Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cinema magazin DVD melléklettel
A mostani Cinemában nem volt benne, hogy mi jön a Medve után?
Elkúrtuk
Csak egy tipp a reklámok gyors megkerülésére:
A lemez behelyezése után kapcsoljuk ki a playback control-t (PBC OFF), majd indítsuk el a filmet. Ekkor menü nélkül el fog indulni a lemez - rögtön a filmmel. DE vigyázat, ne így nézzük meg, mert a PBC nemcsak a menükért felelős, de a chapterekért is, és az ilyen módon lejátszott film minden chapter-nél meg fog akadni kb. 0,5-1 mp-re! Ezért a film elindítása után kapcsoljuk vissza a PBC-t. A Play gomb ismételt megnyomásával visszatérhetünk a filmhez, ami immár zökkenőmentesen lejátszható lesz, és a menüt is használhatjuk.
A fenti műveletek gyors, célirányos elvégzése kb. 5-10 mp-et vesz igénybe, ami lényegesen kevesebb időt jelent, mint a pörgethetetlen, átugorhatatlan reklám hossza.
TV: Panasonic TX-P50GT60E
...thomson dth 4500 scenium dvdlejátszóm a 10. jelenet legelején, gondolom layerváltáskor leakad, és nem is halandó tovább menni, csak a 11.től. (Amúgy a számítógép dvd meghajtója gond nélkül olvassa). Nincs valami tippetek?
A problémám hajszálra ugynez. Van megoldás?
"A konklúzió akkor keletkezik, ha már lusták vagyunk tovább gondolkodni."
---------------------------------------------------------------------------------------
TV: Panasonic TX-P42G30, DVD: Nintaus N9808, DVDR: Sony RDR-HX780, CD: Pioneer PD-201, A/V Erősítő#1: Denon 1705, A/V Erősítő#2: Onkyo TX-SV 454, Front: JBL TLX-10, Center+Surr: Denon Overture Effect 100, Sub: Yamaha YST-SW315, Video#1: Panasonic NV HD-625, Video#2: Thomson VTH-6320, Phono: még keresem a megfelelőt...
Értem, szóval azt akarod mondani, hogy van a MM és hogyha én megyek két megállót a busszal a legközelebbihez egy dvd-ért akkor én azt már külföldön veszem meg.
A Panasonic RV 32 Szlovákiában készül, Magyarországon vettem a németországi központu MM-ban, a Matsushita központja pedig Japánban van. Akkor hol vettem szerinted?
Tokióba'. :smile19:
akkor azért tűnt olyan hosszúnak a buszozás
Igazad van, ez is nagyon bosszantó, de nekem a 2 éve (mikor volt már az) hiper-szuper jó thomson dth 4500 scenium dvdlejátszóm a 10. jelenet legelején, gondolom layerváltáskor leakad, és nem is halandó tovább menni, csak a 11.től. (Amúgy a számítógép dvd meghajtója gond nélkül olvassa). Nincs valami tippetek?
Szervíz. A pick-up fődarabnak minősül, így 2 év garancia van rá, ha azon belül vagy, ingyen ki kell, hogy cseréljék. De még az is lehet, hogy csak koszos vagy elállítódott. Az enyém mechanikáját 3 hónapos korában kellett állítani, azóta jó.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )
-
Vendég
Értem, szóval azt akarod mondani, hogy van a MM és hogyha én megyek két megállót a busszal a legközelebbihez egy dvd-ért akkor én azt már külföldön veszem meg.
A Panasonic RV 32 Szlovákiában készül, Magyarországon vettem a németországi központu MM-ban, a Matsushita központja pedig Japánban van. Akkor hol vettem szerinted?
Tokióba'. :smile19:
-
Vendég
Sajnos a CINEMA hozta a formáját, a melléklet az eddig látott leggagyibb! A képminőség förtelmes (mintha VHS anyag lenne), a menük minden elképzelés szerint működnek (a lemez behelyezése után rögtön a jelenetválasztásnál találtam magam, ami nem működik, a menü gombra a medve-kvíz indul el, stb...). Az extrák között a reklám előzetesek rettenetesen akadnak! Eddig ennyi. Most már azon imádkozom nehogy egy jó filmet a CINEMA adjon ki mellékletnek.
Igazad van, ez is nagyon bosszantó, de nekem a 2 éve (mikor volt már az) hiper-szuper jó thomson dth 4500 scenium dvdlejátszóm a 10. jelenet legelején, gondolom layerváltáskor leakad, és nem is halandó tovább menni, csak a 11.től. (Amúgy a számítógép dvd meghajtója gond nélkül olvassa). Nincs valami tippetek?
-
Vendég
A Lajtán túl már 2600 Ft-ért lehet DVD-ket kapni, pl. a MediaMarktban.
Ezt most nem tudom miért mondtad, mert az itthoni MM-okban, Corákban rendszeresen 2000Ft alatt vannak igen jó filmek. Miért kell ehhez a Lajtán túlra menni?
Igazad van, engem igazolsz ezzel.
Tisztában vagy a Lajtán túl jelentésével?
Talán (Bruck a/d Leitha-tól pl. Capo da roca-ig), de ha nem, világosíts fel, plíz.
A házimozinak az a lényege, hogy a kép legalább 500 sor legyen vízszintesen, a hang pedig térhatású, lehetőleg CD-minőségű. Ezért invesztálunk a fentieket teljesítő berendezésekbe és szeretnénk élvezni az említett minőséget. (A moziélményt persze ez nem adja még teljesen vissza, többek között azért, mert nem üvöltöznek bunkók a hátunk mögött, a popcornt sem köpik a fejünkre, stb. ). Ha a szoftver ezt nem teljesíti, minek a drága hardver? Megteszi a jó öreg videokazetta is, aki meg fél annak tönkremenetelétől, írja ki egy 100 Ft-os cd-re.
Vagyis az, ahol megtehetik, hogy akciózzanak. A Cora is egy ilyen hely, a központja a Lajtán túl van, nem?
-
Vendég
Ezt most nem tudom miért mondtad, mert az itthoni MM-okban, Corákban rendszeresen 2000Ft alatt vannak igen jó filmek. Miért kell ehhez a Lajtán túlra menni?
Talán (Bruck a/d Leitha-tól pl. Capo da roca-ig), de ha nem, világosíts fel, plíz.
A házimozinak az a lényege, hogy a kép legalább 500 sor legyen vízszintesen, a hang pedig térhatású, lehetőleg CD-minőségű. Ezért invesztálunk a fentieket teljesítő berendezésekbe és szeretnénk élvezni az említett minőséget. (A moziélményt persze ez nem adja még teljesen vissza, többek között azért, mert nem üvöltöznek bunkók a hátunk mögött, a popcornt sem köpik a fejünkre, stb. ). Ha a szoftver ezt nem teljesíti, minek a drága hardver? Megteszi a jó öreg videokazetta is, aki meg fél annak tönkremenetelétől, írja ki egy 100 Ft-os cd-re.
-
Vendég
- Pink Panther
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
[Azért te is érzed, hogy ez egy kicsit túlzás. Azért mert olcsó, még nem kell sz***-nak lennie. És sajnos a magazinokat is minősíti, hogy ezeket a dvd-ket DVD-nek nevezik. Legyen egy kicsit drágább, de jó. Teszem azt ha lenne 1500ért kiválló minőségű, akkor inkább te is azt választanád.
Abszolút igazad van!
Engem is zavarnak a hibák.
Én is szeretném, ha 1500 Ft-ért megvehetném bármelyik filmet DVD-n.
Ma még nem ez a realitás.
Az is igaz, hogy az extra reklám elegendő minőségrontó tényező lehetne ahhoz, hogy ezt leszámítva tökéletes mellékleteket kapjunk.
Remélem, hogy így is lesz.
Még mindig az a véleményem, hogy a kapott minőség a forgalmazó hibájából ilyen.
OK, hogy ostorozzuk a magazint is, de a felelősségük szerintem 70:30 arányban oszlik meg...
Az is igaz, hogy 3-400 Ft pluszt megérne egy tökéletesebb kiadvány!
Azért 3000 Ft fölé nem kellene mennie!!!
A Medve moziban nagyon bejött nekem - én minden hibája ellenére mindenesetre megtartom.
PP
Víg kedély, jó egészség!
Gyalázatos, élvezhetetlen kép... a magyar hang szintén ocsmány. Egyszóval egy jó filmet a Cinema ismét megcsúfolt, "lealázott"... A DVD mellékletes magazinokról csak annyit, hogy olcsó húsnak mosogatólé a leve. Egy kis ambícióval és energiával rengeteg olcsó, használt vagy akciós, jó DVD-t lehet kifogni. :smile22:
Véleményem szerint a hibák még mindig a forgalmazót minősítik - a lapot csak az, hogy nem talált jobbat...
Lehet szeretni a DVD-ket 8000 Ft-ért is - és imádkozni a Bombaár-ba kerülésért.
1200 pézért (újság nélküli DVD ár kb.) én nem pattogok.
Ez a film így is kedves és mégsem VHS...
A közmondás pedig örök érvényű: Te is olcsó húst vettél, csak nem vártál 19 fogásos lakomát!
Azért te is érzed, hogy ez egy kicsit túlzás. Azért mert olcsó, még nem kell sz***-nak lennie. És sajnos a magazinokat is minősíti, hogy ezeket a dvd-ket DVD-nek nevezik. Legyen egy kicsit drágább, de jó. Teszem azt ha lenne 1500ért kiválló minőségű, akkor inkább te is azt választanád.
Microsoft is not an answer, it's a question. The answer is: NO!
TV: NEW Lg 32LC2RR (80Gb HDD) Erősítő: Sony STR-DB 780QS; Video: AIWA HV-FX8200; DVD: Philips 729 + Sony PS2; Hangfal: Wharfedale Zaldek front: 2000 háttér: 300 + Centre
- Pink Panther
- Nincs visszaút

+ itt adnak hozzá kaját és üdítőt is!
Na ezt csinálják utánunk a "Lajtán túliak"!
PP
Víg kedély, jó egészség!
- Pink Panther
- Nincs visszaút

Gyalázatos, élvezhetetlen kép... a magyar hang szintén ocsmány. Egyszóval egy jó filmet a Cinema ismét megcsúfolt, "lealázott"... A DVD mellékletes magazinokról csak annyit, hogy olcsó húsnak mosogatólé a leve. Egy kis ambícióval és energiával rengeteg olcsó, használt vagy akciós, jó DVD-t lehet kifogni. :smile22:
Véleményem szerint a hibák még mindig a forgalmazót minősítik - a lapot csak az, hogy nem talált jobbat...
Lehet szeretni a DVD-ket 8000 Ft-ért is - és imádkozni a Bombaár-ba kerülésért.
1200 pézért (újság nélküli DVD ár kb.) én nem pattogok.
Ez a film így is kedves és mégsem VHS...
A közmondás pedig örök érvényű: Te is olcsó húst vettél, csak nem vártál 19 fogásos lakomát!
PP
Víg kedély, jó egészség!
-
Vendég
Gyalázatos, élvezhetetlen kép, (hiába 5-8 Mbps-os a bitráta és a (moziban - ott láttam) gyönyörű természetfelvételek), a jó VHS-t alulmúló a képminőség, a 16/9 azt jelenti a Cinema szerint, hogy a képernyőn a fekete csíkot követi egy szürkés csík, majd a film, és ugyanez visszafelé, a képernyő szélességének felét sem foglalja el a film, a magyar hang szintén ocsmány. Egyszóval egy jó filmet a Cinema ismét megcsúfolt, "lealázott". A DVD lényegét tiporja sárba a Cinema - folyamatosan. Egy újabb Mulholland: A gyilkos negyed, ami a DVD megcsúfolása, szégyen!!! Az újság a kezdeti időben szellemes kritikákat közölt, most száraz, élvezhetetlen a stílusa is.
Nem mintha a többi magazin jó lenne. A DVD mellékletes magazinokról csak annyit, hogy olcsó húsnak mosogatólé a leve. Egy kis ambícióval és energiával rengeteg olcsó, használt vagy akciós, jó DVD-t lehet kifogni. A Lajtán túl már 2600 Ft-ért lehet DVD-ket kapni, pl. a MediaMarktban. :smile22:
-
Vendég
fel tudna rakni valaki egy képet ebből a filmből, hogy megismerhessük a képminőséget?
...mert én inkább a TV-ből felvett VHS kazin nézegetem, annak ebben az esetben jobb a minősége.
Az enyémnek egyáltalán nem olyan rossz a minősége, szerintem eltúlzod a dolgot...
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
-
Vendég
Asterix+Obelix: csak egy kérdés: nektek van rajta francia felirat? (magyar felirat, magyar hang, francia hang van nekem, de francia felirat nincs, helyette DEF-et ír ki a lejátszóm...)
A filmről természetesen nem akartam lebeszélni senkit, mert az tényleg jó, mindenkinek ajánlom megtekintésre, csak sajnos nem ilyen tálalásban, mert én inkább a TV-ből felvett VHS kazin nézegetem, annak ebben az esetben jobb a minősége.
-
Vendég
Flamex kiadvány.Sok jó filmjük van,de remélem,hogy DVD-n nem ez a cég fogja megjelentetni őket.
-
Vendég
Én is szemezgettem a Medvével, de ha csapnivaló a minősége, akkor tutira kihagyom. A púpos és az Asterix+Obelix lemezekről kiderült, hogy mi várható a következő magazin DVD-mellékleteként. Most is kiderült, hogy mi lesz októberben?
Pepemint
- Pink Panther
- Nincs visszaút

Sajnos a CINEMA hozta a formáját, a melléklet az eddig látott leggagyibb! A képminőség förtelmes (mintha VHS anyag lenne), a menük minden elképzelés szerint működnek (a lemez behelyezése után rögtön a jelenetválasztásnál találtam magam, ami nem működik, a menü gombra a medve-kvíz indul el, stb...). Az extrák között a reklám előzetesek rettenetesen akadnak! Eddig ennyi. Most már azon imádkozom nehogy egy jó filmet a CINEMA adjon ki mellékletnek.
A menü tényleg nincs kidolgozva - pl. nem találtam felületet a film elindítására, azt csak a jelenetválasztásból tudtam megtenni.
A jelenetválasztás jól indul, a képernyőn megjelenik az első három jelenet címe és a hozzá tartozó képkockák - közöttük lehet is navigálni, de a többi jelenet (nekem legalábbis) nem akart megjelenni...
A többi funkció nálam működött, az előzetesek sem akadnak (Pioneer).
kár, hogy így elrontották...
Maga a film hihetetlenül jól eltalált. Több évig készült, amin a filmet látva nem is csodálkozom.
Sokkal közelebb hozza a természetet, mint bármilyen természetfilm!
A közelmúltban volt Tv-ben - aki ott látta vagy korábban moziban, az tudja miről beszélek, aki nem - annak látnia kell!
A fenti hibák valóban nem teszik teljes értékű DVD anyaggá, de ezt leszámítva az 1800 Ft két mozijegy ára - ezért a filmért megéri.
+ az újság is most esett át némi ráncfelvarráson, legalább ezt is lecsekkoljátok.
A menü-hibák ellenére továbbra is megvételre ajánlom!
Egyébként a hibák szerintem nem a Cinemát minősítik - ők a filmről alkusznak meg. Az, hogy milyen minőségben kapják meg, már a forgalmazó felelőssége...
PP
Víg kedély, jó egészség!