Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sütés-főzés
Re: Sütés-főzés
Ezt most készítettem. Az AMST Csapat minden tagjának küldök 1 szeletet (legyen mit ledolgozni
)
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 520
- Kapcsolat:
Vasárnapi óvatos > máj baconbe tekerve + saláta
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2846
Egy kis maradék frankurti leves, hozzá rakott krumpli.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Vasti
- Fórumlakó

- Értékelés: 349
Igyekszem így szervezni a dolgokat, de persze nem mindig sikerül ;-)
De ha hétvégén itthon vannak a gyerekek (és nem melózok) , vagy vendégek jönnek, akkor a konyha az enyém.
ui: szerettem a Kispál és a Borz zenekart, szóval nagyon örülök, hogy itt a fórumon válthatok pár szót Lovasi Andrással ;-) ;-) ;-)
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6297
Ne hagy főzni! Szeretsz, tudsz, tehát főzz te. Win-win, és még a családi békének is jót tesz :)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Vasti
- Fórumlakó

Itthon a lakásban tuti nem állnék neki, szerintem egy hétig sem szellőztetnénk ki ;-)
Én nagyon szeretek, és állítólag tudok is főzni ;-) , de vannak olyan ételek, amit hiába próbálok úgy csinálni, mint anyu, vagy pl. a nagymamám - feleségem nagymamája, egyszerűen elvileg ugyanazokból az alapanyagokból, ugyanúgy elkészítve közel sem lesz olyan jó. Tipikusan a "parasztosabb" ételek nem mennek: krumplis pörkölt (szerintem ez a pincepörkölt zalai megfelelője ;-) , rakott krumpli, meg ilyenek. Tök idegesítő: mit nem lehet egy rakott krumplin rendesen megcsinálni?! És mégis, anyué egészen más, a család szerint is :-)
Sok nő így van ezzel... Nem érdekli, fárasztja, utál főzni. Bezzeg régen ;-)
A feleségem sem rajong érte, de azért vegyes eredménnyel főzöget ;-) Néha teljesen meglepődök, néha meg összeveszek vele ;-)
Szerencsére az enyém sem - igaz, az utóbbi kb. 10 évben teljesen leépítettem a dolgot, van egy erősítő, egy rádió és egy hálózatos lejátszó, ennyi. De régen volt, hogy még szerintem is túl sok kacat volt otthon, de úgy csinált, mintha nem zavarná, sőt ;-)
Úgy könnyű, ha otthon hajlandó valaki megfőzni a pacalt. :))Vasti írta: ↑2026.01.03., szomb. 23:08Jól néz ki!
Számomra anyu pacalpörköltje a tuti, pedig ettem már 5-6 étteremben (aztán rájöttem, hogy ha jót akarok enni, akkor megkérem anyut, hogy főzzön ;-)
Az igazi friss pacalból, otthon előfőzve, jól befűszerezve (anyunak van egy "nyári konyhája", ott lehet ilyen büdös vackokat főzni ;-) Aztán az alap az fontos, mert a pacalnak amúgy csak pacalíze van... ;-) Jófajta szalonna, sok vöröshagyma, és apróra szelt sárgarépa - fehérrépa - zeller! Szétfő teljesen, aztán olyan íze és szaftja lesz, hogy kéééész ;-) A feleségem még csak az após pacalos próbálkozását kóstolta, mielőtt belecsöppent a jóba ;-) , azt nem bírta. Anyuét meg tömi befelé ;-)
Nekem ehhez étterembe kell menni, …. mindennek ára van… otthon nagyjából főzzek magamnak, amit akarok, a nejem főleg rizst főz, meg virslit, néha csirkemájat,
viszont nem szól egy szót sem a hifi cuccaimért.
- Vasti
- Fórumlakó

Jól néz ki!
Számomra anyu pacalpörköltje a tuti, pedig ettem már 5-6 étteremben (aztán rájöttem, hogy ha jót akarok enni, akkor megkérem anyut, hogy főzzön ;-)
Az igazi friss pacalból, otthon előfőzve, jól befűszerezve (anyunak van egy "nyári konyhája", ott lehet ilyen büdös vackokat főzni ;-) Aztán az alap az fontos, mert a pacalnak amúgy csak pacalíze van... ;-) Jófajta szalonna, sok vöröshagyma, és apróra szelt sárgarépa - fehérrépa - zeller! Szétfő teljesen, aztán olyan íze és szaftja lesz, hogy kéééész ;-) A feleségem még csak az após pacalos próbálkozását kóstolta, mielőtt belecsöppent a jóba ;-) , azt nem bírta. Anyuét meg tömi befelé ;-)
Pacalpörkölt. Sógor vendéglőben, Káposztásmegyeren:
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9718
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
A legtöbb pizzéria elbújhat mögötte, olyan jó a végeredmény., ha rendesen keleszti az ember a tésztát.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3845
Tökéletes pizzát lehet készíteni vele.
A legtöbb pizzéria elbújhat mögötte, olyan jó a végeredmény., ha rendesen keleszti az ember a tésztát.
Csak a Marantz! :-D
Ha viszont arra vagyunk kiváncsiak, hogy a sütő használatától, akkor azt úgy kérdezzük, hogy nem lesz semmi szag tőle? Legalábbis felénk így ragzák az Magyart. Mert ha szaga van a pizzának, az baj, csak illatának szabana lennie.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3355
Nekem ez eléggé félreérthető fogalmazás. Azt kérdezi, hogy "nem lesz semmi szaga?" Ez nekem azt jelenti, hogy a benne sült pizzának lesz-e szaga?Vinkler írta: ↑2026.01.01., csüt. 22:27Az égéstér nyitott. A pizza 400+ fokon sül. Teljesen normális. Mellékízre vonatkozó kérdést én nem látok.![]()
Ha viszont arra vagyunk kiváncsiak, hogy a sütő használatától, akkor azt úgy kérdezzük, hogy nem lesz semmi szag tőle? Legalábbis felénk így ragzák az Magyart. Mert ha szaga van a pizzának, az baj, csak illatának szabana lennie.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Vinkler
- Adminisztrátor

Az égéstér nyitott. A pizza 400+ fokon sül. Teljesen normális. Mellékízre vonatkozó kérdést én nem látok.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3355
Régen a gáztűzhelyek sütő része is ugyanígy gázzal működött, nem elektromos volt, mégsem volt tőle a benne készült ételeknek semmilyen mellékíze. Mert ugye a kérdés erre irányult.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Vinkler
- Adminisztrátor

De igen. Nekem sok éve van. Én kint használom, télen is.
Már régóta szemezek egy ilyesmivel.
Nem lesz semmi szaga az égésterméktől?
Nem lesz semmi szaga az égésterméktől?
Szerintem!
- stx
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Malac...
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 163
A malac is készül…
Boldog új évet kívánok!
Boldog új évet kívánok!
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
- stx
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Hifizoknis fotók után megveti a lábát a főzőszoknis fotó..
Indul a sütés
(édesburgonya, szárzeller, rukkola, kelbimbó) Majd utána kerül rá még nyersen is szárzeller, rukkola a roppanósság miatt és fetasajt. Egy részére teszek kíváncsiságból datolyát is
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 163
Készül az újévi lencse.
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset