Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD Poszter Magazin

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

DVD Poszter Magazin

Hozzászólás Szerző: vtb »

off:
legutóbb vettem 999ért dvd-ket.4:3as kép,2.0 hang,az egyik film közepén tisztán lehet látni a VHS-nél jól megszokott csíkozást,tehát dvd gyártanak VHS-ről bedigizve.

szerintem a vhs azért dúrva feltételezés. hogy szalagos analóg masterről ment az lehet, de biztos valami Betaról vagy mittoménmilyen szabványok vannak, ami nagyobb felbontású.

Guy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

DVD Poszter Magazin

Hozzászólás Szerző: Guy »

Még csak annyit,hogy a valószínűleg egyik megjelent filmet sem fogják újból javítva kiadni már.
A SOS nem fog megjelenni a BESt szerint újból,tehát a felirat ügy megoldatlan marad,szerencse,hogy a szinkron rendkívül jól sikerült.
A Chopper?ezt nem tudom,talán újból kiadják,ááá,dehogy.
Pattogós szinkront tényleg jól elcseszték.Újból ezt sem fogják legyártani.

Néhány reakció Kedves Field-nek

Nem fogok reklamálni a felirat miatt,örölük,hogy megjelent itthon a film(és szerintem sokan így vannak ezzel),majd jobban rágyúrok az angolra,úgyis rámfér.Mondjuk az még jobb lett volna,ha az angol feliratot nem hanyagolják el.

"Mikor elindult ez az egész mellékletes biznisz, még voltak a film értékére és a kiadvány minőségére nézve is jó mellékletek"

Ezzel az állítással többnyire egyetértek.De nézzük cska meg egy BESt DVD minőségét.A best dvd-k képminősége elég jó,általában szélesvásznú,szép minőségű transzferek.Hangsúlyozom,hogy nagy általánosságban beszélek!
Felirat és szinkron terén 1-1 baki becsúszik,ebből csak annyit tudok levonni,hogy gyártás előtt nincs ellenőrzés.Elkészítik a master lemezt,és irány a gyár.
Most nem védi akarom a Best-et,de örülni kéne,hogy nem kanyarodnak ők is el olyan irányvonal felé,mint ahogy egyes kiadók teszik a költségvetés teljes lefaragása miatt.4:3-as kép,2.0 hang.
0 pénzből akarnak dvd-t gyártani.Így nem fog menni.

off:
legutóbb vettem 999ért dvd-ket.4:3as kép,2.0 hang,az egyik film közepén tisztán lehet látni a VHS-nél jól megszokott csíkozást,tehát dvd gyártanak VHS-ről bedigizve.
INTERNETES SZINKRON ADATBÁZIS: http://iszdb.hu/

DVD: Panasonic DVD-RV20

Vendég

DVD Poszter Magazin

Hozzászólás Szerző: Vendég »

"Na igen.Ha már itt tartunk az Egy sorozatgyilkos nyara dvd-n,amit Chopper előtt vettem meg,csúszott a felirat(késett vagy sietett?),lényeg,hogy nem volt jó."

Reklamáld meg a kiadónál: cseréltesd ki vagy kérd vissza a pénzed. Azért, mert újságmellékletként nem számít drága kiadványnak, nem vagy köteles a minőségét befolyásoló hibát is elfogadni, ha azzal a vásárlás előtt nem voltál tisztában.

"Mindazonáltal a Chopper egy különleges film."

Valóban az: csak már elegem van a fiók-Tarantinókból, s épp elég erőszakos tahóval találkozom az életben is, a franc se akarja még otthon, házimozizás keretében is őket nézegetni.

"erről igazán nem tehet senki,csak te magad.
Benne van a pakliban,hogy nem tetszik.Olvasohatsz fórumot,ott hideget-meleget írnak a filmről.Ezután van az a pont,hogy az embernek dönteni kell.Viszont akkor sok-sok filmet kell megnézned vagy kölcsönöznöd.Hiszen,ha nem látod,nem tudod eldönteni,hogy érdemes-e megvenni."

Ez igaz, bár nem emlékszem, hogy bárkit is hibáztattam volna azért, mert rosszul választottam. A filmet majd elajándékozom, vagy kidobom, de a gyűjteményembe nem fogom besorolni. Hogy az Imdb értékelése nem sokat ér, erről ez az eset újfent meggyőzött...

"talán erőszakosnak találtad a filmet? "

Láttam már brutálisabbat is: a filmerőszak amúgy elfogadható számomra, ha nem öncélú. A CHOPPER-é mondjuk nem az. Ha lenne gyerekem, mindenesetre nem mutogatnám neki ezt a filmet min. 16 éves koráig.

"ez így van,de ettől még nem fogják olcsóbban adni.Mellékletként jelent meg,de tény,hogy a nagy kiadók is bakiznak olykor-olykor.De ettől még ők sme adják olcsóbban a filmeket.Elismerik a hibát,aztán kicserélik.Viszont a cserével a vásárlók fele,ha él."

A Best nem annyira nagy cég, de mint az általad emlegetett film (EGY SOROZATGYILKOS NYARA) is mutatja (azt éppen a neten leírt hiba miatt nem vettem meg, noha a filmet ismertem, és szerettem volna megszerezni) egyre sűrűbben hibázik... Az újságmelléklet pusztán relatíve olcsó ára miatt ne azt jelentse már, hogy a vevőnek muszáj a vacakkal is beérnie! Mikor elindult ez az egész mellékletes biznisz, még voltak a film értékére és a kiadvány minőségére nézve is jó mellékletek (a BEST-től is).
Ellenben ha tudnak egy nem pattogós hangú CHOPPER DVD-t adni az én példányomért, akkor én élnék a csere lehetőségével, elvégre nem akarom a vackot továbbajándékozni...

Guy
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD Poszter Magazin

Aki még nem vette meg a CHOPPER mellékletet, kalkuláljon azzal, hogy a magyar szinkronban folyamatosan visszatérő, és roppant idegesítő pattogás hallható. (Az eredeti hangba még nem hallgattam bele.)
Simán megéri megvenni,jobb úgysem lesz!!!
Annyira nem zavaró szerintem.

Azóta túl vagyok a film teljes megtekintésén: a DOGMA után ez volt a második DVD, amit látatlanban vettem meg, de soha többet nem fogok filmet venni úgy, hogy nem ismerem előre a művet. Azt nem mondom, hogy rossz volt (bár cseppet sem eredeti), de ez az egész annyira nem az én világom...
Ami a pattogást illeti, szerintem elég zavaró, s már csak ezért is illene minimum valami árengedménnyel adni az egészet. A hanghiba ugyanis nem az alkotói koncepció része, hanem a magyar változat készítése során keletkezett MINŐSÉGET BEFOLYÁSOLÓ gyártási hiba. A nem teljes értékű árut pedig jobb helyeken árkedvezménnyel kínálják...

Na igen.Ha már itt tartunk az Egy sorozatgyilkos nyara dvd-n,amit Chopper előtt vettem meg,csúszott a felirat(késett vagy sietett?),lényeg,hogy nem volt jó.
Mindazonáltal a Chopper egy különleges film.
"de soha többet nem fogok filmet venni úgy, hogy nem ismerem előre a művet"

erről igazán nem tehet senki,csak te magad.
Benne van a pakliban,hogy nem tetszik.Olvasohatsz fórumot,ott hideget-meleget írnak a filmről.Ezután van az a pont,hogy az embernek dönteni kell.Viszont akkor sok-sok filmet kell megnézned vagy kölcsönöznöd.Hiszen,ha nem látod,nem tudod eldönteni,hogy érdemes-e megvenni.

"de ez az egész annyira nem az én világom..."

talán erőszakosnak találtad a filmet?

"A hanghiba ugyanis nem az alkotói koncepció része, hanem a magyar változat készítése során keletkezett MINŐSÉGET BEFOLYÁSOLÓ gyártási hiba"

ez így van,de ettől még nem fogják olcsóbban adni.Mellékletként jelent meg,de tény,hogy a nagy kiadók is bakiznak olykor-olykor.De ettől még ők sme adják olcsóbban a filmeket.Elismerik a hibát,aztán kicserélik.Viszont a cserével a vásárlók fele,ha él.

Vendég

DVD Poszter Magazin

Aki még nem vette meg a CHOPPER mellékletet, kalkuláljon azzal, hogy a magyar szinkronban folyamatosan visszatérő, és roppant idegesítő pattogás hallható. (Az eredeti hangba még nem hallgattam bele.)

Azóta túl vagyok a film teljes megtekintésén: a DOGMA után ez volt a második DVD, amit látatlanban vettem meg, de soha többet nem fogok filmet venni úgy, hogy nem ismerem előre a művet. Azt nem mondom, hogy rossz volt (bár cseppet sem eredeti), de ez az egész annyira nem az én világom...
Ami a pattogást illeti, szerintem elég zavaró, s már csak ezért is illene minimum valami árengedménnyel adni az egészet. A hanghiba ugyanis nem az alkotói koncepció része, hanem a magyar változat készítése során keletkezett MINŐSÉGET BEFOLYÁSOLÓ gyártási hiba. A nem teljes értékű árut pedig jobb helyeken árkedvezménnyel kínálják...

Guy
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD Poszter Magazin

Vendég

DVD Poszter Magazin

zozo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DVD Poszter Magazin

Hozzászólás Szerző: zozo »

Ma reggel láttam az újságosnál:
Másodpercekre a haláltól (Dennis Hopper, Steven Seagal) 2001.
Valamelyik DVD (poszter plusz?, vagy extra?) sajnos nem emlékszem.

http://www.netpiac.hu/display/index.pht ... ek_id=1971

Guy
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD Poszter Magazin

Sziasztok! 
A Chopper című filmet már megvette közületek valaki?
Érdekelne, hogy érdemes-e érte pénzt adni!

Üdvözlettel: Lecsó

Megvettem.A filmről már sok jót hallottam.Ráadásul életrajzi ihletésű,így különösen érdekelt.Ha minden jól megy ma megnézem.
A dvd technikailag jól sikerült,menü rendkívül tetszik.Viszonylag sok extra is van a lemezen és audiokommentárok!!!,amikre sajnálatos módon nem került magyar felirat.

Guy, köszönöm szépen a felvilágosítást, azt hiszem akkor beruházok rá!

Megnézted a filmet?

A film rendkívül tetszett...Kicsit véres,az erőszakról már nemis beszélve.Viszont az elején rögtön le is szögezik,hogy bestseller alapján készült ugyan,de nem életrajzi film. Eric Bana alakítása lenyűgöző,és az sem semmi,hogy kb. 30kg felesleget szedett fel a film kedvéért.
10/10 a filmnek,lehet elfogult vagyok,de tényleg ennyire jó.A film majd 1/3-a börtönben játszódik.Na itt aztán vannak sokkoló jelenetek,de miután kiszabadul a "főhős",nemhogy lankadna a feszültség és az izgalom,hanem a készítőknek hála még 1 lapáttal rátesznek.
A dvd technikailag rendben van.A kép rendkívül szép,sötét jelenetekben is megállja helyét a transzfer.A hang úgyszint jó,érdemes angolul nézni,mert az ausztrál angol megint unikum.Felirattal nincs gond.Szinkron minőségi munka,bár néha 1-1 pattogást hallottam.Eric Bana magyar hangja Kőszegi Ákos.Nagyon jól sikerült.
Az extrák is egész jók,felirattal vannak ellátva,kivétel az audiokommentárok,amelyekből 2 is van.
Legjobban egy kisfilm tetszett,szűk 15 perces,Egy hétvége az igazi Chopper-al.(nem tudtam eldönteti,hol mond igazat és hol "vetít"),annyira hitelesen adta elő a történeteket.

Lecso
Isten Hozott! :)

DVD Poszter Magazin

Hozzászólás Szerző: Lecso »

Sziasztok! 

Megvettem.A filmről már sok jót hallottam.Ráadásul életrajzi ihletésű,így különösen érdekelt.Ha minden jól megy ma megnézem.
A dvd technikailag jól sikerült,menü rendkívül tetszik.Viszonylag sok extra is van a lemezen és audiokommentárok!!!,amikre sajnálatos módon nem került magyar felirat.

Guy, köszönöm szépen a felvilágosítást, azt hiszem akkor beruházok rá!

Megnézted a filmet?

maxcoveri
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DVD Poszter Magazin

Hozzászólás Szerző: maxcoveri »

Már kapható (talán plakát magazin  ) a Darkness-el..
Ráadásul a kereskedelmi változattal szerintem teljesen megegyező kiadás, mindenféle reklám nélkül. (Még következő szám filmajánló sincs.)

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

DVD Poszter Magazin

Hozzászólás Szerző: Igc »

Már kapható (talán plakát magazin ) a Darkness-el..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Guy
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD Poszter Magazin

Sziasztok! 

Akos

DVD Poszter Magazin

Hozzászólás Szerző: Akos »

M?szakilag én sem látom át, de programozásilag így van ahogy leírtam. Megpróbálok utánanézni a jövôre nézve
De nagyon igazad van! Valami language beállítást átonoltam tegnap és így már nem löki a feliratot! Szóval a lemez nézhető felirat nélkül is. Elnézést!
Bár nincs több olyan lemezem, amin a feliratot nem lehetne lekapcsolni film közben.
A Tess zöld csíkjára nem tudsz valami beállítást?

Nem tudom, hogy ebben a topicban volt-e szó róla, de a Tess-t a Fantasy Film becseréli jóra, ha elmész hozzájuk. Tel : 391-4270

Fantasy Film helyett az FF Film & Music Forgalmazói és Kiadói Kft-t javasolnám.

Telefon stimmel.

A Kiadó

Akos

DVD Poszter Magazin

M?szakilag én sem látom át, de programozásilag így van ahogy leírtam. Megpróbálok utánanézni a jövôre nézve
De nagyon igazad van! Valami language beállítást átonoltam tegnap és így már nem löki a feliratot! Szóval a lemez nézhető felirat nélkül is. Elnézést!
Bár nincs több olyan lemezem, amin a feliratot nem lehetne lekapcsolni film közben.

Arra a cserét javaslom. mehet postán vagy személyesen.

N°1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DVD Poszter Magazin

Hozzászólás Szerző: N°1 »

Nem tudom, hogy ebben a topicban volt-e szó róla, de a Tess-t a Fantasy Film becseréli jóra, ha elmész hozzájuk. Tel : 391-4270
Íme:
A Tess-el kapcsolatos megjegyzésedre szeretnék reagálni. 
Az elsô sorozat sajnálatos módon valóban gyári hibásan, néhány készüléken alul zöld csíkkal jelent meg. Azóta több mint 2000 hibátlan lemez talált gazdára. Aki hozzánk fordult, annak kicseréltük a kifogásolható lemezt.
Kiadó

tel.: 3914270

sztrovacsek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -6

DVD Poszter Magazin

Hozzászólás Szerző: sztrovacsek »

csodakaki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DVD Poszter Magazin

Hozzászólás Szerző: csodakaki »

Lecso

DVD Poszter Magazin

Hozzászólás Szerző: Lecso »

Sziasztok!

Akos

DVD Poszter Magazin

Ez érdekes helyzet. Nem tudnál a szervízben érdeklôdni, hátha van a gépnek valamilyen frissítése, vagy van vmilyen ötletük mitôl lehet? Nyilván akkor ez más Pioneer tulajdonos problémája is. Ha a szervíznek van ötlete, akkor az authoring készítésekor nyilván ezt a kompatibilitási z?rt ki lehet védeni a továbbiakban.
A Pioneer menüjében nem lehet, hogy van vmilyen beállítás ami miatt felhozza a feliratot?

A DVD ugy úgy m?ködik, hogy vanak a felirat sávok (jelen esetben 1) . Amennyiben kéred a feliratot, akkor ô kiválasztja az általad kért feliratsávot. Ha nem kérsz feliratot, akkor nem választja ki, vagy a 2. sávot választja - ami üres. Ezért gondolom, lehet a gépeden van beállítva, hogy mindenképpen keresse meg, ha vam feliratsáv.

Nem értek a műszaki dolgokhoz, 3 éve beállítottam a gépet a katalógus alapján, azóta úgy megy. Az a fura, hogy csak a szinkronra kattintok, /asszem alatta van a felirat funkció/ és mégis együtt értelmezi a kettőt.
Bár beállításhiba talán azért sem lehet, mert a többi 250 lemeznél még nem láttam ezt a problémát. /felirat pedig minden lemezen van, kivéve talán az ABBA dvdt /
Azt tudom még kipróbálni, hogy odaadom vkinek, akinek ugyanez a gépe van, anno vagy 6-an vettük ezt a gépet a cégnél, és megnézetem vele is.

csodakaki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DVD Poszter Magazin

Ez érdekes helyzet. Nem tudnál a szervízben érdeklôdni, hátha van a gépnek valamilyen frissítése, vagy van vmilyen ötletük mitôl lehet? Nyilván akkor ez más Pioneer tulajdonos problémája is. Ha a szervíznek van ötlete, akkor az authoring készítésekor nyilván ezt a kompatibilitási z?rt ki lehet védeni a továbbiakban.
A Pioneer menüjében nem lehet, hogy van vmilyen beállítás ami miatt felhozza a feliratot?

A DVD ugy úgy m?ködik, hogy vanak a felirat sávok (jelen esetben 1) . Amennyiben kéred a feliratot, akkor ô kiválasztja az általad kért feliratsávot. Ha nem kérsz feliratot, akkor nem választja ki, vagy a 2. sávot választja - ami üres. Ezért gondolom, lehet a gépeden van beállítva, hogy mindenképpen keresse meg, ha vam feliratsáv.

Nem értek a műszaki dolgokhoz, 3 éve beállítottam a gépet a katalógus alapján, azóta úgy megy. Az a fura, hogy csak a szinkronra kattintok, /asszem alatta van a felirat funkció/ és mégis együtt értelmezi a kettőt.
Bár beállításhiba talán azért sem lehet, mert a többi 250 lemeznél még nem láttam ezt a problémát. /felirat pedig minden lemezen van, kivéve talán az ABBA dvdt /
Azt tudom még kipróbálni, hogy odaadom vkinek, akinek ugyanez a gépe van, anno vagy 6-an vettük ezt a gépet a cégnél, és megnézetem vele is.

Akos

DVD Poszter Magazin

Utána néztem a Szeretô feliratával kapcsolatban jelzett kifogásodnak, ha még aktuális.

Nos, mivel a film jogtulajdonosa kikötötte, hogy az eredeti hangot kötelezô ellátni felirattal, ezért van letiltva a felirat kapcsolás használata a távkapcsolónál.

Valószínüleg azt történt veled, hogy elkezdted nézni a filmet mondjuk felirattal, angolul, majd távkapcsolóval hangot váltottál (ez nincs letiltva) és szeretted volna a feliratot ugyanígy távkapcsolóval kikapcsolni. Ezt valóban nem lehet.

Ha a filmet a hangbeállításoknál állítod magyarra, felirat nélkül,  akkor nincs felirat. Minden beállítást egyébként a lejátszók memóriában tartanak, tehát a jelenetválasztásnál olyan hangod és feliratod van, amilyen beállítást eszközöltél a menüben.

Köszönöm a választ. Anno fél óráig próbálkoztam belépni a menüből is csak szinkronra, de mindig feltette nekem a feliratot is. De kölcsönadtam 3 ismerősömnek is, akik viszont a saját gépükön tudták nézni felirat nélkül is. Ergo a Pioneerem nem képes lekapcsolni vmiért. Így ha egyszer veszek egy recordert, ott már nem lesz gond. Még egyszer köszönet!

csodakaki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DVD Poszter Magazin

Utána néztem a Szeretô feliratával kapcsolatban jelzett kifogásodnak, ha még aktuális.

Nos, mivel a film jogtulajdonosa kikötötte, hogy az eredeti hangot kötelezô ellátni felirattal, ezért van letiltva a felirat kapcsolás használata a távkapcsolónál.

Valószínüleg azt történt veled, hogy elkezdted nézni a filmet mondjuk felirattal, angolul, majd távkapcsolóval hangot váltottál (ez nincs letiltva) és szeretted volna a feliratot ugyanígy távkapcsolóval kikapcsolni. Ezt valóban nem lehet.

Ha a filmet a hangbeállításoknál állítod magyarra, felirat nélkül, akkor nincs felirat. Minden beállítást egyébként a lejátszók memóriában tartanak, tehát a jelenetválasztásnál olyan hangod és feliratod van, amilyen beállítást eszközöltél a menüben.

Köszönöm a választ. Anno fél óráig próbálkoztam belépni a menüből is csak szinkronra, de mindig feltette nekem a feliratot is. De kölcsönadtam 3 ismerősömnek is, akik viszont a saját gépükön tudták nézni felirat nélkül is. Ergo a Pioneerem nem képes lekapcsolni vmiért. Így ha egyszer veszek egy recordert, ott már nem lesz gond. Még egyszer köszönet!

Akos

DVD Poszter Magazin

Megtörtént, regisztráltam.
esetleg kérd meg valamelyik mod-ot, hogy a "zöldfülü" helyett a újság neve szerepeljen, hogy egyértelmű legyen.

Jó lesz ez így is

close652
Beköltözött
Beköltözött

DVD Poszter Magazin

Hozzászólás Szerző: close652 »

Megtörtént, regisztráltam.
esetleg kérd meg valamelyik mod-ot, hogy a "zöldfülü" helyett a újság neve szerepeljen, hogy egyértelmű legyen.
system

Válasz küldése

Vissza: “DVD mellékletes magazinok”