Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Italokról, csak igényesen (képek feltöltése tilos!)

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Re: Italokról, csak igényesen (képek feltöltése tilos!)

Hozzászólás Szerző: Palm »

Alex_Aston írta:
2021.03.27., szomb. 11:11
Palm írta:
2021.03.27., szomb. 09:57
Valhalla - Helsinki-ben készülő gyógynövény likör, melynek vodka az alapja és különféle gyógynövényekkel nemesítik. Édeskés, kicsit citrusos ízű és illatú, sötét színű és sűrű az állaga. Olyan Jagermeisster szerű, de szerintem sokkal jobb.
Érdekes, tényleg milyen mások vagyunk.
Egy kevert likőr szerintem nem lehet minőségi, csak valami katyvasz. Persze ízesíthető, de hát az akkor már csak egy kevert, semmi több.

Nálam a jó párlatnak (lehetőleg pálinka) nincs párja.

Természetesen ez csak saját vélemény, nem más minősítése, félre értés ne essék!
Az alapja vodka, amihez gyógynövényeket adtak hozzá. Ez olyan, mint a fűszerezés.
A jó ital erjesztéssel készül. A kommersz meg mindenféle kemikáliai kutyulék.
Egyébként sok ital van, aminél "fűszereznek". Amíg természetes, addig jó.

A pálinkáról csak annyit, hogy amelyik nem természetes eredetű és ha cukrozott, nem eper vagy tölgyfa hordóban érlelt minimum 1 évig és gyümölcs ágyon az felejtős.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3295

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Palm írta:
2021.03.27., szomb. 09:57
Valhalla - Helsinki-ben készülő gyógynövény likör, melynek vodka az alapja és különféle gyógynövényekkel nemesítik. Édeskés, kicsit citrusos ízű és illatú, sötét színű és sűrű az állaga. Olyan Jagermeisster szerű, de szerintem sokkal jobb.
Érdekes, tényleg milyen mások vagyunk.
Egy kevert likőr szerintem nem lehet minőségi, csak valami katyvasz. Persze ízesíthető, de hát az akkor már csak egy kevert, semmi több.

Nálam a jó párlatnak (lehetőleg pálinka) nincs párja.

Természetesen ez csak saját vélemény, nem más minősítése, félre értés ne essék!
Csak a Marantz! :-D

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Beach House rum - Nagyon finom Mauritius-i rum! Árát meghazudtolja! Alkalmi vétel kategória. Illata, íze, színe, állaga mind tökéletes! Édes fajta. Kellemesen fűszeres és édeskésen különlegesen imádnivaló illata van!

Diplomatico Selección De Familia - A márkanevet hűen tükrözi. Nagyon kellemes Venezuelai rum. Illat, íz, szín, állag nagyon jó! Édes típus. A Diplomatico Reserva Exclusiva-nál még jobb.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Platte Valley - Amerikai kukorica whiskey. Horbódan érlelt kerámia kiszerelésű és nagyon finom. Édes ízű. Az illata is nagyon kellemes. Az ára pedig szintén barátságos.

Montana Sweet Corn Whiskey - Nekem nem jött be sem az íze, sem az illata. Nem érlelték hordóban. Áttetsző, színtelen. Nem volt lehetősége kiteljesedni. Kár érte. Szerintem nem éri meg az árát így. Kétszer annyiba kerül, mint a Platte Valley. Célszerű lenne hordóban érlelni és úgy forgalmazni.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Macallan Sherry Oak - 12 éves Single Malt Skót whisky. Ha jól tudom kizárólag Sherry-s hordóban érlelték. Nagyon finom, selymes és domináns Sherry-s íze van. Az illata is mennyei!

Bollinger Special Cuvée - Ritkán iszok pezsgőt, de ez a száraz típusú ízlett. James Bond kedvenc Francia pezsgő márkája. Különlegessége, hogy az adott évjárathoz házasított reserve borok akár 15 évesek is lehetnek! 60% Pinot Noir, 25% Chardonnay, 15% Meunier szőlők házasítása, amelyeket 85%-ban Grand vagy Premier Cru területekről válogatnak, és magnum palackokban érlelnek a pincében 30 hónapig.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Macallan Gold Double Cask - Dupla hordós érlelésű single malt Skót whisky. Európai Sherry-s hordóban és amerikai tölgyfa hordóban érlelik. Finom selymes ízű. Nagyon finom.

Ron Quorhum - Dominikai 12 éves rum. Kellemes, kicsit fűszeres ízű és illatú. Amerikai bourbon-ös hordóban érlelt. Nagyon kellemes.

hp1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: hp1 »

Néhány gondolat Szepsy Istvántól,

https://24.hu/belfold/2020/11/07/szepsy ... ortre/amp/

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Macallan Sienna - Sherry-s hordóban érlelt single malt Skót whisky. Selymes, elegáns, finom. Illat, íz és szín alapján is prémium kategória.

José Cuervo Reserva de la Familia Rolling Stones Edition - 40%-os tequila. Erősebb, mint a "sima" Reserva de la Familia. Röviden: nagyon finom.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2289

Hozzászólás Szerző: cables »

Üdv Tamás!
1600 Ft volt a Sparban, kimondottan jó vételnek tartom. Tegnap szenzációs volt, fél üveg maradt a mai vacsorához, ma is nagyon jó. Pedig a fél üveges tárolást még a jó vörösborok is megsínylik. Tegnap az volt a véleményem, hogy ez a bor nemcsak ételhez fogyasztható, hanem beszélgetéshez is kiváló kísérő. Persze annak, aki szereti a fehér borokat. Én szeretem.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 455
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

cables írta:
2020.03.02., hétf. 18:41
Ilyen jó Chardonnay-t még nem ittam. Kristinus 2018
Mondjuk, ennyiért lehet is jó..

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2289

Hozzászólás Szerző: cables »

Ilyen jó Chardonnay-t még nem ittam. Kristinus 2018

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Hozzászólás Szerző: Acme »

Ha már Whisky: nekem mostanában a Glenfarclas 105 jött be. Egészen kiváló az ár-érték aránya, és erőssége ellenére meglepően bársonyos, kellemes nedű :smile32:
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Simici
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: Simici »

Acme írta:
2020.02.19., szer. 13:54
Simici írta:
2020.02.18., kedd 14:16
sting írta:
2020.01.25., szomb. 17:56
Sok, sok, ampulla elfogyasztása után de megmaradva a finom és tényleg nem mennyiségi gyártású Whiskynél/knél.
Pár éve rámentem a konzumer Japán párlatokra és megtaláltam a Hibiki nevű csodát.
Abból is a Japán Harmóniát.
Azóta ha tehetem még a fülem mögé is ezt kenek mert valami elképesztő élmény minden korty ami lecsúszik a torkomon.
- Egy volt Bourbon rajongó -
Gratula!
Kérlek szólj, ha akciós lesz ;peace;
Beállíthatsz egy árfigyelőt pl az Árukeresőn. ;)
Köszi a tippet, de annyira akciós sosem lesz, hogy hajlandó legyek fizetni érte annyit :D

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Hozzászólás Szerző: Acme »

Simici írta:
2020.02.18., kedd 14:16
sting írta:
Sok, sok, ampulla elfogyasztása után de megmaradva a finom és tényleg nem mennyiségi gyártású Whiskynél/knél.
Pár éve rámentem a konzumer Japán párlatokra és megtaláltam a Hibiki nevű csodát.
Azóta ha tehetem még a fülem mögé is ezt kenek mert valami elképesztő élmény minden korty ami lecsúszik a torkomon.
Gratula!
Beállíthatsz egy árfigyelőt pl az Árukeresőn. ;)
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Simici
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: Simici »

sting írta:
Gratula!

sting
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: sting »

Sound & Vision : 

Marantz- Sony - Playstation - XOX

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Dallmore Regalis - Sherry-s hordóban érlelt single malt Skót whisky. Finom. ;)

Macallan Amber - szintén Sherry-s hordóban érlelt single malt Skót whisky. Szintén finom, selymes.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 455
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Nem tudom, mi történt, de belefutottam két olyan borba, amiket nem tudok hova tenni..
Vylyan - Macska 2018. Semmi élvezhető íz, zéró gyümölcsösség, egy darab fakéreg elrágcsálásával egyenlő az élvezeti értéke...
Takler - Kékfrankos 2018. A fenti "bor"-tól sokkal gyengébb. Gyakorlatilag ihatatlan...
Mondom ezt úgy hogy Vylyan pincében sokszor jártam (igaz, több, mint tíz éve).

Igazándiból nem értem.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Mexicali sör. Finom Mexikói világos sör. Érdemes megkóstolni.

Padre Azul Anejo tequila. Prémium kategóriás tequila. Maga az üvege is igencsak látványos (bőr borítja az üveget, az üveg dugója egy koponya), de az íze finom, selymes, kicsit édeskés. Nem olcsó, de megéri az árát.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 409

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Ami nagyon aromás, telt ízvilágú és nem lehet megunni: Szent András Sörfőzde - Monarchista
Sajnos eléggé drága, akciósan érdemes lecsapni rá.
https://sorfigyelo.blog.hu/2015/12/26/monarchista

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Vinkler írta:
2019.11.18., hétf. 16:42
Most olvastam, hogy a Zirci Apátsági sörmanufaktúrának van Tripel-je. A jó hír, hogy az intersparokban lehet kapni. Nah azt ki fogom próbálni, amúgy is jó tapasztalatom van a Zirciekkel.
Vannak jó söreik, de drágák.
Helyi sör révén hamar hozzáférhető sok helyen.
Aki 1-2 üveg sört iszik meg 1 sörözés alkalmával, annak nem vészes az ára, de aki rekesszel, annak már húzós.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Most olvastam, hogy a Zirci Apátsági sörmanufaktúrának van Tripel-je. A jó hír, hogy az intersparokban lehet kapni. Nah azt ki fogom próbálni, amúgy is jó tapasztalatom van a Zirciekkel.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Aszpirin írta:
2019.11.16., szomb. 12:41
Dorian írta:
2019.11.13., szer. 08:47
Dorian írta:
2019.11.09., szomb. 15:32
Milyen viszkit (mindegy, h whisky v. whiskey) javasoltok nem-kokainárban, tehát max 15 körül?
Ebben a témában pedig végül nem tudtam egyet választani, az Aberlour + Timorous Beatie + Nikka from the Barrel hármas mellett döntöttem. Már várom, h érkezzenek. :rolleyes:
Az Aberlour-ban nem fogsz csalódni.
A Timorous Beastie-t nem ismerem, nem igazán kedvelem a kevert (blended) whiskyket, de azért akad köztük jó. Remélem ez a jófajta lesz, számolj majd be róla.
A japánok mostanság nagyon elkezdtek tudni késziteni whiskyket. Ez a Nikka hordóerősségű whisky elég férfias darab, de jófajta.

Én az Islay-whiskyk nagy híve vagyok, ha csak egyet kellene ajánljak bárkinek, az tuti az Ardbeg lenne (bár enyhén túl van a kereteden még a 10 éves Ardbeg ára is), második (és az belefér a keretedbe) a Laphroaig Quarter Cask, ha még kapható valahol. Ezek nagyon tőzeges (füstös ízű) whiskyk, de ha valaki rábukik az ízvilágukra, akkor nagy-nagy kedvenccé tudnak válni. Érdemes kipróbálni őket (de vigyázat, az erőteljesen tőzeges ízvilág nem mindenkinek tetszik).
Nőszemélynek pedig az “örökzöld” Glenlivet-et ajánlanám (ami egy egy jobb szupermarket polcán itthon is megtalálható, szóval nem ritka darab, de nehéz vele melléfogni, mert nagyon lágy és gyümölcsös ízvilágú).
Aztán ott vannak az amerikai és kanadai whiskeyk, teljesen más ízvilág és általában jóval olcsóbbak, és bizony vn közöttük jó. Bourbon-ből a Four Roses, kanadaiból a Crown Royal csak két példa a viszonylag olcsó de szerintem nagyon jó tengerentúli nedűkre.
Köszönöm a tippeket!

Én nem zárkózom el a blended whiskyktől, ahogy olvastam, ez olyasmi lehet, mint a D osztály. :D Alsó kategóriában sokszor választják, de nem jelenti, hogy csak belépő szintű dolgokat lehet vele csinálni. Végülis minőségi söröknél is játszanak a többfajta a komlóval, malátával.

Aberleour nagyon ízlik, sima, sallangmentes, de a Timorous Beastie jó választás volt! Határozottan többet ad, komplexebb ízvilág. Illatában a hárs és az érett körte, ízében a meleg fűszeres méz és még volt valami ami most nem ugrik be, utóízben csokis karamell. És az átlagnál nagyobb alkoholtartalom sem jött elő, nem zavart be.
Nikka-t még nem bontottam fel.
Glen...valamelyiket már ittam korábban, ízlett, ha jól emlékszem könnyed virágos illatok rémlenek, de éppen most látom, hogy van még felette.

Nem tudom, te hogy vagy vele, nekem a sok helyen olvasható pár csepp víz - tipp nekem nem jött be, ugyan más illat-ízjegyek jönnek elő, de sokkal többet fed el a "krémesítés" mint amennyi a plusz.

Füstösekkel óvatos vagyok, pl. sörben sem jönnek be a füstös ízűek, a nagyon erősen túlfüstölt húst sem szeretem és még nem is dohányzom. De mindenképp ki akarom próbálni, a következő vétel egy szigeteki tőzeges-füstös-esetleg sós ízvilágú lesz.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”