Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Sziasztok!

Van esetleg valakinek tapasztalata V60-as papírszűrő vs fémszűrővel kapcsolatban?

üdv
Szia!Van. Úgy általában érdekel még választás előtt, vagy konkrét brew szinten?

killerfinger
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: killerfinger »

Sziasztok!

Van esetleg valakinek tapasztalata V60-as papírszűrő vs fémszűrővel kapcsolatban?

üdv
Nem a szél fúj rossz irányból, te mész rossz felé.

spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: spencer-hill »

Üdv Spencer Hill,

elnezest de olyan reg forumoztam, hogy nem találom, hogyan reply-olhatnálak.

Nekem csak a pudert kellene kiszitálnom, az ügye majdnem 4g (10g babnál), szerintem minden ami ez feletti szemcse az mehet a dripperbe, a gond az, hogy irtozatosan konzisztens az örlemny ami ez felett van, sőt amikor aromaboyba keszitettem orlemenyt akkor lementem kb olyan szemcseméretre amivel EK-zni szoktak, es pazar volt, de kukaztam meg egyszer annyi finet.

Ez előtt a legolcsobb graef őrlőm volt, azzal is képes voltam jó kávét főzni, de ezzel meg szívok
A termék állat, embert lehetne ölni vele érzem én az anyagot benne, csak akkor a kések nagyon gyatrák a véleményem szerint.
Kell a fine az örleménybe, nem baj az, csak az arányaival vannak bajok. De megfelelő öntéssel kimosod a filter falára, de ennyit nem tudok kimosni, egy nagy mocsár a kávéágy. 

BTW megnéztem más kinukat is, és pl a kések felülete sem a legszebb, tele van hibával... minden egyéb kialakítása fantasztikus a terméknek, de ezek a fostalicska italmill kések nevetségesek szerintem. 

Nem rendelgetek mindenfele pörkölőtől, a kavics gyakorlatilag nem jöhet szóba, plusz észrevenném ha ilyen lenne. 
Szoval valami nagy gebasz lesz ez, de várom a gyártót, mert első levélre is 24ora alatt válaszoltak. 

a premium nem itt kezdődik, de úgy érzem, hogy 80K huf egy kéziőrlőért már nyugaton is prémium árazásnak számithat, tekintve, hogy mit kapunk érte. 

Kíváncsi leszek a gyártó válaszára. Ha van bennük egy kis partneri vagy "köszönjük, hogy a termékünket választotta"  hozzá állás, akkor bevállalják az átvizsgálást akár milyen formában is. (de lehet, túl idealista vagyok, de azért szeretnék még meglepődni)

nrbt
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: nrbt »

Üdv Spencer Hill,

elnezest de olyan reg forumoztam, hogy nem találom, hogyan reply-olhatnálak.

Nekem csak a pudert kellene kiszitálnom, az ügye majdnem 4g (10g babnál), szerintem minden ami ez feletti szemcse az mehet a dripperbe, a gond az, hogy irtozatosan konzisztens az örlemny ami ez felett van, sőt amikor aromaboyba keszitettem orlemenyt akkor lementem kb olyan szemcseméretre amivel EK-zni szoktak, es pazar volt, de kukaztam meg egyszer annyi finet.

Ez előtt a legolcsobb graef őrlőm volt, azzal is képes voltam jó kávét főzni, de ezzel meg szívok  
A termék állat, embert lehetne ölni vele érzem én az anyagot benne, csak akkor a kések nagyon gyatrák a véleményem szerint.
Kell a fine az örleménybe, nem baj az, csak az arányaival vannak bajok. De megfelelő öntéssel kimosod a filter falára, de ennyit nem tudok kimosni, egy nagy mocsár a kávéágy. 

BTW megnéztem más kinukat is, és pl a kések felülete sem a legszebb, tele van hibával... minden egyéb kialakítása fantasztikus a terméknek, de ezek a fostalicska italmill kések nevetségesek szerintem. 

Nem rendelgetek mindenfele pörkölőtől, a kavics gyakorlatilag nem jöhet szóba, plusz észrevenném ha ilyen lenne. 
Szoval valami nagy gebasz lesz ez, de várom a gyártót, mert első levélre is 24ora alatt válaszoltak. 

a premium nem itt kezdődik, de úgy érzem, hogy 80K huf egy kéziőrlőért már nyugaton is prémium árazásnak számithat, tekintve, hogy mit kapunk érte. 

spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kávéházi csevegő

Üdv mindenkinek

Én vagyok a problémás kereskedő keserítő.

Tehát a helyzet az volna az örlővel, hogy 4 teljes fordulat és egy fél után hasonlítottuk össze a két örleményt és nagyságrendekkel több pudert tapasztaltunk az én örlőmben. ugyan a megfelelő méretű szemcsék konzisztensebbek voltak az én örleményeben, a másik oldalról a puder finomságú fine igen jelentős. Ez azt eredményezi, hogy a brew besül, de 4,5 felett jóval inkonzisztensebb az örlemény. A gond nem az, hogy van fine az örleményben, hanem az, hogy 15g hoz 30g babot kell leőrölnöm. soknak tartom ezt, es szúrja a szemem, hogy 15g ért egy másik adag kávéra elegendő örleményt kell kukázni. Szitasoros eredményekkel nem tudok szolgálni, nem vagyok ennyire preciz, de ezek után lesz. 

Amit most biztosan tudok, hogy a 400mikronos szürőn 2.7 a 200ason 1g megy át. ezt 10g babból sikerült produkálni, ha emlékeim nem csalnak a fentebb leírt 4,5ös álláson. tehát közel 40%. Itt lett gyanus, és ha mondjuk finomítanám az örleményemet, mert 3-3,5ös álláson átszitálva az aromaboy hibátlan brewt csinál, de ott 32g örleményből lett 15g elég konzisztens örlemény ugyan, de kidobom a kávém felét.

Igazából nem feltétlenül reklamációval fordultam Az AVX felé, csak érdekel a probléma, vagy ha nem probléma akkor maga a jelenség, vagy a tapasztalatuk. 

2db m47-el való összehasonlítás után egy közel hasonló és egy nagyon eltérő örlemény homogenitást tapasztaltunk, de ez sima mezei user összehasonlítás, mert nem vagyunk Socratic coffee, de a megfelelő szitalapok beszerzése után végig fogom zongorázni ezt. Simán előfordulhat, hogy maga a kés hibás, de mivel egy olasz kétforintos kúp van benne az sem feltétlenül érdekel ha meg kell venni. Maximum a kés gyártójára is ráírok.

Jelenleg ott tartok, hogy a gyártóval kommunikálok, és nagyon szívesen kiküldöm hozzájuk önköltésgen az örlőmet, mert tisztán hiszem, hogy ez valami gyártási, vagy kalibrálási gond lehet, és teljesen nem érdekel, hogy én, vagy a gyártó hibázott. Itt én egy jól működő örlőt szeretnék, csak ez érdekel. 

Üdv!

Amíg nem volt szitasorom, én is ekörül a 4 teljes fordulat és 4-6 fokozat között használtam, nálam így rendeltetés szerűen működött a filter és volt is pár ami egész jól sikerült. Tehát ilyen tekintetben egyformának tekinthető a (kezdeti) használat. Most már, hogy szitálom, 2 egész fordulattal finomabbra kell állítanom (400-800-as szitáknál). Mindkét esetben lemértem az elosztott őrleményt és a legrosszabb esetben sem volt több 1,5 grammnál a finom szemcse, sőt inkább 1 gramm alatt volt többnyire. Viszont így meg afelé hajlik a történet, hogy valóban a Tiédnél nem oké valami. De ez csak tipp.
A 15 gramm szitált kávéhoz nekem is le kell darálnom kb. 26-27 gramm kávét. Ha napi szinten filtereznék, lehet engem is zavarna, hogy kiöntöm egy részét a kávénak, de nálam csak hétvégén fér bele időben a filter, így megbékéltem vele. 

Volt olyan állása a darálódnak, amivel sikerült a filter? Tehát nem sült be. El tudom képzelni, hogy a két vizsgált őrlőnél nem egy helyen vannak az azonos finomságok. Nyilván egy ilyen áru és minőségi cuccnál azért ennyi nem lehetne az eltérés, de talán mégis...
Erre írtam azt, hogy lemérni ugyan azon az álláson (ugyan azzal a kávéval) az egyik majd a másik KINU-t. Az sem lesz teljesen pontos, de a durvaság kijönne talán.  

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Jelenleg ott tartok, hogy a gyártóval kommunikálok, és nagyon szívesen kiküldöm hozzájuk önköltésgen az örlőmet, mert tisztán hiszem, hogy ez valami gyártási, vagy kalibrálási gond lehet, és teljesen nem érdekel, hogy én, vagy a gyártó hibázott. Itt én egy jól működő örlőt szeretnék, csak ez érdekel. 

Üdv a fórumon.
Az a cél, hogy segítsünk.
A gyártóról ez nem igazán mondható el, de ha tényleg gond van, akkor kiverjük belőlük.
Szerintem az hogy hány fordulaton hasonlítottátok össze az mindegy.
Van itt pár srácnak ilyen örlője, szóval a legjobb helyre jöttél. Hozzánk hiába küldenéd vissza, semmit sem tudnánk vele tenni, mert nincs másik, amivel összehasonlítsuk. Átadom a terepet a profiknak. Asgard és Spencer hill biztosan segítenek, ha megértik mi a gond.

nrbt
Értékelés: 0

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: nrbt »

Üdv mindenkinek

Én vagyok a problémás kereskedő keserítő.

Tehát a helyzet az volna az örlővel, hogy 4 teljes fordulat és egy fél után hasonlítottuk össze a két örleményt és nagyságrendekkel több pudert tapasztaltunk az én örlőmben. ugyan a megfelelő méretű szemcsék konzisztensebbek voltak az én örleményeben, a másik oldalról a puder finomságú fine igen jelentős. Ez azt eredményezi, hogy a brew besül, de 4,5 felett jóval inkonzisztensebb az örlemény. A gond nem az, hogy van fine az örleményben, hanem az, hogy 15g hoz 30g babot kell leőrölnöm. soknak tartom ezt, es szúrja a szemem, hogy 15g ért egy másik adag kávéra elegendő örleményt kell kukázni. Szitasoros eredményekkel nem tudok szolgálni, nem vagyok ennyire preciz, de ezek után lesz. 

Amit most biztosan tudok, hogy a 400mikronos szürőn 2.7 a 200ason 1g megy át. ezt 10g babból sikerült produkálni, ha emlékeim nem csalnak a fentebb leírt 4,5ös álláson. tehát közel 40%. Itt lett gyanus, és ha mondjuk finomítanám az örleményemet, mert 3-3,5ös álláson átszitálva az aromaboy hibátlan brewt csinál, de ott 32g örleményből lett 15g elég konzisztens örlemény ugyan, de kidobom a kávém felét.

Igazából nem feltétlenül reklamációval fordultam Az AVX felé, csak érdekel a probléma, vagy ha nem probléma akkor maga a jelenség, vagy a tapasztalatuk. 

2db m47-el való összehasonlítás után egy közel hasonló és egy nagyon eltérő örlemény homogenitást tapasztaltunk, de ez sima mezei user összehasonlítás, mert nem vagyunk Socratic coffee, de a megfelelő szitalapok beszerzése után végig fogom zongorázni ezt. Simán előfordulhat, hogy maga a kés hibás, de mivel egy olasz kétforintos kúp van benne az sem feltétlenül érdekel ha meg kell venni. Maximum a kés gyártójára is ráírok.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Legalább látjátok mennyire könnyű a kereskedők élete.
Írtam neki, hogy regisztráljon be és itt ki lehet tárgyalni, mert több tulaj is van.

Közben látom, hogy már regisztrált is: nrbt

Neki is leírtuk, hogy a gyártó hozzáállása enyhén szólva is katasztrófa. Szinte semmilyen levelünkre sem válaszol.
3 hónapja rendeltünk 47-esből. 2 hónapig zéró válasz. Most 1 hónap óta sem sikerült egy proformát küldeniük.
A kínai cégek házzájuk képest csillagos 5-öst kapnának tőlem.
Ha leszállítják ezt az egy szállítmányt, utána végképp elfelejtem őket.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Na, ez az. Ez volt még az én gondolatom is, hogy akkor miért nem kereste meg a sajátján a "jó" filter állást. Miért ragaszkodott a másik Kinu álláshoz. 

Arról már nem is beszélve, hogy ha jó filtert is akar csinálni, akkor meg elengedhetetlen a szitálás. 

Legalább látjátok mennyire könnyű a kereskedők élete.
Írtam neki, hogy regisztráljon be és itt ki lehet tárgyalni, mert több tulaj is van.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Pont a megoldással maradtam adós. Tehát durvábbra kell őrölni. A két kinu akkor lesz egyforma ha bekalibrálják mindkettőt.
Így már jónak kellene lennie, szerintem ha kinuval filterezni akar érdemes szitálni, nagyon durván jó őrleményre képes.

Egyetértek.

spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kávéházi csevegő

Pont a megoldással maradtam adós. Tehát durvábbra kell őrölni. A két kinu akkor lesz egyforma ha bekalibrálják mindkettőt.
Így már jónak kellene lennie, szerintem ha kinuval filterezni akar érdemes szitálni, nagyon durván jó őrleményre képes.

Na, ez az. Ez volt még az én gondolatom is, hogy akkor miért nem kereste meg a sajátján a "jó" filter állást. Miért ragaszkodott a másik Kinu álláshoz. 

Arról már nem is beszélve, hogy ha jó filtert is akar csinálni, akkor meg elengedhetetlen a szitálás. 

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ez tényleg egy zseniális megállapítás
Na, de tételezzük fel, hogy csak rosszul írta. 
Nálam ilyen probléma nem volt. Méréseim alapján nagyságrendileg 0,8 -1,5 gramm finom szemcse volt ami a szita 400 mikronos szűrőjén átment 26 gramm őrleménynél. 
Lehet, hogy tényleg felhasználói hiba. Bele lehet abba szaladni, hogy ugye itt teljes fordulatokat is kell tekergetni, és mivel nincs ráírva sehol, hogy merre van a durva és a finom állás, azt hiszi, hogy durvítja, közben finomítja, és ráadásul még egy teljes fordulattal arrébb is lehet.  A korrekt az lenne, ha szitasorral lemérné és azt mondaná, hogy az egyiknél ilyen álláson ennyi finom szemcse van, a másikon amolyan álláson van ugyanennyi. 

Azt írta, hogy kipróbált egy másikat és az OK.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ha tőletek vette a v1 mivel a v2-t nem láttam a shopban.
Magát a kérdést se értem, sok a fine, erre tovább finomítja, persze hogy még több lesz.
Szerintem user error.
Meg az egész levelezés kalandos, kinutól ami jött annyi alig lehet pontosan érteni mit akarnak annyi nyelvtani, ragozási hiba van benne... lehet valami autotranslate...

OK, de szerinted mi lehet a gond?
Állítólag egy másik Kinuval nincs ez a probléma.
Arra én is felkaptam a fejem amit írt. Naná, hogy több por lesz, ha finomabbra állítja.
Fogalmam sincs mit tegyek ezzel a vevővel. Ilyenkor szeretnék velük helyet cserélni.
Ha tudnánk mi a baja, akkor megjavíttatnánk, de ennek semmi baja, max lehet egy pici kavics elcseszte az élét. Arra meg nincs garancia. Más meg mi a búbánat baja lehetett pár hónap után?

spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kávéházi csevegő

Az örleményben nagyon nagy százalékban találhato finom puderszerű fine, és ahogy finomítom ez az arány nő. Kb. 50% fine van az örleményemben 

Ez tényleg egy zseniális megállapítás
Na, de tételezzük fel, hogy csak rosszul írta. 
Nálam ilyen probléma nem volt. Méréseim alapján nagyságrendileg 0,8 -1,5 gramm finom szemcse volt ami a szita 400 mikronos szűrőjén átment 26 gramm őrleménynél. 
Lehet, hogy tényleg felhasználói hiba. Bele lehet abba szaladni, hogy ugye itt teljes fordulatokat is kell tekergetni, és mivel nincs ráírva sehol, hogy merre van a durva és a finom állás, azt hiszi, hogy durvítja, közben finomítja, és ráadásul még egy teljes fordulattal arrébb is lehet.  A korrekt az lenne, ha szitasorral lemérné és azt mondaná, hogy az egyiknél ilyen álláson ennyi finom szemcse van, a másikon amolyan álláson van ugyanennyi. 

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Fogalmam sincs, hogy ez melyik széria volt.Ha tőletek vette a v1 mivel a v2-t nem láttam a shopban.Magát a kérdést se értem, sok a fine, erre tovább finomítja, persze hogy még több lesz.
Szerintem user error.
Meg az egész levelezés kalandos, kinutól ami jött annyi alig lehet pontosan érteni mit akarnak annyi nyelvtani, ragozási hiba van benne... lehet valami autotranslate...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Do you can tell me if it have grind up to this time in normal parameter ? How long do you have use it ? Which model of grinder do you have ? V1 or V2 ?"

Fogalmam sincs, hogy ez melyik széria volt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Kellene egy kis segítség.

Írt egy vevőnk, hogy valami gondja van a Kinu M47-tel.
Mivel nekünk jelenleg nincs másik, így nem lenne értelme, hogy elküldje hozzánk.
Mi lehet a gond?

"A problémám a termékkel a következő; Az örleményben nagyon nagy százalékban találhato finom puderszerű fine, és ahogy finomítom ez az arány nő. Kb. 50% fine van az örleményemben amit már nem tudok keveréssel megoldani és besül a dripperben. Összehasonlítottam az örleményt egy másik m47-es örlővel és ugyan azon örlőálláson teljesen más volt a két örlemény homogenitása. A gyártóval felvettem a kapcsolatot ők azt javasolták első körben önökkel konzultáljak a problémám megoldásáról."

A gyártó ügyesen elhajtotta hozzánk.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10077

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Annyira unatkoztam, hogy lefotóztam az AVX goldból készült ristrettomat.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

AVX-Gergő
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX-Gergő »

Kávéban gazdag 2018-at mindenkinek !

spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kávéházi csevegő

Buék Mindenkinek!

mdav88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 29

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: mdav88 »

Köszönjük, az AVX nevében én is mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!
Boldog Újévet kívánok a fórumlakóknak!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Buék minden fórumtársnak!

Lássuk milyen lehet a jövő év!

Érdekes gondolatok, sajnos szerintem néhány be is fog válni.

Köszönjük, az AVX nevében én is mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Buék minden fórumtársnak!

Lássuk milyen lehet a jövő év!

Érdekes gondolatok, sajnos szerintem néhány be is fog válni.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »

Az új törvény szerint már a doboza sem kell. Ha összeállna egy 100 fős társaság, lazán tönkre lehetne tenni egy céget így.
Ilyenkor mi van az ajándékba küldött kávéval? Gondolom azt sem fizeti ki.
Sajnos az idióta, rosszhiszemű vásárlók ellen ugyanúgy nincs tökéletes védelem mint a hasonló kereskedők ellen.

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”