Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi magazin

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

a DVD FAQ nagyon hasznos
erdemes olvasgatni

jo pelda a Gladiator, amibol mar javitott verzio is keszult
hibas volt az elso master, megsem panaszkodott meg senki...

bonyolult dolog a dvd authoring, konnyu olyan szabvanyos lemezt csinalni, ami megfelelo korulmenyek kozott hibas
o v e r p o w e r e d

Vendég

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gordon!

Nem kell rögtön megsértődni.
Én csak egy laikus vagyok, aki olvasgat erről-arról...

DVDCenter_DVDFAQ

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Én úgy látom, hogy az alábbi problémák nem a gyártás minőségét, sokkal inkább a DVD szabvány kiforratlanságát mutatják. Hiszen ha az egyik DVD-játszón működik, a másikon pedig nem, akkor gyártási hibáról nem nagyon beszélhetünk, vagy igen?Gondolom Ti is emlékeztek még néhány inkompatibilitási problémára a közelmúltból (nem DVD-mellékleteknél!)

Hogy divatos hasonlattal éljek, ezt úgy érted, hogy a zsemle "szabványos" csak a mi pofánk nagy?

Attól, hogy azok a lejátszók, amik képesek a szabványos lemezeken túl a szabványtól eltérőeket is lejátszani még nem teszi szabványossá azokat a lemezeket amiket lejátszanak.

Érdekes módon a film eredetije, a gyári változat nem okozott lejátszási problémát és nem hallottam róla, hogy valakinek is okozott volna. Szóval vagy a mellékletté alakítása során tolták el, vagy az is lehet, hogy nem az összes példány hibás.
Például elképzelhetőnek tartom azt is, hogy a gyártás során valami nem klappolt és az utolsó 500 darab lett ilyen, míg az eleje jó. Vagy az eleje volt sz@r észrevették és korrigálták, de a legyártottakat már nem dobták ki.
Saját gyűjteményemben van vagy 150 DVD lemez, rendszeresen kölcsönzök ezeken túl filmeket, mégis soha egyetlen más lemezzel sem volt hasonló problémám.

A DVD szabvány kiforratlanságáról meg csak annyit, hogy már régen elmultak azok az évek, hogy a lemezgyártók e mögé a kifogás mögé bújhattak. A szabvány nemzetközileg elfogadott, dokumentált, csak be kell tartani.

Én az utóbbi 3 évből nem tudok olyan hivatalos nemzetközi megjelenést, ami ilyen gondokkal jelentkezett volna.
gordon314.fw.hu

Vendég

Házimozi magazin

Szerencsere en ezt sem vettem meg. Gondoljatok el: Ott tartunk, hogy ket-harom (ketes erteku) magazin melleklet araert lehet venni 1 akciozott ,de jo parameterekkel rendelkezo filmet. Ez utobbi esetben, ha minosegi kifogasunk lenne, akkor kicserelik, visszaadjak a penzt, levasarolhatjuk stb. Ugy gondolom, hogy most eljuk a DVD hoskorat, ezert vannak, aki most meg a mennyisegre (es nem a minosegre) torekednek.
Én úgy látom, hogy az alábbi problémák nem a gyártás minőségét, sokkal inkább a DVD szabvány kiforratlanságát mutatják. Hiszen ha az egyik DVD-játszón működik, a másikon pedig nem, akkor gyártási hibáról nem nagyon beszélhetünk, vagy igen?
Gondolom Ti is emlékeztek még néhány inkompatibilitási problémára a közelmúltból (nem DVD-mellékleteknél!)

abaaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -2

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: abaaba »

Szerencsere en ezt sem vettem meg. Gondoljatok el: Ott tartunk, hogy ket-harom (ketes erteku) magazin melleklet araert lehet venni 1 akciozott ,de jo parameterekkel rendelkezo filmet. Ez utobbi esetben, ha minosegi kifogasunk lenne, akkor kicserelik, visszaadjak a penzt, levasarolhatjuk stb. Ugy gondolom, hogy most eljuk a DVD hoskorat, ezert vannak, aki most meg a mennyisegre (es nem a minosegre) torekednek.

Ne csak tisztességes légy, próbálj meg annak is látszani !
TV:Panasonic PV80, DVD:Pioneer DV-696AV-S (SACD)+Sony NS52P, Erősítő: Denon AVR-1604, Fejhallgató: Sennheiser HD485, Front: KEF C5, Center: Mordaunt-Short MS-905i, Hátsó: Wharfedale WH-2, Hátsó Center:System Fidelity SF-2010, Sub: KEF C4

BeerCan
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: BeerCan »

Sziasztok!

Tegnap megnéztem, azaz néztem volna. A 81. percnél szétesik, kiakad. Továbbtekerni, átugrani nem lehet. A lejátszó Pioneer DCS-303. Ilyen gondom volt még az "Asterix" és az "Invázium" mellékletekkel is. Az Invázium esetében azonban át lehet ugrani a rossz fejezetet. A gyári filmek közül "A Kaptár" akad még ki teljesen a legutolsó chapternél.

BeerCan

Godking
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Godking »

Hát szerencsére nem vettem meg köszönhetően az itteni hozzászólásoknak.
Na nem mintha magával a filmmel gondom lenne, mert nekem bejött. Legalábbis amíg nézni tudtam. Kb. a 77. perc után megáll, teker a lejátszó mint az őrült, utána ugrik 1-2 másodpercet és ez megy 5 másdpercenként végig (Samsung DVD811). Ez egy kölcsön lemez volt úgyhogy spóroltam egy keveset mert így nem kell. Mindenesetre azért van bőr a pofájukon egy ilyen lemezt kiadni.

z12
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: z12 »

Két példányt is teszteltem...
Az egyiket kollégám adta, neki nem vitte a Pana lejátszója.....
Mindkető ugyanazt produkálja nálam.

A dm300 (most cseréltettem benne fejet) leviszi a filmet, a vége felé néha-néha pillanatokra megakad, de továbbmegy.
Az extrákban az interwiew alatt kb. 2 percenként megvillan a kép.
Nem nagyon zavaró, de ha már szőrszálakat hasogatunk....

Nézni lehet, de nem tökéletes.
A film maga ok, ezért vettem meg....

Üdv.
z

Santino
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Santino »

Thomson DTH 460. A Dogmát csak kb. a feléig tudtam lejátszani, addig is csak akadozva ment. 70 lemezem van otthon, eddig nem volt eggyel sem gond! Ma visszavittem a szerkesztőségbe, ahol kicserélték. Az új Dogmát a lejátszóm "inkompatibilis lemez" hibaüzenettel undorodva utasítja el. A számítógépem pedig csontra fagy tőle (Samsung DVD olvasó). Kiváncsi lennék egy "illetékes" véleményére.
A szerkesztőségben nem próbáltattad ki velük (biztosan több DVD-lejátszó is van ott, ahol folyamatosan tesztelnek)??

Vendég

Házimozi magazin

Thomson DTH 460. A Dogmát csak kb. a feléig tudtam lejátszani, addig is csak akadozva ment. 70 lemezem van otthon, eddig nem volt eggyel sem gond! Ma visszavittem a szerkesztőségbe, ahol kicserélték. Az új Dogmát a lejátszóm "inkompatibilis lemez" hibaüzenettel undorodva utasítja el. A számítógépem pedig csontra fagy tőle (Samsung DVD olvasó). Kiváncsi lennék egy "illetékes" véleményére.

Miami
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: -1

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Miami »

Tegnap én is megnéztem a filmet. Nekem teccik.
A Philips 729 minden gond nélkül megette, 32x-es tekerés után is probléma nélkül ment.

Microsoft is not an answer, it's a question. The answer is: NO!

TV: NEW Lg 32LC2RR (80Gb HDD) Erősítő: Sony STR-DB 780QS; Video: AIWA HV-FX8200; DVD: Philips 729 + Sony PS2; Hangfal: Wharfedale Zaldek front: 2000 háttér: 300 + Centre

Pink Panther
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Pink Panther »

Pioneer vasam van, azzal tökéletesen végigment a film - legnagyobb örömömre.
Jó választás volt - nekem legalábbis teccik!

PP
Víg kedély, jó egészség!

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Házimozi magazin

Hali,Lehet, hogy hülyeség lesz amit mondok de nekem ezekkel a lejátszási problémákkal a régi pc-s cd mellékletek hibái sejlenek fel.
Abban szerintem egyetérthetünk, hogy ezek a mellékletek vagy az eredetik lebutított változatai, vagy egy nem túl agyoncsicsázott menüvel és max. egy-két extával ellátott egyedi kiadványok. Ilyeneket akár otthon néhány óra alatt is lehet csinálni, néhány progival. Tehát nem valószínű,hogy a lemeztartalom akasztaná ki a lejátszókat. Sokkal inkább a nyersanyag minősége pontosabban minősíthetetlensége az ami ilyeneket okozhat. Volt már olyan magazin-mellékletem amiből csak a 3. lemezt játszotta le a paná-m. Gondolom a "költségtakarékos" alapanyagokban nagy lehet a szórás.
Vélemények?
üdv.

Szerintem egyértelműen szerkesztési gond lehet. Valószínű, hogy ezek a lemezek itt-ott kilógnak a szabványból. Ezt támasztja alá a Dogma esete is, mert egy adott részt a problémás lejeátszók, saját tapasztalatom és az itt olvasottak alapján, hol olvassák, hol nem. Ha az anyaggal lenne a baj, akkor valószínűbb, hogy az adott ponton ismétlődően és egyformán jelentkezne a hiba.
Ráadásul inkább a drágább, márkásabb lejátszóknál jelentkezik a gond, amelyek jellemzően jobban ragaszkodnak a szabványok betartására. (Nincsenek XSVCD, XVCD, mpeg file... lejátszási képességeik.)

Azt is el tudom képzelni, hogy készült egy selejtes sorozat és a véletlen úgy hozta, hogy azok jutottak el a Pana, Pio, Onkyo... felhasználókhoz. Bár ez nem túl valószínű!

A lemezt az eredeti boltival összehasonlítva nem véltem tartalmi különbséget felfedezni a reklámon kívül. Szóval valószínű, hogy ujra sem kellett volna kódolni. Szívesen megnéztem volna a méretbeli különbséget, de a PC-s DVD-Rom nem volt hajlandó beolvasni a mellékletes lemezt. Igazából amit egy PC olvasó nem olvas win2000 alatt, ott már sűrű problémák lehetnek!

Én minden esetre rendesen a p@csére lépnék annak aki ezt a lemezt authorizálta, mert nem kis anyagi és erkölcsi kárt okozott a Magazinnak és persze az olvasóinak.

Ja és arra leszek kiváncsi, hogy a Házimozi Magazin fog-e és mikor elnézést kérni a pórul járt vevőktől?
gordon314.fw.hu

erasure
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: erasure »

Hali,
Lehet, hogy hülyeség lesz amit mondok de nekem ezekkel a lejátszási problémákkal a régi pc-s cd mellékletek hibái sejlenek fel.
Abban szerintem egyetérthetünk, hogy ezek a mellékletek vagy az eredetik lebutított változatai, vagy egy nem túl agyoncsicsázott menüvel és max. egy-két extával ellátott egyedi kiadványok. Ilyeneket akár otthon néhány óra alatt is lehet csinálni, néhány progival. Tehát nem valószínű,hogy a lemeztartalom akasztaná ki a lejátszókat. Sokkal inkább a nyersanyag minősége pontosabban minősíthetetlensége az ami ilyeneket okozhat. Volt már olyan magazin-mellékletem amiből csak a 3. lemezt játszotta le a paná-m. Gondolom a "költségtakarékos" alapanyagokban nagy lehet a szórás.
Vélemények?
üdv.

Vendég

Házimozi magazin

Gyerekek/Uraim/Hölgyeim!

Én nem értem ezeket az "olvasási" gondokat...én egy Ps2-n nézem a cuccokat, de a közel 50 dvd-ből csak és kizárólag Az angol beteggel volt gondom...ilyen problémákat nem nagyon hallottam...
Pedig a Sony-t mindenki szidja...és én is abban a hitben élek, hogy szutykom van és vegyek egy komoly lejátszót...bár ez is ki van kötve egy 5.1 hangrendszerre és szerintem nagyon korrekt.
Hogy is van ez?

Vendég

Házimozi magazin

Megnéztem én is a Dogmát.Rétegváltásnál egy pillanatra megakad, de egyébként remekül megy.A vas egy Philips DVD 957-es.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: close652 »

Tényleg kezd az az érzésem lenni, hogy hiába működik valami az egész világon nálunk mindíg sikerül el*aszni.
Ugyanez volt az érzésem.

Elvárhatatlan dolog lenne egy laptól, hogy a mellékletet 10-15 féle lejátszóval kipróbálja? (A kiadás szempontjából gyanús az angol menü, és a délszláv feliratok: gondolom oda is el lehet adni, a Westel reklám lecserélésével.)

Az LFG-vel a rétegváltásig jó, utána néhányszor (ha újra nézem nem ugyanott) kisebb megakadások, de végignézhető a film. Ha "gyötröm" azaz beletekerek, ugrálok a chapterek között, akkor 1-2 mp fagyás után indul. Extrák rendben. (nem egy csúcsgép az LFG, nem is panaszkodom.)

Nintaus N9901 minden probléma nélkül viszi, még a rétegváltást is alig veszi észre az ember.
system

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: vtb »

Megnéztem újra és élesen figyeltem, hogy van-e valami hiba. Rétegváltásnál egy picit megáll, de ez sajna szokása amúgy is az RV-32-nek, de más hibát nem találtam..

Vendég

Házimozi magazin

Szerintem javasoljuk a Házimozi szerkesztőségének, hogy minden újság mellé mellékeljenek egy DVD-játszót is, amivel mindenki ugyanúgy tudja lejátszani a filmeket. Így megszűnnek a rétegváltási problémák.
Lehetőleg egy Lexicont, vagy egy Linn-t, azok tán elég jók, hogy gond nélkül lejátsszák.

Vendég

Házimozi magazin

Viszont a mellékletes filmek java drágább, minőségibb kiadásban nem is létezik.
A DOGMA esetében ez pont nem így van.

Speciel engem a DOGMA minden verzióban teljesen hidegen hagy.

Santino
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Santino »

Szerintem javasoljuk a Házimozi szerkesztőségének, hogy minden újság mellé mellékeljenek egy DVD-játszót is, amivel mindenki ugyanúgy tudja lejátszani a filmeket. Így megszűnnek a rétegváltási problémák.

Dhanny
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Dhanny »

Viszont a mellékletes filmek java drágább, minőségibb kiadásban nem is létezik.
A DOGMA esetében ez pont nem így van.

Vendég

Házimozi magazin

De miért pont a Dogmával? Miért nem a Légióssal mondjuk???
Volt probléma azért A LÉGIÓS-sal is: a kép a VHS szintjét produkálja, a hang folyamatosan kimarad.
Az most mindegy, hogy ki mit gondol erről a filmről, mint művészeti alkotásról. Aki erre vágyott, az nyilván nem ilyen minőségben szerette volna, még akkor se, ha olcsón jutott hozzá.
Jómagam is szívesen vásárolok olcsón -nem vagyok a pénztárcám ellensége-, de ha minőséget csak több pénzért kapok, akkor megveszem a drágábbat. Viszont a mellékletes filmek java drágább, minőségibb kiadásban nem is létezik.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Házimozi magazin

Jöhetne: Csendőr sorozat, A buszon, Horgász a pácban, Folytassa sorozat, stb. mert azok tényleg jó humort tartalmaznak! NZS

Hogy mi a jó humor az ízlés kérdése lehet, mert engem például a Csendőr sorozattal ki lehetne kergetni a világból, ahogy a Folytassa sorozatból is csak néhány rész jön be. Be kell valljam kicsit együgyűnek tartom ezeket, akár a Bud Spencer, Terence Hill filmeket. Bár ha úgy vesszük őket, hogy nem akarnak mást, mint szórakoztatni, akkor nagyon is szerethető mozik!

A Dogma más. Én egy hasonló témájú vígjátékot tudok most így hírtelem mondani, a Minden6ó-t, de az is már inkább "tömegcucc". A Dogma a témát és a stílusát tekintve is eredeti, ami abból is látszik, hogy megoszja a nézőket: valakinek vagy nagyon tetszik, vagy nagyon nem.
gordon314.fw.hu

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Házimozi magazin

Ahogy elnézem a Házimozi magazin megint hozta a formáját, nézhetelen filmet adott ki. 
Ezúttal elfogadható a film, nem 4:3-as a kép, van eredeti hang, magyar hang és felirat is, csak épp a lemez minősége olyan amilyen. Nem akarok rémhírt terjeszteni, de nem lehetséges, hogy ezt ők már előre tudták? Emiatt volt benne a kérdőív lapban és a felajánlás az ingyenes korábbi kiadványokra, hogy befogják vele a reklamáló vevők száját?

Meg mondom őszintén, hogy bennem is megfordult ez az "összeesküsév elmélet", de nem akartam előhozni, mert még azt mondják, hogy a rossz indulat és a csalódottság mondatja velem.

Én is úgy gondolom, hogy ha nem töltöttem volna már ki a kérdőívet és nem póstáztam volna, akkor az egész újságot mellékletestöl visszaküldöm és kérem az árát vissza, de most azzal nyugtatom magam, hogy egy magazin áráért azért mégis kapok két lapot egy filmet, meg két dvd tokot és nem bosszantom magam tovább. De miért pont a Dogmával? Miért nem a Légióssal mondjuk???
gordon314.fw.hu

Válasz küldése

Vissza: “DVD mellékletes magazinok”