Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi magazin

Attis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Attis »

Csak én látom a Légiós képét 4:3-asnak vagy csak nem értem milyen a borító szerint 16:9 anamorfikus szélesített kép? 
Dimarson DM350

A PowerDVD is 4:3 képnek mondja a forrást!

TV: Sony KDL-37p3020 / DVD: Dimarson DM611 / Notebook: Toshiba A100 / Genius SW-5.1 Home Theater /
CD: Pioneer PD S-702 / Sztereó hangfal: Wharfedale 425
Ajánló: Brian élete DVD - olvasói teszt; Sting: Bring On The Night DVD

Hápkacsa
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Hápkacsa »

Csak én látom a Légiós képét 4:3-asnak vagy csak nem értem milyen a borító szerint 16:9 anamorfikus szélesített kép? 
Dimarson DM350

Szia!

Ugyanazt látjuk, és ugyanazt nem értjük!

Hát nekem se sikerült a Pana S75-el 16:9-es képet varázsolni a tévére, ráadásul a képminőségtől sem voltam elájulva. Nálatok milyen a kép??

üdv Hápi
Cucc: TV = PANASONIC TX-32PM11P; ERŐSÍTŐ = TECHNICS SA-AX540; PLAYER = PANASONIC DVD S75; ASZTALI ÍRÓ = PANASONIC DMR-EH50; VIDEÓ = SAMSUNG SV-651GX; FRONT = SONY SS-E471; SURROUND = SONY SS-H51; CENTER = TECHNICS SB-CA11; SUBWOOFER= PANASONIC SB-WA110

Vendég

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Dimarson DM350

Szia!

Ugyanazt látjuk, és ugyanazt nem értjük!

Attis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Attis »

Dimarson DM350

TV: Sony KDL-37p3020 / DVD: Dimarson DM611 / Notebook: Toshiba A100 / Genius SW-5.1 Home Theater /
CD: Pioneer PD S-702 / Sztereó hangfal: Wharfedale 425
Ajánló: Brian élete DVD - olvasói teszt; Sting: Bring On The Night DVD

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: vtb »

OFF
Jajj de hiányzott már a forumolvasgatás
Egy hét "Szigetezés" után bizony jól esik olvasgatni a hozzászólásokat.
On

Nekem valamiért tetszett a Légiós és a Vatelen kívül valszeg ezt is megveszem most (miután az Asterixel sokmindenkinek volt gondja inkább nem kockáztatok). Amikor anno leültem megnézni vártam a szokásos Van Damme forgatókönyvet ahol a végén a mindent eldöntő küzdelemben legyőzi a rettegett legyőzhetetlen bajnokot, de nem. Tulképpen ez az eggyetlen filme aminek a végén vereséget szenved Bár megkoptak az emlékeim a filmről, de jó érzéssel gondolok vissza rá, remélem nem lesz nagy csalódás újra nézni. (Bár, ha már Van Damme akkor jobban örültem volna az Időzsarunak...majd legközelebb )

Vendég

Házimozi magazin

Tegnap megnéztem a mellékletet. Mivel előfizető vagyok ha tetszik, ha nem megkapom a filmeket. Szerintem nem is olyan rossz. Egész nézhető. Szerintem a Kalandor sokkal rosszabb volt.

cs-robert
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: cs-robert »

A mostani Házimoziban van egy cikk a Philips 29PT9008-as TV-ről. Ha valaki megvette az újságot, megkérném küldje már el nekem beszkennelve e-mailben a cikket, mert csak ez miatt nem akarom megvenni az újságot, mert nem tetszik a melléklet. Előre is köszönöm.
cs-robert@freemail.hu

z12
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: z12 »

Azt viszont én is úgy gondolom, hogy inkább jöjjön egy régi, de jobb film, akár Hollywoodból, akár Európából, mint valami új, de szar.
Úgy legyen....
z

Miami
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: -1

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Miami »

Látod ezért érdekes az, hogy 7,503 ember értékelése után 7 csillagon áll a film. Neked nem tetszet nekem, meg igen. Ebből én azt a következtetést tudom levonni, hogy azért annyira rossz nem lehet a film.

De hogy ne csak magamat idézzem:
"Stir of Echoes" is one of the year's best films, is based on a best selling novel, and features Kevin Bacon in one of his most skilful performances. Films of this calibre don't often hit our screens. And yet it has arrived with little advance buzz and a cheap publicity campaign. Why? Maybe because people are still eating up "The Sixth Sense", the ghost story from last year that got six Oscar nominations and topped box office charts. "Stir of Echoes" shames that silly con trick, matching its spooky atmosphere in every frame, and going much further in developing a story. "
http://www.ukcritic.com/stirofechoes.html

A Légiós soha nem ér fel ehhez a filmhez.
Talán nem érdemes erről tovább beszélgetni, izlések és pofonok úgyebár....

Microsoft is not an answer, it's a question. The answer is: NO!

TV: NEW Lg 32LC2RR (80Gb HDD) Erősítő: Sony STR-DB 780QS; Video: AIWA HV-FX8200; DVD: Philips 729 + Sony PS2; Hangfal: Wharfedale Zaldek front: 2000 háttér: 300 + Centre

Vendég

Házimozi magazin

Bocsi, de nem igazán tudom az IMDB véleményét Bibliának tekinteni.Személy szerint magam abszolút közepesnek tartom az összes felsorolt filmet -bár műfajilag eltérő kategóriák-, s ezen a szinten már nem sok értelmét látom azt taglalni, hogy milyen nüansznyi különbségek vannak e művek között: abszolút ízlés dolga, hogy kinek, melyik tetszik. Attól még mindenki lehet jófej, mert A LÉGIÓS-t vette meg, és mondjuk a NYOMÁS, UTÁNA! címűt meg kihagyta.

Ponosan az a lényege az IMDB értékelésének, hogy szubjektív vélemény helyett, mint a tied egy objektívabb eredményt mutat. Ez persze nem azt jelenti, hogy neked tetszeni fog a Hetedik érzék, csak azért mert 7 csillagot kapott (az én véleményem szerint, majdnem a Hatodik érzék szinvonala). De be kell látnod, hogy a két film nincs egy súlycsoportban.

Kedves Miami!

Hát ha van valami, aminek indokolatlanul magasnak találtam az IMDB pontszámát, az éppen a HETEDIK ÉRZÉK volt. Én semmi rendkívülit nem láttam abban a filmben, sem a téma, sem a feldolgozás módja, sem a színészi játék stb. tekintetében. Meglehet, nincs szemem a mű értékeihez, dehát én csak az én véleményemet tudom mondani.
Az IMDB legjobb tudomásom szerint olyan, mint bármelyik filmes adatbázis: a szavazók nem értékelnek minden filmet (a többség alighanem a nagyon jó, vagy nagyon rossz filmekre reagál), s a minimális szavazói számot elérve elég eltérő, hogy az adott pontérték éppen hány szavazat alapján született.
Érdekes pl. az Xpress oldalán belenézegetni a filmek értékelésébe. A lelkes rajongók olyan filmeknek adnak maximális értékeket, hogy az elképesztő! Szinte már szégyellem magam, hogy pl. a JASON X című alkotásban még nem látom a bő 100 éves filmtörténet egyik jelentős állomását! (Még a horror kategóriájában sem!)

Hollywoodi szuperfilmeket egyáltalán nem várok filmmellékletként: sőt, mosolygok az olyan naiv olvasói elképzeléseken, hogy a Kinowelt-filmeket vegye meg egy cég és adja ki újságmellékletként mondjuk a T2-t!
Azt viszont én is úgy gondolom, hogy inkább jöjjön egy régi, de jobb film, akár Hollywoodból, akár Európából, mint valami új, de szar.

Miami
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi magazin

Bocsi, de nem igazán tudom az IMDB véleményét Bibliának tekinteni.Személy szerint magam abszolút közepesnek tartom az összes felsorolt filmet -bár műfajilag eltérő kategóriák-, s ezen a szinten már nem sok értelmét látom azt taglalni, hogy milyen nüansznyi különbségek vannak e művek között: abszolút ízlés dolga, hogy kinek, melyik tetszik. Attól még mindenki lehet jófej, mert A LÉGIÓS-t vette meg, és mondjuk a NYOMÁS, UTÁNA! címűt meg kihagyta.

Ponosan az a lényege az IMDB értékelésének, hogy szubjektív vélemény helyett, mint a tied egy objektívabb eredményt mutat. Ez persze nem azt jelenti, hogy neked tetszeni fog a Hetedik érzék, csak azért mert 7 csillagot kapott (az én véleményem szerint, majdnem a Hatodik érzék szinvonala). De be kell látnod, hogy a két film nincs egy súlycsoportban.

TV: NEW Lg 32LC2RR (80Gb HDD) Erősítő: Sony STR-DB 780QS; Video: AIWA HV-FX8200; DVD: Philips 729 + Sony PS2; Hangfal: Wharfedale Zaldek front: 2000 háttér: 300 + Centre

assholeer
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: assholeer »

hát mindkettőtöknek igaza van vmilyen szinten, van akinek a nagy klasszikusok kellenek, régi filmek, de van akinek ez unalmas és egy akciódús(? ) Van Damme filmet akar... Serencsére nem mindig csak Van Dame filmeket adnak mellékletnek, szóval mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt, Gyűrűk Ura 4 lemezes kiadását meg ne várjatok mellékletnek, szerintem az újságok így is próbálnak minnél jobb filmeket szerezni (már amelyik figyel az ilyenekre...pl a DVDmagazin honlapján a fórumba érdemes benézni)

Vendég

Házimozi magazin

Bocsi, de nem igazán tudom az IMDB véleményét Bibliának tekinteni.
Személy szerint magam abszolút közepesnek tartom az összes felsorolt filmet -bár műfajilag eltérő kategóriák-, s ezen a szinten már nem sok értelmét látom azt taglalni, hogy milyen nüansznyi különbségek vannak e művek között: abszolút ízlés dolga, hogy kinek, melyik tetszik. Attól még mindenki lehet jófej, mert A LÉGIÓS-t vette meg, és mondjuk a NYOMÁS, UTÁNA! címűt meg kihagyta. Bud Spencer-Terence Hill felejthetetlen (?) párosát immár hetente láthatjuk a tévében, olykor két konkurrens csatorna programján is.
Számomra az utolsó, pénzt érdemlő DVD-s magazin a VATEL-t adta, és a következő beruházás újságmellékletek terén A BRAZÍLIAI FIÚK lesz, de nyilván van, aki meg ezekre sajnálja a pénzt.

Miami
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Házimozi magazin

Hát nem A LÉGIÓS a filmművészet csúcsa, még Van Damme nem túl épületes életművében sem! De tallózva az elmúlt hónapok DVD mellékleteiből, szerintem ez se kirívóan rosszabb, mint pl. a MÉLYEN AZ ERDŐBEN, a HETEDIK ÉRZÉK, a NYOMÁS UTÁNA!, a ZANDALEE, az EREDENDŐ BŰN, a MULHOLLAND FALLS stb. stb. Nyilván voltak olyanok, akik a példaként említettektől kerültek eufórikus hangulatba, mások meg esetleg A LÉGIÓS-ra izgulnak be. Kinek mi tetszik...

Stir of Echoes 7.0*
Nati con la camicia (Nyomás utánna) 6.2*
Mulholland Falls 5.7*
Original Sin 5.6*
--------------------------------------------------------------------
Legionnaire 4.5*
Promenons-nous dans les bois (Mélyen..) 3.9*
Zandalee 3.7*

Ebből látszik, hogy azért ezek a filmek nem egy ligában fociznak.(IMDB csillagok)

Vendég

Házimozi magazin

Hát nem A LÉGIÓS a filmművészet csúcsa, még Van Damme nem túl épületes életművében sem! De tallózva az elmúlt hónapok DVD mellékleteiből, szerintem ez se kirívóan rosszabb, mint pl. a MÉLYEN AZ ERDŐBEN, a HETEDIK ÉRZÉK, a NYOMÁS UTÁNA!, a ZANDALEE, az EREDENDŐ BŰN, a MULHOLLAND FALLS stb. stb. Nyilván voltak olyanok, akik a példaként említettektől kerültek eufórikus hangulatba, mások meg esetleg A LÉGIÓS-ra izgulnak be. Kinek mi tetszik...

Ivan/
Fórumlakó
Fórumlakó

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Ivan/ »

Hát én még emlékszem a tavalyi Buena Vista Social Club mellékletre. Nagyon sok negatív kritikát kapott a HM. Persze az a másik véglet. Szerintem - sajnos - ma több olyan ember van, aki a Légiósra ugrik, nem pedig a BVSC-re.Én nem azt érzem gondnak, hogy most ez a film lesz a melléklet, hanem azt, ha mindig hasonló témájú lenne.
Végül is idén volt egy sci-fi, egy filmvígjáték, egy fekete komédia, egy thriller most meg egy kalandfilm. Az jobb lenne, ha csak művészfilmek vagy vígjátékok stb. lennének a mellékletek? Így legalább mindenki talál magának olyat, ami tetszik.
Úgy gondolom egyik újság sem ad ki folyamatosan olyan DVD mellékleteket, ami mindenkinek tetszik (olyan nincs is), most pedig egyébként is uborkaszezon van. Nyilván az év végére tartogatják a jobb címeket.

Énse érzem gondnak, hogy ilyen stilusú filmet adnak most, csakhát akciófilmekben is van ugye igényes és szar. Namármost a Van Dammen filmek többnyire szarok (hát még ez).

z12
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: z12 »

Hát ez a melléklet .
Vegye , aki akarja.
z

Santino
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Santino »

Hát én még emlékszem a tavalyi Buena Vista Social Club mellékletre. Nagyon sok negatív kritikát kapott a HM. Persze az a másik véglet. Szerintem - sajnos - ma több olyan ember van, aki a Légiósra ugrik, nem pedig a BVSC-re.
Én nem azt érzem gondnak, hogy most ez a film lesz a melléklet, hanem azt, ha mindig hasonló témájú lenne.
Végül is idén volt egy sci-fi, egy filmvígjáték, egy fekete komédia, egy thriller most meg egy kalandfilm. Az jobb lenne, ha csak művészfilmek vagy vígjátékok stb. lennének a mellékletek? Így legalább mindenki talál magának olyat, ami tetszik.
Úgy gondolom egyik újság sem ad ki folyamatosan olyan DVD mellékleteket, ami mindenkinek tetszik (olyan nincs is), most pedig egyébként is uborkaszezon van. Nyilván az év végére tartogatják a jobb címeket.

Vendég

Házimozi magazin

TOTÁLIS PARTRASZÁLLÁS

Pink Panther
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Pink Panther »

Már valahogy láttom előre, hogy a Házimozi Magazinak valahogy nem ez a száma lessz a legkaposabb idén.
Lehet, hogy meg fogsz lepődni.
Sok Jockey Ewing izlésvilágú ember van. Lehet, hogy így fog igazán eladott példányszámot növelni...

PP
Víg kedély, jó egészség!

Ivan/
Fórumlakó
Fórumlakó

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Ivan/ »

Már valahogy láttom előre, hogy a Házimozi Magazinak valahogy nem ez a száma lessz a legkaposabb idén. Eddig kb. 5 emberrel beszéltem aki szokta venni, ebből mind az 5 azt mondta ha ingyen adnák ezt a filmet akkor se kéne nekik, hát még igy hogy fizetniük is kell érte (valahogy én is igy vagyok ezzel). Azért remélem következő számban nem valami hasonló szintű remekmű lessz mellékletként (teszemazt Don The Dragon Wilson egyik sikerfilmje) mert akkor bizony menten berosálok.

Pink Panther
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Pink Panther »

Jól sejtettem ezt az irányváltást

Előfizető voltam, az első év filmjeivel elégedett is voltam - pont amiatt nem hosszabbítottam meg az előfizetést, mert akkor az új éves előfizetéshez VanDamme film volt az ajándék!

Többszörösen is beigazolódott az óvatosságom!
A rég hallott Jockey Ewingunk bezzeg örülhet

PP
Víg kedély, jó egészség!

Vendég

Házimozi magazin

Az még szerintem nem baj, hogy moképes a film. Ott volt a hetedik érzék, mely szerintem egy elég jó film.

Moképes filmek közül nagyon örülnék egy Lolita vagy Jégvihar mellékletnek. De a legnagyobb királyság egy Dobermann lemez lenne.

Ettől függetlenül a Van Damme melléklettel elmehetnek a levesbe.

erasure
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: erasure »

Neeeeeee

Hát egy Jean Claude Walt Disney mesefilm, erre vártam. Azt hittem a hegylakó 4-et nehéz lesz alúlmulni. Asszem az is Mokép-os volt.
"Az akciófilmek légköre mos Rejtő Jenő hangulatával keveredik", hát ha Rejtő papa látta volna ezt a filmet, valószinűleg átált volna a pöttyös könyv vonalra.

lehet, hogy nem hosszabbítom meg az előfizetést.....

üdv
erasure

Vito
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Házimozi magazin

Hozzászólás Szerző: Vito »

Hát ha szavazni kellene, szerintem a Légiós a mélypont az eddig megjelent Házimozi-s mellékletek közül. Azért kíváncsi lennék, hányan veszik meg ezt a számot a melléklet miatt...

Válasz küldése

Vissza: “DVD mellékletes magazinok”