Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVDcenter Multimédia Magazin
Tegnap hazafelé menet én is beszereztem az aktuális számot, majd neki is fogtam az olvasásának. A sub teszt nekem jól jött, mivel vásárlása előtt állok, bár a kiszemelt áldozatok nem ezek közt vannak, de mindenképpen hasznos írás. Ami még tetszett az a PS2 vs. Xbox, de ennyi szerintem elég is volt róluk; +még a filmes közhelygyűjtemény is jó poén volt (de csak egyszer). Ami nem tetszett az az hogy túl sok szó esett a filmkészítés háttérinfoiról és a le a fejjel "filmről" ezek kicsit unalmas írások voltak; ezeket és pár helyesírási hibát leszámítva jó a lap.
A címlaplány dolog most már fel sem tűnt annyira, követni kéne ezt az irányt, mert az eddigi lányokkal készült "riportok" elég gyengére és komolytalanra sikeredtek..
Amit még szívesen látnék benne az egy oldal (akár filmes témájú) keresztrejtvény.
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
Mikor felfedeztem a hozzászólásodat, jót mosolyogtam. Eszembe jutott T-BoY válasza.
Én is jót kacagtam!
Én pl nagyon örültem neki, hogy bekerült a lapba a dvd kiadvány megjelenési dátumát hiányoló fórumbeli megjegyzésem.
Habár az újságban nem az a válasz íródott rá amit itt Tőled kaptam...
És örömmel láttam, hogy a kiadványoknál mostmár fel van tüntetve a hazai dvd megjelenés dátuma.
Mikor felfedeztem a hozzászólásodat, jót mosolyogtam. Eszembe jutott T-BoY válasza.
Tényleg jó ár/érték arányú a melléklet nélküli újság, de én örülnék, ha frankó film is lenne az újsághoz.
Elkúrtuk
viszont koszonjuk a sok tanacsot es kritikat, ha nem is reagalunk mindenre kello terjedelemben, azert odafigyelunk am ezekre, es amirol ugy gondoljuk, hogy "tenyleg", azt be is epitjuk a lapba (talan latszik is)
Én pl nagyon örültem neki, hogy bekerült a lapba a dvd kiadvány megjelenési dátumát hiányoló fórumbeli megjegyzésem.
Habár az újságban nem az a válasz íródott rá amit itt Tőled kaptam...
És örömmel láttam, hogy a kiadványoknál mostmár fel van tüntetve a hazai dvd megjelenés dátuma.
Legalább tényleg látszik, hogy odafigyeltek ezekre a "megnyilvánulásainkra", ami nagyon pozitív! Legalább van értelme ide beírni minden a lappal kapcsolatos megjegyzést, legyen az pozitív vagy negatív...
altalam nagyrabecsult kollegam Nevermore mar valaszolt volt (mivel illetekesebb is), de engedjetek meg, hogy szeljegyzet gyanant par aprosagot hozzafuzzek az emlitett teszthez (mint sajat velemenyem)
valoban egy kalap ala vettuk az osszes subot, es nem szedtuk oket (eredeti terveinkkel ellentetben) 3 arkategoriara, viszont felallitottunk egy rangsort koztuk, amit pontokkal kelloen differencialtunk is
ugy gondolom, hogy a teszt korlatozott lehetosegein belul azert eleg egyertelmu ar/ertek aranyt olvashatunk ki ha atnezzuk a tablazatot
valoban jobb az rw12 mint a heco, de hogy mennyivel az szubjektiv es az olvaso belatasara, illetve igenyeire/penztarcajara biztuk, hogy valasszon/ertekeljen (ebbol foleg a penztarca resz az ami miatt sokat toprengtunk)
nem allitom, hogy ez a jo megoldas, de most --a korulmenyek hatasara-- ezt a modszert valasztottuk, a jovoben nem biztos, hogy ujra ezt fogjuk... sot!
viszont a fenti szeljegyzet szeljegyzetekent szeretnem kicsit vedeni a mundert: nem fexunk le senkinek, amit a tesztben olvashattok (itt es maskor is) az tenyleg a mi velemenyunk, es nincs ra befolyassal semmilyen kulso korulmeny (forgalmazoi nyomas, stb.) ami miatt volt is mar konfrontacionk, tavaly egy nagy (nagyon nagy) reklamszerzodest buktunk el csak mert megirtuk a frankot...
nem sok okom van erre buszkenek lenni, hiszen kicsi lapunknak tenyleg minden forint szamit, de ugy gondoljuk, hogy azertse!
aztan vagy felno az orszag mindket fele (olvasok*/kereskedok) a dologhoz, es elfogadjak ezt vagy belebukunk az egeszbe, de legalabb nem rajtunk mult
*olvasok azert, hogy megveszik a lapot, es ezzel tamogatjak egy valoban fuggetlen lap letezeset a piacon (695ft a melleklet nelkuli ujsag, ugy gondolom, hogy ez nem sok havonta 1x, ennyit meg kell hogy erjen a lehetoseg, hogy legyen egy rendes, kiforrott lap a piacon... legalabbis mi ebbe az iranyba probalunk haladni, remeljuk mielobb elerhetjuk ezt a szintet)
mit is akarok ebbol kihozni (amig a furdokadban fetrengtem olyan jol osszeallt ez a post a fejemben...)
a lenyeg, hogy ez egy franko teszt
legkozelebb cizellaltabb lesz, ahogy minden tekintetben igyekszunk egyre tobbet es tobbet nyujtani, de higyjetek el nem csak rajtunk mulik... nehez eset ez a kicsi orszag...
viszont koszonjuk a sok tanacsot es kritikat, ha nem is reagalunk mindenre kello terjedelemben, azert odafigyelunk am ezekre, es amirol ugy gondoljuk, hogy "tenyleg", azt be is epitjuk a lapba (talan latszik is)
remelem nem voltam tul hosszu
mindenkinek jo dvdcenter-olvasast kivanok!
o v e r p o w e r e d
- Torzonborz
- Fórumlakó
- Értékelés: 0
Én is végeztem az újsággal.
Röviden: elolvashatatlan az újság. Széttéptem.
Mielőtt kimoderálná vki részletezem.
Széttéptem, mert borzasztóan utálom, ha egy újságba beleragasztanak szórólapot vagy megrendelőlapot. Nem lehet rendesen olvasni, mert állandóan ott nyílik ki.
Csatlakozom Mszabyhoz! Ezt gyűlölöm a PC Worldnél is, ők hosszú évek óta ragaszkodnak hozzá, nem tudom miért... volt már, hogy a megrendelőlap kitépésekor az újság néhány lapja is elszakadt, mert nem lehetett rendesen elválasztani a perforációnál... Ahogy nézem erre jó esély van a mostani DVDcenternél is... Miért nem lehet csak simán beletenni az újságba az ilyen betétlapokat, miért kell beleragasztani?
Amúgy - bár nem a legjobb eddigi szám és nem a legjobb címlap (szvsz), de - az újság hozza a megszokott magas színvonalat!
Én is végeztem az újsággal.
Röviden: elolvashatatlan az újság. Széttéptem.
Mielőtt kimoderálná vki részletezem.
Széttéptem, mert borzasztóan utálom, ha egy újságba beleragasztanak szórólapot vagy megrendelőlapot. Nem lehet rendesen olvasni, mert állandóan ott nyílik ki.
Eléggé untam már a Phoenix útját, ezért kénytelen voltam kitépni belőle.
Elolvashatatlan mert rengeteg olvasni való van benne, több napi szabadidőt kell rááldozni.
Szerintem mind külalakban, mind belsőleg ez az egyik legjobb szám.
Mindenképpen dobogós.
Most a - számomra second unit rész - filmes rész is nagyon tetszett. Pedig jobban izgatnak a műszaki dolgok.
Külön öröm volt a konzolos rész. Ez szerintem teljesen belefér a hm világába, így nem lóg ki a sorból.
A szinésznős címlapos dolog jó. Szerintem maradjatok ennél az iránynál.
Egy apróság:
106. oldal Utolsó vonat Gun Hillből
A cikk mellett egy másmilyen magyar című film van, ami tényleg az a film. Régen ezen a címen is ment a TV-ben. Azonban valaki új okos címet adott neki. Erre az ellentmondásra utaltam volna a cikkbe.
Egy érdekesség a fórumon mindenki lehúzta a Le a fejjel!-t, Ti viszont nagyon pozitív kritikát írtatok róla.
Elkúrtuk
Érthető a hozzáállás, de ennek ellenére mégiscsak így lenne értelme. Ha már globális az értékelés, akkor csak annak lett volna hírértéke, ha valamelyik mélysugárzó, mondjuk árán felül teljesít, mert azért ez sem lehetetlen.
A Tami által hiányolt adatok azért még belefértek volna, hogy pl. hány hz-től indul a sub stb.
Ettől függetlenül élvezettel olvastam végig a tesztet.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
- Nevermore
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 8
- Kapcsolat:
Ha már a kritikánál tartunk, ez nem is igazán a lap tartalmával függ össze, de sajnos egymást követô mondatokban fordul elô: 5.old.szerk.jegyzben.: "...alternativáját kínálva a középréteg szárára a CRT...." "...látásmódját, akik hajalmosak elfelejteni..."
Jaj!
Hát erre nincs mentségem
Azt én írtam. Elnézést! Az első hibát még csak csak rá tudom fogni a word helyesírásellenőrzőjére, és a figyelmetlenségemre, de a másodikra nem tudok mit mondani! Sorry!
Igyekszem, hogy többé ne forduljon elő ilyesmi!
Audio Hungary Qualiton X200
Jamo Concert 11
Jamo Concert 8SE
Technics SL-1500c
SMSL DP5
Marantz CD 17KI
Jamo Concert 11
Jamo Concert 8SE
Technics SL-1500c
SMSL DP5
Marantz CD 17KI
- Nevermore
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 8
- Kapcsolat:
Először is részemről gratulálok a címlapos megoldásnak, mert ugyan egy szép nő van a címlapon, de mivel egy ismert szinésznő teljességgel illik egy audiovizuális támával és filmekkel foglalkozó újságra. Így címlapon van a vevőcsalogató leányzó és mi sem háborgunk.
Az egész újságot végigolvastam és nagyon tetszenek a cikkek, még a mozisok is.
Egyetlen apró kritikát mondanék ami összecseng Simon által írttal, mégpedig a sub tesztel kapcsolatban. Szépen elindul a teszt 40e-től és hipp-hopp ott is vagyunk a 260e kategóriában. Úgy gondolom, hogy összehasonlító tesztet ársávonként érdemes csinálni. Mondjuk szét bontani több ársávra, 50-80e, 80e-120e, 120e-180e, 180e-250e. Nyilván ez nem fér bele egy újságba, ezért lehetne csinálni egy sorozatot. Más megoldás is jó lehet. Mondjuk kiválasztani a még megfizethető, de minőségi katagóriát 80e-130e, és ott csinálni egy több résztvevős tesztet.
Üdv Uraim!
Szeretném picit védeni azt a szegény Sub-tesztet!
A sávos teszt jó 5let lenne, csak az a baj, hogy olyannyira sok termékcsoportot kellene tesztelnünk, hogy abban az esetben, ha mindegyikből ilyen több lépcsős tesztet írnánk, évente három-négy csoportra lenne helyünk. Ugyenezen okból nincs annyira mélyen kivesézve a téma, hiszen akkor ez a teszt is legalább 20 oldalas lenne, ami csaknem egyharmada a hardverrovatnak!
Az értékeléssel pedig mi magunk is sokat vívódtunk, mert nem tudtuk eldönteni, hogy ár/értékarányosak legyenek a pontszámok, vagy pedig globálisak! Azért döntöttünk az utóbbi mellett, mert - tekintve, hogy nem sávosan teszteltünk - nem szeretük volna, hogy egy 40 ezer forintos mélysugárzó "leverjen" egy 200 ezer forintosat, amikor a hangja messze rosszabb! És ugye mégis csak az a legfontosabb tényező itt, hiszen az olvasóközönségünk - úgy látom - nagyrészt műértő közönségből áll!
Audio Hungary Qualiton X200
Jamo Concert 11
Jamo Concert 8SE
Technics SL-1500c
SMSL DP5
Marantz CD 17KI
Jamo Concert 11
Jamo Concert 8SE
Technics SL-1500c
SMSL DP5
Marantz CD 17KI
nekem még nem volt idom teljesen átrágni magam a lapon, azonban néhány dolognál megakadtam én is.
A cimlaplányos témát nem is akarom ujra elôhozni, de ez igy már nekem is tetszik. Eddig nem akarta/tudtam hozzászolni, de sokkal jobban illik a témához ha pl. egy szineszno látható a cimlapon.
A tesztekkel nekem csak annyi bajom van, hogy hangfalaknál/erositoknel stb. sokkal szivesebben olvasnék én is olyan részletes teszteket, mint amilyet a projektorok kapnak, de sajnos ezek a komponensek mindig csak tomegtesztben serepelnek.
A design viszont jo uton halad, bár lehetne még egy kicsit letisztultabb. kulsore talán ez tetszik eddig a legjobban, egy-két dolgot leszámítva.
- SUB teszt-hez:
sok esetben nem tudni, hogy valamely tipus miert nem kapta meg a maximum pontszamot, holott a leirasban csak jokat irtak rola, egy negativum nem olvashato..
mindez annak tukreben is fura, hogy 3 kategoriaban tortent pontozas: tudasszint, kivitel, kezelhetoseg, es mindezek ellenere egyik szereplo sem tudta a maximumot elerni az elobb felsorolt kategoriak szerint.
a kisebb modellek eseten leirt indulo-'megszolalasi' freki kesobb eltunt, jolett volna tudni, hogy megis a tobbiek hol kezdenek el dolgozni, ha mar merojeles teszt is volt.
Mindezek ellenere egy jo attekintest nyujt a keszulekek kozott! egy kezdo vasarlo szamara hasznos..
- Egyeb: {DTV, iPod, Zen, DLP, HC900, H57} -nagyon tetszik, tartalmas, van benne muszaki/technologiai oldalrol jobban kozelito/bemutato/iranyultsagu cikk/iras.
- A sat-elit-es resz-ben {most azert ezt irtam peldanak mert ebbe futottam bele eloszor, de meg ide felsorolhatok egy-ket irast} a vegen a specifikacio osszefoglalo osze van csapva, kicsit hianyos es nem tudtam meg a rendszerben milyen sub van {technikai parameterek}? tovabba maguk a satelitek hogyan teljesitenek a valosagban, gyakorlatban milyen a freki atviteluk {nem a papirforma erdekel, hanem a gyakorlatban mit nyujtanak} - foleg a melytartomanyban, mi az a hatar ahol mar nem produkalnak jol es kell a sub - es ez utobbit hogyan kell hozzailleszteni a sat-rendszerhez {ajanlott vagasi freki} stb. Talan tul lett ragozva kicsit a szett szinosszeallitasa amirol jo reszletesen olvashatunk
- Film es Lemez tipp-resz is erdekes, szamomra nem volt unalmas.
- A kiadvany, szerkezete, szinvilaga kezd osszeallni, a kepek mennyisege es a szoveg aranya is jo, szamomra kellemes, ez az elso lap ami ugy egeszeben tetszik!
{remelem nem sertettem meg senkit a fentiekben irtakkal}
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 670
Ha már a kritikánál tartunk, ez nem is igazán a lap tartalmával függ össze, de sajnos egymást követô mondatokban fordul elô: 5.old.szerk.jegyzben.: "...alternativáját kínálva a középréteg szárára a CRT...." "...látásmódját, akik hajalmosak elfelejteni..."
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Először is részemről gratulálok a címlapos megoldásnak, mert ugyan egy szép nő van a címlapon, de mivel egy ismert szinésznő teljességgel illik egy audiovizuális támával és filmekkel foglalkozó újságra. Így címlapon van a vevőcsalogató leányzó és mi sem háborgunk.
Az egész újságot végigolvastam és nagyon tetszenek a cikkek, még a mozisok is.
Egyetlen apró kritikát mondanék ami összecseng Simon által írttal, mégpedig a sub tesztel kapcsolatban. Szépen elindul a teszt 40e-től és hipp-hopp ott is vagyunk a 260e kategóriában. Úgy gondolom, hogy összehasonlító tesztet ársávonként érdemes csinálni. Mondjuk szét bontani több ársávra, 50-80e, 80e-120e, 120e-180e, 180e-250e. Nyilván ez nem fér bele egy újságba, ezért lehetne csinálni egy sorozatot. Más megoldás is jó lehet. Mondjuk kiválasztani a még megfizethető, de minőségi katagóriát 80e-130e, és ott csinálni egy több résztvevős tesztet.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Egyetlen kritikai észrevételem volna, igazából ez sem komoly kritika. Ez pedig a mélynyomók tesztje. Kilenc mélynyomót teszteltetek, a legolcsóbb 44 ezer Ft-ba kerül a legdrágább 265 ezerbe. Mit ad isten a 44 ezres kapta a legrosszabb minősítést a 265 ezres a legjobbat, de a legszebb az, hogy az ár függvényében egyre nagyobbak lettek a pontszámok. Azt úgy lehet tudni, hogy egy 149 ezres AEnergy jobb, mint egy 60 ezer Ft-os Magnat. A tesztnek összehasonlító értéke nincsen. Az derült csak ki belőle, hogy a drágább az jobb.
Én is végigrágtam a magazingt.
A mélynyomó tesztnél hasonló érzésem volt.
Ez nem is baj, ahogy Simon írta, hogy valami jobb ha drágább, legalább tudja az ember, hogy a több pénzéért, jobb minőséget/hangot, így értéket kap.
Tudom, hogy amit most irok az nagy butaság, de valahogy nekem a legkisebb mértékben se jött le, hogy ami drágább az konkrétan mitől jobb. Valahogy hiányérzetem volt.
Megszoktam azt, pl balagee vetítő tesztjeiben, hogyha végigolvasom, a legapróbb részletekre kiterjedően tudom miben jó miben nem. Képet kapok arról, hogy milyen az ár/érték aránya, milyen minőség, együtt lehet e élni a hibáival, stb...
Tudom hogy pl egy projektor képe sokkal több szempont alapján jellemezhető kevésbé szubjektíven, mint egy hangfal hangja, de mégis kicsit olyan érzésem volt, hogy ha kezdő házimozisként most kéne subot vennem, abszolút nem tudnám ez alapján eldönteni mit, merre, hogyan....
Nem tudom, hogy pl az előre és lefelé sugárzó modellek aránya milyen, az összes kapható subot tekintve, de nekem hiányérzetem volt, hogy mindössze egy lefelé sugárzó láda szerepel a 9 között.
Mint mindig egyébként összességében a hardveres rész korrekt és tartalmas. (Nekem kicsit sok volt a hardveres rövidhírek rész. Lehet, hogy annyi mint máskor, de mégis olyan soknak tűnt.)
Habár a filmes részben most is kevesebb szívemhez közel álló alkotás szerepel (Ez nem a Ti hibátok, ez az én hülye ízlésem! ) elmondható, hogy ez a szegmens is egyre erősebb.
Ha nem is az eddigi legjobb szám, de nem kell szégyenkeznie!
Gratula!
Ui.: A csaj helyes és megfelelő számú oldalon helyezkedik el!
Egyetlen kritikai észrevételem volna, igazából ez sem komoly kritika. Ez pedig a mélynyomók tesztje. Kilenc mélynyomót teszteltetek, a legolcsóbb 44 ezer Ft-ba kerül a legdrágább 265 ezerbe. Mit ad isten a 44 ezres kapta a legrosszabb minősítést a 265 ezres a legjobbat, de a legszebb az, hogy az ár függvényében egyre nagyobbak lettek a pontszámok. Azt úgy általában lehet sejteni, hogy egy 149 ezres AEnergy jobb, mint egy 60 ezer Ft-os Magnat. A tesztnek összehasonlító értéke nincsen. Az derült csak ki belőle, hogy a drágább az jobb.
- amugy annak a Gyarfasnak a lanya??
nem.
...egy ilyen ronda nőről ilyen jó fotót csinálni is művészet.
ronda lenne?
Alsó harapású csaj, az alsó álkapcsa előrébb van, mint a felső és emiatt nagyon komikusan beszél. Ha csak fotón láttam volna akár szépnek is nevezhetném, de látva "élőben" már más a véleményem. De ez már színtiszta szubjektivitás. A borító és a kép nagyon szép.
Mit értesz azon, hogy élőben? Szerintem filmen, akció közben is szép. (Most a Csavard be, mint Beckhamre és a Love Actuallyre gondolok.)
..A Gyárfás Dorka, az a Dorka, aki a TV2 reggeli müsorában szokta idönként helyettesíteni Claudiát ?
- o az.
ezt én sem tudom.viszont mu"sorvezetôként, kicsit lehetne felkészültebb is...
- HH. mellett ugysem lehet nagyon paradezni
T A M I . H U
- GTomi
- V.I.P.
..A Gyárfás Dorka, az a Dorka, aki a TV2 reggeli müsorában szokta idönként helyettesíteni Claudiát ?
- o az.
ezt én sem tudom.viszont mu"sorvezetôként, kicsit lehetne felkészültebb is...
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- o az.
T A M I . H U
- GTomi
- V.I.P.
Dorka annak idején a kedvencem volt a "zenetévé" mu˝sorvezeto˝i közt. Látszott rajta, hogy nagyon intelligens. Akkor még egyéniségek voltak, a mostaniaknak már a nevét sem tudom.
de ez már off
A Gyárfás Dorka, az a Dorka, aki a TV2 reggeli müsorában szokta idönként helyettesíteni Claudiát ?
Nagyon teccik a címlap, még nem álltam neki elolvasni, csak átlapoztam a lapot.
elsôre okésnak tu"nik
Dorka is lesz címlapon?
Beszereztem az újságot. Két Dorka is van benne. Melyikre gondolsz?
előbb a szerkesztő, aztán a másik.
--------
beszereztem a lapot, megjelenésre is szép, sok olvasnivalóval.
--------
én már felvetettem miért nincsenek itt a szerk.-ők.
1 külsős ugyan írt hozzászólást, (ja és persze balagee is itt van) de
szerintem nem akarnak vitába bonyolódni itt velünk. ezt T-Boyra hagyják,
ők meg addig tesztelgetnek meg filmeket néznek. igazuk lehet, nem?
system
Én is kaptam tegnap, de speckó mellékletes nem is volt (igaz, a femmefatale nem kell, mert megvan) át is futottam, már így előlegbe is jobbnak tűnik, mint a multkori (általam lehúzott ) lap.
(meg a lányból is kevesebb jutott , annyi meg ép elég)
Én is láttam ma reggel Relay-ben.
Viszont nem csak a nélküli számot, hanem a Kémkölykök 3D-st is.
Még csak Femme Fatale-s változatot láttam.
Jó sok fog belőle maradni az újságosoknál.
A Kémkölykös verzió csak tegnap volt kapható.
Április 1-jén.
Elkúrtuk