Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Nemzetközi DVD Magazin

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: mszaby »

Sziasztok! 
Végül is a Csoki kapcsán mi lett a végső konklúzió? Ahogy olvastam valakiknek kockásodott, de olvastam, hogy valakinek meg nem. Estleg lejátszó függő a dolog? Nem merem megvenni ugyanis. Plíz help!

Hali!

Tegnap megnéztem a Csokit.

A sötét részeknél nálam is csíkos a kép, meg mintha szét akarnak esni, folyni. Mint a megolvadt csokoládé.

Hozzátéve, hogy Ararecords kiadvány szerintem még elmegy a kép.

A hang (magyar DTS) élvezhető, a zene szépen szól.
Elkúrtuk

zappali
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: zappali »

Én eddig csak egy-két mellékletes újságot vettem, de eddig minőségilegez volt a leggyengébb.

Akkor nem láttad a Cinema-s Medvét.

Azt bizony nem!
De nem is hiányzott.

Ha helyzet van lépni kell! Márpedig helyzet volt...

Thomson 28VK45, Thomson DHT 220E, Thomson DPL 660 HT

Dhanny
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: Dhanny »

Én eddig csak egy-két mellékletes újságot vettem, de eddig minőségilegez volt a leggyengébb.

Akkor nem láttad a Cinema-s Medvét.

zappali
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: zappali »

Sziasztok! 
Végül is a Csoki kapcsán mi lett a végső konklúzió? Ahogy olvastam valakiknek kockásodott, de olvastam, hogy valakinek meg nem. Estleg lejátszó függő a dolog? Nem merem megvenni ugyanis. Plíz help!

Hali!

Hát nekem néha olyan érzésem volt, mintha a "régi szép idők"-ben egy 14 colos monitoron
700 megára tömörített divx-et néznék.
Szóval a sötétebb képek eléggé maszatosak.
És szerintem a hang is elég gyenge, néha olyan érzésem volt mintha nem alkotna
egységet a képpel...
Én eddig csak egy-két mellékletes újságot vettem, de eddig minőségileg
ez volt a leggyengébb.

Ha helyzet van lépni kell! Márpedig helyzet volt...

Thomson 28VK45, Thomson DHT 220E, Thomson DPL 660 HT

Karády
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: Karády »

Sziasztok!

Hali!
TV: JVC 28' Erősítő:Denon AVR-1705 DVD:Pana RV32 Vidijó: Aiwa FX 5200 Mély: WH210 Hang: Wharfedale Valdus 400, 200, Center:WH20, BCenter:Valdus

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: arty »

Szerencsere nem vettem meg, dragallottam. Annyira nem erdekelt eddig. 
Lassunk egy peldat:

a film 2ora 15 perces.

2xdd51 eseten a kep bitrataja: 8100kbps
2xdd51+dts : 7300kbps
2xdd51+2xdts : 6500kbps - ilyet mondjuk meg nem lattam, lehet nem megoldhato

Lathato h azert zuhanna rendesen az atlagos bitrata... persze nem mondom h nem lehet jo a kep 6500on Csak ezesetben tenyleg nincs mibe belekotni

En akkor kotexem, ha a gagyi magyar DTS elveszi a minosegi angol DTS elol a helyet! (lasd T3)

A felháborodásod akkor lenne jogos, ha valóban úgy készítenék a lemezeket, hogy fullra kihasználják a kétrétegű DVD-k kapacitását.
Ilyen kiadvány elég kevés van sajnos.
(Lenne rá egy tippen, hogy a kijövő GWH sem fogja még magyar dts-sel sem kihasználni a lehetőségeket.)

Az jogos, hogy ezek a dts saávok inkább csak "parasztvakítások" és nem hozzák azt a minősgéget amit már dts-ben lenne érdemes tömöríteni.

Én egyébként jobban "felháborodom" az értelmetlen extrák helyfoglalásától.

jogos, azoknak a 2. lemezen lenne a helyuk

vtb persze, nem is erre irtam, altalaban nincsen gond nemhogy 6300, meg 4500on is lattam mar kivalo kepet

csak... az a t3 ne lenne

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Lassunk egy peldat:

a film 2ora 15 perces.

Lathato h azert zuhanna rendesen az atlagos bitrata... persze nem mondom h nem lehet jo a kep 6500on Csak ezesetben tenyleg nincs mibe belekotni

En akkor kotexem, ha a gagyi magyar DTS elveszi a minosegi angol DTS elol a helyet! (lasd T3)

A felháborodásod akkor lenne jogos, ha valóban úgy készítenék a lemezeket, hogy fullra kihasználják a kétrétegű DVD-k kapacitását.
Ilyen kiadvány elég kevés van sajnos.
(Lenne rá egy tippen, hogy a kijövő GWH sem fogja még magyar dts-sel sem kihasználni a lehetőségeket.)

Az jogos, hogy ezek a dts saávok inkább csak "parasztvakítások" és nem hozzák azt a minősgéget amit már dts-ben lenne érdemes tömöríteni.

Én egyébként jobban "felháborodom" az értelmetlen extrák helyfoglalásától.
gordon314.fw.hu

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: Detonátor »

Februári melléklet: Good Will Hunting mily régóta várom ezt a szinkronos változatot...reméljük megérte
Igen erősen kezd idén ez a lapcsalád. Csoki, Szarvasvadász... Ki fog ürülni a buxám!!!

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: vtb »

De most nem ez a helyzet szerencsére, vagy de? A bolti verzión is csak angol DD 5.1 volt.
a 2 DD + 2 DTS -re asszem a Tengeralatjáró a legújabb példa, igaz az 2 lemez is terpeszkedik.

Jelen film pedig nem túl mozgalmas, így azért elég jól tömöríthető, meg azért amúgy sem egy vizuális orgia, elég oda a 7300 .)

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Nemzetközi DVD Magazin

pontosan ez a gondom a magyar DTSel: csak a kepet rontja, a hangzast nem javitja a dd51hez kepest (a magyar legalabbis biztosan nem)
Szerencsére Te már régen megvetted a bolti változatot amelyiken semmilyen szinkron nem foglalja a helyet a tökéletes képtől, de azért jól esik az aggódásod

Igazából miért okoz neked ekkora lelki stresszt ez a DTS szinkron dolog? (azért van ott bőven hely a képnek...)
Inkább örülj az örömünknek

Lassunk egy peldat:

a film 2ora 15 perces.

Jó volt itt.

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Nemzetközi DVD Magazin

pontosan ez a gondom a magyar DTSel: csak a kepet rontja, a hangzast nem javitja a dd51hez kepest (a magyar legalabbis biztosan nem)
Szerencsére Te már régen megvetted a bolti változatot amelyiken semmilyen szinkron nem foglalja a helyet a tökéletes képtől, de azért jól esik az aggódásod

Igazából miért okoz neked ekkora lelki stresszt ez a DTS szinkron dolog? (azért van ott bőven hely a képnek...)
Inkább örülj az örömünknek

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Nemzetközi DVD Magazin

A magazinok nehéz helyzetben vannak. Próbálják kielégíteni az igényeket.A mellékletek induláskor még a 2.0-ás magyar szinkron is nagy örömet okozott az embereknek.
Aztán a magyar felirat hiányzott. Majd az angol felirat hiánya lett a számonkérés tárgya.
Aztán jött az átugorhatatlan reklám, az extrák mennyisége, majd a tok.
Utána teljesen jogosan a lejátszhatatlanság.
Most pedig oda jutottunk el, hogy már a DTS szinkronba kötünk bele.
Az újságokról már nem is ejtünk szót, már semmi érdekeset nem találunk a kritizálásukban.

Kíváncsian várom, hogy egy szuper film, amely Amaray tokban lesz, magyar és angol felirattal, magyar és angol DTS és 5.1-es hanggal, 2 óra extrával, miért nem fog megfelelni az embereknek.

azzal az lesz a gond, h a sok audio miatt nem jut hely a tokeletes kepnek

Jó volt itt.

Ivan/
Fórumlakó
Fórumlakó

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: Ivan/ »

A magazinok nehéz helyzetben vannak. Próbálják kielégíteni az igényeket.A mellékletek induláskor még a 2.0-ás magyar szinkron is nagy örömet okozott az embereknek.
Aztán a magyar felirat hiányzott. Majd az angol felirat hiánya lett a számonkérés tárgya.
Az újságokról már nem is ejtünk szót, már semmi érdekeset nem találunk a kritizálásukban.

Kíváncsian várom, hogy egy szuper film, amely Amaray tokban lesz, magyar és angol felirattal, magyar és angol DTS és 5.1-es hanggal, 2 óra extrával, miért nem fog megfelelni az embereknek.

Hát igen, gyorsan és nagymértékben változnak az igények. De azért van alapja. Manapság bemész egy boltba azt egy csomó full DVD-t vehetsz 3000Ft alatt (pl. bombaár akció). És ezeken ennyiért minden jó dolog megtalálható, ha olyan a kiadás. Tehát ha a magazinok versenyben kivánnak maradni kénytelenek fejlődni mellékletek terén (újság terén is fejlődhetnek, csak az a kutyát nem érdekli 2500ért ha a melllékletük amugy szar minőségű)

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: mszaby »

A magazinok nehéz helyzetben vannak. Próbálják kielégíteni az igényeket.
A mellékletek induláskor még a 2.0-ás magyar szinkron is nagy örömet okozott az embereknek.

Elkúrtuk

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: gemini »

jajjjdejo, mennyire jolesz a film elejen a felmosorongy DTSben, szinkronkent! lehetne DTS ES, 1500kbiten ? kerlek kerlek kedves kiadok, lepjetek meg!!! kelllll!!!! sooot, legyen fent magyar DTS, magyar DTS ES is egymas mellett!  
es akkor a kepnek jut majd haromezer kilobit .... b*zik.

úgy látom te a mono szinkronnak örülnél a legjobban
Vagy egy sztereo felitanak?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Nemzetközi DVD Magazin

jajjjdejo, mennyire jolesz a film elejen a felmosorongy DTSben, szinkronkent! lehetne DTS ES, 1500kbiten ? kerlek kerlek kedves kiadok, lepjetek meg!!! kelllll!!!! sooot, legyen fent magyar DTS, magyar DTS ES is egymas mellett!

es akkor a kepnek jut majd haromezer kilobit .... b*zik.

Jó volt itt.

Guy
Fórumlakó
Fórumlakó

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: Guy »

Kedves Guy eszemben sincs sértésnek venni, és azt se gondoltam, hogy Te a filmre érted és nem a szinkronra, ugyanis én a szinkronra mondtam  
azért akkora tökkelütött nem vagyok, hogy ne erre a filmre gondoljak (mellesleg ott van a borító képe is az oldalon)

ez neked VTB,szinkron a régi lesz...
INTERNETES SZINKRON ADATBÁZIS: http://iszdb.hu/

DVD: Panasonic DVD-RV20

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Nemzetközi DVD Magazin

Kedves Guy eszemben sincs sértésnek venni, és azt se gondoltam, hogy Te a filmre érted és nem a szinkronra, ugyanis én a szinkronra mondtam

azért akkora tökkelütött nem vagyok, hogy ne erre a filmre gondoljak (mellesleg ott van a borító képe is az oldalon)

Guy
Fórumlakó
Fórumlakó

Nemzetközi DVD Magazin

Februári melléklet: Good Will Hunting mily régóta várom ezt a szinkronos változatot...reméljük megérte
Ha az lesz amelyik az HBO-n volt akkor én örülök

A francba, meredek lesz ez a február

Kedves VTB,ne vedd sértésnek,de ha nekem azt mondják Good Will Hunting,akkor csakis 1 film jut az eszembe és a zseniális alakítást nyújtó színészek Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck, Minnie Driver, Stellan Skarsgård
Bővebb info a dvd-ről:
kép: 16:9 - 1.85:1
Felirat: magyar, angol, héber
Hang: magyar 5.1 Dolby Digital és DTS, angol 5.1 Dolby Digital
Extrák: interaktív mozgó menûk, jelenetek közvetlen elérése, kimaradt jelenetek, forgatási képsorok, videoklip, így készült, eredeti elõzetes

Pink Panther
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: Pink Panther »

Csokoládé - Good Will Hunting
Csak nem tanultak valamit?!

PP
Víg kedély, jó egészség!

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Nemzetközi DVD Magazin

Ha az lesz amelyik az HBO-n volt akkor én örülök

A francba, meredek lesz ez a február

Guy
Fórumlakó
Fórumlakó

Nemzetközi DVD Magazin

Vendég

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: Vendég »

simon templar: azaz a filmről nincs is igazi szélesvásznu kópia ? vagy csak a honi verziok ilyen bénák ?
A film nem anamorf kamerával készült. Ezért a felvett anyag 4:3-as. Viszont a rendező 1.85-be rendezte a filmet ilyenkor a felső és alsó csíkba nem helyeznek semmi fontosat mivel utólag úgyis levágják. A filmek nagy része így készül. Az ilyen filmeknél fordul elő, hogy a TV és VHS verzió magasabb, mint a DVD de az is igaz, hogy még így is vágnak az oldalából. Az 54 esetében a teljes 4:3-as Full frame verzió került a kereskedelmi DVD-re azaz az a "munkakkópia" amelyből maszkolás után készül a végleges 1.85:1 arányú film. Tehát ha valaki 4:3-as TV-n hasonlítja össze a két filmet akkor azt veheti észre, hogy a két verzió teljesen ugyanaz csak a 4:3-as kiadás esetében a fekete csíkon is még a film van. Mégsem lehet az 1.85:1 arányú verziót csonkítottnak tekinteni hiszen az a rendező elképzeléseit takarja.

A kérdésedre is válaszolva természetesen a moziban 1.85-ben ment és tőlünk nyugatabbra és R1-ben is 1.85-ben jelent meg DVD-n. Remélhetőleg most már nálunk is.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Nemzetközi DVD Magazin

Kis visszaolvasás után kiderült számomra, hogy Arty avatarja mikor készült. 
Mikor először meghallott egy filmet magyar DTS-sel. :smile19:

életem első és utolsó magyar DTS próbálkozása a randán elcseszett Gyűrűk Ura kb. tényleg avatar szerű fejem lehetett ...

én még nem hallottam olyan korongról, ahol az angol eredeti minőségét elérte volna a magyar szinkron (dinamikában pl.).

innentől pedig, teljesen mind1, h dd vagy dts, ha egyszer az eredetinél mind2 rosszabb. ha dts, akkor annak csak eredeti nyelven van értelme, ott esetleg kijöhet a dts többlete.

ha a m. szinkronon jön ki a dts többlete az a magyar viszonyok alapján annyit jelent, h elkefélték a magyar dd-t

simon templar: azaz a filmről nincs is igazi szélesvásznu kópia ? vagy csak a honi verziok ilyen bénák ?

Jó volt itt.

Szabacs
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Nemzetközi DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: Szabacs »

Én hasonló "jóra" számítok, mint a Csokoládénál. DD 5.1, DTS szinkron van, különbség köztük nincs (ugyebár mindkettö elég gyenge eresztés). Bár ne legyen igazam...

Válasz küldése

Vissza: “DVD mellékletes magazinok”