Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi magazin
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
- Értékelés: -1
Házimozi magazin
Folytassa sorozat
A Computer Panorámában megjelent egy pár rész.
Házimozi magazin
Első lejátszásnál (Dogma) Pio 656-al a 82. perc körül kidobta a Pioneer feliratot, leállt. Újraindítottam, továbbléptetve szaggatott, szétesett a kép. PC-ben Pana DVD lejátszón (POWER DVD 4.0)simán végigment. Ezek után az asztali géptől elvettem az áramot 5 perc után indítva hibátlanul vitte az ominózus jeleneteket. Én nem értem, hogy mitől javult meg... Amúgy a film annyira nem vicces, bár mondanivalója van, de inkább kíméljenek meg a hasonlóktól a jövőben. Csak a hibakeresés miatt néztem meg újra, amúgy nem teszem. (Megijedtem, hogy a lejátszóm rosszalkodik, mert előtte egy Flamex filmmel csinált hasonló idegesítő akadozást, és lefagyást.) Jöhetne: Csendőr sorozat, A buszon, Horgász a pácban, Folytassa sorozat, stb. mert azok tényleg jó humort tartalmaznak!
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Házimozi magazin
Yamada és Onkyo DVD lejátszó is gond nélkül játszotta.
Az első egy olcsó az utóbbi egy középkategóriás árú lejátszó.
Házimozi magazin
Thomson DTH-4500 simán vitte, igaz két hete volt fejcsere.
Házimozi magazin
Én két lejátszóval is próbálkoztam: a Pioneer DV-350 teljesen kifekszik a filmtől a 82. és aztán a 90. perc környékén is: nem csak hogy szétesik a kép, elmegy a hang, hanem teljesen le is áll, és csak kerreg a lejátszó... A Grundig GVD-130-am viszi ugyan, de akadozva. Szóval csak igen nagy nehézségek árán tudtam végignézni a filmet. Ki akartam cseréltetni, de ezek szerint nem csak az én lemezem a xar....
Ma ki fogom probálni egy Thomson-DTH 220-ason. Az eredményekről később.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
- Értékelés: -1
Házimozi magazin
Ahogy elnézem a Házimozi magazin megint hozta a formáját, nézhetelen filmet adott ki.
Ezúttal elfogadható a film, nem 4:3-as a kép, van eredeti hang, magyar hang és felirat is, csak épp a lemez minősége olyan amilyen. Nem akarok rémhírt terjeszteni, de nem lehetséges, hogy ezt ők már előre tudták? Emiatt volt benne a kérdőív lapban és a felajánlás az ingyenes korábbi kiadványokra, hogy befogják vele a reklamáló vevők száját?
Házimozi magazin
Én két lejátszóval is próbálkoztam: a Pioneer DV-350 teljesen kifekszik a filmtől a 82. és aztán a 90. perc környékén is: nem csak hogy szétesik a kép, elmegy a hang, hanem teljesen le is áll, és csak kerreg a lejátszó... A Grundig GVD-130-am viszi ugyan, de akadozva. Szóval csak igen nagy nehézségek árán tudtam végignézni a filmet. Ki akartam cseréltetni, de ezek szerint nem csak az én lemezem a xar....
Házimozi magazin
Az én MBO-mban is akad néhányszor a lemez. Elsőnél azt hittem, hogy rétegváltás van, utána megakad azt megy tovább. Viszont az extrákat nem tudja lejátszani.
A film nem rossz, de a Jay és Néma Bob visszavág jobban tetszett.
Azt viszont nem egészen értem, hogy miért akarták betiltani. A Stigmata sokkal keményebb.
Elkúrtuk
Házimozi magazin
Nekem Pio-m van, és ugyanaz a gond mint Gordonnál. Érdekes módon még soha semmilyen filmmel nem produkált ilyet, még a "gyári" Dogmával sem. Szóval tuti hogy a lemezzel van valami gond. Két eset lehetséges. Vagy nem mindegyik lemez szar, vagy vannak még az én masinámnál is toleránsabb lejátszók. De hangsúlyozom még soha semmivel nem volt gondja a Pio-mnak eddig. Tényleg kezd az az érzésem lenni, hogy hiába működik valami az egész világon nálunk mindíg sikerül el*aszni. A DVD kiadásban is valami mindíg bejön hogy ne lehessen az ember öröme teljes. Ha egy lemez véletlenül "tökéletes" lenne, akkor meg tuti hogy a határidő csúszik....
Clint Eastwood bekaphatja!
Házimozi magazin
Mondtam, hogy kompatibilitási probléma!
Gordon egyiket sem fogja tudni (legfeljebb csak valami nagy-nagy szerencsével) lejátszani, mások meg hiba nélkül nézhetik.
Sajna ebbe bele kell nyugodni, ebben a fórumban, igaz már vagy két éve tán, ugyanerre a hibára panaszkodott már valaki, megoldás ott sem született.
Sajna a szabvány nem garantálja a hibamentes működést, hiába szabvány.
Házimozi magazin
A hétvégén ez a harmadik Dogma nálam. Ezúttal a gyári változatot, nem a mellékletest kaptam kölcsön. Mondanom sem kell, hogy ezzel nincs semmi problémám eddig. A Toshiba DVD-R éppen most grabbeli be. A mellékletes két példányt tesztelve nem, hogy grabbelni nem lehetett, de a lemezt behelyezve szerencsétlen író hosszú percekig csak világított, hogy próbál olvasni, de sikertelenül.
Úgy látszik, hogy miközben felkerült a lemezre a Westel reklám, egy kis homokszem kerülhetett a fogaskerekek közé.
Gabócza
A GDV-130 arról híres, hogy "lehetetlen" bitrátájú XSVCD-ket is visz, hála a beépített DVD-Rom-nak. A haverom Xenaro 6250-essel játszotta le. Végülis nála is vitte, de hibaüzenetek sokasága jelent meg a film közben. Ha úgy vesszük, akkor nagy küzdelmek árán én is meg tudtam nézni a filmet a Pana S75-tel, de többször le kellett állítani, újraindítani és a Westel reklámot, ami már elsőre is elég idegesítő tud lenni, megnézni párszor. Eddig más mellékletekkel nem volt ilyen technikai gondom. Még a sokaknak bosszúságot okozó Asterix-szel sem. Ha csak a Nyomás utána filmbiográfiája közbeni fagyást nem vesszük annak. Az valahogy azért nem zavart meg a film élvezetében. A Dogma hibája viszont erősen. Ha mindez egy olyan filmel történik, ami (számomra) nem túl nagy szám, akkor nem bosszankodom, csak kidobom a kukába. A Dogmának viszont nagyon megörültem és a Házimozi ezzel a filmel nagyot nőtt a szemembe. Annál nagyobb volt aztán a csalódás és inkább nem részletezném, hogy mit gondolok a Házimozi magazinról.
Az egészben a legszebb a kérdőív utolsó kérdése: miért nem fizet elő a Házimozi magazinra? Nos szerintetek miért nem fogok?
gordon314.fw.hu
Házimozi magazin
Hogy pontosítsalak: kétselejtest és mind a két lejátszónak (az asztali lejátszó és a számítógépes DVD írónak) egyformán problémásnak kell lennie, ráadásul valami olyan különös módon, hogy csak ezzel a filmmel jelentkezik a probléma!Ja és egy havernak kölcsönadtam, aki a régi Grundig lejátszómat használja és az is úgy játszotta le, hogy többször fel-felugrott a hibaüzenet: "disc error - clean disc"
Lehet, hogy csak én vagyok paranoiás!
Az én Grundig lejátszóm (GDV-130) gyönyörűen lejátszotta.
Imádom ezt a filmet...
Házimozi magazin
Nekem úgy tűnik, hogy a Házimozi a már megjelent Moképes változatot adta ki.
Most mivel van a probléma?
A Házimozival, a Moképpel, a DVD játszóddal, vagy csak egyszerűen kifogtál a több tízezer közül egy selejtest (ugye ez is lehetséges).
Hogy pontosítsalak: kétselejtest és mind a két lejátszónak (az asztali lejátszó és a számítógépes DVD írónak) egyformán problémásnak kell lennie, ráadásul valami olyan különös módon, hogy csak ezzel a filmmel jelentkezik a probléma!
Ja és egy havernak kölcsönadtam, aki a régi Grundig lejátszómat használja és az is úgy játszotta le, hogy többször fel-felugrott a hibaüzenet: "disc error - clean disc"
Lehet, hogy csak én vagyok paranoiás!
gordon314.fw.hu
Házimozi magazin
Még jobban szét vet az ideg!Kölcsönkaptam egy másik példányt. Dettó ugyanaz az eredmény!
Kérek még továbbra is tapasztalatot a Pana S35/S75 tulajdonosoktól, hogy ha még nem is nézték meg a fimet, akkor próbálják meg lejátszani a film végét, mondjuk a 19. fejezetet és árulják el, hogy jelentkezik-e náluk is a probléma?
Aki még nem látta az próbálja meg elfelejteni amit látot, mert különben lelövi a film "csattanóját". A legjobb ha megnézik az elejétől a végéig, de erre meg azért nem merek bíztatni senkit, mert ha úgy járnak mint én, akkor nagyon sok mérges Pana-Házimozi-Dogma tulajdonos lesz.
Ez a mostani filmmelléklet túl szép lett volna a Házimozitól, ha még működik is rendesen!
Nekem úgy tűnik, hogy a Házimozi a már megjelent Moképes változatot adta ki.
Most mivel van a probléma?
A Házimozival, a Moképpel, a DVD játszóddal, vagy csak egyszerűen kifogtál a több tízezer közül egy selejtest (ugye ez is lehetséges).
Házimozi magazin
Még jobban szét vet az ideg!
Kölcsönkaptam egy másik példányt. Dettó ugyanaz az eredmény!
Kérek még továbbra is tapasztalatot a Pana S35/S75 tulajdonosoktól, hogy ha még nem is nézték meg a fimet, akkor próbálják meg lejátszani a film végét, mondjuk a 19. fejezetet és árulják el, hogy jelentkezik-e náluk is a probléma?
Aki még nem látta az próbálja meg elfelejteni amit látot, mert különben lelövi a film "csattanóját". A legjobb ha megnézik az elejétől a végéig, de erre meg azért nem merek bíztatni senkit, mert ha úgy járnak mint én, akkor nagyon sok mérges Pana-Házimozi-Dogma tulajdonos lesz.
Ez a mostani filmmelléklet túl szép lett volna a Házimozitól, ha még működik is rendesen!
gordon314.fw.hu
Házimozi magazin
Az Asterix és Obelix volt ilyen, egy ismerősöm 2 db-ot is visszavitt, mert akadozott, meg szétesett, (Pio 350) de nekem az Ő szétesős DVD lemezét a Pana RV60 simán, minden akadás és hiba nélkül lejátszotta. A Pc-ben is ment, és nem is volt karcos. Ezt úgy hívják nagyképűen a forgalmazók (mert "gyári, azaz teljesárú lemezekkel is fordult már ilyen elő) hogy kompatibilitási probléma.
De ezzel együtt megéri visza vinni-kűldeni (biztos van ismerős, aki jár Pesten) mert lehet, hogy a következő már nem lesz ilyen, ha meg igen, akkor legalább megnyugodhatsz, hogy beleestél abba a kis százalékba, akinek kompatibilitási problémája van egy lemezzel .
Házimozi magazin
Gordon
Miért nem cserélteted ki a szerkesztőségben? Biztosan nem csinálnak belőle problémát.
Mert ahhoz fel kell juttatnom a lemezt Budapestre a szerkesztőséghez. Ha elpostázom és nem kapok helyette jobbat, mert mondjuk nem csak az én korongom ilyen, hanem mindegyik rosszalkodik a Pana S75/35 szériával, akkor nem jutok semmire.
Ha ebben biztos lennék, mármint, hogy a lemez egyedi hibájáról van szó, akkor nem is variálnék, hanem vennék egy másik újságot mellékletestől.
Egyéb lehetőség, hogy egyik haverom megveszi és ha az övé jó, akkor felírom, ha már kifizettem az eredeti árát és ott van hozzá a doboz borítostól.
Most úgy áll a dolog, hogy kölcsönadtam egy barátomnak, hogy próbálja ki az adott korongot, hogy az ő lejátszójában megy-e?
gordon314.fw.hu
Házimozi magazin
Samsung, de ha agyonütnek, se tudnám most a típusszámot séróból megmondani!
Nem ütünk agyon, meg ha te nyugodtan végig is tudtad nézni a Dogmát mi meg nem!
A lényeg, hogy nem Pana!
Gordon
Miért nem cserélteted ki a szerkesztőségben? Biztosan nem csinálnak belőle problémát.
Házimozi magazin
Pana RV-32-n gond nélkül ment...
Házimozi magazin
A lényeg, hogy nem Pana!
Dobjátok ki a Pana-kat, és vegyetek valami mindenevőt!
Házimozi magazin
A lényeg, hogy nem Pana!
gordon314.fw.hu
Házimozi magazin
Az én példányommal nem volt gond, a lemez is karcmentes. DVD-ROM-om viszont nincs, azon nem tudom kipróbálni.
A film szerintem se nagy durranás.
Azt elárulhatnád, hogy milyen típusú lejátszón próbáltad!
Házimozi magazin
Az én példányommal nem volt gond, a lemez is karcmentes. DVD-ROM-om viszont nincs, azon nem tudom kipróbálni.
Azt elárulhatnád, hogy milyen típusú lejátszón próbáltad!
gordon314.fw.hu
Házimozi magazin
Szétvet az ideg! Én nagyon örültem ennek a filmnek, mert szerintem nagyon jó. Színészek játszanak humoros és egyben elgondolkodtató sztorit. Persze nem egy Krisztus utolsó megkítésrtése, de nem is akar az lenni, csak egy átlagnál tartalmasabb szórakoztató mozi.
Amitől ideg vagyok: a film feléig minden oké, aztán el kezd akadozni a lejátszó szétesik a kép. Ha koszos, karcos a lemez, akkor van ilyen. Kiszedem, megtisztítom, hagyom, hogy leszáradjon róla az alkohol, utána szépen megy az utolsó chapterig, aztán újra. A lemezt a számítógépes dvd lejátszó sem hajlandó olvasni sajnos.
Alaposabban szemügyre véve, pár apróbb, de sugár irányban elhelyezkedő karcolást láttam rajta.
Kérdésem, hogy csak én voltam ilyen pechhes, vagy mások is jártak így?
Esetleg a PanaS75-öst nem szereti a korong? (bár ezt nem támaszja alá az sem, hogy a PC sem olvassa)
Küldött már valaki vissza lemezt hasonlóért? Kicserélték?