Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Yamaha RX-V2095RDS házimozi nagyvas
Ugye a mai felgyorsult világban azt kell eldönteni hogy a modern fejlesztett dolog szükséges-e? Mert nekem is megfelel még ma is a sima dolby digital vagy dts 5.1 mivel nem nézünk itthon eredeti angol nyelvű filmeket amin hd hang van.Senki sem szereti.Meg ráadásul nincs időm, kedvem,helyen letölteni 1 filmet 25-50GB méretben. Marad az 5-12gb MKV magyar szinkronnal. Innentől felesleg,nyűg, a hdmi.Az is csak elromlik.Meg ha olyan filmet nézek,ami csak sorozat,vagy régi film,dolby mono, vagy 2.0 elég a tv hangszórója is főleg éjjel.a HDMI erősítőket ekkor is be kéne kapcsolni a legtöbbet hogy legyen kép a tv-n.Ez is fölösleges.Médialejátszó legyen egyből a tv-re csatlakoztatva.Akkor a 3D is megy,nem kell a legújabb ultramodern erősítő. Másik fontos szempont hogy az erősítők 80%-a, hiába DTS-HD ban szól, akkor sincs olyan mint ez a yamaha sima dts 5.1 vagy dolby digital 5.1-ben. A sztereoról nem is beszélve.Az is jobb a régieken,főleg amelyik hagyományos potméteres beállítású mint ez ,ezek hasonlitanak a sztereo cuccokra,nem a menüben kalandózós/beállítós/mikrofonos csodák.
Valóban igazad van,de sajnos én azt tapasztalom ,hogy a mostani filmeken van amikor hagyományos 5.1 DD hang már nem szól úgy mint mondjuk egy 10éves film esetében.Ha pl. egy jó led tévéd van akkor sajnos kénytelen vagy a 25-50 gigás anyagokat, blue ray filmeket nézni,mert a többi nem igazán élvezhető,persze pl. egy plazma tv sokkal jobb választás ilyen szempontból,mert annak egy gyengébb anyagnál is élvezhetőbb a képe.
Én anno vettem egyYamaha Rxv-659 Eisa díjas mérő mikrofonos "CSODÁT" hát kb 1hónapig volt meg nagyon silány hangja volt,egy dsp a5 re lett lecserélve ami nála vagy majd 8-10 évvel idősebb volt és mit mondjak össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
Még ma is használok egy Dsp a 3090-et és iszonyat dinamika és erő van benne,az általad eladó is ennek az utódja vagyis inkább a 2070-esnek,van egy régi 2070-em is az is nagyot szól sztereóban (csak ugye az még pro logic-os).
És ezekben tényleg még az input illetve a volume potméterek is motorosak,tehát még a hagyományos minőségi (általában Alps) potméterek vannak benne,ja és nem utolsó sorban ezeket még japánban rakták össze nem malaysiában...
A baj csak az ,hogy nagyon úgy néz ki hogy az új hangok vannak igényesen megcsinálva tehát,ha egy jó hang rendszered van akkor kénytelen vagy lecserélni az erölködődet. Biztosan jó ez az új Atmos hang is ,de hogy én nem fogok a mennyezetre is hangfalakat tenni az szent.
Rettentően kíváncsi lennék,hogy pl egy mostani rx a-3030,3040,3050 vajon hozza-e a Dsp A1 szintjét? (gyanús a dolog,de lehet tévedek).
Amúgy a 3d az nyilván megy (direktbe tévével összekötve) de a hd hangok nem mennek,illetve a legtöbb új kütyün már nincs sem optikai sem koaxiális hang kimenet ,mert ugye a hdmi-ről veszi le a hangot az erölködő,és még ha a tévédnek van optikai kimenete akkor sem biztos ,hogy normálisan tovább küldi optikán a hangot az erősítődnek,plusz ugye nekem pl. minimum van 6db hdmi-s cuccom a tévén meg csak 4 bemenet van tehát sok esetben jól jön egy sok bemenetes erősítő.
Összegezve az egészet szerintem üzlet politika ez az egész Hd házimozi hang,mert egy hagyományos sztereó hangrendszernél még megértem ,hogy sokan milliókat költenek akár egy átjátszó kábelre is ,de ők olyan zenei anyagokat hallgatnak amik valóban meg is vannak jól csinálva,ámde egy film hangját azért ne hasonlítsunk össze egy Vivaldi hegedű előadással,mert közelében nem jár és nem is fog soha,személy szerint nekem is tökéletes volt egy sima dolby digital hang sőt még ugyan jól szól egy normális rendszeren!Annak idején hasonlítgattam össze pl. Dts és sima Dolby Digital hangot ,hát nekem sok esetben a Dolby digital sokkal jobban tetszett,pedig elméletileg a Dts hangnak kellene jobbnak legyen.
60.000.- a nagy 20kg-os vas. Hangja is dögös.
Hali!
Nem értem miért nem gyártanak,olyan Hdmi fogadó egységet ami a discrete 5.1 vagy 7.1 bemenetre csatlakozna...persze elfogadható árban...mert akkor ezek a gépek még ma is jócskán megállnák a helyüket sőt!!!
Mindig szerettem volna venni egy fa oldallapos pezsgő színű Dsp A1-et,de ezzel a sok hang normával addig variáltak amíg letettem róla....jól ki van ez találva,hogy cserélgethesse az ember pár évente az erősítőjét....és ugye egy ilyen kategórias erősítő (mint amit te is árulsz) csak amin van Hdmi+true hd +dts hd stb stb az nem 100 ezer forint...még használtan sem.
Nekem több mint 10 évig tökéletesen megfelelt a sima Dolby Digital 5.1(és most is megfelelne),de mostmár szinte rá kényszerítik az embert ezekkel a Hd hangokkal,hogy cserélje le az erőlködőjét....
Ez a gép biztosan megéri az árát,mert egy mostani ugyanilyen kategória az kb minimum 400-600 ezer ft.
Nekem volt anno Dsp a- 2070-es meg Dsp a-3090-es is azokban ugyanúgy nem volt tuner egység mint az A1-ben és az A2-ben...gondolom amúgy,hogy ez a RX-v2095 név az előző régebbi típus elnevezésekből származik,és ez a 2095 annyira jól sikerült nekik anno,hogy kiszedték belőle a tunert adtak neki egy kapósabb nevet ( Dsp a2) és piacra dobták mint zászlóshajót.
Ugye a mai felgyorsult világban azt kell eldönteni hogy a modern fejlesztett dolog szükséges-e? Mert nekem is megfelel még ma is a sima dolby digital vagy dts 5.1 mivel nem nézünk itthon eredeti angol nyelvű filmeket amin hd hang van.Senki sem szereti.Meg ráadásul nincs időm, kedvem,helyen letölteni 1 filmet 25-50GB méretben. Marad az 5-12gb MKV magyar szinkronnal. Innentől felesleg,nyűg, a hdmi.Az is csak elromlik.Meg ha olyan filmet nézek,ami csak sorozat,vagy régi film,dolby mono, vagy 2.0 elég a tv hangszórója is főleg éjjel.a HDMI erősítőket ekkor is be kéne kapcsolni a legtöbbet hogy legyen kép a tv-n.Ez is fölösleges.Médialejátszó legyen egyből a tv-re csatlakoztatva.Akkor a 3D is megy,nem kell a legújabb ultramodern erősítő. Másik fontos szempont hogy az erősítők 80%-a, hiába DTS-HD ban szól, akkor sincs olyan mint ez a yamaha sima dts 5.1 vagy dolby digital 5.1-ben. A sztereoról nem is beszélve.Az is jobb a régieken,főleg amelyik hagyományos potméteres beállítású mint ez ,ezek hasonlitanak a sztereo cuccokra,nem a menüben kalandózós/beállítós/mikrofonos csodák.
Hali!
Nem értem miért nem gyártanak,olyan Hdmi fogadó egységet ami a discrete 5.1 vagy 7.1 bemenetre csatlakozna...persze elfogadható árban...mert akkor ezek a gépek még ma is jócskán megállnák a helyüket sőt!!!
Mindig szerettem volna venni egy fa oldallapos pezsgő színű Dsp A1-et,de ezzel a sok hang normával addig variáltak amíg letettem róla....jól ki van ez találva,hogy cserélgethesse az ember pár évente az erősítőjét....és ugye egy ilyen kategórias erősítő (mint amit te is árulsz) csak amin van Hdmi+true hd +dts hd stb stb az nem 100 ezer forint...még használtan sem.
Nekem több mint 10 évig tökéletesen megfelelt a sima Dolby Digital 5.1(és most is megfelelne),de mostmár szinte rá kényszerítik az embert ezekkel a Hd hangokkal,hogy cserélje le az erőlködőjét....
Ez a gép biztosan megéri az árát,mert egy mostani ugyanilyen kategória az kb minimum 400-600 ezer ft.
Nekem volt anno Dsp a- 2070-es meg Dsp a-3090-es is azokban ugyanúgy nem volt tuner egység mint az A1-ben és az A2-ben...gondolom amúgy,hogy ez a RX-v2095 név az előző régebbi típus elnevezésekből származik,és ez a 2095 annyira jól sikerült nekik anno,hogy kiszedték belőle a tunert adtak neki egy kapósabb nevet ( Dsp a2) és piacra dobták mint zászlóshajót.
Igen, szerintem is hiánypótló lenne egy ilyen készülék, de mondjuk a házimozi processzorok is valamilyen szinten ezt a funkciót látják el.. Mondjuk 100k körül / alatt talán csak 1-2 hdmi-s típus van. Nálam nagyon bejött a porci/végfok kombó.
Mondjuk igazából a nagy nevű gyártóknak érthető ( anyagi )okokból nem érdekük,hogy ilyen egységeket gyártsanak,mert ugye akkor nem veszel új erősítőt,de nekem pl. még a mai napig van egy Harman Kardon adp 303 ex dolby digital ill. dts dekóderem,ami egy külön álló hifi egység és coaxial jelből illetve optikai jelből csinált 5.1 analóg (rca csatlakozós) jelet,ezen dolog kapcsán gondoltam,hogy gyárthatnának ma is ilyen egységeket amik tudják a legújabb hang szabványokat,mert pl. gondoljunk csak bele vesz valaki mondjuk egy Yamaha Dsp z7-es erősítőt (ami egy etalonnak számít a házimozi erősítők között..talán a valaha gyártott legjobb Yamaha volt) és nem tudja használni az új hangokkal,kivéve ha vesz mondjuk egy analóg kimenetes Oppo lejátszót...és rádugja az erősítő discrete 7.1 bemetére (a yamahánál így hívják) ,de sokkal célra vezetőbb lenne ha egy független külön egységet gyártanának ,hogy pl ha én egy Popcorn a 410-et akarok össze kötni egy DSP Z7-el akkor ne legyen már akadálya.
Mert úgy gondolom még mindig olcsóbb lenne venni egy ilyen egységet mondjuk 100 ezerért mint egy másik komplett erősítő mondjuk fél milláért...de hát ki van ez találva!!!
Bocs az OFF -ért valójában nagyon jó kis erőlködő amit árulsz,csak ez a fogyasztói társadalomra épülő üzlet politika elértékteleníti a dolgokat.
Hali!
Igen, szerintem is hiánypótló lenne egy ilyen készülék, de mondjuk a házimozi processzorok is valamilyen szinten ezt a funkciót látják el.. Mondjuk 100k körül / alatt talán csak 1-2 hdmi-s típus van. Nálam nagyon bejött a porci/végfok kombó.
Processzor: Marantz AV7705, Végfok: ROTEL RMB-1585
Front: 2x Focal Aria 926, Center: Focal Aria CC-900, Surround: Focal Aria SR900, Subwoofer: Focal Sub 1000F
Lejátszók: Oppo UDP-203, Synology DS-213+ (NAS) + Hiface TWO LP: Rotel RP-855 + Ortofon 2M Blue + fpalotas MM
TV: Philips 65PUS7363/12
Front: 2x Focal Aria 926, Center: Focal Aria CC-900, Surround: Focal Aria SR900, Subwoofer: Focal Sub 1000F
Lejátszók: Oppo UDP-203, Synology DS-213+ (NAS) + Hiface TWO LP: Rotel RP-855 + Ortofon 2M Blue + fpalotas MM
TV: Philips 65PUS7363/12
Hali!
Legyen 65.000 a nagy gép.
Helo!hol található az erősítő?
legyen 70.000.- ez a jó hangú brutális mozivas
Mindenképp osztom a véleményed. Mint minden terméknél emlegetjük, ebben még van anyag. És persze nem fogyasztó társadalomnak készült, hanem elégedett felhasználónak. És persze gondolon nem made in kína. Helyileg merre?
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
=D>
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Eladó a címben szereplő igazi nagyvas a házimozi induló korszakából. Itt nincs hdmi,wifi,usb,netradio,bluetooth,3D,4K, csak a magával ragadó,brutális vastag sűrű testes dinamikus hang.Akinek csak ez számít olyan ember keressen. Szerintem és pár házimozival foglakozó ismerősöm/fórumtárs szerint ezek a régiek jobban szólnak,amelyek még valódi motoros potival működnek,nem a menüben hangosít egy körbeforgó tekerő gomb.Ráadásul a magas/mély is potméteres.Mechanikus basszus kiemelő gomb is van. Szerintem ez a gép a Yamaha DSP A2 rádiós válozata lehet,mert ugyan az a gép teljesen,súlya,kinézete,távja,menüje,hangja,teljesítménye stb. Ha nem így van majd aki ért hozzá kijavit. Személyes átvétel meghallgatással,próbával,mert nincs kedvem postázni , 20KG.
75.000.-
Érd:privát üzenet.
Eladó a címben szereplő igazi nagyvas a házimozi induló korszakából. Itt nincs hdmi,wifi,usb,netradio,bluetooth,3D,4K, csak a magával ragadó,brutális vastag sűrű testes dinamikus hang.Akinek csak ez számít olyan ember keressen. Szerintem és pár házimozival foglakozó ismerősöm/fórumtárs szerint ezek a régiek jobban szólnak,amelyek még valódi motoros potival működnek,nem a menüben hangosít egy körbeforgó tekerő gomb.Ráadásul a magas/mély is potméteres.Mechanikus basszus kiemelő gomb is van. Szerintem ez a gép a Yamaha DSP A2 rádiós válozata lehet,mert ugyan az a gép teljesen,súlya,kinézete,távja,menüje,hangja,teljesítménye stb. Ha nem így van majd aki ért hozzá kijavit. Személyes átvétel meghallgatással,próbával,mert nincs kedvem postázni , 20KG.
75.000.-
Érd:privát üzenet.