Köszi. Most még csak nézelődöm, jó esetben jövő hónapban már aktuális lesz. Nem ragaszkodom a Dedica-hoz, csak mint árkategória hoztam fel.bmark írta: ↑2024.07.17., szer. 15:56
Meglepődnél hogy mennyi pénzért lehet olyan gépet venni ami 12-13bar nyomásra van belőve, valamint úgy ingadozik a kazán hőmérséklete mint a papa libidója... Igen, az árért ezek remek gépen, egyszerűen nekem eleinte az affinitásom átirányított a kotyogós használatára, utána pedig a pénztárcám megengedte hogy egy sokkal jobb masinát vegyek. Nyilván a 170e forintos Gaggia-ba is már kellett rendelni apróságokat (OPV rugó, eco kapcsolóhoz kábel) illetve még várat egy PID beszerelésre, ettől függetlenül egy fényévekkel jobb gép mint a Delonghi Dedica, ám ha arra lenne pénzem újra megvenném.
Jut eszembe, éppen árulok használtan őrlővel, ha érdekel nézz rá a használt kávégép szekcióban
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kávéházi csevegő
Re: Kávéházi csevegő
Meglepődnél hogy mennyi pénzért lehet olyan gépet venni ami 12-13bar nyomásra van belőve, valamint úgy ingadozik a kazán hőmérséklete mint a papa libidója... Igen, az árért ezek remek gépen, egyszerűen nekem eleinte az affinitásom átirányított a kotyogós használatára, utána pedig a pénztárcám megengedte hogy egy sokkal jobb masinát vegyek. Nyilván a 170e forintos Gaggia-ba is már kellett rendelni apróságokat (OPV rugó, eco kapcsolóhoz kábel) illetve még várat egy PID beszerelésre, ettől függetlenül egy fényévekkel jobb gép mint a Delonghi Dedica, ám ha arra lenne pénzem újra megvenném.RobeeK írta: ↑2024.07.17., szer. 15:49Szia!bmark írta: ↑2024.07.17., szer. 15:26
Ezek a gépek (legalábbis a Delonghi, AVX-szet sosem használtam) az árért amit elkérnek kiválóak. Én egy Delonghi Dedicaval kezdtem, mert arra volt pénzem. Pár hónapot bíbelődtem vele, de annyi bajom lett vele (nyomás, hőmérséklet, stb.) ami nekem a türelmi zónámon kívül esett, ettől függetlenül ha valaki úgy érzi, kisebb / nagyobb módosításokkal kezelhető a gép (bár nem egy könnyen szerelhető valami szerintem).
Ha ennyit kell bíbelődni vele, sok vele a baj, akkor biztos kiváló azért az árért? Az alap lenne amit elképzelek, hogy megbízhatóan működik, a következő lépés, hogy milyen kávét készít.
Robi
Jut eszembe, éppen árulok használtan őrlővel, ha érdekel nézz rá a használt kávégép szekcióban
Szia!bmark írta: ↑2024.07.17., szer. 15:26
Ezek a gépek (legalábbis a Delonghi, AVX-szet sosem használtam) az árért amit elkérnek kiválóak. Én egy Delonghi Dedicaval kezdtem, mert arra volt pénzem. Pár hónapot bíbelődtem vele, de annyi bajom lett vele (nyomás, hőmérséklet, stb.) ami nekem a türelmi zónámon kívül esett, ettől függetlenül ha valaki úgy érzi, kisebb / nagyobb módosításokkal kezelhető a gép (bár nem egy könnyen szerelhető valami szerintem).
Ha ennyit kell bíbelődni vele, sok vele a baj, akkor biztos kiváló azért az árért? Az alap lenne amit elképzelek, hogy megbízhatóan működik, a következő lépés, hogy milyen kávét készít.
Robi
Ezek a gépek (legalábbis a Delonghi, AVX-szet sosem használtam) az árért amit elkérnek kiválóak. Én egy Delonghi Dedicaval kezdtem, mert arra volt pénzem. Pár hónapot bíbelődtem vele, de annyi bajom lett vele (nyomás, hőmérséklet, stb.) ami nekem a türelmi zónámon kívül esett, ettől függetlenül ha valaki úgy érzi, kisebb / nagyobb módosításokkal kezelhető a gép (bár nem egy könnyen szerelhető valami szerintem).RobeeK írta: ↑2024.06.29., szomb. 14:52Sziasztok!
Lenne egy nagyon laikustól egy nagyon laikus kérdésem.
Odahaza kávézgatok, reggel, délben, nem sokat fogyasztok, jelenleg Bialetti Brikka-m van.
Elgondolkodtam, hogy valami jobbra cserélném. Mivel nem is értek hozzá és (egyelőre) az igényeim
sem verdesik az eget, valami használható(bb) alapot tervezek beszerezni. Az lenne a kérdésem,
hogy érdemes ilyenekre beruházni mint pl a Delonghi EC685M vagy AVX EM3202S, vagy az ilyenek
csak azért vannak a kínálatban, mert van aki ennyit akar költeni és ki kell szolgálni, de érdemes már
inkább eleve komolyabbal kezdeni?
Köszi,
Robi
Ezek miatt hamar váltottam kotyogóra kéziőrlővel, ez majdnem 2 évig kiszolgált mindenféle gond nélkül, fater szokott röhögni hogy a kotyogóim úgy néznek ki mintha ma csomagoltam volna ki, még tömítést sem kellett cserélnem (a váltott használat miatt nem mentek szét, nem eresztenek).
Csak idén, mostanában jutottam el arra az elhatározásra (feleségem nyüstölése rásegített) hogy vettem egy Gaggia Classicot, valamint egy Eureka Mignon kávéőrlőt, tehát ahogy a mondás is tartja, a legjobb kávéfőző (illetve bármi) az, ami éppen a rendelkezésedre áll.
Köszi. Akkor valami olyan alap kellene, ami alap működik meg kv-t is csinál :)
Robi
Robi
> Köszi. Saeco-ból most rákeresve csak automatát látod, tiéd is az volt?
Nem, az automatákat utáltam, utálom és utálni is fogom.
A nevére már nem emlékszem, valami hangzatos 4 jegyű szám volt. A típusa meg Poemia volt.
Később Philips márka név alatt árulták. Majd a végén volt egy Gaggia is, de azt nagyon gyorsan kivonták a forgalomból.
Egyébként tök mindegy, hogy Saeco, Gaggia, stb, mert egy csomó márkát megvett a Philips.
Ez volt, így nézett ki:
Ritka szar gép volt. Megbüntetném, aki árusítja.
Akár mit csináltam vele 10 másodperc alatt lefőzte a kávét.
Szóval ki-be kapcsolgattam, hogy meglegyen a kb 25-30 másodperces főzési idő.
És egy nyomás fokozó kar volt hozzá, amit ki kellett herélni.
A felső szűrő konkrétan évente szétment.
Tejet, azt nem lehetett vele gőzölni, mert mindig köpködött.
De ennek ellenére remek kávét lehetett vele csinálni, ha az ember odafigyelt.
Szóval hidd el ehhez képest a Dedica egy remek gép, csak kicsit drága hozzá minden alkatrész (ez jellemző a De'Longhi-ra).
Az AVX-es gép meg jobbára Aliexpress-es alkatrészekből van összerakva.
Szóval ha valami elromlik ugyanott megtalálod őket valószínűleg.
A megbízhatóság tekintetében nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem őket, ennek nézz utána fórumokon, de egyik cég se
szokott túl nagy szart csinálni.
Abban viszont biztos vagyok, hogy jobban össze vannak rakva, mint az én régi Saeco-m.
Nem, az automatákat utáltam, utálom és utálni is fogom.
A nevére már nem emlékszem, valami hangzatos 4 jegyű szám volt. A típusa meg Poemia volt.
Később Philips márka név alatt árulták. Majd a végén volt egy Gaggia is, de azt nagyon gyorsan kivonták a forgalomból.
Egyébként tök mindegy, hogy Saeco, Gaggia, stb, mert egy csomó márkát megvett a Philips.
Ez volt, így nézett ki:
Ritka szar gép volt. Megbüntetném, aki árusítja.
Akár mit csináltam vele 10 másodperc alatt lefőzte a kávét.
Szóval ki-be kapcsolgattam, hogy meglegyen a kb 25-30 másodperces főzési idő.
És egy nyomás fokozó kar volt hozzá, amit ki kellett herélni.
A felső szűrő konkrétan évente szétment.
Tejet, azt nem lehetett vele gőzölni, mert mindig köpködött.
De ennek ellenére remek kávét lehetett vele csinálni, ha az ember odafigyelt.
Szóval hidd el ehhez képest a Dedica egy remek gép, csak kicsit drága hozzá minden alkatrész (ez jellemző a De'Longhi-ra).
Az AVX-es gép meg jobbára Aliexpress-es alkatrészekből van összerakva.
Szóval ha valami elromlik ugyanott megtalálod őket valószínűleg.
A megbízhatóság tekintetében nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem őket, ennek nézz utána fórumokon, de egyik cég se
szokott túl nagy szart csinálni.
Abban viszont biztos vagyok, hogy jobban össze vannak rakva, mint az én régi Saeco-m.
Köszi. Saeco-ból most rákeresve csak automatát látod, tiéd is az volt?jsk írta: ↑2024.06.29., szomb. 19:20Hosszú évekig a legolcsóbb Saeco kávéfőző géppel főztem a kávémat.
Remek kávét lehetett vele csinálni, pedig a felét sem tudta, amit az AVX gépe, vagy a Dedica.
Szóval nem gondolom, hogy ezek szarok vagy használhatatlanok lennének.
Javaslom, hogy amíg nem tudod igazán milyen irányba mennél vagy mik az igényeid, ne vegyél
drágább gépet, mert az igényeid biztos változni fognak. Jobb a fokozatosság elve.
Robi
Hosszú évekig a legolcsóbb Saeco kávéfőző géppel főztem a kávémat.
Remek kávét lehetett vele csinálni, pedig a felét sem tudta, amit az AVX gépe, vagy a Dedica.
Javaslom, hogy amíg nem tudod igazán milyen irányba mennél vagy mik az igényeid, ne vegyél
drágább gépet, mert az igényeid biztos változni fognak. Jobb a fokozatosság elve.
Sziasztok!
Odahaza kávézgatok, reggel, délben, nem sokat fogyasztok, jelenleg Bialetti Brikka-m van.
Elgondolkodtam, hogy valami jobbra cserélném. Mivel nem is értek hozzá és (egyelőre) az igényeim
sem verdesik az eget, valami használható(bb) alapot tervezek beszerezni. Az lenne a kérdésem,
hogy érdemes ilyenekre beruházni mint pl a Delonghi EC685M vagy AVX EM3202S, vagy az ilyenek
csak azért vannak a kínálatban, mert van aki ennyit akar költeni és ki kell szolgálni, de érdemes már
Köszi,
Robi
Köszi,
Robi
Köszönöm a válaszod! Ez akár még igaz is lehet. Az ár is egyfontos opció, de pont az olcsóbbak a réz bojleresek... Régen szerintem nem volt még rozsdamentes acél, és voltak nagy gépek gondolom réz kazánnal. Meg biztos vannak típusok, gyártók is akik ezt használják a mai napig.
Nem értek abszolút hozzá, most gondolkozok hogy öregségemre bele kellene kóstolni.
Ha a "méret" a lényeg, akkor egyvalamire tudok gondolni, a hőtágulásra. A bronz hőtágulása kb 50-60%-val nagyobb. Ez ebben a méretben már jelentős lehet.
Sziasztok!
A Lelit Mara (Bianca is) rozsdamentes kazánnal van szerelve, míg a kisebbek rézzel. Biztos megvan a magyarázat, hogy egy prémiumabb termékbe miért ezt az anyagot használják.
Felvilágosítanátok?
Köszönöm!
A Lelit Mara (Bianca is) rozsdamentes kazánnal van szerelve, míg a kisebbek rézzel. Biztos megvan a magyarázat, hogy egy prémiumabb termékbe miért ezt az anyagot használják.
Felvilágosítanátok?
Köszönöm!
Júniustól lehet majd nagyon kedvező áron előrendelni az új AVX kávégépeket:
AVX DB1 Plus
AVX DB1 PRO
AVX EM1 Lux.
AVX DB1 Plus
AVX DB1 PRO
AVX EM1 Lux.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok!
Egy ideje már ülök azon a témán, hogy milyen géppel is cseréljem le a jelenlegi Dedicamat. Úgy fél éve szálltam bele jobban az eszpresszózásba. Kinéztem a Gaggia Classic Evo Pro-t, de most mindenfelé azt lehet olvasni, hogy a Teflon borítás lehámlik a bojlerből. Viszont a legjobb alternatíva amit itthon látok, a Rancilio, már sokkal többért megy.
Szeretnék egy 58 mm-es portafilteres gépet (szeretem a standardeket) ami viszonylag olcsó és utólag modolható, szeretek ilyesmibe beleszállni és inkább fizetek egy jó konstrukcióért kicsit kevesebbet, mint hogy 2-3x annyiért vegyek egy kész gépet.
Amit még szintén néztem az a Lelit, de azzal meg az a problémám, hogy ami a Gaggiaval hasonló áru pl. az Anna az ilyen eléggé fura 57 mm-es, ami meg már commercial 58-as, az meg már a Victoria, ami ugyan mindent tud amire nekem szerintem valaha szükségem lesz, viszont árban eléggé messze áll a Gaggiától.
De persze, ha a tapasztalat azt mondja, hogy jobban megéri valami más, akkor még spórolgatok rá.
Egy ideje már ülök azon a témán, hogy milyen géppel is cseréljem le a jelenlegi Dedicamat. Úgy fél éve szálltam bele jobban az eszpresszózásba. Kinéztem a Gaggia Classic Evo Pro-t, de most mindenfelé azt lehet olvasni, hogy a Teflon borítás lehámlik a bojlerből. Viszont a legjobb alternatíva amit itthon látok, a Rancilio, már sokkal többért megy.
Szeretnék egy 58 mm-es portafilteres gépet (szeretem a standardeket) ami viszonylag olcsó és utólag modolható, szeretek ilyesmibe beleszállni és inkább fizetek egy jó konstrukcióért kicsit kevesebbet, mint hogy 2-3x annyiért vegyek egy kész gépet.
Amit még szintén néztem az a Lelit, de azzal meg az a problémám, hogy ami a Gaggiaval hasonló áru pl. az Anna az ilyen eléggé fura 57 mm-es, ami meg már commercial 58-as, az meg már a Victoria, ami ugyan mindent tud amire nekem szerintem valaha szükségem lesz, viszont árban eléggé messze áll a Gaggiától.
De persze, ha a tapasztalat azt mondja, hogy jobban megéri valami más, akkor még spórolgatok rá.
Sajnos a sok pelyva képes gátolni a rendes kilúgozódást. Ezt a zacc pogácsából észre veheted.
A pelyvát egyébként ki tudod pörgetni egy sima tésztaszűrővel és érdemes is, de eléggé macerás.
Van hogy nem elég rázogatni és kézzel rá kell segíteni.
A sós ízzel kapcsolatban amit leírtál azt gyanítom, hogy kiszáradt a kávé.
Nem minden kávé való presszónak, és nem minden kávéfőzővel lehet mindenfajta kávét lefőzni. Mármint ha az íz is számít. Ezen sajnos túl kell lépni. A kávé, okosan megkötött kompromisszumokat kíván, ha az ember nem akarja/tudja a gatyáját rákölteni.bober írta: ↑2024.03.18., hétf. 20:10Sziasztok!
Nemrég merültem bele a kávéfőzés részletes világába. Meg nem oldott problémával küzdök, amihez kérném a segítségetek.
Kaptam egy új házi pörkölésű friss kávét (közepes pörkölés, csoki íz).
Rettentően sok héj van benne, ami az őrleményben is látszódik (már amivel megbirkódik az őrlő). Ez nem tudom, hogy mennyire probléma.
Lefőzésnél a crema gyönyörű, de az íze jellegtelen, sós.
Próbáltam kisebb/nagyobb őrlés mérettel és lefőzési aránnyal, több/kevesebb őrleménnyel, de a probléma lényege nem változott. A kávéfőző (delonghi dedica, bottomless) és őrlő (kingrinder K4) rendszeresen karbantartott, az őrlemény eloszlatása és tamperelése nem hanyag, "puck hibák" nincsenek. A hőfok ugyan csak részben állítható, de felmelegítem használat előtt a gépet, szűrőt, poharat.
Abban 99%-ban biztos vagyok, hogy a sósságát a lefőzéssel rontom el, de mivel mindent próbáltam már, így hozzátok fordulok segítségért. A netes videók szerint alulextraktált gond van, de az őrlés finomságát hiába csökkentem az átfolyás egyenletességéért és hiába növelem az extrakciós időtartamért, vagy a lefőzési arányt növelem.....de íz nincs, csak a só.
2x-es tej mennyiséggel a sóssága elveszik, viszont a kávé ízetlen marad, csokinak nyoma sincs.
Egyedül lavazza kávéval volt hasonló problémám, másik ~10 fajtával nem.
Várom a tippeket.
Köszi
Sajnos a sok pelyva képes gátolni a rendes kilúgozódást. Ezt a zacc pogácsából észre veheted.
A pelyvát egyébként ki tudod pörgetni egy sima tésztaszűrővel és érdemes is, de eléggé macerás.
Van hogy nem elég rázogatni és kézzel rá kell segíteni.
A sós ízzel kapcsolatban amit leírtál azt gyanítom, hogy kiszáradt a kávé.
Sziasztok!
Nemrég merültem bele a kávéfőzés részletes világába. Meg nem oldott problémával küzdök, amihez kérném a segítségetek.
Rettentően sok héj van benne, ami az őrleményben is látszódik (már amivel megbirkódik az őrlő). Ez nem tudom, hogy mennyire probléma.
Próbáltam kisebb/nagyobb őrlés mérettel és lefőzési aránnyal, több/kevesebb őrleménnyel, de a probléma lényege nem változott. A kávéfőző (delonghi dedica, bottomless) és őrlő (kingrinder K4) rendszeresen karbantartott, az őrlemény eloszlatása és tamperelése nem hanyag, "puck hibák" nincsenek. A hőfok ugyan csak részben állítható, de felmelegítem használat előtt a gépet, szűrőt, poharat.
Abban 99%-ban biztos vagyok, hogy a sósságát a lefőzéssel rontom el, de mivel mindent próbáltam már, így hozzátok fordulok segítségért. A netes videók szerint alulextraktált gond van, de az őrlés finomságát hiába csökkentem az átfolyás egyenletességéért és hiába növelem az extrakciós időtartamért, vagy a lefőzési arányt növelem.....de íz nincs, csak a só.
2x-es tej mennyiséggel a sóssága elveszik, viszont a kávé ízetlen marad, csokinak nyoma sincs.
Várom a tippeket.
Köszi
Várom a tippeket.
Köszi
Szevasztok !
Tudna valaki tanácsot adni, hova érdemes vinni javítani Gaggia Classic karos kávéfőzőmet ?
Olyan, mintha el lenne dugulva, valamiért nem tudja átnyomni a rendszeren a kávét.
Amennyre tudtam, szétszedtem, kitakarítottam, de a jelenség nem változott.
Köszi.
Tudna valaki tanácsot adni, hova érdemes vinni javítani Gaggia Classic karos kávéfőzőmet ?
Olyan, mintha el lenne dugulva, valamiért nem tudja átnyomni a rendszeren a kávét.
Amennyre tudtam, szétszedtem, kitakarítottam, de a jelenség nem változott.
Köszi.
AVM+osztrák Tesla+svájci lemezvakaró+japó drótok+háelté 3.....zene és bona.
A gép szerintem sem annyira fontos, sajnos nem ismerem fel milyen lehet.
Valószínűleg a kulcs a frissen pörkölt kávé, ami úgy extraktálódik mintha a Nutella lenne.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 950
Ez egy nagyon jól elkapott kép.
A gép szerintem sem annyira fontos, sajnos nem ismerem fel milyen lehet.
Valószínűleg a kulcs a frissen pörkölt kávé, ami úgy extraktálódik mintha a Nutella lenne.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 7875
Vannak kávé típusok, amik jobban adják a cremat és a friss pörkölés is ad a dologhoz. A kávégép a legkevesebb ebben a történetben.
Ezt a napokban húztam. Egy AVX India Monsooned Malabar. Annyira nem is friss.
. A lefolyás ilyen volt.
.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 4808
Valaki meg tudja mondani, a képen milyen kávégép van?
No meg mi kell ahhoz, hogy ilyen lefolyás legyen?
No meg mi kell ahhoz, hogy ilyen lefolyás legyen?
- Csatolmányok
-
- káávvéé.jpg (32.62 KiB) Megtekintve 2212 alkalommal
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 950
Szerintem hívd az AVX-et vagy írj nekik FB-on.Trosnyogo_Szakoca írta: ↑2024.02.17., szomb. 14:29Sziasztok!
Van egy avx cg5 kávédarálónk és azt vettük észre, hogy már nem tud elég finoman kávét őrölni. Ez már kézzel is könnyen érezhető, de a legfinomabb fokozaton is csak 5 bar-ig megy fel a kávéfőző. (AVX TB1) Mi lehet a probléma? Cserélni kell a fejet? Esetleg van még beállítási lehetőség a 31 fokozaton kívül? A daráló és a kávéfőző is 2,5 éves. A darálót már többször szétszedtem, megtakarítottam mióta észleltük a hibát.
-
Sziasztok!
Van egy avx cg5 kávédarálónk és azt vettük észre, hogy már nem tud elég finoman kávét őrölni. Ez már kézzel is könnyen érezhető, de a legfinomabb fokozaton is csak 5 bar-ig megy fel a kávéfőző. (AVX TB1) Mi lehet a probléma? Cserélni kell a fejet? Esetleg van még beállítási lehetőség a 31 fokozaton kívül? A daráló és a kávéfőző is 2,5 éves. A darálót már többször szétszedtem, megtakarítottam mióta észleltük a hibát.
-
Bár ezt a típust nem ismerem, de a régi Saeco kávéfőzőm ugyanezt csinálta.
Ott az volt a probléma, hogy egy rugó által ellentartott golyónak volt a feladata megakadályozni a csöpögést, ami a felső szűrő felett helyezkedett el és idővel persze meggyengült a rúgó.
Mivel az árkategória hasonló, érdemesnek tartanám megnézni, hogy nem hasonló megoldással van-e dolgod.
Találkoztam ezzel az alkatrésszel amikor valamennyire szétszedtem és nekem is az egyik tippem az volt, hogy ez miatt is lehet a csöpögés. Keresek egy pótalkatrészt és kicserélem!
Ott az volt a probléma, hogy egy rugó által ellentartott golyónak volt a feladata megakadályozni a csöpögést, ami a felső szűrő felett helyezkedett el és idővel persze meggyengült a rúgó.
Mivel az árkategória hasonló, érdemesnek tartanám megnézni, hogy nem hasonló megoldással van-e dolgod.
Bár ezt a típust nem ismerem, de a régi Saeco kávéfőzőm ugyanezt csinálta.vendani írta: ↑2024.01.27., szomb. 11:08Sziasztok!
Van egy egyszerű Delonghi EC230 készülékem, ami nemrég elkezdte azt csinálni, hogy a főzés után még akár 1 percig is csöpög belőle a víz. Tisztítás megvolt. Neten látom, hogy szinte bármilyen alkatrész kapható, az a kérdésem, hogy mit szokás ilyenkor cserélni? Nem dobnám ki ha párezerért meg is tudnám javítani!
A segítséget előre is köszönöm!