Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vakteszt (Belépő vs. márkás vs. vezeték nélküli HDMI összeköttetés, va
Moderátor: Hiccusz
szerintem ujra kellene csinalni ezt a tesztet, mert nem jol csinaltatok.
kell egy oppo 105d. ket 1m-es hdmi az egyik noname masik mondjuk legyen egy audioquest diamond. kivetitobe hdmi1 hdmi2
bekot kivetitore, elindit film es menet kozben kapcsolgat hdmik kozott.
akit erdekel nalam ezt meg lehet nezni, de csak egy htpc-vel. ugyanezt hangra is tudom
Én sok fura házimozi és zenehallgató szobában jártam már (20 milliós HiFi rendszer egy mosókonyhában, 1,5 milliós kábelezés egy 300 ezres láncban, 2 milliós projector Popcornról járatva, sárga falra vetítve), ahol sokkal inkább lett volna ok a sikoltozásra, mint egy HDMI kábel vásárlása esetén, de valahogy ott sem éreztem késztetést rá, hogy hősünket beledöngöljem a födémbe és elvegyem az örömét.Ez a popcornos dolog megütötte a szemem. Mivel illik meghajtani egy komolyabb projectort ha bluray rippek, remuxok lejátszása a cél? A vxp képjavítás mégsem ér semmit sem a popcornban sem a duneben? Nem mindenkinek megoldás egy bluray lejátszó, ami csak abban perfekt, ha mást is néz, .mkv-s sorozatokat, hogy ennél elvakultabbat már ne is írjak.
Pioneer Kuro 5090H, Panasonic 42PV600E, Panasonic DMR-EH67, WD TV HD, Popcorn A-210,
Maga a HDMI kábeles és a tesztelős téma valóban uncsi már, de azért szerencsére feljöttek érdekes kérdések is az elmúlt napokban, meg előkerült Borro is, aminek örülök.
Elnézést kérek a házimozis csapattól, hogy beleugattam az életükbe. Én is érzem, hogy nem itt van a helyem, ezért a jövőben visszafogom magam és maradok inkább a HiFi-s részlegen. Aki esetleg akusztikai, kábeles, ködfejlesztő, vagy sárkányfüves témában szeretne valamit, megtalál.
Szeintem ne tedd! A hang az hang,ebben a témában profi vagy és sokat segíthetnek a tapasztalataid.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 103
Hangnál inkább a hangfal kábeleket és az analóg összekötőket cserélgettem volna. Képnél meg proji beállításaival szórakoztam volna. Lehet még azt sem mindenki vette volna észre
A digitális világban lépkedünk a kábelnélküli nirvána felé. Érthető, hogy ez nem mindenkinek szimpatikus út. A kábelgyártóknak főleg. Ők tűzzel vassal küzdeni fognak - teljesen érthetően - hogy akkoris kábellezzünk majd, amikor annak a legkevésbé sem lesz értelme már. Ma sincs sokszor, de az egy másik kérdés.
Maga a HDMI kábeles és a tesztelős téma valóban uncsi már, de azért szerencsére feljöttek érdekes kérdések is az elmúlt napokban, meg előkerült Borro is, aminek örülök.
Elnézést kérek a házimozis csapattól, hogy beleugattam az életükbe. Én is érzem, hogy nem itt van a helyem, ezért a jövőben visszafogom magam és maradok inkább a HiFi-s részlegen. Aki esetleg akusztikai, kábeles, ködfejlesztő, vagy sárkányfüves témában szeretne valamit, megtalál.
ez hülyeség, ugyanannyira van itt helyed mint bárki másnak.. az hogy van saját véleményed,az csak előny itt.. egy kis vita ,mindenkivel előfordult már, volt itt sokkal komolyabb nézeteltérés,fenyegetőzés stb.. még is itt van mindenki, sztem maradj csak , sőt ,muszáj maradnod.. néha helyre kell rakni pár hülye elképzelést ,pld, akusztikai fronton
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10983
- Kapcsolat:
Amikor azt írtam, a "te" verziód, az általad hivatkozott "igazi" vaktesztre utaltam.
Valami nagyon félrecsúszhatott, mert én nem gondoltam, nem is utaltam olyasmire, ami Neked eszedbe jutott.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
nem unjátok még?
nem unjátok még?
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Iván, ezeket tutira nekem szántad? Egyrészt nagy részét nem értem, másrészt olyan dolgokat nyilvánítasz nekem, amiket én soha nem állítottam. Pl. hogy "A te verziód ugyanis azon a (hibás) előítéleten alapul, hogy a drágább HDMI kábel adja biztos a jobb képet vagy hangot." - no ilyent tőlem biztosan nem hallottál soha. Ellenben azt javasoltam, ha legközelebb igazi vaktesztet akartok rendezni és az emberek őszinte, előítéletektől mentes véleményére vagy kíváncsi, ne áruld el előre, mit fogsz cserélgetni.
Amikor azt írtam, a "te" verziód, az általad hivatkozott "igazi" vaktesztre utaltam. Nem arra, hogy te mondtad volna. Attól még, hogy elárultam, hogy cserélni fogok (azt nem, hogy mit!) nem lett kevésbé őszinte. Sem előítéletektől terhelt. Ezzel csak egy picit akartunk "segíteni", mert úgy véltük, így is nehéz lesz. Képzeld el, mi lett volna, ha ezt se tesszük...
Egyszerűen csak mondják meg, láttak/hallottak-e különbséget ...
Pont ezt kértük..
,,,és ha igen, melyik volt az 1. és melyik volt a 2. verzió.
Sajnálom, hogy nem olvastad el alaposan, amit írtam. Ezt volt hivatott a teszt végeredménye és kiértékelése megmutatni, aminek következtében mindenki láthatja jól és konzekvens módon látta-e a változást vagy sem.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Iván, ezeket tutira nekem szántad? Egyrészt nagy részét nem értem, másrészt olyan dolgokat nyilvánítasz nekem, amiket én soha nem állítottam. Pl. hogy "A te verziód ugyanis azon a (hibás) előítéleten alapul, hogy a drágább HDMI kábel adja biztos a jobb képet vagy hangot." - no ilyent tőlem biztosan nem hallottál soha. Ellenben azt javasoltam, ha legközelebb igazi vaktesztet akartok rendezni és az emberek őszinte, előítéletektől mentes véleményére vagy kíváncsi, ne áruld el előre, mit fogsz cserélgetni. Egyszerűen csak mondják meg, láttak/hallottak-e különbséget és ha igen, melyik volt az 1. és melyik volt a 2. verzió.
egy igazi vaktesztnél a résztvevők nem tudhatják, min és mikor változtatsz és nem kell a változás mértékét értékelniük, csupán azt kell megmondaniuk, most éppen az 1. vagy a 2. verziót hallják, látják. Ezzel máris kivéded az előítéletek nagy részét.Több dologból kifolyólag sem értek ezzel egyet.
1) A legelső mintavételezés lejátszása után hogyan és mi alapján döntesz?
2) A te verziód ugyanis azon a (hibás) előítéleten alapul, hogy a drágább HDMI kábel adja biztos a jobb képet vagy hangot. Vagyis egyfajta minőségi (elő)elképzelésed van egyfajta rangsorról. Azt sugallod a tesztelőnek ezáltal, ha jobb képet/hangot lát/hall, jelölje meg a márkásat. Ez a fata prekoncepció már ott megdől, ha megkérdezem, a tesztet megelőzően, hova sorolnád minőségileg a vezeték nélküli HDMI összeköttetési módozatot a másik kettőhöz képest?
3) A te koncepciód szerint, ha egy tesztelő, a teszt szempontjából nézve rossz választ ad, kvázi nem találja el, épp melyik kábel volt bekötve, ugyanakkor állítja, ő azért jelölte meg azt, amit, mert szebb színeket látott, kevesebb képzajjal, s dinamikusabb hangzást hallott, mint az azt megelőző kábelnél (amely történetesen pont mondjuk a márkás kábel volt a teszt szerint), akkor kinek van/volt igaza? Akkor most ő vak? S egyben süket is? Ugyan nem találta el a helyes kábelt, de látott különbséget kábel és kábel között! Egy negatív eredmény született ebben az esetben egy pozitív próbánál.
4) Mi van akkor, ha te, próbáról próbára, több képi (vagy akár hangi) jellemzőben pont egymásnak ellentétes irányú változást észlelsz? Hogyan következtetnél ebből az összeköttetés módjára? Mi alapján voksolnál, hogy melyiket látod? Te azt mondod, az előző képen természetesebbek voltak a színek, de több volt a zaj (tegyük fel, ez a teszt szerint a márkás), a legutóbbin viszont sokkal kontrasztosabbnak láttad a képet (ami mondjuk a vezeték nélküli összeköttetés). Mi alapján döntenél? Mert az, hogy "nekem ez jobban tetszett, mint a másik", irreleváns, mondhatni szubjektív (s egyben értelmezhetetlen és kiértékelhetetlen is).
5) Pont a 4-es pont miatt annak a fajta vaktesztnek, amit te csinálnál, illetve amire hivatkozol, a kiértékelése semmiféle eredményt nem hozna azon kívül, hogy ráhibáztál-e vagy sem. De még ha valaki el is talált ezt-azt, az mit jelent? Mi alapján tette? Milyen következtetést lehet ebből ténylegesen levonni? Hogy jobb lenne egyik a másiknál? Aligha. Maradna mindenkinek a prekoncepció.
A "mi" koncepciónk arra keresett és kapott választ, van-e különbség. Mindenki leírta saját meglátását, álláspontját, mi meg összegeztük és ábrázoltuk. Hogy ez alapján ki, milyen (minőségi) rangsort állít fel, a maga dolga. Ahogy az is, hogy dönt, ha legközelebb kábelt venne. Vagy véleményt alkotna.
A résztvevők közül többen el is ismerték, hogy kb. az 1/3-nál feladták a dolgot, és onnantól "csak úgy" ment a pontozás. Már bocsánat - és senkit nem akarok ezzel megbántani -, de ez minden, csak nem hiteles értékelés és nem is vonható le szerintem messzemenő következtetés sem belőle.
Ezzel sajnos nem tudunk mit kezdeni, s pisztoly sem volt nálam. Többször is kértem mindenkit, hagyjon fel mindenki az előítéletével, elvével, s legyen tárgyilagos, legyen objektív! Ha van különbség, igenis írja le! Nem a mi hibánk, ha egyesek egy idő után beadták a kulcsot...Ettől még hiteles.
Vegyük például a DLP projektorok RBE-jét. Van aki látja, van aki nem. Ha csinálnak a DC-ben majd egy ilyen tesztet és véletlenül egy olyan teszter csapat fog majd összejönni, akik nem látják, akkor utána az lesz a "hiteles" álláspont, hogy nem is létezik?
Nem volt kikötés az elvi hovatartozás a tesztelők körében. Sőt, szívesen láttunk volna Nemmtom-on kívül többeket is, akik a "másik oldal" álláspontját képviselik. Csak hát...
Ami pedig a RBE-t illeti, olyan nincs, hogy "véletlenül" egy RBE-t nem látó csapat jön egy olyan tesztre össze. Kivéve, ha pont ezt akarom... :-)
El kellene ismerni, hogy a csapat véleménye, bármennyire is tudományosnak tűntek a körülmények, SZUBJEKTÍV.
Ebből az indíttatásból minden teszt szubjektív, hisz a saját álláspontomat közlöm a papíron. Ha azt írtad volna, hogy nem volt reprezentatív, azt elismerem. Bár az ellenkezőjét sosem állítottuk. Így is csoda, hogy 20 ember el tudott jönni ilyen rövid idő alatt.
Nem akarom védeni Fapaci-t, de pont ezért nem ment el erre a tesztre (és Tonyka sem, akinek a topikjában indult a lavina), Nem azért, mert nem volt kiváncsi rátok - hiszen pár fórumos helyén kezelve a helyzetet, úgy állította be az eseményt, mint egy jó bulit/bandázást/ismerkedést a technikával - , hanem mert nem tartotta hitelesnek sem a tesztet, sem az ott született eredményt
Ezt olvasd el újból szerintem. Azért döntött (pld. Tonyka) úgy, hogy nem jön el, mert nem tartotta hitelesnek az ott született eredményt? Vigyáztam rá, senki, semmit ne tudjon meg arról, hogyan, milyen módon kerül a teszt megrendezésre, tehát SEMMIT SEM tudhatott fater! A végeredményt meg pláne nem, sem annak hitelességét nem vonhatta előre kétségbe. Ő szerintem szimplán curükkolt, hogy mit akarok bizonygatni. Áprilisban még ő is hívő volt. 3 (a legkevésbé sem belépő) HDMI kábelből, saját érzékszervei alapján hozta ki azt a kábelt (egyértelmű) győztesnek, amely főszereplője volt a vaktesztnek.
...Majd ott a helyi márkaképviselő arccal eléültem, beüzemeltük a cuccaimat és elkezdtük vadul állítgatni. A procedúra legalább 1-1,5 órás volt, de a srác is élvezte, mert Őt is érdekelte, hogy amit elad, mit tud. Miután beállítottuk, jött a döbbenet, hogy egyáltalán nem tetszik így a kép...
Egyrészről ez itt teljesen offtopik, másrészről ez a "vad állítgatás egy MM-ban", c. részt nem is igazán értem. Elmentél a MM-ba, csakhogy a termékmenedzsernek beállítsd s megmutasd, neked hogy tetszik a TV képe?
Akkor én most béna vagyok vagy rosszak az érzékszerveim? NEM, NEKEM EZ A PREFERENCIÁM, viszont ezért ha el is megyek egy tesztre, akkor sem formálok jogot arra, hogy ami a véleményem, az legyen a mérvadó. Még akkor sem, ha 10 mellettem levő ember is hasonlóan tapasztalja a dolgokat.
Senki sem mondta meg senkinek, mi legyen a véleménye. Mit muszáj hallania, látnia. Nem valamilyen preferencia meghatározása vagy eldöntése volt a kérdés, hanem, hogy látnak-e, hallanak-e különbséget.
Be kell látni, hogy amire rá akarjátok erőltetni az EGZAKT tudomány pecsétjét, az sohasem lehet az, mert EGYÉNI PREFERENCIÁKRA ÉPÜL.
Senkire sem próbálok semmit sem ráerőltetni. A magam részéről azt mondom, a jelenlevők (még ha nem is bolygónk lakosságának a fele), ha láttak/hallottak is eltérést, azt nem voltak képesek konzekvensen egyik vagy másik módozathoz társítani, kvázi, vagy találgattak, vagy annak mértéke elhanyagolható volt, vagy szimplán placebo volt. Tehát nem vonom kétségbe, hogy voltak különbségek, de ez a tényeken nem változtat.
Nem mondtuk meg, hogy min változtattunk. Csak annyi segítség volt a videó tesztnél (és csak is a videótesztnél), hogy minden újabb bejátszás egy újabb kábellel történik. De hogy milyen volt és milyen lesz, azt természetesen nem tudták. Az audió és a HDD tesztnél még ennyi könnyítés sem volt, ott egymás után akár ugyanaz a kábel illetve forrás is következhetett.
És mégis forog. A jelenség nem létezik, ez volt az alap. Azért jöttek emberek, hogy bizonyítsák, hogy mégis. Semmi túlkapás nincs benne. Neked is elmondom, hogy nem a tesztelők véleményére kell hagyatkoznod, hanem a technikára, elektronikára, fizikára. Illetve arra sem kell, azt csinálsz amit akarsz. Fent lehet tartani a ködöt bármeddig. Ha egy pár embernek mégis eloszlott, akkor megérte.
Javítanálak! Iván azt mondta, hogy a kép tesztnél nem lesz kétszer ugyan az az összeköttetés! Cecil egyből elkezdett matekozni, de a sitty-sutty felállított matematikai megoldása őt sem segítette, úgyhogy ezen is túlléphetünk. Aki komolyan vette a tesztet az igyekezett odafigyelni. Lacynk viccekkel szórakoztatott minket, a cserék között, de a hang tesztet már ő is komolyan vette. Ahhoz, hogy a váltásoknál a hang a fülünkbe maradjon csendre volt szükség. Értékeltem, hogy az első kanyar után erre MINDENKI rájött.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Egy dolgot nem értek. Kismillió gyártó gyárt drága hdmi kábeleket. A fórumon fapaci még csak nem is az egyetlen, aki készít hdmi kábeleket is. Valahogy mégis csak őt sikerül megtalálnia mindenkinek.
Ennek azért én is aláfeküdtem azzal, hogy elmondtam a véleményem. A bölcsebbje évek óta hallgat, nem ír semmit a saját topikján kívül.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Egy dolgot nem értek. Kismillió gyártó gyárt drága hdmi kábeleket. A fórumon fapaci még csak nem is az egyetlen, aki készít hdmi kábeleket is. Valahogy mégis csak őt sikerül megtalálnia mindenkinek.
Az igazán profi teszteknél ezért be szoktak tenni olyan műsorszámokat, amiknél mindenkinek észre kell vennie valamit, tehát nem lehet végigsumákolni és azt mondogatni, hogy nem volt különbség.
Ebben igazad van, szó is volt róla előtte, de valamiért elvetettük. Legközelebb ezt is figyelembe vesszük.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Nem mondtuk meg, hogy min változtattunk.
Dehogynem, előre be volt jelentve, hogy HDMI kábeleket fogtok cserélgetni. Erre a gyanakvóbb fórumtársak simán rávágnák, hogy tutira volt olyan tesztelő, aki szándékosan nem jelzett különbségeket, mert nem hisz benne. Az igazán profi teszteknél ezért be szoktak tenni olyan műsorszámokat, amiknél mindenkinek észre kell vennie valamit, tehát nem lehet végigsumákolni és azt mondogatni, hogy nem volt különbség. Aki ezt sem jelzi, annak egyik szavazatát sem veszik figyelembe. Ezt nem kritikának szánom, csak infónak egy esetleges jövőbeli teszthez.
Nálam nem látszik a tápkábel ha tudni akarod, és nem szobadíszt veszek mint te....
A HDMI kábelre gondoltam.
A vaktesztek lebonyolítási szabályának komoly irodalma van a Neten, hadd ne csapjak ebbe bele! Csupán egyetlen dolgot mondanék most: egy igazi vaktesztnél a résztvevők nem tudhatják, min és mikor változtatsz és nem kell a változás mértékét értékelniük, csupán azt kell megmondaniuk, most éppen az 1. vagy a 2. verziót hallják, látják. Ezzel máris kivéded az előítéletek nagy részét. Az én módszerem sem etalon, de a saját tesztcsapatomnak mindig úgy adom ki a kábeleket meghallgatásra, hogy nem mondom meg nekik, min változtattam. Ha leírnám, hogy most pl. ezüst került bele, sokan máris több magas hangot vélnének hallani. Érdemes tisztában lenni azzal is, hogy a vakteszt nem tükrözi a hétköznapi véleményalkotást. Pl. kizárja az olyan fontos paramétereket, mint a márkajelzés, ár, vagy éppen a kinézet, ami pl. esetedben is fontos, hiszen ez alapján döntöttél egy vásárlásról.
Mivel a valami létezését (szerinted) nem sikerült bizonyítani, kijelentettétek, hogy a jelenség nem létezik. Ez túlkapás és máris elérkeztünk az én kijelentésemhez, miszerint ilyen módszerrel valaminek a nem létezése nem bizonyítható. Kijelenthető, hogy a megélt tapasztalás alapján a tesztcsapat tagjai részéről értelmetlen drágább HDMI kábelt venni és én sem vennék ilyesmit, de soha nem mondanám, hogy nincs különbség. (Istenem, hányszor kell ezt még leírnom? )
Az szerintem csak technikai kérdés, hogy jellemzőket kérek-e tőlük vagy a jellemzők alapján egy számot. Ez részletesebb, eredmény esetén tanulságosabb. Itt nem csak az derült volna ki, hogy meg tudják-e különböztetni a kábeleket, hanem az is, hogy szerintük miben különböznek. A korábbi beírások alapján ezen jellemzőkben markáns különbségek vannak, tehát nem kellett volna gondot okoznia. Nem mondtuk meg, hogy min változtattunk. Csak annyi segítség volt a videó tesztnél (és csak is a videótesztnél), hogy minden újabb bejátszás egy újabb kábellel történik. De hogy milyen volt és milyen lesz, azt természetesen nem tudták. Az audió és a HDD tesztnél még ennyi könnyítés sem volt, ott egymás után akár ugyanaz a kábel illetve forrás is következhetett.
És mégis forog. A jelenség nem létezik, ez volt az alap. Azért jöttek emberek, hogy bizonyítsák, hogy mégis. Semmi túlkapás nincs benne. Neked is elmondom, hogy nem a tesztelők véleményére kell hagyatkoznod, hanem a technikára, elektronikára, fizikára. Illetve arra sem kell, azt csinálsz amit akarsz. Fent lehet tartani a ködöt bármeddig. Ha egy pár embernek mégis eloszlott, akkor megérte.
Hmm. Nem vagyunk egyformák. Én szeretem ha a dolgaim jól néznek ki, jobban érzem magam tőlük. A HDMI kábelem például a falban megy, ott nem látszik, megvettem féláras akcióban a Kácsa 4K-s kábelét azt jó napot.
De a végeredményt tekintve te is csak szobadíszt vettél. Ha előre tudod legalább a színét megválaszthatad volna.
Nálam nem látszik a tápkábel ha tudni akarod, és nem szobadíszt veszek mint te....
"Az igazi barát szemből támad."
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
- Mondj valamit, legközelebb mire figyeljünk?
- Mekkora mázli, hogy itt valami létezésének bizonyítása volt a cél.
A vaktesztek lebonyolítási szabályának komoly irodalma van a Neten, hadd ne csapjak ebbe bele! Csupán egyetlen dolgot mondanék most: egy igazi vaktesztnél a résztvevők nem tudhatják, min és mikor változtatsz és nem kell a változás mértékét értékelniük, csupán azt kell megmondaniuk, most éppen az 1. vagy a 2. verziót hallják, látják. Ezzel máris kivéded az előítéletek nagy részét. Az én módszerem sem etalon, de a saját tesztcsapatomnak mindig úgy adom ki a kábeleket meghallgatásra, hogy nem mondom meg nekik, min változtattam. Ha leírnám, hogy most pl. ezüst került bele, sokan máris több magas hangot vélnének hallani. Érdemes tisztában lenni azzal is, hogy a vakteszt nem tükrözi a hétköznapi véleményalkotást. Pl. kizárja az olyan fontos paramétereket, mint a márkajelzés, ár, vagy éppen a kinézet, ami pl. esetedben is fontos, hiszen ez alapján döntöttél egy vásárlásról.
Mivel a valami létezését (szerinted) nem sikerült bizonyítani, kijelentettétek, hogy a jelenség nem létezik. Ez túlkapás és máris elérkeztünk az én kijelentésemhez, miszerint ilyen módszerrel valaminek a nem létezése nem bizonyítható. Kijelenthető, hogy a megélt tapasztalás alapján a tesztcsapat tagjai részéről értelmetlen drágább HDMI kábelt venni és én sem vennék ilyesmit, de soha nem mondanám, hogy nincs különbség. (Istenem, hányszor kell ezt még leírnom? )
- egy korrekt, hivatkozható vakteszt számomra nem így néz ki
- valaminek a nem létezése nem bizonyítható véges számú résztvevővel
- Mondj valamit, legközelebb mire figyeljünk?
- Mekkora mázli, hogy itt valami létezésének bizonyítása volt a cél.
Mert nem mondta el neked senki, hogy ez nem így működik. Minden olyan tesztben, ahol szerepelnek kalibrált leírások azt is elmondják, hogy ez csak az adott készülékre vonatkozik, egy másikon nem fog feltétlenül működik. Ezek a készülékek alkatrészekből állnak, azoknak tűrésük van.
Még egy gondolat erre. Az lehet, hogy az alkatrészeknek vannak tűréseik, de az Én tűrésem kb. abban merül ki, hogy ha kiválasztok egy terméket - melynek számos versenytársa van a piacon -, pontosan azok alapján, amely specifikációk a saját marketing anyagában és leírásában megtalálhatóak, és kiadok érte pénzt, akkor az teljesítse azokat a követelményeket, amelyeket a saját gyártója is felvállalt. Különben mi értelme van közzétenni pl. kontraszt arányt, frissítési sebességet egyebeket, ha totál nem képes - vagy nem úgy -, ahogy azt a gyártó is elvárta tőle? Ha nem képes, akkor mehet vissza oda, ahonnan jött.
Előfok : Marantz Cinema 40, Végfok : Sherbourn PA 7-150, Emotiva BasX-A4
IC : AQ Red River, SUPRA
Frontok : JBL LS 80
Center : JBL LS Center
Háttér : JBL LS 40
SBL, SBR : JBL STUDIO 530
ATMOS : JBL STUDIO 220
Mélyláda : SVS SB4000,
Kép : Sepiscreen ALR, Sony VPL-XW5000ES
IC : AQ Red River, SUPRA
Frontok : JBL LS 80
Center : JBL LS Center
Háttér : JBL LS 40
SBL, SBR : JBL STUDIO 530
ATMOS : JBL STUDIO 220
Mélyláda : SVS SB4000,
Kép : Sepiscreen ALR, Sony VPL-XW5000ES
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Nem akarom védeni Fapaci-t, de pont ezért nem ment el erre a tesztre ...
Soha nem gondoltam volna, hogy egy házimozis teszt esetén az lesz a téma, én miért nem voltam ott. Ha már így alakult, akkor ismét leírom, azért nem voltam ott, mert...
- egy korrekt, hivatkozható vakteszt számomra nem így néz ki
- kábelgyártóként fura lett volna megjelennem
- valaminek a nem létezése nem bizonyítható véges számú résztvevővel
- 15-20 fős csapattal értelmetlen tesztet lebonyolítani
- nem igazán érdekel a téma, így hát nekem mindegy volt, mi lesz a verdict
- volt jobb dolgom is éppen, eszembe sem jutott, hogy nekem ott kellene lennem
így be is fejezem.
Jól tennéd, mert nagyszerűen alkalmazod a megfoghatatlant!
A hdmi-nél egyszerű lenne a kérdés. Ha pl. Nemtomm a wifinél zöldebbnek látja a zöldet, akkor vetítés állj, Iván rámér a műszerével és kijelenti, hogy nincs változás az előző kettőhöz képest sem! Akkor erre mit mondanál?