Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dreamcinema bemutatóház
Moderátor: Hiccusz
Dreamcinema bemutatóház
A hét elején ismét volt szerencsém egy demo erejéig belépést nyerni a hazai mozis élet fellegvárába.
Kicsit sziruposra sikerült, szerintem a fele sem igaz, :-))))))) de köszönjük látogatásod.
Dreamcinema bemutatóház
A hét elején ismét volt szerencsém egy demo erejéig belépést nyerni a hazai mozis élet fellegvárába.
Látogatásom célja a nagyszobájukban nemrégiben átadásra került Dolby Atmos rendszer meghallgatása volt. Ami igazából a már meglévő 7.1-es rendszer kibővítését takarja, 4db ML beépíthető hangsugárzóval a mennyezetre, hozzájuk egy 4 csatornás Anthem végfokot és természetesen az Anthem új Dolby Atmos-os processzorát.
Mivel részben hasonló az itthoni rendszerem, az ottanival, persze sajnos csak elég kis részben , ezért kiváncsi voltam, hogy mennyivel hallom másnak a 4 mennyezetivel kiegészített rendszert a sajátoménál.
Valamint arra is, hogy az Anthem új processzora a relatíve olcsó árával, mekkora visszalépést jelent a cég korábbi csúcs processzorához képest.
Zenén nem teszteltünk, lehet hogy úgy lett volna különbség, de filmeknél kicsivel sem éreztem gyengébbnek az új Avm-60 produkcióját a régi D2V3D-nél, ez pedig nagy elismerés az újnak, mivel az ára csak a harmada és ugye még az új hangformátumokat is tudja plusszban. Úgy érzem már ennek tükrében is, hogy megérte megléptem év elején ezt a számomra nem éppen olcsó váltást. De még hátra volt az Atmos képeség vizsgálata.
Tudom sokan nem fognak hinni a szavaimnak, mivel egyrészt talán nem túlzás, ha azt állítom, hogy baráti kapcsolatban vagyok Hiccusszal, másrészt évek óta az ügyfelük is, így gondolhatják, hogy elfogult vagyok irányukba. Ennek ellenére nem fogom a vélemėnyemet másként leírni, mint ahogy tėnylegesen tapasztaltam.
Kezdjük ott, hogy az én tapasztalatom az, hogy Atmos rendszer és Atmos rendszer között nagyon nagy különbségek vannak. Már többször is leírtam itt a fórumon, hogy év elején jártam 2 kereskedés Atmos rendszerét is megfülelni. Akkoriban azt írtam, hogy beszámolok ezekről bővebben is, de ez elmaradt. Az élményeim nem voltak túlságosan pozitívak, de mivel roppant kedvesek és segítőkészen álltak hozzám mindkét helyen, így inkább nem fejtettem ki részletesen a véleményemet. Az biztos, hogy ezek alapján nem éreztem sürgetést a rendszerem bővítésére.
Mivel szeretek sok tapasztalatot gyűjteni ezért más helyekre is szerettem volna bejutni Atmos-t hallani. De sem a Home Movie sem a HM Studió-nál nem jártam sikerrel, vagy időpont miatt vagy technikai problémák következtében. Ezeken a helyeken minőségibbnél-minőségibb rendszerek vannak telepítve, így jó lett volna ha a véleményem megalkotásához kaptam volna innét is segítséget, majd egyszer...
De térjünk vissza a Dreamcinema Atmos rendszeréhez, ami minden várakozásomat túlszárnyalta.
Vegyesen hallgattunk,az Atmos demo lemezről részleteket(Dolby Digital 5.1 vs. Dolbi Atmos),sima Atmos kis filmecskéket, Iglesias zenét. A legnagyobb kontrasztot természetesen az első összevetés hozott, mind a dinamika, mind a részletesség, mind a tér kiszélesedése, gömbszerűvé válása, a mélyszekció erőteljesebbé válása(de nagyon pontosan ezzel együtt) előjött az Atmos javára. Természetesen a többi is rendkívűl meggyőzően szólt.
Ezután filmek következtek, a Libabőr autós, sáskás jelenete, a John Wick temetős és film végi autós ûldözėses része, a Gravitáció több részlete. Hát nagyon hozzátettek a mennyzetiek a hatáshoz, teljesen más volt a térérzet mikor visszaváltottunk DD-re, tompábbá összeszűkűlté vált a hang. A John Wick temetői jelenetében a magyar DTS HD Master szinte csak előlről a vászonról szólt, Atmosra átváltva meg olyan ėrzés volt mintha én is ott állnék a szereplőkkel az esernyő alatt, úgy jött az eső fentről. A Gravitáció meg olyan, mintha nem is ugyanaz a film lenne ha Atmos-ra kapcsol az ember, brutális a különbség. Azėrt is emelem ki ez a két filmet, mert itthon belehallgattam ugyanezekbe a jelenetekbe szintén Atmos dekódolással csak ugye 4 mennyezeti nélkül, sima 7.1-es felállásban. Sajnos közel sem vol annyira markáns a különbség mint felsőkkel együtt, kicsivel jobb, de nem az igazi így. Szóval, ha a maximumot akarom kihozni az itthoni rendszerből, akkor előbb-utóbb elkerülhetetlen a teljes 7.1.4-es rendszer kiépítése.
A röpke 1-1.5 órás bemutató után Hiccusz felajánlotta, hogy ha van kedvem hozzá akkor megmutatja egy közelben megépült, szintén Atmos-os mozijukat. Nekem ezt nem kellett kétszer mondani, 10 perc után már ott is voltunk a törökbálinti háznál.
Itt egy egy 7.1.4 hangsugárzós Artcoustic rendszer található, 2 db mélynyomóval. A 2db surrond back hangsugárzó kivėtelével, az összes hangfal,el van tünteve, az akusztikailag áteresztő, maszkolható vászon, az oldalsó fal, illetve mennyezet mögé. Az elektronikák(Anthem 1120 AVR, Dune mėdialejátszó, Runco vetítő is külön helyen voltak elhelyezve, a moziban a vásznon és az ülő illetve fekvő( a hátsó sorban 3 fotel, az elsőben egy ágy foglalt helyet, kimondottan ebbe a szobába gyártva, szinben harmonizálva a mozis padlószőnnyeggel)alkalmatosságokon kívül csak egy Ipad volt, amivel mindent teljeskörűen lehetett vezérelni.
Az oldalfalakon hatalma mozis képek, a mennyezeten száloptikás csillagpontos égbolt fokozta az amúgy is nagyszerű mozis hangulatot. A szellőzőrendszer, klímával, igényes világítással a hab volt a tortán, a már ami a kifogástalan minőségű, igėnyes kidolgozású kivitelezését illeti a szobának.
Azt hiszem egy ilyen szuper mozit a fórumozók 100%-a örömmel a magáénak tudna.
A mozi produkciójára visszatérve, a Dreamcinema-ban előzőleg meghallgatott részleteket vettük újra elő és azt kell mondanom, hogy ez a rendszer is kitűnően vizsgázott. A nagyszoba minőségét nem éri utol, de ha nem ahhoz hasonlítom, akkor nagyszerű hangzãst kaptam ott is. Az Atmos itt is jól tette a dolgát, a Terminator Genesys és a Jupiter felemelkedése filmekből néztünk még meg pár jelenetet és ugyanazt tudom elmondani, mint a többi filmnél. Kiszėlesedett tér, sokkal jobb jelenlét ėrzet.
Nekem ezek a demok azt mutatták meg, hogy nem parasztvakítás az objektum alapú hang, hanem igenis előrelépės a régebbiekhez kėpest. Persze aki a 2.0-ra esküszik, annak ez egy hülyeség, de azoknak a 7.1 is valószínűleg az volt. Nekem kicsit sem az.
Persze felmerülnek kėrdėsek. Megėri? Ki vannak használva a felső hangsávok? Tökéletes az Atmos? Egyėrtelmű igent nem lehet mondani, de nemet sem.
Biztos, hogy nem olcsó, főleg ha nem a legegyszerűbb megoldásokat választja az ember, tuti, hogy sokkal több információt is lehetne keverni a felső sávokra, az is biztos, hogy vannak referencia minőségű Atmos keverések ês vannak gyengék is. Az viszont vitathatatlan, hogy jó dolog, a filmélmėnyt fokozza, persze az sem árt ha ehhez jó filmeket is csinál az álomgyár.
Köszönöm a lehetősêget, Ivánnak, nagyszerűen éreztem magam.
Bátorítok mindenkit, aki szimpatizál az Atmos-al ės aki fentartásokkal fogadja, azt is, hogy keresse fel a Dreamcinema-t, az udvarias és szakmailag hozzáértő fogadtatás garantált.
Dreamcinema bemutatóház
Biztos vagy benne, hogy nálunk jártatok? Mert hogy mi éjszaka nem dolgozunk. Pláne nem a hétvégén. Megmondták odaát. :-)
Hát lehet csak álmodtuk az egészet
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Dreamcinema bemutatóház
Tegnap a sötétség leple alatt meglátogattuk a birodalmat. Megnéztük a Sony nagyágyúját, nyugodtan lehet szó szerint venni. Döbbenetes méretekkel rendelkezik. Illetve az Atmos-t is fülügyre vettük az új Anthem AVM60 tolmácsolásában. A projival kapcsolatban felemás érzéseim vannak. Full HD anyagnál nem smakkolt nekem valami, lehet a Dune Solo, vagy nem tudom mire vélni. Egy két Full HD anyag minősége nem győzött meg. A Solo 4K-ra való felkonvertálással láthatóan jobb lett az eredmény. A natív 4K-s anyag szuperül festett. Lehet játszanék a Solo beállításaival, illetve más forrással csak a kíváncsiság kedvéért. Színek, kontraszt, élesség rendben. Van lehetőség bőven a lézer projiban, persze remélhetőleg pár év múlva már valami ember baráti áron. Kérdés mennyire érdeke a gyártóknak egy hosszú élettartamú masina elterjedése, van-e még hová tovább képalkotás területén. Jó jó 8K, de a felbontás növelésen kívül. Atmos tekintetében bitang jól szól a cucc, már amikor van valóban, mit felülről megjeleníteni. Az 5.1 vs Atmos bemutató oltári jól szemlélteti az Atmos előnyét. Köszönjük szépen a bemutatót, nagyon jól éreztük magunkat. Aki teheti ne hagyja ki a lehetőséget, a Sony csúcs gépe nem mindennapi, az Atmos meg már csak a hab a tortán.
Biztos vagy benne, hogy nálunk jártatok? Mert hogy mi éjszaka nem dolgozunk. Pláne nem a hétvégén. Megmondták odaát. :-)
Dreamcinema bemutatóház
Tegnap a sötétség leple alatt meglátogattuk a birodalmat. Megnéztük a Sony nagyágyúját, nyugodtan lehet szó szerint venni. Döbbenetes méretekkel rendelkezik. Illetve az Atmos-t is fülügyre vettük az új Anthem AVM60 tolmácsolásában. A projival kapcsolatban felemás érzéseim vannak. Full HD anyagnál nem smakkolt nekem valami, lehet a Dune Solo, vagy nem tudom mire vélni. Egy két Full HD anyag minősége nem győzött meg. A Solo 4K-ra való felkonvertálással láthatóan jobb lett az eredmény. A natív 4K-s anyag szuperül festett. Lehet játszanék a Solo beállításaival, illetve más forrással csak a kíváncsiság kedvéért. Színek, kontraszt, élesség rendben. Van lehetőség bőven a lézer projiban, persze remélhetőleg pár év múlva már valami ember baráti áron. Kérdés mennyire érdeke a gyártóknak egy hosszú élettartamú masina elterjedése, van-e még hová tovább képalkotás területén. Jó jó 8K, de a felbontás növelésen kívül. Atmos tekintetében bitang jól szól a cucc, már amikor van valóban, mit felülről megjeleníteni. Az 5.1 vs Atmos bemutató oltári jól szemlélteti az Atmos előnyét. Köszönjük szépen a bemutatót, nagyon jól éreztük magunkat. Aki teheti ne hagyja ki a lehetőséget, a Sony csúcs gépe nem mindennapi, az Atmos meg már csak a hab a tortán.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Dreamcinema bemutatóház
Elkészültünk. Mindenkit szeretettel várunk, aki kíváncsi, milyen az igazi Dolby Atmos hangzás. De azt is, akit meg baromira hidegen hagy. :-)) Nekik a bemutatkozó túra véget ér majd feltehetően az Artcoustic 5.1-es hangsugárzó rendszer + 4K Sony-val a kis mozinkban.
4 db Martin Logan ML66-i került be a mennyezetbe, amelyeket egy Anthem PVA 4 (4-csatornás) végfok hajt meg. Az egész rendszer agya pedig az ANTHEM jelenlegi Dolby Atmos processzora, az AVM 60.
AVM 60: http://www.anthemav.com/products-curren ... e=overview
Martin Logan ML66-i: http://www.martinlogan.com/installerseries/index.php
Anthem PVA 4: http://www.anthemav.com/products-curren ... e=overview
Dreamcinema bemutatóház
Holnap indul a nagy moziszobánk Dolby Atmos-szá történő átalakítása.
Dreamcinema bemutatóház
Na szóval, kérem szépen, beállítottuk, bekalibráltuk a kis mozinkban az Artcoustic hangsugárzó rendszert az Anthem AVR-ék legújabb generációjának belépő tagjával, az MRX 520-szal. Az eredmény? Nos, Ezt tényleg hallani kell! :-)
Dreamcinema bemutatóház
Az ünnepek után, március 21-től várunk mindenkit sok szeretettel, aki kíváncsi rá, hogy néznek ki és hogy szólnak az Artcoustic hangsugárzói egy Anthem MRX-520 új generációs AVR-rel zenén és mozin egyaránt. A dán gyártó valamennyi terméke ugyanazt a célt szolgálja. A lehető legmagasabb minőségű hangzást valósítsa meg bárki otthonában, innovatív, a hagyományokat és a konvencionalitást folyamatosan átlépő, korszak alkotó megközelítéssel, technológiával. Egyedi kinézetük, kimagasló minőségű alkatrészeikből eredő teljesítményük révén számtalan mozi és média szoba hangrendrendszere manapság. Kristálytisztán, nagy hangnyomás valamint páratlanul alacsony torzítás jellemzi valamennyit.
Dedikált bemutató mozinkban SL 120-36 frontok, C-2 SL center, Diablo SL hátterek és egy Impact 2 mélynyomó várja a nagyérdeműt.
Dreamcinema bemutatóház
Mind a kis mozink, mind a nagy mozink hamarosan megújul, új technika jön mindkét szobába. Részletek hamarosan...
Dreamcinema bemutatóház
Nagy mozi
Dreamcinema bemutatóház
Nagy mozi
Dreamcinema bemutatóház
Nagy mozi
Dreamcinema bemutatóház
Nagy mozi
Dreamcinema bemutatóház
Nagy mozi
Dreamcinema bemutatóház
Kis mozi
Dreamcinema bemutatóház
Nappali
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 35
Dreamcinema bemutatóház
Azt hiszem kb. 4-5 éve volt ,amikor eldöntöttem,hogy elegem van az állandó állítgatásokból és gombnyomogatásokból mert nem azt láttam amit szerettem volna! Információt újságcikkekből innen-onnan összeolvasgatva gyűjtöttem ,már vagy tizen éve,de valóságban még nem volt alkalmam a prémium kategóriával találkozni max. csak futólag.
Miután Ivánnal és a Dreamcinemával találkoztam, nemcsak bevásároltam ,hanem rengeteget tanultam.Nagyon sokat segített Iván ,hogy csiszolódjon é letisztuljon az a rengeteg tévhit és hiba amit az elmult pár év olvasmányai okoztak. mindenhol csak a szép és mégjobb dolgok vannak leírva kis utalással problémákra ,aztán a valóságban meg megy a bután nézés....
Eddig vászon ,projektor(ok) ,anamorf lencse volt amiket tőlük vásároltam,és végre nem csak találomra prospektusokból....hozzáteszem a hozzáállást és segítőkészséget és a csillagos ötös problémakezelést csak dícsérnem lehet! >A nagyon sok negatív tapasztalatom árnyékában!
Ez úton is köszönöm a segítséget és a nagyon- nagyon jó áron vásárolt termékeket! A jövőben is.......
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
Dreamcinema bemutatóház
180 m2-en, 2 szinten 3 moziszobát rendeztünk be, hogy mindenki megtalálja a számítását.
Ahogy mi hívjuk őket:
- Nappali mozi
- Kis mozi
- Nagy mozi
Nappali mozi (35 m2)
Főként azok számára alakítottuk ki, akik még nem kötelezték el magukat a dedikált mozi terén, vagy akik kimondottan nappali körülmények között kívánnak szórakozni. Például a családdal közösen. Továbbá azok számára jelent nagy segítséget, akik nem otthon szeretnének azzal szembesülni, hogy a kiválasztott termék baromira nem azt a minőséget hozza, mint amilyennek a bemutató teremben látszott vagy hallatszott. Nappalinkat tehát olyannak hagytuk meg, mint amilyen bármelyikőnké. Kontrasztgyilkos környezet, akusztikailag kezeletlen falfelületek, lapfüggöny, óriási üvegbetétek. A cél ennek ellenére az volt, hogy miközben rávilágítunk a vetítéssel kapcsolatos kritikus tényezőkre, megoldást is kínáljunk ezek kezelésére, leküzdésére. Őrizzük meg a helyiség alapvető funkcióját, ugyanakkor lehetséges alternatívát is mutassunk, hogyan integrálható be ízlésesen egy projektor és egy komplett multicsatornás hangrendszer.
Beépített hangsugárzórendszert talál itt a látogató, amelyet egy belépő szintű AVR hajt meg. Szintén belépő szintű 3D képes projektor. 2 vászon áll itt rendelkezésre, amelyből az egyik egy motorosan mozgatható és maszkolható mennyezeti változat, a másik pedig egy fix, keret nélküli, (szinte) fekete, kimondottan a világos nappalikba szánt, beszűrődő fények visszaverődését kiküszöbölő változat.
Kis mozi (16 m2)
Dedikált moziszoba a mozi fanok legnagyobb örömére. Itt már valóban minden egyetlen funkciónak van alárendelve. Ez a mozi. Árfekvésében a nappalihoz képest egy emeltebb kategória található itt meg, Magasabb minőségű multicsatornás hangsugárzó szett és AVR, 3D és 4K képes megjelenítő, tapétázott, rajta akusztikai panelekkel ellátott falfelületek, dobogós, 2-soros mozis ülések, fix, feszített, bársony keretes vetítővászon. Kialakítása fiatalos, dinamikus, a mai generáció mozija. Kinézete és megvalósítása hagyományos (álló és falon lévő hangsugárzók, standard vetítővászon), előtétfalas szigetelés, álmennyezet, gipszkarton szegély, benne spotok, rejtett LED világítások (szegély, dobogó), fali lámpák.
Nagy mozi (32 m2)
Helyiség a helyiségben típusú szigetelés módszerével megépített moziszobánkban a régi, klasszikus filmszínházak hangulatát próbáltuk meg felidézni. Stukkóval, rojtos bársonyfüggönnyel, kárpitozott felületekkel, oszlopokkal, kazettás csillagos égbolttal. A kompromisszum mentes audio-vizuális élményt prémium minőséget képviselő hangsugárzó szett, elektronikák sora, valamint forrás, vezérlés, projektor és vászon szolgáltatja.
A helyiségek pontos eszközparkja honlapunk Panoráma menüpontjára kattintva érhető ell. http://www.dreamcinema.hu/index.html#panorama
Dreamcinema bemutatóház
Bemutató szobáinkkal kapcsolatos minden infó egy helyen, itt.