te sem vagy rá büszke, egy partira meg főleg nem vinnéd magaddal nehogy égjél), de ettől függetlenül, aki nem ismeri, az nem is tudhatja, hogy belülről ő milyen szép, kedves és okos.
Már megbocsáss, de ha valakinek nem tetszik, akkor az nem azt jelenti, hogy nem néz a dolgok mélyére, hanem csak annyit jelent, hogy nem tetszik és kész.
A hozzászólásodból kitűnik, hiogy valami illetékes féle vagy T-BoY mellett, így pont a fenti dolgok miatt jobb lenne elgondolkozni, hogy kiadjátok a magazint melléklet nélkül is. Például a következő szám melléklete, a Notting Hill nekem már megvan kb. 3 éve és nem szándékozom még egy példányban beszerezni. Még akkor sem, ha ahhoz a dvdcenter magazint adjátok. Így valószínűleg ugrik egy fix vevőtök, de gondolom nem leszek egyedül, figyelembe véve azt, hogy pont a Notting Hillből már volt egy Kinoweltes és nem is olyan régen egy Budapest Filmes kiadás is.
A magazint mellklet nélkül nagyon szeretném megvenni, de nem adok érte 5-600 Ft-nál többet, az tuti. Ha máshogy nem megy, akkor inkább kivárom míg ingyenesen letölthető lesz a webről.
Küllemben és formára tettszik az újság. A teszt miatt vettem meg főleg. A filmről inkább nem mondanák véleményt.
Nos, végignéztem.
Ezen az oldalakon talán T-Boy azt irta, hogy a feliratozott rendezői kommentárok, extrák stb. egészen más világitásba helyezik majd a filmet azoknak is, akik régebben nem kedvelték.
Én régen sem kedveltem ezt a filmet, és most sem tetszik.
Szerintem Oliver Stone egy seggel akar két lovat megülni ezzel a "leleplezem az erőszak mutogatásából élő médiákat" féle hozzáállással úgy, hogy azért ő is jócskán mutogat brutális dolgokat: igy megnézik azok is, akik az erőszakra kiváncsiak, meg azok, akik ebben a zagyvaságban művészetet és magvas gondolatokat igyekeznek fellelni - Stone úr meg akkurátusan számlálja a bevételt. Mondhatnám azt is, ő se különb a Deákné vásznánál, mindattól, amit olyan nagy buzgalommal leleplezni akarna.
A média manipulativ hatásáról szerintem sokkal emlékezetesebb volt a HÁLÓZAT (1976) cimű Sidney Lumet-film, igaz, ott nem tocsogtunk a vérben. Almodovar KIKA cimű filmje is érdekesebben szólt a televizió, a média nagyon is vitatható szerepéről.
Ami a tömeggyilkosokat illeti, mások hozták divatba ezt a témát is: a KALIFORNIA, vagy a nálunk ismeretlen HENRY: EGY SOROZATGYILKOS PORTRÉJA cimű filmek sokkal több mindent elmondanak erről, mint Stone harsány és szájbarágós filmje, amibe mindent igyekezett belezsúfolni, amit csak lehetett.
Igaz is, a képi ötletek igencsak ismerősek olyan filmekből, mint a MECHANIKUS NARANCS, a VESZETT A VILÁG, A FAL, hogy csak néhányat emlegessek, de túl sok eredetiséget nem vártam Stone úrtól egyébként se.
Hogy szatira lenne mindez? Hát Tommy Lee Jones vagy Robert Downey Jr., netán a borzalmas Juliette Lewis túljátszott alakitását nézve akár ez is elképzelhető.
Elgondolkodni szerintem leginkább a rendezőjének kellene már végre, aki sorozatban gyártja a "leleplező", szenzációhajhász, inkább az újságok publicisztikai rovatait, semmint a filmművészetet idéző alkotásokat.
Lelkiismeretem immár nyugodt: hála Nektek, végre Stone elképzelései szerint láthattam ezt a filmet. Nem szivesen mondok ilyet, de valahol a cenzorokat is megértem, akik azért korlátozni kivánták a film bemutathatóságát, legalábbis a tévécsatornák műsorsávját illetően. (Csak nehogy megint valaki rákezdje a "Láttam-e már tévéhiradót, ott mennyi az erőszak!" féle szöveget!)
- beleneztem a filbe (elso 30perc.) hat ez egy nagy lokottseg vazz.... - A hangbeallito cuccot meg kirakhattatok volna a fomenube, karvolt ennyire eldugni.
A Született Gyilkosok című találmány egyértelműen megosztotta már jópárszor a közvéleményt, és talán kicsit jobban fel is kellett volna rá hívnunk a figyelmet, hogy milyen film is ez. Ha emlékeztek még, a TV3 például egészestés "elsötétítést" kapott a habzó szájú ORTT-től, amiért főműsoridőben le merte adni ezt a "túlzott erőszaktól tocsogó ámokfutást".
Namármost: ők már akkor sem értették, amit a film mondani akart, illetve képvisel a mai napig. Pedig pont az ORTT-nek, egy médiát vizsglató testületnek lett volna feladata észrevenni, hogy kilóg a lóláb - és ez bizony egy akkora szatíra, mint a megboldogult WTC tornyok voltak amerika egét karcolva. Az erőszak csak eszköz, amivel sarkít, görbe tükröt mutat - és ha vagy elég intelligens fogni az adást - elgondolkodtat mindarról amit láttál...
Persze ehhez egy bizonyos fokú érettség is kell - és természetesen előfordulhat, hogy érett vagy hozzá, de nem tetszik. Nekem sem imponált, hogy a film néhány helyen (látszólag értelmetlenül) erőszakos, mégsem emeltem fel a hangom semelyik fórumon, hogy mekkora állatság a film. Mert nem az. Csak könnyű nem észrevenni. Ha elveszel a mutatott képben, és nem nézel mögé. Amúgy pedig a mellékletek az én tudomásom szerint maradnak igényesek - s pont azért lesz Sztárom a Párom is (meg az utána lévők, amikről nem beszélhetek ), hogy a létező legnagyobb igényt kiszolgáljuk. És nem csak filmügyileg, hanem technikailag is. Mi ennyit tudunk tenni értetek
- Most akkor magyarazd meg nekem éretlennek mit is akartal mondnai? avagy azt amit nemertettem meg? avagy ami a gorbe tukor mogott van?
T A M I . H U
- apropo bitratara visszaterve: a film nagyjabol 5.5-6.7 kozott mozog, neha nagyritkan feugrik 8-ig is. Vegulis a kepminosege korrekt.
T A M I . H U
- beleneztem a filbe (elso 30perc.) hat ez egy nagy lokottseg vazz.... - A hangbeallito cuccot meg kirakhattatok volna a fomenube, karvolt ennyire eldugni.
A Született Gyilkosok című találmány egyértelműen megosztotta már jópárszor a közvéleményt, és talán kicsit jobban fel is kellett volna rá hívnunk a figyelmet, hogy milyen film is ez. Ha emlékeztek még, a TV3 például egészestés "elsötétítést" kapott a habzó szájú ORTT-től, amiért főműsoridőben le merte adni ezt a "túlzott erőszaktól tocsogó ámokfutást".
Namármost: ők már akkor sem értették, amit a film mondani akart, illetve képvisel a mai napig. Pedig pont az ORTT-nek, egy médiát vizsglató testületnek lett volna feladata észrevenni, hogy kilóg a lóláb - és ez bizony egy akkora szatíra, mint a megboldogult WTC tornyok voltak amerika egét karcolva. Az erőszak csak eszköz, amivel sarkít, görbe tükröt mutat - és ha vagy elég intelligens fogni az adást - elgondolkodtat mindarról amit láttál...
Persze ehhez egy bizonyos fokú érettség is kell - és természetesen előfordulhat, hogy érett vagy hozzá, de nem tetszik. Nekem sem imponált, hogy a film néhány helyen (látszólag értelmetlenül) erőszakos, mégsem emeltem fel a hangom semelyik fórumon, hogy mekkora állatság a film. Mert nem az. Csak könnyű nem észrevenni. Ha elveszel a mutatott képben, és nem nézel mögé. Amúgy pedig a mellékletek az én tudomásom szerint maradnak igényesek - s pont azért lesz Sztárom a Párom is (meg az utána lévők, amikről nem beszélhetek ), hogy a létező legnagyobb igényt kiszolgáljuk. És nem csak filmügyileg, hanem technikailag is. Mi ennyit tudunk tenni értetek
Ez a bitráta dolog nem is hülyeség, ha jól tudom minősítették is a filmeket képminőség alapján, hogy A, vagy B, vagy mittudomén, de mostanában nem látok ilyet, a tokokon meg egyáltalán nem találkoztam még hasonlóval. Igaz ennyi erővel azt is ráírhatnák, hogy milyen a hang bitrátája is.
A filmekre visszatérve, már írtam, hogy először azt hittem, hogy a filminfonál a 3 csillag valami minősítés akarna lenni, de nem az. Biztos nehéz filmkritikusokat leakasztani a szegről, de mint film iránt érdeklődő ember szívesen olvasnék kritikát (és nem ismertetőt) is. A kritikába beleértem a filmet mint műalkotást, illetve a DVD-t mint hordozót is (bitrátákkal stb.)
Ratman: Nem értem. A mozikritikák azért nem azok, mert nincs csillagos értékelés?
Megkövetlek. Kritikák, elismerem, de valahogy nem is tudom, még "filmkritikásabb" szöveget vártam. Szóval lehet hogy hülyeséget írtam
A filmekre visszatérve, már írtam, hogy először azt hittem, hogy a filminfonál a 3 csillag valami minősítés akarna lenni, de nem az. Biztos nehéz filmkritikusokat leakasztani a szegről, de mint film iránt érdeklődő ember szívesen olvasnék kritikát (és nem ismertetőt) is. A kritikába beleértem a filmet mint műalkotást, illetve a DVD-t mint hordozót is (bitrátákkal stb.)
Ratman: Nem értem. A mozikritikák azért nem azok, mert nincs csillagos értékelés?
- beleneztem a filbe (elso 30perc.) hat ez egy nagy lokottseg vazz....
Kinek a pap, kinek a papné
Ratman, én szívesen átvenném tőled baráti áron.
Szerintem, elcímezted a választ, Taminak kellett volna írnod
Én azért írtam, amit írtam, hogy izlések és pofonok különbözőek, kár vitatkozni rajtuk.
Nekem régen is tetszett a film, még ha nincs is benne a szubjektív top 10-ben.