Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sütés-főzés

Online
Avatar
Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
Értékelés: 534
Tartózkodási hely: Fejér megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Elmo írta:
2024.07.16., kedd 20:29
"üvegben sült csülök" Erről mesélhetnél.
Youtube " cooked in glass
" nagyon sok variáció.
Vízfürdőben dunsztolás hosszú órákig, sütőben 120-140 fokon 4-6 óráig, saját llevében, fehér borral, sörrel ffelöntve, zárt kupakkal, alufóliával lezárva. Hetekre, hónapokra eltartható szobahőn, mint a lekvár.
Kísérletnek jó volt, nagyon puha, omlós végeredmény, de rövidebb idő alatt is lehet más módszerrel nagyon jó ételt készíteni ezen alapanyagokból.
Nem akarom letörni a kísérletező kedvet, egyszer ki kell próbálni.

Online
Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1110
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 288
Tartózkodási hely: Regöly

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

"üvegben sült csülök" Erről mesélhetnél.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Online
Avatar
Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
Értékelés: 534
Tartózkodási hely: Fejér megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Fiatal kakas varialt burgundi módra, üvegben sült csülök, zöldséges kurkumás basmati rizs, friss saláta variáció.
Csatolmányok
20240609_114329.jpg

Online
Avatar
Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
Értékelés: 534
Tartózkodási hely: Fejér megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Római saláta variáció a'la kánikula.
Csatolmányok
20240623_125603.jpg

Online
Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5412
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2270

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: cables »

Angyalföldi Rakott-krumpli a'la Párkány utca krinolinnal, Hartai kolbásszal, mélyalmos tojással, frissen reszelt sajttal

P7065400.jpg

Avatar
stx
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 903
Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
Értékelés: 447
Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: stx »

Lemmy9.1 írta:
2024.07.01., hétf. 11:28
Én tarhonyával.
Épp most aratják a tarhonyaföldeket, várom a frisset. :D
Van ahol, azt hiszik, hogy fán terem.. :D

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13927
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 8847
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Lemmy9.1 írta:
2024.07.01., hétf. 11:28
Én tarhonyával.
Épp most aratják a tarhonyaföldeket, várom a frisset. :D
Nálunk a gyerekeknél meg nagyot a tarhonya, én is szeretem, de a marhapöri mellé nálam no way. Sertéshez jó, meg lecsós cuccokhoz szoktam még.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1127
Csatlakozott: 2020.05.18., hétf. 08:51
Értékelés: 728

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Én tarhonyával.
Épp most aratják a tarhonyaföldeket, várom a frisset. :D
Szerintem!

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2799
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2697
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Vinkler írta:
2024.06.30., vas. 22:34
Tctronic írta:
2024.06.30., vas. 17:39
Közkívánatra: marhapörkölt, juhtúrós sztrapacskávak, tejfölös uborkasalátával. Utóbbiak konyhában készültek. (Lányom hazajött Horvátországból edzőtáborból, azt mondta most már valami normálisat enne :D )

20240629_144854.jpg
Uuuuuh, az kemény kombó. Mindkét étel önmagában is húzós, főleg a sztrapacska, ha jó a juhtúró és burgonyás a nokedli.
A marhapöri nálam általában lábszárból készül és sima nokedlivel fogyasztjuk, vagy friss kenyérrel. :rolleyes:
A lábszár nálam is alap, én főtt burgonyával kedvelem, de most a gyerekek így kérték. Sok készült belőle, maradt is bőven. Nem egy kimondott kánikula menü :D
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13927
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 8847
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Tctronic írta:
2024.06.30., vas. 17:39
Közkívánatra: marhapörkölt, juhtúrós sztrapacskávak, tejfölös uborkasalátával. Utóbbiak konyhában készültek. (Lányom hazajött Horvátországból edzőtáborból, azt mondta most már valami normálisat enne :D )

20240629_144854.jpg
Uuuuuh, az kemény kombó. Mindkét étel önmagában is húzós, főleg a sztrapacska, ha jó a juhtúró és burgonyás a nokedli.
A marhapöri nálam általában lábszárból készül és sima nokedlivel fogyasztjuk, vagy friss kenyérrel. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13927
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 8847
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

stx írta:
2024.06.30., vas. 15:56
fererencz írta:
2024.06.30., vas. 15:13
A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet. :D

IMG_20240630_145628.jpg
Csak zsírban szabad. Nem bolti.
A tárcsát én szalonnabőrrel szoktam kenegetni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2799
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2697
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Közkívánatra: marhapörkölt, juhtúrós sztrapacskávak, tejfölös uborkasalátával. Utóbbiak konyhában készültek. (Lányom hazajött Horvátországból edzőtáborból, azt mondta most már valami normálisat enne :D )
20240629_144854.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Online
Avatar
fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1475
Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
Értékelés: 873
Tartózkodási hely: Kápolna

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fererencz »

stx írta:
2024.06.30., vas. 15:56


Csak zsírban szabad. Nem bolti.
Kb egy teáskanál olaj volt, csak azért, hogy az előtte megtisztított tárcsa kapjon egy kis kezelést a szinte ráégő olaj által.
Mondjuk, a pác alapja is olaj volt, zsírban nehéz lenne, bár biztosan nem lehetetlen. :D

Ja, már a hús is bolti volt, sajnos...
Nem szotkam hibázni.

Avatar
stx
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 903
Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
Értékelés: 447
Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: stx »

fererencz írta:
2024.06.30., vas. 15:13
A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet. :D

IMG_20240630_145628.jpg
Csak zsírban szabad. Nem bolti.

Online
Avatar
fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1475
Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
Értékelés: 873
Tartózkodási hely: Kápolna

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fererencz »

A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet. :D
IMG_20240630_145628.jpg
Nem szotkam hibázni.

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5001
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 3238

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Tescoban a héten akciós a darált marha hús, Auchanban pedig az XXL buci.

Na, akkor gyerünk. Hús, saláta, lila hagyma, sajt, extra durván csípős chili szósz, pikáns mustár, csemege uborka, és egy kis ketchup. :rolleyes:
20240629_131605.jpg
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2799
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2697
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

dennis12 írta:
2024.06.22., szomb. 00:09
Paradicsom utólag? :O nálunk előre megy
Ahány ház annyi lecso. :D Tulajdonképpen mindegy de mi ìgy szoktuk.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
dennis12
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2024.06.22., szomb. 00:02
Értékelés: 0
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: dennis12 »

Paradicsom utólag? :O nálunk előre megy

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2799
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2697
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Idei első lecso :D (szigorúan rövid o-val :D ) Sajnos még nem szabadföldi a paprika, paradicsom, de jó vót' ez is. :cheers1:


20240615_134644.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5001
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 3238

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Vendégségbe nem megyünk üres kézzel. No meg a létszám miatt nem átlag adag kell.
10 tojás, 1l tej, 1kg gríz, meg némi vaníliás cukor, csak elég lesz :rolleyes:
20240615_113110.jpg
20240615_130656.jpg
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2799
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2697
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Öcsémtől kaptunk egy gázzsámolyos tárcsát, jól felavattuk. :napsut: A húson kívül készült más is rajta, de azokat nem fotóztam.
20240602_151106 (1).jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5671
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3505

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Egy kis rozé cuvée
20240602_133302.jpg

Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5671
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3505

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Nem volt kedvem edzeni ;peace;
20240602_130248.jpg

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5001
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 3238

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Kiválasztott tepsivel szoktam kezdeni a süti előkészületet. Készülök a holnapi talira :rolleyes:
20240517_191824.jpg
Csak a Marantz! :-D

Online
Avatar
Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
Értékelés: 534
Tartózkodási hely: Fejér megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Mai ebéd.
Borjú lábszár újra gondolva.
Szalonna, gomba, répa, lila hagyma, fokhagyma, só, bors, teriyaki szósz- szezámos. Rétegelve.
Sütő alul felül 200 fok - fólia, 50 perc fólia nélkül.
Köret - aszalt sárgabarackos jázmin rizs, friss új káposzta saláta.
Pazar ízbomba.
Csatolmányok
20240501_130405.jpg
20240501_100803.jpg
20240501_095837.jpg
20240501_095452.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”