Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD mellékletes magazinokról vegyesen
Hasonlóan korosabb filmek jelennek meg a Fantasy Filmtől is, de a GYILKOSSÁG AZ ORIENT-EXPRESSZEN szerintem kissé problémás szinkronját leszámítva általam ismert kiadványaik kép- és hangminősége a művek korához képest feltűnően jó, noha azt hiszem, ők sem mamutcég.
Irigyeljük is néha ôket, bár nem ismerem az összes kiadványt, de nem ugyanaz, az anyag forrása...
Akos, a sarkos vélemények általában pont attól keletkeznek mert ha a kiadás tárgya nagy érdeklődésre tart számot, urambocsá' "hiánypotló" akkor bizony az elvárás is nagyobb az irányába. ha teszemazt a Kickboxerharcos bosszúja 18-at adnátok ki valszeg senkit nem érdekelne, hogy milyen a képminősége, de amúgyse vennék meg túl sokan.
a Hegylakó azért elég érzékeny dolog ezt Te is beláthatod. kijött az első rész hosszú várakozás után és ha jól emlékszem az is rendesen megkapta a magáét a hiányosságai miatt.
őszintén szólva én már nem tudom követni, hogy a többi rész mikor, hol, milyen kiadásban jelent meg, de hogy nehéz egy szép gyűjteményt kreálni belőle az is biztos. én majd valószínüleg akkor gyűjtögetem be amikor egy film - egy lemez felállásban, külön dobozban, külön borítóval, reklámok nélkül lehet kapni (remélem lehet majd)
Mindenben igazad van, de meg kell mindenkinek értenie, csak abból lehet építkezni ami van.
A H3 kifogástalan minôség? (Esetleg nem volt szerencsés a magyar feliratot beleinzertálni)
De az hogy a hang 2.0, arra csakis azt tudom mondani, hogy ha megpiszkáltuk volna csak rontunk a minôségén. nem volt hozzá megfelelô anyag.
Hogy díszdobozban milyen lehetôségek vannak, azt nem tudom mert a producerek nem erôltették meg magukat a kiadáskor. A jogok meg máshol vannak 1-2/3-4 verziók esetében
Nem az a megoldás, hogy idejössz és megpróbálod megvédeni az igazad, abban a támadó formában, ahogy ezt tetted.Hanem ezekből a véleményekből építkezve, megpróbálod jobban csinálni legközelebb, különben úgy járhatsz, mint a Vertex, a már említett Hellraiser fórumon az Xpress oldalán.
"Idejössz"
Akkor ez nem egy nyilt fórum?
Bocs, akkor tévedtem.
- mondom ne idézzétek be a teljes hozzászólást, két oldalnyit meg pláne ne!! - (ex)Cat
Bocs a szóhasználatért, nem akartam sértő lenni!
Igen ez egy nyílt fórum, és Te idejöttél. Nincs ebben semmi sértő.
Én nem mondtam, hogy ne gyere ide, és szerintem más se.
Csak mivel eddig nem nagyon emlékszem, hogy hozzászóltál volna, úgy gondolom, Mi sértődhetnénk meg azon, hogy az első nagyobb lélegzetvételű hozzászólásod picit támadó jellegűnek, kioktatónak hatott. Legalábbis Nekem.
Még egyszer bocsi, ha ez a szóhasználat Neked sértő, nem volt szándékos!
Kedves Ákos!
Kicsit furcsállom, hogy éppen az én hozzászólásom indította erre a válaszra, hiszen csupa olyasmit hoz itt szóba, amit én nem is említettem.
Kedves field, elnézést nem személy szerinti válasz volt.
Amit leírtál köszönöm. pont azért mert arra mutatsz rá, amit én fájlalok. Úgy történnek minôségrôl vélemény alkotások, hogy azzal egyrészt nagyon sok ember befolyásolható, másrészt nincs kontrollja, hogy ami elhangzik az nem-é a ló másik oldala.
Egyébként, ha már említed, csak úgy "sértôdésbôl" ha kapok egy címet, küldök egy ajándék "Szeretô"-t véleményezésre. Kiváncsi lennék rá milyen problémái vannak.
- cut -
Kedves Vendég Ákos!! Kérlek figyel oda, hogy a fórumot a megfelelő módon használd és vedd végre figyelembe azt amit erre vonatkozólag írtam! - (ex)Cat
Nem az a megoldás, hogy idejössz és megpróbálod megvédeni az igazad, abban a támadó formában, ahogy ezt tetted.Hanem ezekből a véleményekből építkezve, megpróbálod jobban csinálni legközelebb, különben úgy járhatsz, mint a Vertex, a már említett Hellraiser fórumon az Xpress oldalán.
"Idejössz"
Akkor ez nem egy nyilt fórum?
Bocs, akkor tévedtem.
- mondom ne idézzétek be a teljes hozzászólást, két oldalnyit meg pláne ne!! - (ex)Cat
A vitával semmi gond, de tegyétek már meg, hogy nem idézitek be az egész hozzászólást amire válaszoltok! Köszi
És hogy mérik?
1590 Ft
Nyilván lehetett volna a cégnek más nevet adni stb.
Az ember mindig fejlôdik, de csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy egy idô után nevet változtassanak. (Westel - T.mobil)..
Az én hozzászólásom csak a kérdésfeltevés bántó stílusára vonatkozott...
persze, hogy lehet mindenkinek véleménye, kritikája stb.
De azért szeretnék néhány szakmai alapot felfrissíteni.
Hány éve létezik Digital Beta?
Attól, hogy egy meglévô képet átírnak Betáról (Uramisten, Umaticról) DigitBetára, változik-e a képminôség?
Hány éve találták fel a Dolby 5.1-et?
Mit lehet tenni, ha egy filmnek az elérhetô képe csak a TV-re optimalizált 4/3 Pan & Scan??
Ezelôtt 10 évvel a magyar szinkronok többsége milyen hangrendszerben készült?
Ha egy forgalmazó arra szakosodik, hogy 10-20 évnél régebbi filmeket, hiánypótlásként piacra dobjon, nem fut-e bele sokkal több kritizálható felületbe, mint mondjuk az a kiadó, aki vadi új filmet dob a piacra úgy, hogy az elérhetô hangalapanyagok eleve DD 5.1-re készülnek és a kép mondjuk HD-re és mindezt központilag legyártják amerikában komplett régiókra??
Mondjuk, hogy a Tess mono hangja úgy-ahogy (Isten ments, hogy jól) megszólaljon hány órát kellett vele dolgozni??
Vagy akkor ne jelenjen meg a film?? Hátha van pár ezer ember, aki "még így" is örül neki...
Kedves Ákos!
Kicsit furcsállom, hogy éppen az én hozzászólásom indította erre a válaszra, hiszen csupa olyasmit hoz itt szóba, amit én nem is említettem.
Én nem szoktam az 5.1 hangot reklamálni, sőt: a CHOPPER-nél (tudom, hogy nem FF kiadvány!) éppen, hogy azt pedzegettem, hogy miért nem mondjuk 2.0 a szinkron, ha az 5.1 hangot (ami kifejezetten ehhez a kiadványhoz készült!) nem tudják zavaró hiba nélkül prezentálni.
Nem ismerem a TESS kép- és hangminőségét: Polanski-rajongó vagyok, minden filmjét igyekszem beszerezni, de a TESS DVD-ről korábban olvasottak alapján ezt végül is nem vásároltam meg. Némileg megnyugtató persze, hogy a hibás példányok a kiadónál kicserélhetők, de én inkább azt kérdezném: a film most több helyen akciósan kapható. (pl. netes cégek némelyikénél) Ezek még mindig a cserére szoruló hibás példányok vagy már a javított széria? Amennyiben az utóbbi, boldogan beruházok rá, akár teljes áron is. (Sovány vigasz Önnek, de én korábban a Paramount gyenge KÍNAI NEGYED DVD-jéről is leírtam a rossz tapasztalataimat, tehát nem érzem, hogy feltétlenül csak az FF Film fikázásában lelném örömömet. Akik meg ismernek engem más fórumokról, azok tudják, hogy a jól sikerült kiadásoktól sem sajnálom az elismerést, ha rászolgálnak.)
A 4:3 képarányt elfogadom, ha csak az van, s a képélességgel stb. nincsen számottevő probléma. Mindenesetre hazudnék, ha azt mondanám, hogy a 4:3 verzió vágyaim netovábbja, de szükségmegoldásként tudomásul veszem. (Jelzem, a HEGYLAKÓ DVD körüli vita engem nem érint, mert nem kedvelem a sorozat filmjeit.)
Tiszteletre méltó, hogy a cég 10-20 éves hiánypótló filmek forgalmazására vállalkozik, s ebbéli tevékenységüket boldogan támogatnám is a vásárlásaimmal. Az FF kiadványairól a legkülönbözőbb fórumokon olvasottak azonban bizalmatlanná tettek, noha kínálatukban olyan, engem érdeklő filmek akadnak, mint A SZERETŐ, a VALMONT, a KAFKA, AZ UTOLSÓ HÁREM stb. Hasonlóan korosabb filmek jelennek meg a Fantasy Filmtől is, de a GYILKOSSÁG AZ ORIENT-EXPRESSZEN szerintem kissé problémás szinkronját leszámítva általam ismert kiadványaik kép- és hangminősége a művek korához képest feltűnően jó, noha azt hiszem, ők sem mamutcég.
Az őszinte lelkesedés hangján adtam hírt más fórumokon készülő KULT DVD című lapjuk várható mellékleteiről (azóta is felfokozott izgalommal várom az első, majd a további lapszámokat), s engem is meglepett, hogy a reagálók a minőség miatti előzetes (reméljük, teljesen alaptalan) aggodalommal fogadták az információt...
Ha már reagáltál a hozzászólásomra úgy gondolom úgy illik, hogy válaszolok Neked, Akos!
Most erre, mit reagáljak?
Te magad írod, hogy még nem láttad (nem fogod megvenni). Akkor miért "kritizálod"?
1. Azért mert jogom van hozzá, de a fő indok persze nem ez...
2. Szeretném, ha idéznéd Nekem, hogy hol és mikor kritizáltam. Én csak leírtam, az itt elhangzott vélemények alapján a döntésemet, mégpedig azt, hogy fórumtársaim által megosztott vélemények/tapasztalatok alapján, úgy döntöttem, hogy ilyen minőségben nem veszem meg.
Ehhez csak annyit:
Amit írtam azt pedig kérlek olvasd át jobban, ha lehet. Talán akkor megérted mire gondoltam.
Először Te olvasd át jobban, ki, mit, és hogyan reagál a témában, és csak azután kérd ezt számon bárkitől is itt, vagy bármilyen más fórumban!
KRITIKÁVAL ILLETTEM A KRITIKUSOKAT,
aminek az lett a következménye, hogy jól mindenki megsértôdött, a szólásszabadság és a fogyasztói jogok nevében.
Szerintem mi itt nem vagyunk kritikusok, csak egyszerű VEVŐK. Emellett egy jól összeszokott baráti jellegű kis csapat, akik nagyon is adnak egymás véleményére.
Egyébként én senkit nem akartam bántani, csak azt kértem, hogy a fogalmazások kissé legyenek igazságosabbak, árnyaltabbak, hiszen ugyé milyen rosszul esik néha a sarkított vélemény...
Hidd el Mi sem akartunk/akarunk bántani Téged. Úgy gondolom senki nem sarkította ki a véleményét, hanem Mindenki leírta, hogy mit tapasztalt a kiadvánnyal kapcsolatban. Ha valami nem sikerül túl jól, (Szigorúan fórumtársaim véleményére alapozok!!!) akkor az igazság néha fáj.
Vagy akkor ne jelenjen meg a film?? Hátha van pár ezer ember, aki "még így" is örül neki...
Ezt se mondta senki, én nem vagyok mérges, vagy dühös mert megjelent. Persze örültem volna, ha úgy jelenik meg, hogy fórumtársaim kiváló minőséggel véleményezik.
Aki így is örül neki, annak kívánom, hogy teljen benne sok öröme. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Nekem is kellene örülnöm. Ezt én magam is el tudom dönteni! Fórumtársaim és Én se bántottunk itt se Téged, se a lapodat, se a kiadódat, azaz senkit azért, mert így jelent meg. Ezt csak Te szépen magadra vetted!
Akik megvették leírták a véleményüket, és semmi több. Én meg leírtam, hogy ezek alapján, ilyen minőségben Nekem nem kell. Ennyi.
gemini irta ezt le nagyon okosan:
A kritikákat suerintem mindenképp épito jelleggel kell felfogni és a továbbiakban ez csak pozitiv változást eredményezhet.
Nem az a megoldás, hogy idejössz és megpróbálod megvédeni az igazad, abban a támadó formában, ahogy ezt tetted.
Hanem ezekből a véleményekből építkezve, megpróbálod jobban csinálni legközelebb, különben úgy járhatsz, mint a Vertex, a már említett Hellraiser fórumon az Xpress oldalán.
Hát ennyi!
És még egyszer hangsúlyozom: Itt szerintem senki nem akarta szándékosan bántani se a kiadványodat, se a lapodat/kiadódat.
Hiszen miért is lenne ez érdeke bárkinek itt?
Halott gengszter, vagy valami ilyesmi a címe ha jól emlékszem
pontosabban az Halott gengszterek, és az a DVD Filmcsillag Extra 2.számának a melléklete...
1 a lényeg...Egy teljesen felesleges poszteres-mellékletes dolog jött ki
És csatlakozott a lassan már félszáz???!!! dvd mellékletes kiadványhoz.
pontosabban az Halott gengszterek, és az a DVD Filmcsillag Extra 2.számának a melléklete...
hát ha valaki avatott a kérdésben az Te vagy
3 újságost néztem ma meg és a 3.-nál már elvesztettem a fonalat
Akos, a sarkos vélemények általában pont attól keletkeznek mert ha a kiadás tárgya nagy érdeklődésre tart számot, urambocsá' "hiánypotló" akkor bizony az elvárás is nagyobb az irányába.
ha teszemazt a Kickboxerharcos bosszúja 18-at adnátok ki valszeg senkit nem érdekelne, hogy milyen a képminősége, de amúgyse vennék meg túl sokan.
a Hegylakó azért elég érzékeny dolog ezt Te is beláthatod. kijött az első rész hosszú várakozás után és ha jól emlékszem az is rendesen megkapta a magáét a hiányosságai miatt.
őszintén szólva én már nem tudom követni, hogy a többi rész mikor, hol, milyen kiadásban jelent meg, de hogy nehéz egy szép gyűjteményt kreálni belőle az is biztos. én majd valószínüleg akkor gyűjtögetem be amikor egy film - egy lemez felállásban, külön dobozban, külön borítóval, reklámok nélkül lehet kapni (remélem lehet majd)
Csak a Tess-re reagálnék.
Ezen fórumon is írtuk, akinek ilyen zöld csíkos verziója van kicserélheti nálunk javított verzióra.
Tudom, élni is fogok vele és ezzel nincs is semmi baj, engem is csak az bántott hogy így forgaloma került. Emberek vagyunk, hibázunk, megtörtént, cserélitek. De aki nem olvassa a forumot az rohangálhat előbb a boltba aztán keresheti fel a kiadót. A leírtak meg kritika volt amit a kiadó ugy birál el ahgy jónak látja.
szerintem senki nem sértődött meg itt a vita során, csak leírta a véleményét. Én is ezt tettem, igaz én előtte nem írtam semmit ezekről a filmekről. Azonban engem is szokott bántani, ha nem olyan amilyet elvártam volna és a régebbi filmeknél ezzel nem is szoktam foglalkozni, mert ott már az is öröm, hogy nem egy elrongyosodhato VHS szalagon kell tárolnom és félnem hogy bármikor még rosszabb lehet a minősége.
A véleményekből meg ki kell szszerintem szürni azt, ami valóban probléma lehet, és eltekinteni az esetleges nagyításoktól és akkor elkerülhetők ezek a nézeteltérések. Mindenki másképp gondolkodik és máshogy reagál, ezt el kell fogadni. Én is elfogadtam a te reakciódat, annak ellenére, hogy szerintem én nem így reagáltam volna, de egyben meg is értem. Amíg nem megy el a vita/gondolatcsere anyázásig, addig nincs probléma;)
nem birtam ki hogy ne szoljak hozzá én is.
szerintem ha egy film nem kap semmilyen kritikát az annak tudható, hogy a vásárlo meg van elégedve a filmmel, de ennek ellenére nem tartalmaz semmilyen pluszt ami miatt pozitiv kritika illetné. Ha viszont sok a negatív vélemény róla, abban az esetben valőban a kiadónak el kellene gondolkodnia, hogy amennyiben lehetséges, a jövőben ezen változtasson, mert neki is az a jó, ha a vásárló elégedett a termékkel. Senki nem ment át szerintem olyan mértékű fiázásba, ami sértő lehetett volna. Ezt a nagyobb kiadók is megkapják, ha nem éppen olyan terméket kapnak, amire számítottak, mert esetlegesen lehettett volna jobb is. A meseautóval pl. nekem sem volt semmi bajom, minőségét tekintve, de semmi pluszt nem kaptam, a sokat emlegetett Tess-t meg zoomolva tudom csak nézni hogy ne zavarjon a zöld csík. Én nagyon is örültem annak, hogy erre többen is figyelmeztettek, mert különben elég mérgesen rohantam volna vissza a boltba és cserélgethettem volna hetekig, hogy na még ez is rossz. Így tudtam mivel állok szemben és ennek ellenére megvettem, mert mindenképpen a polcomon akartam tudni a filmet.
A kritikákat suerintem mindenképp épito jelleggel kell felfogni és a továbbiakban ez csak pozitiv változást eredményezhet.
A másik dolog meg, hogy szerintem el kell viselni azt is ha a vásárlo nem a megszokott stilusban reagálja le a történteket, de a kiadónak és annak munkatársának szerintem akkor is visszafogott hangnemben kellene reagálnia rá, és a Te hozzászólásodban nem ezt éreztem. Inkább olyan na most visszavágok érzésem volt tőle, és szerintem nem ez a legszerencsésebb módja. De lehet, hogy csak én éreztem így és ebben az esetben sorry.
Csak a Tess-re reagálnék.
Ezen fórumon is írtuk, akinek ilyen zöld csíkos verziója van kicserélheti nálunk javított verzióra.
Nem értem hogy egyes kiadók miért lepődnek meg azon, hogy miután kiadnak valamit nem megfelelő minőségben, és ezt valaki megemlíti, kritizálni meri, vagy egyszerűen csak véleményt mond róla.......
Hát igen. Azt hiszem Ákos hozzászólása nem javította a lap imázsát. Ha túlzó is az a hozzáállás, hogy a vevőnek mindig igaza van, azért valamennyire megszívlelendő, ha valaki a vásárlókból akar megélni. A kritikákat lehet konstruktívan is kezelni.
Na akkor összefoglalom az eddig e témában elhangzottakat.
Az amúgy kissé állott vízbe belevágva egy bazi nagy követ,
KRITIKÁVAL ILLETTEM A KRITIKUSOKAT,
aminek az lett a következménye, hogy jól mindenki megsértôdött, a szólásszabadság és a fogyasztói jogok nevében.
Nem feltétlenül ez volt a szándékom, de ez sem rossz.
Egyébként én senkit nem akartam bántani, csak azt kértem, hogy a fogalmazások kissé legyenek igazságosabbak, árnyaltabbak, hiszen ugyé milyen rosszul esik néha a sarkított vélemény...
Kedves Akos!
Én nem tartozom a fórum legintenzivebb hozzászólóihoz - munkámból adódóan hetente csak egyszer-kétszer jutok internet közelébe - de lelkes olvasója vagyok.
Szerintem Te nem ehhez a fórumhoz akartál hozzászólni, mert
"Kedves Mindenki, aki itt folyamatosan a kákán is a csomót keresi",
"itt akkor boldogok az emberek, ha valamibe bele tudnak kötni"
"itt fogalma sincs az embereknek arról, hogy mekkora butaságokat terjesztenek"
én ilyenekkel itt igen ritkán találkoztam eddig.
Mint minden fórumban, itt is vannak tévedések, túlzások, és természetesen eltérő vélemények, hiszen emberek vagyunk, önálló izléssel, véleménnyel,
vérmérséklettel és ez nem baj még akkor sem, ha ezek a különbözőségek időnként itt is összecsapnak. A DVD nem olcsó időtöltés, egy új lemez ára nem
ritkán 6-7000 Forint és ezért a pénzért sokszor csapnivaló minőséget, hibás fordítást, rosszul kevert hangot, csak a borítón szereplő extrákat kapunk.
Általában "láttatlanban" veszünk DVD filmeket, mert nem tudjuk megnézni, meghallgatni vásárlás előtt, ezért is jó megtudni mások véleményét és én - Veled ellentétben - NEKIK szeretném köszönetemet kifejezni, hogy veszik a fáradságot és beírják a fórumba, hogy NEKIK mi a véleményük róla. Mert a jót is leírják, nem csak akkor boldogok, ha bele tudnak kötni valamibe.
"hátsó szándéktól vezérelve, folyamatos dezinformációkat terjesztenek egyesek..." Nincsen Neked üldözési mániád, mint annak idején "Vertex Sanyi"-nak?
"megkérném azokat, akik folytonosan, névtelenül, arra használják fel a különböző forumokat" - az internetes fórumok erről szólnak (elég egy név és kész, senki sem kér többet tőled, elégedj meg Te is ezzel).
Bocs, ha valakit untattam ezzel a néhány mondattal, higgyétek el nem a hozzászólásaim számát akartam növelni.
HoGa
Nem hiszem, hogy üldözési mániám van.
Amit írtam azt pedig kérlek olvasd át jobban, ha lehet. Talán akkor megérted mire gondoltam.
Egyébként nem a névtelenséggel van a baj, hanem hogy néhány ember ha névtelen, akkor többet enged meg magának, mint amúgy...
nem birtam ki hogy ne szoljak hozzá én is.
szerintem ha egy film nem kap semmilyen kritikát az annak tudható, hogy a vásárlo meg van elégedve a filmmel, de ennek ellenére nem tartalmaz semmilyen pluszt ami miatt pozitiv kritika illetné. Ha viszont sok a negatív vélemény róla, abban az esetben valőban a kiadónak el kellene gondolkodnia, hogy amennyiben lehetséges, a jövőben ezen változtasson, mert neki is az a jó, ha a vásárló elégedett a termékkel. Senki nem ment át szerintem olyan mértékű fiázásba, ami sértő lehetett volna. Ezt a nagyobb kiadók is megkapják, ha nem éppen olyan terméket kapnak, amire számítottak, mert esetlegesen lehettett volna jobb is. A meseautóval pl. nekem sem volt semmi bajom, minőségét tekintve, de semmi pluszt nem kaptam, a sokat emlegetett Tess-t meg zoomolva tudom csak nézni hogy ne zavarjon a zöld csík. Én nagyon is örültem annak, hogy erre többen is figyelmeztettek, mert különben elég mérgesen rohantam volna vissza a boltba és cserélgethettem volna hetekig, hogy na még ez is rossz. Így tudtam mivel állok szemben és ennek ellenére megvettem, mert mindenképpen a polcomon akartam tudni a filmet.
A másik dolog meg, hogy szerintem el kell viselni azt is ha a vásárlo nem a megszokott stilusban reagálja le a történteket, de a kiadónak és annak munkatársának szerintem akkor is visszafogott hangnemben kellene reagálnia rá, és a Te hozzászólásodban nem ezt éreztem. Inkább olyan na most visszavágok érzésem volt tőle, és szerintem nem ez a legszerencsésebb módja. De lehet, hogy csak én éreztem így és ebben az esetben sorry.
Hát végigolvastam ezt a hozzászólást, és mivel általában az itt fórumozó emberkéknek szól, úgy gondolom kicsit engem is érint, hiszen én is hozzászóltam a Hegylakó 2-3 témához.
Én ezúton is köszönöm mindazoknak a személyes véleményét, akik leírták ide, a tapasztalaik alapján. Így ugyanis megkíméltek attól, hogy megvegyem és jól felidegesítsem rajta magam. Nekem a 4:3-al semmi bajom nincs, ha annak a minősége megfelelő, de a tapasztalatok nem ezt mutatják.
Mivel ez egy nyilvános fórum, bárki leírhatja ide a véleményét (mégha negatív is!!!), akár névtelenül is. Hogy miért???
Mert a szabad vélemény nyílvánításhoz mindenkinek joga van.
Szerintem senki nem írt itt olyat, hogy "Ne vegye meg senki!!! Még véletlenül se!!!". Az, hogy Én nem fogom megvenni, azok után amiket itt és más fórumokon olvastam róla, az az én döntésem.
Engedtessék már meg itt bárkinek, hogy ezt eldöntse.
Arcpiritó, hogy egyesek azt állítják, hogy a H3 képminősége nem jó!! Aztán, ha megkaparnánk, a legnagyobb hanguaknak, még normális DVD lejátszója sincs...
Inkább az az arcpirító, hogy ilyet írsz be ide!
Éppen azért nem fogom megvenni, mert van minőségi lejátszóm, és ha már dvd-t veszek, MEGFELELŐ minőségben tudjam azt élvezni!
Igazából nem is értettem a hozzászólásodat, kedves Akos, de őszintén megmondom eléggé emlékeztet a Vertex - Hellraiser - Xpress fórum stílusára.
(Ott sajnos szegény Xpress volt a szenvedő alany, pedig Ő aztán nem tehetett róla!)
Nem értem hogy egyes kiadók miért lepődnek meg azon, hogy miután kiadnak valamit nem megfelelő minőségben, és ezt valaki megemlíti, kritizálni meri, vagy egyszerűen csak véleményt mond róla.......
Most erre, mit reagáljak?
Te magad írod, hogy még nem láttad (nem fogod megvenni). Akkor miért "kritizálod"?
Én is úgy gondolom, hogy minden vásárló megírhatja, hogy mit gondol egy-egy kiadásról (bár lehet, hogy túlzásokba esik, esetleg agresszív a stílusa), s azok a kiadók, akiket különösen sok kritika ér, talán elgondolkodhatnának azon, hogy ezek a negatív vélemények tényleg csak rosszindulatúak, bántó szándékúak, aljas vásárlói összeesküvés részeit képezik, vagy esetleg van bennük némi igazság is?
Úgy gondolom, az valahol viszont pozitívum, hogy pl. az FF Film kiadványairól oly sokan formálnak véleményt, mert ez azt jelzi, hogy kiadványaik különösen sok vásárló igényével találkoznak. (Én pl. a MARGÓ KIRÁLYNÉ című filmnek nagyon örültem, de nem mondanám, hogy a DVD formátum összes előnyét azzal a lemezzel szeretném demonstrálni tájékozatlanabb ismerőseimnek, noha a mű nem annyira régi, hogy ennek megvalósítása teljességgel lehetetlen lenne.)
Ami a Best Hollywoodot illeti, indulásuk óta sokat fejlődtek, s mint egy másik topikban megírtam, vannak nagyon jó kiadványaik, még a mellékletek kicsit rossz irányba fejlődő piacán is. (A CHOPPER viszont szerintem nem az.) Valószínűleg azért ők is belátták, hogy túlzás volt ez a cégnév akkor, amikor hongkongi produktumokkal, és az amerikai filmgyártás többnyire külföldön is csak videón (DVD-n) forgalmazott huszadrangú darabjaival álltak elő. Úgy tudom, egy ideje csak a Best Kft. nevet használják, noha repertoárjuk azóta valóban nagy, klasszikus címekkel (APOKALIPSZIS, MOST, A ZONGORISTA stb.) is bővült...
Nyilván lehetett volna a cégnek más nevet adni stb.
Az ember mindig fejlôdik, de csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy egy idô után nevet változtassanak. (Westel - T.mobil)..
Az én hozzászólásom csak a kérdésfeltevés bántó stílusára vonatkozott...
persze, hogy lehet mindenkinek véleménye, kritikája stb.
De azért szeretnék néhány szakmai alapot felfrissíteni.
Hány éve létezik Digital Beta?
Attól, hogy egy meglévô képet átírnak Betáról (Uramisten, Umaticról) DigitBetára, változik-e a képminôség?
Hány éve találták fel a Dolby 5.1-et?
Mit lehet tenni, ha egy filmnek az elérhetô képe csak a TV-re optimalizált 4/3 Pan & Scan??
Ezelôtt 10 évvel a magyar szinkronok többsége milyen hangrendszerben készült?
Ha egy forgalmazó arra szakosodik, hogy 10-20 évnél régebbi filmeket, hiánypótlásként piacra dobjon, nem fut-e bele sokkal több kritizálható felületbe, mint mondjuk az a kiadó, aki vadi új filmet dob a piacra úgy, hogy az elérhetô hangalapanyagok eleve DD 5.1-re készülnek és a kép mondjuk HD-re és mindezt központilag legyártják amerikában komplett régiókra??
Mondjuk, hogy a Tess mono hangja úgy-ahogy (Isten ments, hogy jól) megszólaljon hány órát kellett vele dolgozni??
a Best Hollywood-dal kapcsolatban asszem én lettem megszólítva, de talán erre egy Best Hollywoodos embernek kéne reagálnia. ha Te kedves Akos egyszemélyben őket is képviseled akkor légyszíves ezt valahogy jelezni. mindazonáltal a véleményem nem változott. a "szépemlékű" bolhapiacos időkben voltak hasonló nevű "kiadók" feltüntetve a hamis kazettákon
de szerintem nem rossz dolog, hogyha egy kiadónak csak a neve nem tetszik, viszont tele van a polcom a kiadványaikkal, amelyekkel én általában teljesen meg vagyok elégedve.
azzal viszont, ha valaki megvesz egy kiadványt szerintem jár annyi jogosúltság, hogy méltatlankodjon a hibái miatt. persze a kiadónak is joga van erre reagálni, de nem kell megsértődni.
a Hyppolit vagy a Meseautó szerintem nem kapott sok negatív kritkát. talán azért mert azok jó minőségűek. ilyen egyszerű...
Látod, pont errôl van szó.
Nincs semmi közöm a BH.hoz mégis bántott ahogy a kérdést feltetted. Minôsítettél vele.
Feltettél egy költôi kérdést, pedig nyilván Te magad is tudod a választ, a cég tulajdonosa adta ezt a nevet... Most írod, hogy szereted a filmeket amiket a BH forgalmaz. Tudod, ezeket a filmeket ugyanaz a személy válogatja, akit te azért valahol minôsítettél.
Re nagatív kritika.
Nos én is ezzel éltem amikor annak a véleményemnek adtam hangot, hogy itt a többség ebben leli örömét.
Valóban a Meseautóról stb. egy szót sem lehetett olvasni. Persze örülök ennek is, csak hát ez is azt bizonyítja amit állítok: A többségnek a lételeme, hogy amit csak lehet kritizáljon.
Szó sincs megsértôdésrôl. Egyszer?en csak úgy éreztem, kötelezô hozzá szólni. A hallgatás rosszabb.
- Endor (ex-Blasio)
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Hát igen. Azt hiszem Ákos hozzászólása nem javította a lap imázsát. Ha túlzó is az a hozzáállás, hogy a vevőnek mindig igaza van, azért valamennyire megszívlelendő, ha valaki a vásárlókból akar megélni. A kritikákat lehet konstruktívan is kezelni.
Tényleg! Annyian szidják a CHOPPER-t. Nem pattintja el vki akciós áron Bp-n?
Én szívesen lepasszolom Neked (egyszer játszott), még a plakátot (a "magazin"-t??) is odaadom hozzá...
Hogyé?
Nevezz meg egy összeget, amennyit Neked megér. (Ha túl keveset mondasz, akkor rögtön a segédeidet is nevezd meg... ) )
Az originál ár 1990 Ft volt, de én ennél természetesen kevesebbel is beérem.
mint írtam, csak fél füllel figyeltem, de gyanús is lett volna..
Gyakrabban kellen olvasnod a fórumot itt már kitárgyaltuk a témát és jól elkeseredtünk.Amúgy van remény arra a bizonyos sorozatra,hogy kijön szinkronnal.
Tényleg! Annyian szidják a CHOPPER-t. Nem pattintja el vki akciós áron Bp-n?
Én szívesen lepasszolom Neked (egyszer játszott), még a plakátot (a "magazin"-t??) is odaadom hozzá...
Hogyé?