Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD mellékletes magazinokról vegyesen

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Most látom, hogy már nem tudom. T-Boy nyugodtan töröld.
Szerintem pedig épp hogy nem kellene törölni a hozzászólásod, hiszen amiről írtál, az igaz és hozzátartozik a mai helyzethez. Nagyon sokan, sőt a legtöbb ismerősöm akik akár megszállot házimozifanok, vagy filmgyűjtők, megelégszenek a másolt DVD-kkel, divx-ekkel, SVCD-kkel, mert azt mondják nekem, hiszen a film a lényeg, nem?

... és ilyenkor kicsit elgondolkodok. Ránézek arra a több mint 300 db eredit dvd-re ami a polcomon van és azon gondolkodok, hogy mennyi pénzt is adtam ki értük, nézem a házimozirendszeremet és szintén az előbbi gondolatsort forgatom a fejemben. Amit aztán az követ, hogy most ebben a rendszerben, ilyen minőségben annyival jobban élvezem-e ezeket a filmeket, mint anno, amikor VHS-re másolva a sztereó 72 cm-es 4:3-as TV-n néztem a filmeket? A válasz igazából sosem egyértelműen igen. Hiszen valóban jobb minőség, most már sokkal nagyobb a kép is, de a film élmény mint olyan élmény volt annó is sztereóban, vhs-ről...

Mindazonáltal én azt gondolom, hogy a házimozi mint olyan semmiképp nem a magamutogatás jele. Sokan avannak akiknek igenis igénye a jó, jobb minőségű kép és hang. Sokan vannak akik hajlandóak pénzt áldozni azért, hogy legyen otthon egy rendszerük, amin számukra elfogadható minőségben nézhetik meg a kedvenc filmjeiket - és itt most ez elég tág fogalom, hiszen az igények és lehetőségek ezen a téren nagyon eltérőek! Vannak akiknek az én rendszerem elérhetetlen kategória, vannak, akiknek nem is kellene ilyen, és persze vannak akiknek ez túl kevés. De az igény valahol, valmilyen szinten legtöbbünkben megvan. Az hogy ezt most egy egy dobozos házimozirendszer elégíti-e ki, netán csak egy TV-re kötött 10e FT-os DVD lejátszó, vagy épp egy több milliós rendszer, az már elsősorban az anyagi lehetőségektől függ, nem pedig attól, hogy szeretünk-e jó minőségben nézni filmeket vagy sem...

Szóval én nem értek egyet azzal, hogy ez luxus lenne. Illetve annyiban természetesen igen, hogy nem tartozik az alapvető szükségletek közé. De semmiképp sem a magamutogatás jelképe. Legalábbis az én ismeretségi körömben egészen biztos hogy nem.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

Én viszonylag ritkán írok ilyesmiről és kicsit furcsálottam, hogy pont engem moderáltál ki.
nem feltetlen neked szolt ez, es nem is moderaltam semmit
sajna nem olvasom az egesz forumot, mert nincs ra idom, ha beleszaladtok ronda kaloz temakba szoljatok pls, nekem vagy annak aki beirta

ha van bennetek ambicio vallalhattok moderalast is, megkoszonnem
o v e r p o w e r e d

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Most látom, hogy már nem tudom. T-Boy nyugodtan töröld.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Jó rendben van. Igazad van, a jövőben tartózkodni fogok ezektől a dolgoktól. Viszont én nem kereskedtem, és soha sem fogalkoztam kalóz lemezekkel, és másnak sem kínáltam soha. Többen beszéltek már itt kalóz lemezekről és külön topic is a kalóz dvd-kről és vannak egyéb dolgok is, amit nem részleteznék. Én viszonylag ritkán írok ilyesmiről és kicsit furcsálottam, hogy pont engem moderáltál ki.

De mindezektől függetlenül ujraolvastam a hozzászólásomat és igazat kell adnom Neked, bár épp a kalóz lemezek rossz minőségével példálóztam kifejezetten a kalóz lemezek ellen.

T-Boy átszerkesztem a hozzászólásomat.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

A "Finding nemo", "Jungle Book" és a "Végtelen történet" voltak. Szépen szitázott lemezek voltak, de azért sejtettem a turpisságot, mivel a finding nemo még sem jelent.
kezd eldurvulni a topic, es halalosan offtopic is

a kiadok is olvassak ezeket a sorokat, aztan a mi pi**ankat rugdossak, hogy megy itt a kalozkodas
legyszi legyszi
koszi
o v e r p o w e r e d

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Mivel ezt már teljesen "szétoffoltuk" a topikot, azért én még annyit tennék hozzá a dvd luxus dologhoz, hogy szerintem az átlagigény fölé lőtték jócskán a dvd-t. Legalábbis itt nálunk mindenképp. Az "átlag" nézőnek bőven elég egy vcd-svcd minőség is és nem kell neki többcsatornás hang sem. Ha a vcd-t kezdték volna el nyomni tizedárért, akkor még a dvd-t is meghaladná az elterjedtsége. Persze azt is másolnák. A másolásban a dvd-t illetőleg egyébként én sem vagyok teljesen ártatlan.

Egy tipikus példa volt a minap, hogy az egyik kollégám behozott több mesefilmet, amit elég nehéz kölcsönözni is mivel nincs kölcsönzői forgalomban (szerencsére a helyi tékás nagy kalóz így ő megveszi ezeket is). A "Finding nemo", "Jungle Book" és a "Végtelen történet" voltak. Szépen szitázott lemezek voltak, de azért sejtettem a turpisságot, mivel a finding nemo még sem jelent. Óvatos voltam, mondom megnézem elötte. Viszont a munkahelyemen gyorsan le kellet rippelni és nem tudtam hazavinni így csak a képminőséget tudtam csekkolni. Meglepően jó volt. Másnap bevittem a hordozhatóra kiképzett dvd írómat és felírtam a filmeket. Hazavittem nagy örömmel, gondolván a lányomnak és fiamnak majd tetszeni fog. Mielött odaadtam volna nekik, elötte belenéztem. Kép jó és angol hang is jó, viszont a magyar hang mindkét esetben mono volt, nem volt rossz, de mono. Mondom a feleségemnek ezelet a lemezeket odaadom a kollégámnak, mert így nem vagyok hajlandó még a gyerekenek sem odadni. A feleségem erre jaj de igényes vagy jó ez nekünk így is. Másnap sikerült becserélnem a kollégámnál üresekre(mivel ő is le akarta másolni magának szerencsére). Azért mondtam neki, hogy mi a helyzet vele, a reakciója hasonló volt a feleségeméhez. Jó ez így is. Tökéletes hiszen még a kölcsönzői díjat sem kell érte leperkálni.

Nincs high-end videó láncom és mégis törekszem valamiféle minőségre magammal szemben. Erre a nagyközönségnek nincs igénye. Ezért a többségnek, beleértve a feleségemet is, aki megtapasztalhatta a pozitívumait, felesleges luxusnak tartják. A kollégák aki főleg divx-eket néznek, arra a kérdésemre, hogy miért nem a jobb képminőséget választják, azt mondják ez nekik tökéletesen elég és ingyen van.

Valószínüleg ebben a közegben luxust hajszoló csodabogarak maradunk.

GoldSun
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: GoldSun »

Hogy a házimozi luxus-nem luxus, hobby-nem hobby stb. már tárgyaltuk, de tény, hogy nekem is jópár ismerősöm van, akik az 45-50.000 Ft-os egydobozos "házimozi"-rendszereket vettek, természetesen film nélkül.(Őnekik luxus, hogy azokat a drága dvd-ket gyűjtsék is, így inkább nem teszik, dehát a rendszer olyan fényesen csillog-villog a nappalijukban, és milyen jól mutat, s a hangzás!) És ilyenkor, miért is ne, jönnek ám hozzám, hogy képzeld, vettünk házimozit, tudnál adni filmeket kipróbálni? Persze adok nekik, miért ne adnék, de az már felettébb bosszantó tud lenni, hogy1. Az eredeti, kedvenc filmjeimen ilyenkor hetekig ülnek, s úgy kell rájuk szólni, hogy már nekem is kellene
2. Ha vissza is hozzák őket, újabb 5-6 db-ot kérnek
3. Persze, hogy ezáltal terjed, hogy nekem milyen jó filmjeim vannak
4. Előfordult, hogy azt mondták, hogy a haverom haverja vett dvd-írót, adjak már filmeket kiírni neki
5. A díszdobozos 4lemezes GYűrűk Ura dobozát megviselt állapotban hozzák vissza
Ismerős a helyzet?
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy aki ilyen csónakban evezik, mint én, annak sajnos együtt kell élni ezzel a szituációval. Mert milyen jó is lenne, ha csak egyvalaki lenne a környezetemben, aki szintén gyűjti a dvd-ket, s tudnék vele cserélni, de nincs. Szóval környezettől, egy adott miliőtől is függ, hogy ott az emberek minek tartják a házimozi, és a filmnézés fogalmát.

Hol is lax pontosan GoldSun?

Ha a közelembe, akkor cserélhetünk, ha vigyázol a cuccomra. Olyan kb. 200 filmem van, de én is háklis vagyok arra, hogy kinek adom kölcsön ill. hogy milyen állapotban kapom vissza...

Írj mail-t, megbeszéljük.
TV: Samsung PS58B850, DVD: Primare V25, BLU-RAY: Pioneer BDP320, Előerősítő˝: Marantz AV9000, Végerősítő: Marantz MM9000 HANGFALAK: Mordaunt Short 906 (front), 905c (center), 902 (surround), 907w (sub) Kábelek: Audioquest Type 4 (front), Black&White LS-1002 (center), Fejes: Sennheiser HD555

Ginger Ale
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Ginger Ale »

Hogy a házimozi luxus-nem luxus, hobby-nem hobby stb. már tárgyaltuk, de tény, hogy nekem is jópár ismerősöm van, akik az 45-50.000 Ft-os egydobozos "házimozi"-rendszereket vettek, természetesen film nélkül.(Őnekik luxus, hogy azokat a drága dvd-ket gyűjtsék is, így inkább nem teszik, dehát a rendszer olyan fényesen csillog-villog a nappalijukban, és milyen jól mutat, s a hangzás!) És ilyenkor, miért is ne, jönnek ám hozzám, hogy képzeld, vettünk házimozit, tudnál adni filmeket kipróbálni? Persze adok nekik, miért ne adnék, de az már felettébb bosszantó tud lenni, hogy1. Az eredeti, kedvenc filmjeimen ilyenkor hetekig ülnek, s úgy kell rájuk szólni, hogy már nekem is kellene
4. Előfordult, hogy azt mondták, hogy a haverom haverja vett dvd-írót, adjak már filmeket kiírni neki
Ismerős a helyzet?
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy aki ilyen csónakban evezik, mint én, annak sajnos együtt kell élni ezzel a szituációval. Mert milyen jó is lenne, ha csak egyvalaki lenne a környezetemben, aki szintén gyűjti a dvd-ket, s tudnék vele cserélni, de nincs. Szóval környezettől, egy adott miliőtől is függ, hogy ott az emberek minek tartják a házimozi, és a filmnézés fogalmát.

Hol is lax pontosan GoldSun?

Ha a közelembe, akkor cserélhetünk, ha vigyázol a cuccomra. Olyan kb. 200 filmem van, de én is háklis vagyok arra, hogy kinek adom kölcsön ill. hogy milyen állapotban kapom vissza...

GoldSun
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Minek vesz valaki autót, ha nincs pénze benzinre? Goldsunnak üzenem, hogy az egyik ismerős úgy oldja meg a kölcsönadósdit, ha elkerülhetetlen, hogy egy sima cd tokba berakja a korongot, és kész. Nem ám hogy a tokkal-vonóval! És milyen igaza van! Én szinte kényszert érzek arra, hogy ha valakitől kölcsönkapok egy filmet, akkor én is adjak oda valamit mind a kb. tíz filmemből. Járj az ismerőseid nyakára, hogy:
-Kéne estére egy jó film! Van valamid itthon?

És ezt esetleg lehet fokozni azzal, hogy sűríti az ember a kérdés darabszámát.

Én is ugyanígy vagyok vele, ha valaki mástól mégis kapok dvd-t, az az első, h mondom neki, ő is válasszon valamit.
Múltkori példa:
Egy ismerősöm vett 50000ért egydobozos Samsungot, s a helyi kereskedő ajándék filmet adott hozzá, méghozzá a Harry Potter 2.-t. De ők kértek tőlem pár filmet még. Aztán kb egy hét múlva (gondoltam, már biztos megnézték) el akartam kérni tőlük a Pottert, mondják, kölcsönadtuk egy kisgyereknek. Újabb egy hét múlva szól a srác, hogy a Potter dvd-n az extrák között van valami dvd-rom-os extra, hadd jöjjön el hozzánk megnézni,hozná a dvd-t. Megnéztük, majd szólt, hogy kéne egypár dvd kölcsönbe. Mondom, jól van, de te itt tudnád akkor cserébe hagyni a Pottert? -Hát, az a helyzet, hogy még mindig nem néztük meg, mert most kaptuk vissza. -Ja! -mondom- akkor minek akarsz filmet vinni tőlem, ha még a sajátodat se nézted meg!
Lehet, hogy ezek csak személyes problémák, amik a jószívűségemből adódnak, de meg fogom fogadni a tanácsotokat!
TV: Samsung PS58B850, DVD: Primare V25, BLU-RAY: Pioneer BDP320, Előerősítő˝: Marantz AV9000, Végerősítő: Marantz MM9000 HANGFALAK: Mordaunt Short 906 (front), 905c (center), 902 (surround), 907w (sub) Kábelek: Audioquest Type 4 (front), Black&White LS-1002 (center), Fejes: Sennheiser HD555

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Detonátor »

Minek vesz valaki autót, ha nincs pénze benzinre? Goldsunnak üzenem, hogy az egyik ismerős úgy oldja meg a kölcsönadósdit, ha elkerülhetetlen, hogy egy sima cd tokba berakja a korongot, és kész. Nem ám hogy a tokkal-vonóval! És milyen igaza van! Én szinte kényszert érzek arra, hogy ha valakitől kölcsönkapok egy filmet, akkor én is adjak oda valamit mind a kb. tíz filmemből.
Járj az ismerőseid nyakára, hogy:
-Kéne estére egy jó film! Van valamid itthon?

És ezt esetleg lehet fokozni azzal, hogy sűríti az ember a kérdés darabszámát.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Ismerős a helyzet?

Nagyon is ismerős a szitu. De ez könnyen megkerülhető, ha nem vagy annyira jószívű. Nem csak úgy lehet ellentmondani valakinek, hogy közben elküldjük a búsba, hanem ízlésesen becsomagolva is elő lehet vezetni a dolgot és a végén még ő köszöni meg, hogy nem kap semmit.

pl:
Egy ismerősöm vett Playstation 2-t a tíz éves fiának és átjött Walt Disney rajzfilmeket kunyerálni. Erre szépen elővettem a Szükségállapot c. (Denzel Washington, Bruce Willis) filmet és betettem a gépem DVD ROM-jába és megmutattam neki, hogy a második réteget nem játsza le a számítógép. Ezután már gyerekjáték volt vele megértetni, hogy amíg ki nem próbálom a saját gépemben a rajzfilmeket, addig hiába adom oda neki, az ilyen játékgépekben nem biztos, hogy meg tudják nézni a filmet. Persze megigértem neki, hogy amint lesz időm megnézem, hogy miket lehet lejátszani. Még ő köszönte meg, hogy milyen rendes vagyok és azzal elment. Én meg azóta "ellenőrzöm"... Mellesleg a poén az, hogy lakása egy házban van a videokölcsönzővel, de oda még véletlenül sem menne be.

GoldSun
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hogy a házimozi luxus-nem luxus, hobby-nem hobby stb. már tárgyaltuk, de tény, hogy nekem is jópár ismerősöm van, akik az 45-50.000 Ft-os egydobozos "házimozi"-rendszereket vettek, természetesen film nélkül.(Őnekik luxus, hogy azokat a drága dvd-ket gyűjtsék is, így inkább nem teszik, dehát a rendszer olyan fényesen csillog-villog a nappalijukban, és milyen jól mutat, s a hangzás!) És ilyenkor, miért is ne, jönnek ám hozzám, hogy képzeld, vettünk házimozit, tudnál adni filmeket kipróbálni? Persze adok nekik, miért ne adnék, de az már felettébb bosszantó tud lenni, hogy
1. Az eredeti, kedvenc filmjeimen ilyenkor hetekig ülnek, s úgy kell rájuk szólni, hogy már nekem is kellene
Ismerős a helyzet?

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó

Száljatok le erről a luxus dologról ez egy dvd-s topic vagy nem?
Ezt most így hogy?

Tornócky Anita után szabadon.

Nem tudtam, hogy ez a mondás tőle származik.
Egyébként valljuk be őszintén, hogy jobb helye lenne a témának a kávézóban. De azért az sem illdomos, hogy amikor becsöppen valaki egy házibuliba, akkor csipőből elküld mindenkit melegebb éghajlatra.

zappali
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: zappali »

Ezt most így hogy?

Tornócky Anita után szabadon.

Ha helyzet van lépni kell! Márpedig helyzet volt...

Thomson 28VK45, Thomson DHT 220E, Thomson DPL 660 HT

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Először regisztráld be magad, utána dumálj; ami pedig nem érdekel azt ne olvasd el..

szívembôl szóltál
elôszôr én is hasonló válaszra gondoltam
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó

Ezt most így hogy?

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

Először regisztráld be magad, utána dumálj; ami pedig nem érdekel azt ne olvasd el..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

na ja, kedves --------------,de a feszültséget is le kell vhol vezetni
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: mszaby »

Már csak azért, mert az utcán nemigen lehet mutogatni, mint a terepjárót...Vagy a rózsadombi lakást...

elég nehéz lenne a lakással villogni az utcákon hacsak nem gurul kerekeken

részben szerintem otthoni szókoztató készülék(hisz akár cd is hallgathat az ember rajta).

a luxus szerintem ott kezdôdik például,hogy most a mercedesnek megfelelô,vagy a bentlynek megfelelô hangfalakat tudod-e vagy akarod megvenni.

megveheted csak a jó kép miatt is a lejátszót,vagy egy szimpla erôsitôvel és két komolyabb hangfallal is megelégedhetsz.mert az is luxus lehet az igényednek megfelelôen.

más:van barátom aki amióta dvd "ôrült" lettem egyre jobban esküszik a vhsre,mert az neki bôven elég.közben gondolom,hogy nem,mert a számítógépét viszont folyton fejleszti,hogy ne maradjon le a technikával.de vehetne mellette simán egy dvd lejátszót.de most még csak azért sem hogy bosszantson

Ma a Blaha L. téren jártamban láttam, hogy az "Ételt az életért" mozgalom kaját oszt. Akik ott sorban álltak azoktól az emberektől is érdemes lenne megkérdezni, hogy szerintük mi a luxus.
Elkúrtuk

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Már csak azért, mert az utcán nemigen lehet mutogatni, mint a terepjárót...Vagy a rózsadombi lakást...

elég nehéz lenne a lakással villogni az utcákon hacsak nem gurul kerekeken

részben szerintem otthoni szókoztató készülék(hisz akár cd is hallgathat az ember rajta).

a luxus szerintem ott kezdôdik például,hogy most a mercedesnek megfelelô,vagy a bentlynek megfelelô hangfalakat tudod-e vagy akarod megvenni.

megveheted csak a jó kép miatt is a lejátszót,vagy egy szimpla erôsitôvel és két komolyabb hangfallal is megelégedhetsz.mert az is luxus lehet az igényednek megfelelôen.

más:van barátom aki amióta dvd "ôrült" lettem egyre jobban esküszik a vhsre,mert az neki bôven elég.közben gondolom,hogy nem,mert a számítógépét viszont folyton fejleszti,hogy ne maradjon le a technikával.de vehetne mellette simán egy dvd lejátszót.de most még csak azért sem hogy bosszantson

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Gordon imádlak téged de most sem értek egyet.  
Nálunk azért vesz mindenki saját lakást megy a magyar nép anyagias. És jelen esetben szerintem igazuk is van. Tegyük fel, hogy havi 130 ezerért bérelsz egy szép lakást. Miért jó ez? Semmiért. De tegyük fel, hogy összekaparsz valamennyi pénzt és felveszel hitelt havi 130 ezerért. Ez miért jó? Mert 20 év múlva ugyanannyi pénzért van egy saját lakásod amit soktíz millióért akár el is adhatsz, a gyerekeidre hagyhatod, stb. A másik dolog az ingatlanárak. Az első lakásomat másfél millióért vettem és 5 év múlva 3 és félért adtam el. A másodikat 6 millióért vettem és 13,5-ért árulom. Azt nem írom le, hogy most mennyiért vettem lakást mert örökre kitiltanának a fórumról.
Szóval valóban luxus lakást venni, de bérelni -jelenleg- még nagyobb luxus.

Tökéletesen egyetértek Simonnal. Az USA és nyugati helyzetet pedig nem lehet összehasonlítani a mi helyzetünkkel. Jó néhány rokonom él külföldön és köztük az USA-ban is. Egyszer beszélgettem a kint élő az unokatestvéremmel aki fogtechnikus. Elmesélése alapján amikor elvégezte a munkát, akkor nem ő kilincselt a bankoknál, hanem megrohamozták az "ügynökök". A kezdő fizetése alpján belőtték, hogy kb. 80e-120e dollárig jó (az összegre nem emlékszem pontosan, lehet hogy több volt, esetleg kevesebb). Ez bőven jó volt egy kétszintes sorházban egy garázsos szép lakásra. Ekkor sem ő keresgélt házat, hanem ők kerestek neki és mutogatták, hogy ugyan fogadja el már valamelyiket. Egy ilyen lakás nálunk ránézésre 20-30 milla körül van. Ott egészen más a helyzet, akinek munkája van, annak "mindene" van. akinek nics az hipp-hopp elveszít mindent, mert részletre vesznek mindent. ott egyébként lényegesen többet is elvárnak egy munkahelyen mint itt, vagy Európában. A bankok pedig gyilkos versenyben vannak a fizetőképes emberek kegyeiért. Minden rokonom, aki az pl. az usa-ban él, megtalálta a számítását és a mi életünkhöz képest egy mostani magyar újgazdag szintjén él.

Na ez már offtopic csúcs volt.

Ha nekem nem segítettek volna a szüleim, lényegesen kisebb lakásban élnénk a családommal. Ők ezért egész életükben gurcöltek, hogy jobb legyen nekünk és ahogy látom nekem is ezt kell tennem, ha azt akarom, hogy a gyerekeimnek valami esélye legyen ha nekiindulnak az életnek. De ez külföldön sincs másképp, csak ott pl. a jó iskolára kell a szülőknek a pénzt gyüjteni.

ockham
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: ockham »

Azt nem írom le, hogy most mennyiért vettem lakást mert örökre kitiltanának a fórumról.
Ezt már egyszer valaki megkísérelte, ha jól emlékszem.

z12
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: z12 »

Olvasom, olvasom, olvasom...
Nagyokat nézek....

Akkor most a házimozi státuszszimbólum?

Én balga, azt hittem hobby.

Eh , mindegy. Nekem csak hobby marad...
Így is állok hozzá (pl. sohasem fogok csoportos vetítéseket tartani ismerősőknek és csodálóknak..).

Üdv
z

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

persze nem tudom,hogy luxus-e az, mikor egyik kolléganôm -nem bántásiból mondom- de igazi szabolcsi parasztpi**a(bocsánat) és csak azért vett a rózsadombon lakást családjával,mert meg kell mutatnia,hogy hova jutott.aztán sír a szája,hogy amikor a légkondit csinálták nála a szerelôk meghallották a címet,2*árat kértek el...londonban dolgozó barátaim megnyugtattak,hogy most a belvárosi lakásom 30nméért londonban 1000fontot is adnának havonta.persze ez nem vigasztal

mármint albérletbe

Válasz küldése

Vissza: “DVD mellékletes magazinok”