Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

5 csatornás Rotel végfok

Sokpontegy elő és végfokok, processzorok
Lezárt
Gaijin
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

5 csatornás Rotel végfok

Hozzászólás Szerző: Gaijin »

Irigyellek, hogy ennyire nyilvánvalóak ezek a dolgok Neked! Nagyon köszönöm a hozzászólásod!
Üdv, Zsolt

kenus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 328

5 csatornás Rotel végfok

Hozzászólás Szerző: kenus »

Gaijin: "Esetleg két csatorna hidalható.....?"

Elnézést, hogy átolvasva a topikot belekontárkodom.
Bármilyen sztereo, vagy többcsatornás erősítőn, bármelyik két csatorna hidalható akkor is, ha ezt a készülélk gyártója nem kínálja alapszolgáltatásként.
A  bemenő jelet az egymással hidalni kívánt csatornák bemenetén egymáshoz képest 180 fokos fázisban kell "beküldeni" és a mono, közel duplázott teljesítményt a hangsugárzó kimeneteknél a két meleg pontról (normál fázisú csatorna +, Fázisfordított csatorna -)  kell a hangsugárzóra csatolni.
Kicsit macerásabb, mint, ha ezt a lehetőséget a gyártó a készüléken belül maga oldja meg.
Bocsánat még egyszer az okoskodásért.
Sikeres értékesítést!

apacuka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 506

5 csatornás Rotel végfok

Hozzászólás Szerző: apacuka »

Manuálja is megvan:)

Gaijin
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

5 csatornás Rotel végfok

Vágom, köszönöm a választ!

apacuka
V.I.P.
V.I.P.

5 csatornás Rotel végfok

Szia!
Esetleg két csatorna hidalható.....?
L/R/C/S-ben gondolkodok, idegesít a hatter.
Köszönöm!
Zs

Szia, nem tudok arról, hogy meg lehetne csinálni.

Gaijin
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

5 csatornás Rotel végfok

Szia!
Esetleg két csatorna hidalható.....?
L/R/C/S-ben gondolkodok, idegesít a hatter.
Köszönöm!
Zs

apacuka
V.I.P.
V.I.P.

5 csatornás Rotel végfok

Szerintem 115 ezerért elég jó vétel lehet.

apacuka
V.I.P.
V.I.P.

5 csatornás Rotel végfok

A hátulja pedig ilyen:

apacuka
V.I.P.
V.I.P.

5 csatornás Rotel végfok

Készítettem képeket is:

s8109csa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

5 csatornás Rotel végfok

Hozzászólás Szerző: s8109csa »

Nekem is volt RB-985Mk2 és van RMB-1075 is. A 985-höz készítettem egy egyszerű áramkört, külső dobozt, amivel a hálózati tápot kapcsoltam a trigger jel megjelenésekor. Teljesen jó volt.

Aztán adódott cserelehetőség a 1075-re és az volt az első észrevételem, hogy jé, de hasonló, szinte csak a ház nagyobb. Ettől még teljesen jó mindkettő, nem érzem kidobott pénznek a nagyobbra váltást sem.

És szerintem mindettől függetlenül mindkettő jó végfok, és szerintem apacuka pillanatok alatt el fogja adni, mert ajánlatokat biztosan kap majd.

Processzor: Marantz AV7705, Végfok: ROTEL RMB-1585
Front: 2x Focal Aria 926, Center: Focal Aria CC-900, Surround: Focal Aria SR900, Subwoofer: Focal Sub 1000F
Lejátszók: Oppo UDP-203, Synology DS-213+ (NAS) + Hiface TWO  LP: Rotel RP-855 + Ortofon 2M Blue + fpalotas MM
TV: Philips 65PUS7363/12

apacuka
V.I.P.
V.I.P.

5 csatornás Rotel végfok

RMB1075 nyák:

apacuka
V.I.P.
V.I.P.

5 csatornás Rotel végfok

RB985mk2 nyák:

apacuka
V.I.P.
V.I.P.

5 csatornás Rotel végfok

Nem annyira aprók azok a különbségek! Minden gyártóra jellemző,hogy azonos alkatrészek is!!  beépítésre kerülhetnek az erősítőkbe. Attól még nem ugyanaz a végeredmény. A légszembetűnő különbség pl. a sokkal nagyobb táp.

Mire jó a nyilvánvaló tagadása?  Kapcsolási rajz, alkatrészlista, nyák-beültetés, teljesen ugyanaz...a tápról meg már beszéltünk. Szerintem ebben az esetben a némileg nagyobb trafót és a 20 wattal megnövelt teljesítményt leszámítva a végeredmény ugyanaz.

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

5 csatornás Rotel végfok

Hozzászólás Szerző: Pianno »

Szerintem nem érted. Elfogadom, hogy lehetnek apró különbségek
Nem annyira aprók azok a különbségek! Minden gyártóra jellemző,hogy azonos alkatrészek is!!  beépítésre kerülhetnek az erősítőkbe. Attól még nem ugyanaz a végeredmény. A légszembetűnő különbség pl. a sokkal nagyobb táp.

apacuka
V.I.P.
V.I.P.

5 csatornás Rotel végfok

Egyébként rengeteg ilyen és ehhez hasonló gyártói trükk van. Korábban hosszasan írtam az Arcam AVR 250-280-300-350 evolúcióról is...

apacuka
V.I.P.
V.I.P.

5 csatornás Rotel végfok

Értem hogy mire utalsz, mindkettőt ugyanaz a cég csinálta
De csak egy egyszerű dolog, a 985mkII-ben 1,2kW-os a trafó a 1075-ben 1,5kW-os, a teljesítményük is más. NEM ugyanaz a 2 készülék, ez biztos, van különbség ez árban is megmutatkozik, de félre értés ne essék mindkettő szupi  

Szerintem nem érted. Elfogadom, hogy lehetnek apró különbségek - a 1075-ösön pl vannak trigger aljzatok - de ettől a hang nem változik. Mint ahogy attól sem, ha tesznek bele nagyobb trafót, néhány volttal magasabb tápfesszel, így a100 watt 120-ra nő. A lényeg azonban mégiscsak az, hogy a kapcsolás, az alkatrészlista és a nyák-rajz is ugyanaz. Meddő vita helyett nyugodtan töltsétek le a service manuálokat és meglátjátok:) Csalás és ámítás

norbee48
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 500

5 csatornás Rotel végfok

Hozzászólás Szerző: norbee48 »

Akkor miből indulnál ki? Kapcsolási rajz, alkatrészlista, nyák rajz stb. teljesen ugyanaz. Ezen kívül nézegess készülékbelsőkről készült fotókat is. Nem feldumálás miatt a írtam azt amit, nekem is volt mindkettő, igaz nem egyszerre. A méretet írtam is igaz? Az RMB1075 ugyanez, csak magasabb dobozban, így nyilván a súlya is más.

Értem hogy mire utalsz, mindkettőt ugyanaz a cég csinálta
De csak egy egyszerű dolog, a 985mkII-ben 1,2kW-os a trafó a 1075-ben 1,5kW-os, a teljesítményük is más. NEM ugyanaz a 2 készülék, ez biztos, van különbség ez árban is megmutatkozik, de félre értés ne essék mindkettő szupi  

Aavik - Borresen - Ansuz

apacuka
V.I.P.
V.I.P.

5 csatornás Rotel végfok

Nem tudom te mit néztél, de azért csak a kapcsolási rajzokból nem indulnék ki. Sőt ha igaz ami írsz, akkor azon kívűl semmiben nem egyeznek meg: méret, súly, teljesítmény, táp, csatlakozók, stb. Írom ezt úgy hogy nekem mindkettő volt és szerintem mindkettő jó készülék.
Ettől függetlenül sok sikert az eladáshoz!

Akkor miből indulnál ki? Kapcsolási rajz, alkatrészlista, nyák rajz stb. teljesen ugyanaz. Ezen kívül nézegess készülékbelsőkről készült fotókat is. Nem feldumálás miatt a írtam azt amit, nekem is volt mindkettő, igaz nem egyszerre. A méretet írtam is igaz? Az RMB1075 ugyanez, csak magasabb dobozban, így nyilván a súlya is más.

norbee48
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 500

5 csatornás Rotel végfok

Hozzászólás Szerző: norbee48 »

Típusa RB 985mkII. Érdekes tapasztalatra tettem szert, mivel a neten talált belső fotók alapján gyanakodtam arra, hogy ez a készülék teljes egészében megegyezik a némileg magasabb házba épített RMB1075-össel. Letöltöttem a kapcsolási rajzokat melyek igazolták is a feltételezésemet. Szóval a gyártók fejével való gondolkodást még tanulnunk kell kicsit.

Teljesen fekete színű, nagyon szép állapotú készülékről van szó, melynek ára 120e ft.

Nem tudom te mit néztél, de azért csak a kapcsolási rajzokból nem indulnék ki. Sőt ha igaz ami írsz, akkor azon kívűl semmiben nem egyeznek meg: méret, súly, teljesítmény, táp, csatlakozók, stb. Írom ezt úgy hogy nekem mindkettő volt és szerintem mindkettő jó készülék.
Ettől függetlenül sok sikert az eladáshoz!
Aavik - Borresen - Ansuz

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

5 csatornás Rotel végfok

Hozzászólás Szerző: Pianno »

Nem akarod te ezt eladni

apacuka
V.I.P.
V.I.P.

5 csatornás Rotel végfok

Típusa RB 985mkII. Érdekes tapasztalatra tettem szert, mivel a neten talált belső fotók alapján gyanakodtam arra, hogy ez a készülék teljes egészében megegyezik a némileg magasabb házba épített RMB1075-össel. Letöltöttem a kapcsolási rajzokat melyek igazolták is a feltételezésemet. Szóval a gyártók fejével való gondolkodást még tanulnunk kell kicsit.

Teljesen fekete színű, nagyon szép állapotú készülékről van szó, melynek ára 120e ft. 

Lezárt

Vissza: “Házimozi erősítők, processzorok”