Ez egy nagyon jól elkapott kép.
A gép szerintem sem annyira fontos, sajnos nem ismerem fel milyen lehet.

Valószínűleg a kulcs a frissen pörkölt kávé, ami úgy extraktálódik mintha a Nutella lenne.

Ez egy nagyon jól elkapott kép.
Vannak kávé típusok, amik jobban adják a cremat és a friss pörkölés is ad a dologhoz. A kávégép a legkevesebb ebben a történetben.
Szerintem hívd az AVX-et vagy írj nekik FB-on.Trosnyogo_Szakoca írta: ↑2024.02.17., szomb. 14:29Sziasztok!
Van egy avx cg5 kávédarálónk és azt vettük észre, hogy már nem tud elég finoman kávét őrölni. Ez már kézzel is könnyen érezhető, de a legfinomabb fokozaton is csak 5 bar-ig megy fel a kávéfőző. (AVX TB1) Mi lehet a probléma? Cserélni kell a fejet? Esetleg van még beállítási lehetőség a 31 fokozaton kívül? A daráló és a kávéfőző is 2,5 éves. A darálót már többször szétszedtem, megtakarítottam mióta észleltük a hibát.
Bár ezt a típust nem ismerem, de a régi Saeco kávéfőzőm ugyanezt csinálta.
Ott az volt a probléma, hogy egy rugó által ellentartott golyónak volt a feladata megakadályozni a csöpögést, ami a felső szűrő felett helyezkedett el és idővel persze meggyengült a rúgó.
Mivel az árkategória hasonló, érdemesnek tartanám megnézni, hogy nem hasonló megoldással van-e dolgod.
Bár ezt a típust nem ismerem, de a régi Saeco kávéfőzőm ugyanezt csinálta.vendani írta: ↑2024.01.27., szomb. 11:08Sziasztok!
Van egy egyszerű Delonghi EC230 készülékem, ami nemrég elkezdte azt csinálni, hogy a főzés után még akár 1 percig is csöpög belőle a víz. Tisztítás megvolt. Neten látom, hogy szinte bármilyen alkatrész kapható, az a kérdésem, hogy mit szokás ilyenkor cserélni? Nem dobnám ki ha párezerért meg is tudnám javítani!
A segítséget előre is köszönöm!
Ja ja. A világos pöriket nem a legkönnyebb.fülelek írta: ↑2021.10.28., csüt. 10:28Megjött Szegedről az AVX Cafétól az új őrlő, (bámulatosan gyorsan teljesítik a megrendeléseket, ezúton is köszönet) néhány kávét már készítettem vele. 1Zpresso J-max, a darálás minőségével maximálisan meg vagyok elégedve, apró megjegyzés, hogy zsenge kis kezű fehérnép kezébe nem való, mert nem könnyű fogni és tekerni, igaz, nagyon gyorsan végez a 15/20 grammal.
Az 1Z Presso JE PLUS szerintem jobb őrleményt biztosít, mint egy 64mm-es síktárcsás késes Eureka/Mazzer, ami kb 3-szor drágább. A K4-esetén ez az arány még rosszabb. A K4 lesz az igazi neked. Ha nem tudsz várni, akkor pedig JE.fülelek írta: ↑2021.09.13., hétf. 12:07Meg fogom várni a Kingrid 4-est, (6-ost?) most ezek tűnnek számomra a legjobb választásnak.
De nem kaptam még választ egy előző kérdésemre:
Hol helyezkedik el egy minőségi 1Z vagy hasonló) kézidaráló pusztán darálási minőség szempontjából a villanyosokhoz képest? Mennyit kellene költeni, hogy villanyossal ugyanolyan minőséget kapjunk? Eszpresszó készítés a szempont, nem más.
Igen, mióta megvettem tőletek (3-4 éve) így használom, egy csészébe engedve a kávét, de egyessel jobban tetszene! Szóval létezik hozzá egyes kifolyó? Vagy ne is keressek...
Nincs semmi szükség 1-es kifolyóra. A Lelit féle lekerekített 2-es kifolyó annyira szűk, hogy bármelyik csészéhez jó. Én is ilyet használok más géphez.
Akár 0,5g eltérés is számít. Meg kell nézni a FB oldalunkon azt a sok filmet, amit készítettem.