Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8829

Re: Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Vasti írta:
2024.08.29., csüt. 13:03
hagymás rostélyos
Tizenéve nem tudok jó hagymás rostélyost enni. Időnként berendelem, de mindig csalódás. sad.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 333

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Én mindkettőt szeretem: de talán inkább az elsőt, a klasszikusat választom mégis szívesebben...

Egy jól elkészített (!!!) egyszerű, klasszikus étel igazán jó tud lenni, és szerintem nehezebb is elkészíteni, mint egy 30 összetevős költeményt, amiről igazából senki sem tudja, hogy milyennek kellene lennie ;-)

De pl. egy cigánypecsenye, hagymás rostélyos, vagy akár csak egy rántott hús is tartogat elég buktatót (alapanyag, elkészítés) , na ott feketén-fehéren kiderül, hogy mi a helyzet a konyhában ;-)

Otthon szinte mindig ugyanoda megyünk sok csalódás után (Zöld Elefánt, Zalaapáti) , de néha azért belebotlunk jó éttermekbe is - viszont nem egy "hájpolt" étterem okozott már csalódást. Vacak érzés, amikor beülünk akárhányan, ott hagyunk nem kevés pénzt, és csalódottan távozunk :-(

Itt a városunkban meg van egy kis étterem: férj és feleség viszi (a hölgy helyi, a férje bajor) , fiatalok, csak ketten vannak, az étterem is kicsi, kb. 6-8 asztal van csak. Na ott a klasszikus osztrák és néhány német kaja mellett (Münchner Schnitzel, nyami :-) főleg napi ajánlatban olyan jó dolgokat lehet kapni, hogy az ember felvidul tőle :-) Na náluk nem az van, hogy a napi ajánlat az, ami rájuk romlana ;-) Mostanában ettünk pl., ami így hirtelen eszembe jut tatárbifszteket, vitello tonnato-t, zöld curry levest garnélával, báránysztéket, mindegyik eléggé különleges volt, sok összetevővel, de mégis piszok harmonikus ízekkel, szemet gyönyörködtető látvánnyal. De a kaja mellé kért vegyes saláta is olyan, hogy ha azt adnák főételnek, nem lennék elégedetlen ;-)
Na itt szintén ritkán gondolkodunk azon, hogy hová menjünk, kivéve ha pl. valami ázsiai baromságra fáj a fogunk.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2270

Hozzászólás Szerző: cables »

Én azt hiszem - durva közelítésben - kétféle jó étterem van.

- Jól főző étterem. Mindennek megadják a módját, úgy, ahogy kell. Husok jól átsültek, mindennek olyan ize van, ami elvárható, adagok jó nagyok

- Művész szinten főző éttermek. Itt minden étel tele meglepetéssel, ezerféle íz és ezek baromira passzolnak egymáshoz, szokásosnál talán kisebb, de nagyon megfelelő adagok. Árak néha húzósak

Én jobban szeretek az utóbbiakban enni :). Tovább megyek csak ezekben szeretek enni :)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

A sok magyaros étteremajánló között egy picit pici más következik…

Hölgyek és urak, ha Gyulán jártok, a Világóra melletti Mexicali Burrito Bar-t ki ne hagyjátok. SOKKAL több az a hely, mint aminek kinéz. Nagyon hozzáértő a szakács-tulaj, autentikusan mexikói az ízvilág, nagyok és finomak az ételek, és persze akár tequila is van hozzájuk… Csak 3 napja vagyunk itt Gyulán, de már ezalatt is visszatértünk.

(Kétszer étkezünk naponta, reggel 9 körül majd du 5-6 környékén, ez a délutáni volt már kétszer is az amúgy céltalan kódorgás alatt felfedezett Mexicaliban. Ma délután azért biztos ami biztos, nekünk is harcsapaprikás egy másik helyen, de simán becserélném még egy chimichangára, ha egyedül lennék.)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Tisza-tó környéki ajánló.

HelloHal Halfalatozó
Kiváló minőség, szép környezet, kulturált kiszolgálás. Ilyen egy igazi halételes hely. Én halburgert ettem, feleségem pedig roston süllőt. Kiváló volt mindkettő. Ott van a bicikli út és egyben gát mellett. Ha itt jar az ember, nem ajánlott kihagyni.

Stég Szabadidőközpont és Halsütöde

Előzőhöz hasonló, önmagában ez is kiváló, de szerintem a HelloHal jobb egy picivel. Ez is a gát mentén van.
Érdemes mindkettőt kipróbálni és dönteni. :D

Fűzfa pihenőpark és étterem
Egy átlagos csárda szerű hely. Nem rossz, de semmi extra.

Sarokház Cukrászda
Ilyen egy jó Cukrászda. Saját főzésű, kiváló fagyik, finom sütemények, nagyon kedves kiszolgálás, és ugyan apróság, de jóleső extra, hogy minden süti rendelés mellé adnak egy pohár szódát. Ez is a bicikli út-gát mellett van.

5350 Biciklis Megálló Pont
Közvetlen a Tisza parton, a tóra (holtágra) epitett stégen lehet enni, idilli környezetben. Finom ételek, ha nem is tökéletesek. Viszont a hangulat miatt nem lehet belekötni, a limonádé pedig isteni.
20240721_185628.jpg
Csak a Marantz! :-D

Hat Te
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 481

Hozzászólás Szerző: Hat Te »

Balatonszemes, Kistücsök ez egy biztos pont, itt mindig jót eszünk..
IMG_5195.jpeg
IMG_5196.jpeg
IMG_5194.jpeg

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Na, még egy kis ajánló Balatonfüreden.

Megkövetem magam rétes ügyben, mert belebotolttam a másik Füredi Rétes boltba az Árpi Bácsi Házi Rétes nevű helybe. Ez bizony azt kell mondjam meg finomabb, mint a másik amit ajanlottam 2 napja, bár drágább is, mert itt 790-890 a rétes, a másik helyen pedig 650 volt. Hogy megéri e a felárat. Szerintem igen.

Vitorlás étterem.
Ott van a Füredi móló tövében, tipikus turista csapda elhelyezkedés, és kinézet, de jókat írták róla, tettünk egy próbát tegnap este. Nagyon nem bántuk meg. Parádés a kikötő látványa evés közben, a pincérek nagyon kedvesek, és segítő készek, az ételek pedig nagyon jók. Azon felül nekem a pálinka kínálat az egyik mércém, ami itt bőven megüti azt.
20240712_191700.jpg

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 420

Hozzászólás Szerző: kasumi »

https://pitstoppizza.hu/

Esztergom!

Erősen ajánlott!
Újratervezés

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Egy kis gasztro ajánló a Balaton északi partjáról.

Alsóörs strandon Gyuri büfé lángosát tudom ajánlani. Bőven a büfé átlag feletti minőség, friss, nem olajos, könnyű, és finom a tésztája, a feltét pedig rendes 20%-os tejföl, és sajt, nem pedig a legolcsóbb kiváltó valami. Utoljára jó pár éve ettem itt lángolt, de tegnap itt jártunk, és n csak az emlékeim voltak szépek, hanem tartják a minőséget.

Balatonfüreden ha jár valaki, akkor a 2x2 sávos főút mentén, meg bőven a belváros előtt, szinte eldugva található egy isteni réteses. Füredi Rétes Bolt néven található meg, ítt is régi emlékem volt, hogyha erre járok, érdemes beltérni. Nos ez sem változott, meg mindig ízletesek a rétesek. Nem olyan finom, mint a Zebegénybem és Gödön található, nálam a bolti retesek királya, a Monarchia rétesház, de bőven átlagon felüli.

Este benéztünk a Baracska csárdába. Hangulatos terasz, élő zene csütörtökön is, kedves kiszolgálás, finom ételek, remek kilátás. Amilyennek lenni kellene egy balatoni csardának.
20240711_193645.jpg
20240711_192621.jpg

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó

Vinkler írta:
2024.06.25., kedd 21:54
Egy jóbarátom étterme, átadom neki az elismerést. Egyébként a hétvégén voltunk vele Belgrádban gazstrotúrán, újdonságokat kutatva. :D
Ez jó :-)

Tényleg gratula neki: egyszerű és jól elkészített, friss, gyorsan az asztalra kerülő ételek, ahogy azt "jugóban" ;-) is kapja az ember - Görögországban még nem jártam, de a souvlaki pl. sokkal jobb volt, mint a kedvenc görög éttermünkben :-)

Ja, és tök kedves volt a személyzet is, főleg a kicsit fura, de totál pincérnek való druszám, a Norbi ;-)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8829

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Vasti írta:
2024.06.25., kedd 21:43
Nyaralunk itt, nyaralunk ott, vannak új gasztro-élmények :-)

Az első: Szentendrén kezdtük a nyaralást, és annyira megtetszett az Adria Cafe, hogy kétszer is ott vacsoráztunk. Igazán kellemes kis hely, normális ételek normális áron, némi görögös, némi "jugó", minden ízlett.
:tutiok:
Egy jóbarátom étterme, átadom neki az elismerést. Egyébként a hétvégén voltunk vele Belgrádban gazstrotúrán, újdonságokat kutatva. :D
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó

Nyaralunk itt, nyaralunk ott, vannak új gasztro-élmények :-)

Az első: Szentendrén kezdtük a nyaralást, és annyira megtetszett az Adria Cafe, hogy kétszer is ott vacsoráztunk. Igazán kellemes kis hely, normális ételek normális áron, némi görögös, némi "jugó", minden ízlett.

A második: lenéztünk a Magaspartról a Kisfaludy kilátónál Balatonakarattyán, és éppen terveztük, hogy majd valahol eszünk valamit, mert már jócskán elmúlt dél. A főút felé a sarkon megláttuk a Sombreros Taqueria Mexican Grill nevű helyet, és nagyon megörültem, mert szeretem az ilyen kajákat - csak sajnos már igen régóta nem ettem jót :-( Néha benézünk jónak mondott mexikói kajás helyekre, de jobb hamar elfelejteni őket.
Na itt végre jót kaptunk! Kukorica krémleves, tépett marhás Burrito nekem, csirkés és marhás Tacco a feleségemnek. Minden piszok finom volt, jól fűszerezett, tele ízzel, de semmi sem "túltolt", egy élmény volt, de komolyan! Ilyen mexikói ízt kerestem midig :-)
Egy fiatalember volt a pultban, segített, hogy kb. milyen összetevők lehetnek azok, amik nekem bejönnének (mert összeválogatós a rendszer) , igen jó fej volt, ez külön öröm manapság...

Ja, egy negatív csalódás: Betyár Batyu, Dömös. Kinéztem, hogy ha arra járunk, betérünk, mert jókat írtak róla... Hát na ja. A hely eleve nem volt valami megnyerő, mert OK, hogy ez ilyen hely, de a fákat - bokrokat azért néha rendbe lehetne szedni, meg a padok stb. is olyanok voltak, mintha a bolháról vadászták volna őket össze, úgy 20 éve, és azóta ott verte volna őket az eső. Aztán éppen leült mellénk két motoros, és az egyik mondta a másiknak nevetve, hogy 3x volt itt, 1x jót evett, 2x nem igazán, reméli, ma szerencséjük lesz ;-)
Nekünk nem volt. Ettem egy napi levest, "Paradicsomos, fekete kagylós, friss házi tésztás, bazsalikomos leves" , ami egy tányér annyira savanyú, kicsit sűrű, alig paradicsomos lé volt, hogy a savanyún kívül esélye nem volt más ízűnek lenni... Úszott benne pár kagyló és tészta. Sírva ettem meg ;-) Aztán batyut rendeltünk, de a fene tudja... Szerintem vacak volt. Az enyémben konfitált tarja csíkok meg szalonna volt, a húsnak vacak íze volt, leginkább egy nem friss főtt húsra hasonlított, a szalonna meg piszok nagy darabokban volt, amik alig voltak megsütve. Volt még benne jó sok "pizzasajt", nem túl kellemes ízzel, összecsomósodva, paradicsom, amitől frankón elázott az egész, és lilahagyma. Összességében alig langyos, belül ragacsos - nedves, és ízetlen batyuk voltak ezek, piszok nagyot csalódtam... Pedig előtte éppen azt mondtam az asszonynak, hogy ha mindent feldobnak a vaslapra, ami a leírásában szerepelt a cuccnak, kicsit megpirítják, és belelapátolják a tésztába, már nem lehet rossz. De aztán addig cifrázták, hogy mégis rossz lett :-(

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

tamagaba írta:
2024.01.31., szer. 07:39
Tegnap este a Galileo c. műsorban a Max4-en pont a Nápolyi pizzáról volt szó.
Egy olasz fazon új tésztareceptet talált ki. Érdekes volt és biztos finom lehet.
Ebben az évben észak Olaszország lesz az uticél nyaraláshoz. Igaz Nápoly lent van, de gondolom azon a vidéken is lehet jó pizzát enni.
Nem is kell addig menni, elég Gödöllőig!
Mondjuk pont ide:
https://www.google.hu/maps/place/Napoli ... &entry=ttu
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Kívánság étkezde - Wesselényi és Izabella sarkánál.

Tipikus piros "kockás" térítés hely, annál is inkább, mert az asztalokon piros és kék kockás a terítő. :D
Mintha meglatogatnánk anyukánkat / nagymamánkat, olyan a hangulat, és az ízvilág. Az árak pedig barátiak, pl. 0,5l szörp 390.-Ft.
Ha nem akarunk gyrost enni, de nem is akarunk sokat fizetni egy jó ebédért, viszont a ki tudja milyen minőségű kifőzdét inkább hanyagoljuk, akkor tökéletes választás. Én ajánlom.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2697

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

tamagaba írta:
2024.01.31., szer. 07:39
Egy olasz fazon új tésztareceptet talált ki. Érdekes volt és biztos finom lehet.
Ebben az évben észak Olaszország lesz az uticél nyaraláshoz. Igaz Nápoly lent van, de gondolom azon a vidéken is lehet jó pizzát enni.
Láttam én is. Pár éve voltunk feleségemmel egy hosszabb hétvégére Rómában (+Vatikánban). Feleségem tészta rajongó én inkább pizza. Mindig ott ettünk emerre jártunk és megéheztünk, nem néztünk utána az éttermeknek. Mindenhol hibátlan volt. Egy helyen egy kifejezetten nem turistáknak, hanem a helyi "törzsközönségnek" az éttermébe keveredtünk. Olyannyira, hogy a legtöbb törzsvendégnek már saját asztala és saját megnyitott üveg bora is volt (amit előző nap hagyott meg). Na ez azért vitte a prímet, pedig baromi egyszerűnek nézett ki.
A másik, hogy a kávézókban - feleségem nagy kávés én ritkán kávézom- mindig egy pohár vörösbort kértem. Soha nem kérdezték meg, hogy milyet? Hoztak egy pohárral és érdekes mindenütt hibátlan volt.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Hat Te írta:
2024.02.07., szer. 16:06
Most ettem harmadszor Mohácson egy olyan étteremben, ahova magamtól nem mentem volna be.
Ismerős hívott meg és kérdezte, hogy szeretem-e a halat.
Miután jeleztem, hogy én nagyon szeretem, de ritkán lehet jót enni mondta, hogy bízzak benne.
Az étterem neve nem sok jóval kecsegtetett: “Kishalász vendéglő és pizzéria” amikor egy vendéglő pizzériával van kombinálva általában egyik sem..
Az már bizakodásra adott okot, hogy vendéglátóm kérte, hogy pontosan érkezzek, mert az étel: HARCSAPAPRIKÁS (így nagy betűvel)frissen készül.
Életem legjobb halpaprikása, azért merem ezt mondani mert már 3 alkalommal ettem ott és mindig hibátlan volt.
Friss napi beszerzésű alapanyag, ruganyos és mégis puha hal.
Mást még nem kóstoltam, mert ritkán járok arra és még nem tudok elszakadni ettől a csodától..
Végig ettem a Duna-menti éttermeket, Szeged is jónéhányat, de nekem ez a csúcs..
Bejelentkezés ajánlott: https://kishalaszmohacs.hu/etlap/

IMG_4842.jpeg
Látom össze kell kapni magukat a budapesti éttermeknek
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Hat Te
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 481

Hozzászólás Szerző: Hat Te »

Most ettem harmadszor Mohácson egy olyan étteremben, ahova magamtól nem mentem volna be.
Ismerős hívott meg és kérdezte, hogy szeretem-e a halat.
Miután jeleztem, hogy én nagyon szeretem, de ritkán lehet jót enni mondta, hogy bízzak benne.
Az étterem neve nem sok jóval kecsegtetett: “Kishalász vendéglő és pizzéria” amikor egy vendéglő pizzériával van kombinálva általában egyik sem..
Az már bizakodásra adott okot, hogy vendéglátóm kérte, hogy pontosan érkezzek, mert az étel: HARCSAPAPRIKÁS (így nagy betűvel)frissen készül.
Életem legjobb halpaprikása, azért merem ezt mondani mert már 3 alkalommal ettem ott és mindig hibátlan volt.
Friss napi beszerzésű alapanyag, ruganyos és mégis puha hal.
Mást még nem kóstoltam, mert ritkán járok arra és még nem tudok elszakadni ettől a csodától..
Végig ettem a Duna-menti éttermeket, Szeged is jónéhányat, de nekem ez a csúcs..
Bejelentkezés ajánlott: https://kishalaszmohacs.hu/etlap/
IMG_4842.jpeg

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó

cables írta:
2024.01.30., kedd 22:06
Belga söröző https://mosselen.hu/
Az tényleg jó kis étterem.
Mi a korona idején voltunk ott egy Vígszínház-látogatás után, vidékiként nem lehetett üres gyomorral hazaindulni, és micsoda szerencse, pont ott van a szomszédban :-) A jó értékelések miatt asztalt foglaltam, erre kb. még 2-3 asztalnál ültek csak, mindenki "otthon maradt"...

Mi is öten voltunk, és mi is nagyon jókat ettünk! :-)

Egyébként nagyon bírom, amikor kirándulunk valahová, és már napokkal előtte bújom a Google Maps-et, keresem az éttermeket, olvasom az értékeléseket, próbálom kitalálni, hogy ha egy éttermet látogathatunk meg a környéken, akkor melyik legyen az?! ;-) Ez, meg a rendes parkoló keresése a fő feladatom ;-) A család sokszor ugrat, hogy csak a pocakomon jár az eszem, de aztán kevés kivételtől eltekintve ők is igen örülnek, amikor egy jó kis városnézés vagy akármi után, esetleg közben eszünk egy igazán jót, és nem csak valahol találomra valamit, mert azzal azért be lehet rendesen fürödni...

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2270

Hozzászólás Szerző: cables »

Belga söröző https://mosselen.hu/

Öten ötfélét ettünk, és mindenki áradozott. Mondjuk nem olcsó...

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Legyen még egy ajánló :D

Komoly szakácsmúlttal rendelkező testvérpár csinálja a helyet, friss, saját készítésű tészták:

https://cvekedli.hu/

A klasszik cvekedli és a katalán a kedvencünk innen.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

thxfan írta:
2024.01.30., kedd 18:42
Vinkler írta:
2024.01.30., kedd 11:42
A carbonara és a pizza kifejezetten jónak tűnik, csak tudni kell, h mit kell nézni rajta. :D
Az bizony ;peace; , helyben Nyiregyen is van agyon hájpolt nápolyi jellegű pizza, sőt, lassan minden pizzéria hirtelen nápolyi lett :D , de ez más világ volt. A carbonara is olyan, amilyennek lenni kell, pont kellően szaftos, szalonnazsíros és tojásos, parmezán is pont jó arányban, a tiszalöki sajt egy kis plusz bukét ad, talán még egy kicsit több borsot elbírt volna, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás.
Jóóvan elhiszem, de furán néz ki akkoris. Nincsrajta kóbász meg szalonna :D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Vinkler írta:
2024.01.30., kedd 11:42
A carbonara és a pizza kifejezetten jónak tűnik, csak tudni kell, h mit kell nézni rajta. :D
Az bizony ;peace; , helyben Nyiregyen is van agyon hájpolt nápolyi jellegű pizza, sőt, lassan minden pizzéria hirtelen nápolyi lett :D , de ez más világ volt. A carbonara is olyan, amilyennek lenni kell, pont kellően szaftos, szalonnazsíros és tojásos, parmezán is pont jó arányban, a tiszalöki sajt egy kis plusz bukét ad, talán még egy kicsit több borsot elbírt volna, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Lemmy9.1 írta:
2024.01.30., kedd 12:59
Ezt a megégett, buborékos nápolyi stílusú divatpizzát én speciel rühellem.
És nem is csinos. Az, hogy törött tányérban szolgálnak fel, mindennek a csimborasszója.
Szvsz.
A tányért adom, nem figyeltük, csak zabáltunk :D , de túl lehet élni.
Az ízek és minőség az összes kajánál piszok jó volt, és ez a lényeg. Kb. 16 fő fér el télen a helyen, ennek ellenére komoly séfekkel és borászokkal csinálnak estéket, ha megnézed facen vagy instán (nekem egyik sincs, ezért nem tudom linkelni), már egy-egy étel leírása is étvágygerjesztő, illetve látszik a gasztronómia iránti rajongás és ez számít igazán.

A pizza ízlés kérdése, itt a tészta valódi kovászos, fatüzelésű kemencében sütve. A normál tésztás szabályos kör alakú is tud jó lenni, de ez teljesen más.
10.1 Auro3D

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

tamagaba írta:
2024.01.30., kedd 16:11
Apropó halászlé
Mi a szegedi Fehértói étteremből szoktunk arrajáró barátoktól hozatni halászlevet
A Piac42 Bisztró-t ismeri valaki Esztergomban?
Azt nem, de a csülök csárdát igen, és az csalódásmentes. A minap a Ferdinánd étteremben (Bp. Király u) teszteltük a csülköt, még mindig jó. Halászlé nálam a szolnoki hcsárda, de a szentendreiben is ettem jót. Sőt a kispesti is hibátlan, megfejelve az öreg pincérek utánozhatatlan stílusával🙂

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”