Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Nemzetközi DVD Magazin
Nemzetközi DVD Magazin
Sziasztok!
Végül is a Csoki kapcsán mi lett a végső konklúzió? Ahogy olvastam valakiknek kockásodott, de olvastam, hogy valakinek meg nem. Estleg lejátszó függő a dolog? Nem merem megvenni ugyanis. Plíz help!
Hali!
Tegnap megnéztem a Csokit.
A sötét részeknél nálam is csíkos a kép, meg mintha szét akarnak esni, folyni. Mint a megolvadt csokoládé.
Hozzátéve, hogy Ararecords kiadvány szerintem még elmegy a kép.
A hang (magyar DTS) élvezhető, a zene szépen szól.
Elkúrtuk
Nemzetközi DVD Magazin
Én eddig csak egy-két mellékletes újságot vettem, de eddig minőségilegez volt a leggyengébb.
Akkor nem láttad a Cinema-s Medvét.
Azt bizony nem!
De nem is hiányzott.
Ha helyzet van lépni kell! Márpedig helyzet volt...
Thomson 28VK45, Thomson DHT 220E, Thomson DPL 660 HT
Nemzetközi DVD Magazin
Én eddig csak egy-két mellékletes újságot vettem, de eddig minőségilegez volt a leggyengébb.
Akkor nem láttad a Cinema-s Medvét.
Nemzetközi DVD Magazin
Sziasztok!
Végül is a Csoki kapcsán mi lett a végső konklúzió? Ahogy olvastam valakiknek kockásodott, de olvastam, hogy valakinek meg nem. Estleg lejátszó függő a dolog? Nem merem megvenni ugyanis. Plíz help!
Hali!
Hát nekem néha olyan érzésem volt, mintha a "régi szép idők"-ben egy 14 colos monitoron
700 megára tömörített divx-et néznék.
Szóval a sötétebb képek eléggé maszatosak.
És szerintem a hang is elég gyenge, néha olyan érzésem volt mintha nem alkotna
egységet a képpel...
Én eddig csak egy-két mellékletes újságot vettem, de eddig minőségileg
ez volt a leggyengébb.
Ha helyzet van lépni kell! Márpedig helyzet volt...
Thomson 28VK45, Thomson DHT 220E, Thomson DPL 660 HT
Nemzetközi DVD Magazin
Sziasztok!
Hali!
TV: JVC 28' Erősítő:Denon AVR-1705 DVD:Pana RV32 Vidijó: Aiwa FX 5200 Mély: WH210 Hang: Wharfedale Valdus 400, 200, Center:WH20, BCenter:Valdus
Nemzetközi DVD Magazin
Szerencsere nem vettem meg, dragallottam. Annyira nem erdekelt eddig.
Lassunk egy peldat:
a film 2ora 15 perces.
2xdd51 eseten a kep bitrataja: 8100kbps
2xdd51+dts : 7300kbps
2xdd51+2xdts : 6500kbps - ilyet mondjuk meg nem lattam, lehet nem megoldhato
Lathato h azert zuhanna rendesen az atlagos bitrata... persze nem mondom h nem lehet jo a kep 6500on Csak ezesetben tenyleg nincs mibe belekotni
En akkor kotexem, ha a gagyi magyar DTS elveszi a minosegi angol DTS elol a helyet! (lasd T3)
A felháborodásod akkor lenne jogos, ha valóban úgy készítenék a lemezeket, hogy fullra kihasználják a kétrétegű DVD-k kapacitását.
Ilyen kiadvány elég kevés van sajnos.
(Lenne rá egy tippen, hogy a kijövő GWH sem fogja még magyar dts-sel sem kihasználni a lehetőségeket.)
Az jogos, hogy ezek a dts saávok inkább csak "parasztvakítások" és nem hozzák azt a minősgéget amit már dts-ben lenne érdemes tömöríteni.
Én egyébként jobban "felháborodom" az értelmetlen extrák helyfoglalásától.
jogos, azoknak a 2. lemezen lenne a helyuk
vtb persze, nem is erre irtam, altalaban nincsen gond nemhogy 6300, meg 4500on is lattam mar kivalo kepet
csak... az a t3 ne lenne
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Nemzetközi DVD Magazin
Lassunk egy peldat:
a film 2ora 15 perces.
Lathato h azert zuhanna rendesen az atlagos bitrata... persze nem mondom h nem lehet jo a kep 6500on Csak ezesetben tenyleg nincs mibe belekotni
En akkor kotexem, ha a gagyi magyar DTS elveszi a minosegi angol DTS elol a helyet! (lasd T3)
A felháborodásod akkor lenne jogos, ha valóban úgy készítenék a lemezeket, hogy fullra kihasználják a kétrétegű DVD-k kapacitását.
Ilyen kiadvány elég kevés van sajnos.
(Lenne rá egy tippen, hogy a kijövő GWH sem fogja még magyar dts-sel sem kihasználni a lehetőségeket.)
Az jogos, hogy ezek a dts saávok inkább csak "parasztvakítások" és nem hozzák azt a minősgéget amit már dts-ben lenne érdemes tömöríteni.
Én egyébként jobban "felháborodom" az értelmetlen extrák helyfoglalásától.
gordon314.fw.hu
Nemzetközi DVD Magazin
Februári melléklet: Good Will Hunting mily régóta várom ezt a szinkronos változatot...reméljük megérte
Igen erősen kezd idén ez a lapcsalád. Csoki, Szarvasvadász... Ki fog ürülni a buxám!!!
Nemzetközi DVD Magazin
De most nem ez a helyzet szerencsére, vagy de? A bolti verzión is csak angol DD 5.1 volt.
a 2 DD + 2 DTS -re asszem a Tengeralatjáró a legújabb példa, igaz az 2 lemez is terpeszkedik.
Jelen film pedig nem túl mozgalmas, így azért elég jól tömöríthető, meg azért amúgy sem egy vizuális orgia, elég oda a 7300 .)
Nemzetközi DVD Magazin
pontosan ez a gondom a magyar DTSel: csak a kepet rontja, a hangzast nem javitja a dd51hez kepest (a magyar legalabbis biztosan nem)
Szerencsére Te már régen megvetted a bolti változatot amelyiken semmilyen szinkron nem foglalja a helyet a tökéletes képtől, de azért jól esik az aggódásod
Igazából miért okoz neked ekkora lelki stresszt ez a DTS szinkron dolog? (azért van ott bőven hely a képnek...)
Inkább örülj az örömünknek
Lassunk egy peldat:
a film 2ora 15 perces.
Jó volt itt.
Nemzetközi DVD Magazin
pontosan ez a gondom a magyar DTSel: csak a kepet rontja, a hangzast nem javitja a dd51hez kepest (a magyar legalabbis biztosan nem)
Szerencsére Te már régen megvetted a bolti változatot amelyiken semmilyen szinkron nem foglalja a helyet a tökéletes képtől, de azért jól esik az aggódásod
Igazából miért okoz neked ekkora lelki stresszt ez a DTS szinkron dolog? (azért van ott bőven hely a képnek...)
Inkább örülj az örömünknek
Nemzetközi DVD Magazin
A magazinok nehéz helyzetben vannak. Próbálják kielégíteni az igényeket.A mellékletek induláskor még a 2.0-ás magyar szinkron is nagy örömet okozott az embereknek.
Aztán a magyar felirat hiányzott. Majd az angol felirat hiánya lett a számonkérés tárgya.
Aztán jött az átugorhatatlan reklám, az extrák mennyisége, majd a tok.
Utána teljesen jogosan a lejátszhatatlanság.
Most pedig oda jutottunk el, hogy már a DTS szinkronba kötünk bele.
Az újságokról már nem is ejtünk szót, már semmi érdekeset nem találunk a kritizálásukban.
Kíváncsian várom, hogy egy szuper film, amely Amaray tokban lesz, magyar és angol felirattal, magyar és angol DTS és 5.1-es hanggal, 2 óra extrával, miért nem fog megfelelni az embereknek.
azzal az lesz a gond, h a sok audio miatt nem jut hely a tokeletes kepnek
Jó volt itt.
Nemzetközi DVD Magazin
A magazinok nehéz helyzetben vannak. Próbálják kielégíteni az igényeket.A mellékletek induláskor még a 2.0-ás magyar szinkron is nagy örömet okozott az embereknek.
Aztán a magyar felirat hiányzott. Majd az angol felirat hiánya lett a számonkérés tárgya.
Az újságokról már nem is ejtünk szót, már semmi érdekeset nem találunk a kritizálásukban.
Kíváncsian várom, hogy egy szuper film, amely Amaray tokban lesz, magyar és angol felirattal, magyar és angol DTS és 5.1-es hanggal, 2 óra extrával, miért nem fog megfelelni az embereknek.
Hát igen, gyorsan és nagymértékben változnak az igények. De azért van alapja. Manapság bemész egy boltba azt egy csomó full DVD-t vehetsz 3000Ft alatt (pl. bombaár akció). És ezeken ennyiért minden jó dolog megtalálható, ha olyan a kiadás. Tehát ha a magazinok versenyben kivánnak maradni kénytelenek fejlődni mellékletek terén (újság terén is fejlődhetnek, csak az a kutyát nem érdekli 2500ért ha a melllékletük amugy szar minőségű)
Nemzetközi DVD Magazin
A magazinok nehéz helyzetben vannak. Próbálják kielégíteni az igényeket.
A mellékletek induláskor még a 2.0-ás magyar szinkron is nagy örömet okozott az embereknek.
Elkúrtuk
Nemzetközi DVD Magazin
jajjjdejo, mennyire jolesz a film elejen a felmosorongy DTSben, szinkronkent! lehetne DTS ES, 1500kbiten ? kerlek kerlek kedves kiadok, lepjetek meg!!! kelllll!!!! sooot, legyen fent magyar DTS, magyar DTS ES is egymas mellett!
es akkor a kepnek jut majd haromezer kilobit .... b*zik.
úgy látom te a mono szinkronnak örülnél a legjobban
Vagy egy sztereo felitanak?
Nemzetközi DVD Magazin
jajjjdejo, mennyire jolesz a film elejen a felmosorongy DTSben, szinkronkent! lehetne DTS ES, 1500kbiten ? kerlek kerlek kedves kiadok, lepjetek meg!!! kelllll!!!! sooot, legyen fent magyar DTS, magyar DTS ES is egymas mellett!
es akkor a kepnek jut majd haromezer kilobit .... b*zik.
Jó volt itt.
Nemzetközi DVD Magazin
Kedves Guy eszemben sincs sértésnek venni, és azt se gondoltam, hogy Te a filmre érted és nem a szinkronra, ugyanis én a szinkronra mondtam
azért akkora tökkelütött nem vagyok, hogy ne erre a filmre gondoljak (mellesleg ott van a borító képe is az oldalon)
ez neked VTB,szinkron a régi lesz...
Nemzetközi DVD Magazin
Kedves Guy eszemben sincs sértésnek venni, és azt se gondoltam, hogy Te a filmre érted és nem a szinkronra, ugyanis én a szinkronra mondtam
azért akkora tökkelütött nem vagyok, hogy ne erre a filmre gondoljak (mellesleg ott van a borító képe is az oldalon)
Nemzetközi DVD Magazin
Februári melléklet: Good Will Hunting mily régóta várom ezt a szinkronos változatot...reméljük megérte
Ha az lesz amelyik az HBO-n volt akkor én örülök
A francba, meredek lesz ez a február
Kedves VTB,ne vedd sértésnek,de ha nekem azt mondják Good Will Hunting,akkor csakis 1 film jut az eszembe és a zseniális alakítást nyújtó színészek Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck, Minnie Driver, Stellan Skarsgård
Bővebb info a dvd-ről:
kép: 16:9 - 1.85:1
Felirat: magyar, angol, héber
Hang: magyar 5.1 Dolby Digital és DTS, angol 5.1 Dolby Digital
Extrák: interaktív mozgó menûk, jelenetek közvetlen elérése, kimaradt jelenetek, forgatási képsorok, videoklip, így készült, eredeti elõzetes
- Pink Panther
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Nemzetközi DVD Magazin
Csokoládé - Good Will Hunting
Csak nem tanultak valamit?!
PP
Víg kedély, jó egészség!
Nemzetközi DVD Magazin
Ha az lesz amelyik az HBO-n volt akkor én örülök
A francba, meredek lesz ez a február
Nemzetközi DVD Magazin
Nemzetközi DVD Magazin
simon templar: azaz a filmről nincs is igazi szélesvásznu kópia ? vagy csak a honi verziok ilyen bénák ?
A film nem anamorf kamerával készült. Ezért a felvett anyag 4:3-as. Viszont a rendező 1.85-be rendezte a filmet ilyenkor a felső és alsó csíkba nem helyeznek semmi fontosat mivel utólag úgyis levágják. A filmek nagy része így készül. Az ilyen filmeknél fordul elő, hogy a TV és VHS verzió magasabb, mint a DVD de az is igaz, hogy még így is vágnak az oldalából. Az 54 esetében a teljes 4:3-as Full frame verzió került a kereskedelmi DVD-re azaz az a "munkakkópia" amelyből maszkolás után készül a végleges 1.85:1 arányú film. Tehát ha valaki 4:3-as TV-n hasonlítja össze a két filmet akkor azt veheti észre, hogy a két verzió teljesen ugyanaz csak a 4:3-as kiadás esetében a fekete csíkon is még a film van. Mégsem lehet az 1.85:1 arányú verziót csonkítottnak tekinteni hiszen az a rendező elképzeléseit takarja.
A kérdésedre is válaszolva természetesen a moziban 1.85-ben ment és tőlünk nyugatabbra és R1-ben is 1.85-ben jelent meg DVD-n. Remélhetőleg most már nálunk is.
Nemzetközi DVD Magazin
Kis visszaolvasás után kiderült számomra, hogy Arty avatarja mikor készült.
Mikor először meghallott egy filmet magyar DTS-sel. :smile19:
életem első és utolsó magyar DTS próbálkozása a randán elcseszett Gyűrűk Ura kb. tényleg avatar szerű fejem lehetett ...
én még nem hallottam olyan korongról, ahol az angol eredeti minőségét elérte volna a magyar szinkron (dinamikában pl.).
innentől pedig, teljesen mind1, h dd vagy dts, ha egyszer az eredetinél mind2 rosszabb. ha dts, akkor annak csak eredeti nyelven van értelme, ott esetleg kijöhet a dts többlete.
ha a m. szinkronon jön ki a dts többlete az a magyar viszonyok alapján annyit jelent, h elkefélték a magyar dd-t
simon templar: azaz a filmről nincs is igazi szélesvásznu kópia ? vagy csak a honi verziok ilyen bénák ?
Jó volt itt.
Nemzetközi DVD Magazin
Én hasonló "jóra" számítok, mint a Csokoládénál. DD 5.1, DTS szinkron van, különbség köztük nincs (ugyebár mindkettö elég gyenge eresztés). Bár ne legyen igazam...