OK, rámegyek, egyébként sajnálom, hogy Neked nem jön be a Kronen Blanc, dehát ezen nem veszünk össze.Vinkler írta: ↑2019.11.16., szomb. 10:32A Kronenbourg-ot én kifejezetten kedvelem, harmónikus, lágy izvilága miatt, de a búzájuk szerintem vállalhatatlan! Se karaktere, se szárazanyag tartalma, se semmi ami miatt rajongani lehetne érte. Ja és a színe is olyan amilyen, egyedül illataban lehet elfogadható.lehoako írta: ↑2019.11.16., szomb. 09:36Lidl és a Tesco is tartja, szerintem is kiváló. A dobozos is annyira friss, hogy maximum egy-két, a közelemben frissen bontott hordóból jövő csapolt Hoegaarden veri meg, DE kb 2.5-szeres áron. Vagyis simán ezer ft (+) környékén per korsó.
Állott Hoe csapolva rémisztő, néhány helyen Borsodis meg egyéb "korsóba" csapolják, mert "elfogyott" a Hoegaardenes korsó... Sajnos ez nem egy sima "szomjoltó" Borsodi vagy Bazant, fontos, h a nagy, vödörszerű pohár sokáig tartsa hidegen.
A vendéglátóhelyeken csapoltat ivók sajnos sztem rizikóznak, legrosszabb fiúszakkörös élményem az Arany János utcai Hedon "Taproom", ezek után mindenkinek csak az üvegest ajánlom pl a Helmutból (nagyon hasonló alapállású, mint a Kronen Blanc), ami nálam órási kedvenc. És mégis, a saját flagship sörözőjében vashordó-ízű, hab nélküli trutyi volt a frissen csapolt Helmut.
Frissen nyílt túristamágnes helyekről mindenkit lebeszélnék.
MÁS:
Rákóczi úton, Síp sarkának másik oldalán a Hrabal. Leginkább a Postrizinské gyár otthona. Ez a sörgyár volt a centruma pl a Sörgyári Capriccionak és egyébként Bohumil Hrabal oeuvrje nagy részének. Nemrég olyan Francint kezdtek csapolni, amit nem széndioxiddal, hanem nitrogénnel hajtanak ki a hordóból, az íze sokkal lágyabb, a buborékok sokkal kisebbek, fontos, hogy az ember kipróbálja, (nitrós Francin) utána elgondolkodik a cseh "ivósör" és a magyar "ivósör" közötti dimenzionális különbségekről.
Sajnalom a Hoeegaarden rajongókat, de egyáltalán nem kedvelem az ilyen vonalas búzákat. Nagyon hajaz ízében is az előbb említett blac-ra, lehet pont ezért.
Számomra ár-érték arányban és ízbében is elfogadható búzasör, a Valentins szűretlen búzája. Elég sok helyen lehet kapni az Aldiban ÜVEGES!!! 6-os packot is árulnak!
Hazai titkos tipp a Pécsi szűretlen búza. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki!
Ízükben egyaránt karakteresek, magas szárazanyag tartalom és összetett ízvilag jellemzi őket, amellett, hogy nem az a fáradt Hoe-féle fakó zavaros szín, hanem élénkebb, narancsos színvilág jellemzi!

Ma kedvet kaptam egy kis fehér kolbászhoz, édes mustár helyett csinálok hozzá aszalt fügés hagymalekvárt nagypályás fehér balzsamecettel, és akkor ilyen Valentins szüretlen búza lesz mellé.
Előtte meg nyomok egy kis sütőtöklevest, tegnap csináltam 3 literrel, a sütőben sütött tökös fajtából, gyömbéres, tejszínes, szerecsendiós változatban. Sokan ajánlják, h tegyünk bele almát is meg mézet, de az konkrétan eltakarja a sütőtök ízét szvsz. Ja, és akárki akármit mond, CSAK vajjal és CSAK póréval. Ajánlom kipróbálásra mindenkinek!