Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

kökény
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 67

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: kökény »

Abszolút - amennyiben a többi alatt a mindenféle alubojleres, így-úgy fűtögető vackokat érted. A kicsik közül volt Saecom, Gaggiám, az e61 egy másik galaxis. Már egy kávénál is egész más, mivel hőstabil. Kiismered a tempsurfinget nagyon sok mindent le tudsz modellezni.
Sokkal jobb egy jól belőtt e61-el egy egy kávé, mint egy feltuningolt kisgéppel. Azt hozzá kell tenni, hogy használatuk is macerásabb, legalább 25 perc felfűtéssel számolj, vibrációs pumpa esetén hangja is nagyobb.
Persze igazán elemükbe nagy mennyiségnél lendülnek. Nekem a max. 16 kapu, úgy tolta le a Bricoletta, hogy sem kávéra, se gőzre egy pillanatot se vártam, csak nyomta, nyomta. A Saeco már két személyes gőznél is pánikol. 

Köszi, a felfűtés GC-nél is félóra volt, csakis akkor készítenék ezekkel kávét, ha van rá időm, ezt már megtapasztaltam a GC-nél is munkanapokon kizárt, hétvégi szórakozás lenne, illetve vendégeknek "rajolnék" vele Megnyugodtam, hogy akkor jó irányba nézelődök, gondolom a nagy márkák közül egyikkel sem lövök nagyon mellé igaz?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szép gyűjtemény, gratula az új beszerzéshez! 
Ez ma megérkezett.
Hát mit is mondjak...a QM mérfőldekkel komolyabb kivitelű volt.
Ennek a nevét nagyon meg kell fizetni.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Találtam is egy pro tesztet, még régen olvastam:

http://www.home-barista.com/pros-perspe ... usion.html

Itt pl a tesztelő szerint a Bricoletta (E61) pariban van LM Lineával. Majd nézd meg az mennyibe kerül. 

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Köszönöm mindkettőtöknek, még csak ismerkedek a e61-el szerelt gépekkel, nagyon gyönyörűek, de újonnan elég borsosak, használtan kellene valami jót kifogni.
Egyébként az E61 fej önmagában jelent bármiféle előnyt a többivel szembe vagy úgy kérdezem, hogy megéri azt a többletpénzt amit ráköltene az ember, mik az előnyei esetleg hátrányai?

Abszolút - amennyiben a többi alatt a mindenféle alubojleres, így-úgy fűtögető vackokat érted. A kicsik közül volt Saecom, Gaggiám, az e61 egy másik galaxis. Már egy kávénál is egész más, mivel hőstabil. Kiismered a tempsurfinget nagyon sok mindent le tudsz modellezni.
Sokkal jobb egy jól belőtt e61-el egy egy kávé, mint egy feltuningolt kisgéppel. Azt hozzá kell tenni, hogy használatuk is macerásabb, legalább 25 perc felfűtéssel számolj, vibrációs pumpa esetén hangja is nagyobb.
Persze igazán elemükbe nagy mennyiségnél lendülnek. Nekem a max. 16 kapu, úgy tolta le a Bricoletta, hogy sem kávéra, se gőzre egy pillanatot se vártam, csak nyomta, nyomta. A Saeco már két személyes gőznél is pánikol. 

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Egyébként az E61 fej önmagában jelent bármiféle előnyt a többivel szembe vagy úgy kérdezem, hogy megéri azt a többletpénzt amit ráköltene az ember, mik az előnyei esetleg hátrányai?

Persze, az E61-es fej nagy szerepet játszik a kapott kávé minőségében, nem csak szép hogy milyen előnyök és hátrányok a többi fejhez képest, azt én nem tudnám összefoglalni, leírni (de mivel tele van a net ezekkel, meggyőződésem, hogy kb. olyan hosszasan lehetne róla beszélni, mint a félvezetős és csöves elektronikák előnyei és hátrányairól)  

Ez a fej már több, mint 50 éve jelent meg, a Faema szellemi termékét sokáig védjegy védte, azonban tudomásom szerint ez a védelem már jó ideje lejárt, így ma már bárki gyárthat E61-es, van annak látszó fejet, és a coffeegeek oldalakon sokszor taglalják, hogy bezony vannak difik ócsó E61-es fej és drága E61-es fej között...
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Köszönöm mindkettőtöknek, még csak ismerkedek a e61-el szerelt gépekkel, nagyon gyönyörűek, de újonnan elég borsosak, használtan kellene valami jót kifogni.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Én azt olvastam, hogy a Giotto modell eredetileg egy ECM modell volt. Majd jött egy befektető, aki kialakított egy új márkát Olaszországban, a Rocketet, ami a Giotto modell megvásárlásával járt, és az alapokat megtartva azt azóta is fejlesztik, hangolják. Továbbá az ECM egyik mérnöke is a Rockethez ment. Párhuzamosan meg van valami olasz meg német ECM is, és köztük is vita van a névhasználatról…de gyakorlatban már csak a német ECM van, az olasz már nincs is...

Enyhén „AN UK – AN Jap – Kondo” sztori feelingje van

Számomra az olasz Rocket által gyártott Giotto tűnik a leg-kívánatosabbnak

Én úgy tudom kicsit más a helyzet. A német ECM az olasz ECM-nek gyártott majd piacra dobtak maguk is egy modellt. Majd egy szortimentet. De én is csak olvastam.
Meg is találtam egy régebben olvasott írást a tárgyban:
http://blog.seattlecoffeegear.com/2009/ ... nufacture/

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Valaki segítsen már nekem, hogy az ECM és a Rocket egy cég, vagy hogy van ez, mert Giotto mindkét néven fut.

Én azt olvastam, hogy a Giotto modell eredetileg egy ECM modell volt. Majd jött egy befektető, aki kialakított egy új márkát Olaszországban, a Rocketet, ami a Giotto modell megvásárlásával járt, és az alapokat megtartva azt azóta is fejlesztik, hangolják. Továbbá az ECM egyik mérnöke is a Rockethez ment. Párhuzamosan meg van valami olasz meg német ECM is, és köztük is vita van a névhasználatról…de gyakorlatban már csak a német ECM van, az olasz már nincs is...

Enyhén „AN UK – AN Jap – Kondo” sztori feelingje van

Számomra az olasz Rocket által gyártott Giotto tűnik a leg-kívánatosabbnak
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Valaki segítsen már nekem, hogy az ECM és a Rocket egy cég, vagy hogy van ez, mert Giotto mindkét néven fut.
E61 fejjel felszerelt főzőket nézek, természetesen otthoni felhasználásra, eddig ezeket találtam, ha tudtok hozzárakni, megköszönném:
La Scala Butterfly
Grimac La Uno
ECM Giotto
Bezzera Selenia (nem vagyok biztos, h ez E61-es)

Közben találtam egy oldalt, szóval csak így érdekességképpen itt hagyom

Ebben a kategóriában nagy kérdés e61-en túl hogy még mit vársz el a főzőtől.

1. PID
2. Rotopumpa
3. Dual boiler
4. Nyomásállítás (a jobbaknál ez könnyű, a többinél ehez szét kell bontani a gépet)

Alapgépek közül amit figyelembe vennék:

QM Andreja
ECM Technika

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Jól fognak mutatni így együtt:
Szép gyűjtemény, gratula az új beszerzéshez! Kíváncsi leszek a különbségekre. Olvastam már mindent pro-kontra, de a legjobb a saját tapasztalat!

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

E61 fejjel felszerelt főzőket nézek, természetesen otthoni felhasználásra, eddig ezeket találtam, ha tudtok hozzárakni, megköszönném:
La Scala Butterfly
Grimac La Uno
ECM Giotto
Bezzera Selenia (nem vagyok biztos, h ez E61-es)

Közben találtam egy oldalt, szóval csak így érdekességképpen itt hagyom

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Kíváncsi vagyok a többi magyar cég hogyan emeli az árakat.
Ha van erről infótok, akkor írjátok meg.
Köszi.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Tegnap megkóstoltam egy újabb Brazil kávét.
*** Tristar N.Y. 2 Scr 19
Lehet, hogy ezt is felveszem a listánkra.

A következő szállítmánnyal jön 5 új típus.
Az EUR árfolyam sajnos az egekben, így sajnos már nagyon olcsók nem tudunk lenn.
A mostani első rendelésem 314,50-en emelték le, de a mai már 317 Ft-on lett kifizetve.

Sajnos nagyon mennek fel az árak.
Az új típusok már jóval többe kerülnek, mint 3 hónapja.
A brazil kávék ára ment fel a legjobban.
Van ami több, mint 30%-kal.
Sajnos nekünk is árat kell majd újra emelnünk, de megpróbálom több lépcsőben.
Márciusban lesz újabb emelés.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ez a 3 meg csak hab a tortán.
A Simonellit el fogom adni, de a másik kettő az megmarad egy ideig.

Ha egyszer elkészül a bemutató szegeden, remélhetőleg sokan kíváncsiak lesznek ezekre a ritkaságokra is.
Szeretnénk sok embert megismertetni a különleges kávékkal.Ehhek a megfelelő eszközök is megvannak már.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Jól fognak mutatni így együtt:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Amikor oda jutok, hogy ez aktuális lesz, akkor persze megnézem, mit mennyiért lehet kapni. Habár szerintem vannak dolgok, amikből újat kell venni. Pl a Gaggia az pont nem ilyen, mert használtan is jókat lehet kapni, minden alkatrész van hozzá, egyszerű szervizelni, Gaggia-t nem vennék újat. De mondjuk az előbbi Savinelli mondjuk 220-ból nálam van, egy átlagos LCD tévé árából, és ez a lakás egyik dísze, karcmentes, ragyogó állapotban, képességeiről ne is beszéljünk, több évtizedre. Lehet, hogy ezért inkább kiadnék 220-at, mint egy használtért 150-et. Attól függően, milyen állapotban lenne.
Majd szólj, ha gépet akarsz venni.
Tuti, hogy el fogom majd adni.
Párszor kipróbálom és ennyi.
Nekem kb 200000 Ft-ba került.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Még 9 perc
No ez összejött.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ja újonnan br 880 EUR szóval tényleg megfontolandó annál drágábban. Nekem ezek közül a legszimpatikusabb: http://www.coffeeitalia.co.uk/proddetai ... oma&cat=19 valahol olvastam hogy a forgalmazó is ezt preferálja, hogy miért arra már nem emlékszem. Amit kinéztél viszont jobban néz ki.
Még 9 perc

veng123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 30

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: veng123 »

Lehet ki kellene próbálnod egy kis karos gépet.
Nincs a kávéfőzőgéppel semmi gond?
Ha kicsi a nyomás, az is okozhatja ezt.

Most kénytelen vagyok használni a La Pavoni kis karos gépet.
Az első pár adag bűn rossz lett, de utólag rájöttem, hogy a kávé volt már kissé döglött.
A friss pörkölésű kávékkal nagyon jókat húzok mostanában.A crema mennyisége is ideális.
A karral sokat lehet játszani.Ha keveset rakok a szűrőbe és durvábbra darálom, egyből savanykásabb az íz.
Ha rápumpálok kétszer a lehúzás előtt, az valamennyit tud ezen segíteni.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbáljon ki egy ilyet.
Az enyém 22 éves, de 100%-os állapotban van.Az elősző tulaj szinte nem is használta.

A gépnek semmi baja, most cseréltem ki a szivattyút is.
Már szerettem volna venni pavonit, csak mindig elvitték előlem ebay-en, aztán belefáradtam a licitálásokba, szóval kicsit pihentetem.
Lehet inkább egy elérhető árú e61-el jobban járnék.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Amikor oda jutok, hogy ez aktuális lesz, akkor persze megnézem, mit mennyiért lehet kapni. Habár szerintem vannak dolgok, amikből újat kell venni. Pl a Gaggia az pont nem ilyen, mert használtan is jókat lehet kapni, minden alkatrész van hozzá, egyszerű szervizelni, Gaggia-t nem vennék újat. De mondjuk az előbbi Savinelli mondjuk 220-ból nálam van, egy átlagos LCD tévé árából, és ez a lakás egyik dísze, karcmentes, ragyogó állapotban, képességeiről ne is beszéljünk, több évtizedre. Lehet, hogy ezért inkább kiadnék 220-at, mint egy használtért 150-et. Attól függően, milyen állapotban lenne.
Ok, de nézd meg mire licitálok.
Vadi új.Úgy nyerték.

Begicafe
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 75

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Begicafe »

Keress ilyenből használtat.
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ez nagyon tetszik nekem, és az ára is elfogadható. Asszem megvan a kis Gaggia-m utódja...elkezdek rá gyűjteni.
Keress ilyenből használtat.

Begicafe
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 75

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Begicafe »

Ja újonnan br 880 EUR szóval tényleg megfontolandó annál drágábban. Nekem ezek közül a legszimpatikusabb: http://www.coffeeitalia.co.uk/proddetai ... oma&cat=19 valahol olvastam hogy a forgalmazó is ezt preferálja, hogy miért arra már nem emlékszem. Amit kinéztél viszont jobban néz ki.
Ez nagyon tetszik nekem, és az ára is elfogadható. Asszem megvan a kis Gaggia-m utódja...elkezdek rá gyűjteni.
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ezt már én is néztem, de nagyon szögletes kivitelű.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Most nézem, hogy nagyon rálicitáltak.
Még én vagyok a nyerő, de már csak 5 EUR-ra vannak tőlem.
Ha valaki 601- fölé megy, akkor már nem emelem a licitet.
Nekem többet nem ér.
Már így is határeset 200000 Ft-ért.

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”