Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

Avatar
gigi59
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 26
Csatlakozott: 2014.09.14., vas. 18:15
Értékelés: 0

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: gigi59 »


Biztosan nem tudta volna egy fiatalka, hogy ez nem tamper, de lehet, hogy a zokni stoppolásról az autostoppolás ugrana be neki. :-)  A nagymamám varrónő volt, sok ilyen "gombát" láttam nála. Na és a szemfelszedésről kinek mi jut eszébe? 
Ha a neylonharisnyán megszakadt egy szál, annak a javítása

Avatar
opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1625
Csatlakozott: 2009.02.19., csüt. 21:00
Értékelés: 421

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Van tippem, de inkább nem találgatok.  Na jó margarin köpülés. :-)

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


 Na és a szemfelszedésről kinek mi jut eszébe? 
Anyám és nagyanyám is varrónő volt.
Na ez igazán egyszerű: szemenként szedik fel a gyümölcsöt. 
 
Naná, hogy tudom, de nem lövöm le a poént.
 
Na és mi a rámázás?

Avatar
opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1625
Csatlakozott: 2009.02.19., csüt. 21:00
Értékelés: 421

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Biztosan nem tudta volna egy fiatalka, hogy ez nem tamper, de lehet, hogy a zokni stoppolásról az autostoppolás ugrana be neki. :-)  A nagymamám varrónő volt, sok ilyen "gombát" láttam nála. Na és a szemfelszedésről kinek mi jut eszébe?   

Avatar
piapa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2016.03.15., kedd 15:55
Értékelés: 1

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: piapa »


Mihez kell?
Dublőrnek...Amikor itthon vannak a gyerekek, többször kell gyors egymásutánban 2-3 kávét húzni. Ilyenkor megérne egy ezrest egy sima mezei dupla szűrő. Amíg a másik teszi a dolgát, addig meg tudnám tölteni a tartalékot. De közben már megoldottam...

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »



Hali!
57-es dupla szűrőt nem látok a polcokon...Várható belőle utánpótlás mostanság?

Mihez kell?

Avatar
piapa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2016.03.15., kedd 15:55
Értékelés: 1

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: piapa »

Hali!
57-es dupla szűrőt nem látok a polcokon...Várható belőle utánpótlás mostanság?

Avatar
Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 459
Csatlakozott: 2015.09.04., pén. 21:04
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »


Nem inkább zokni stoppolására használták? :-)
Ja-ja. Ez inkább stoppolófa mint tamper.

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Nem inkább zokni stoppolására használták? :-)
Szerinted egy 90-es születésű is tudta volna? 

Avatar
opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1625
Csatlakozott: 2009.02.19., csüt. 21:00
Értékelés: 421

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Nem inkább zokni stoppolására használták? :-)

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Régi Tamperek.



Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »



"A 042TEMD-ben lévő PID nem teljesen olyan, mint a 041 TEM-ben.
Ennél két hőmérsékletet is lehet szabályozni. A 041-nél a gőzölést nem...."
 
Ehhez kapcsolódva kérdezném: a Gilda PL41-PLUST PID-jén lehet állítani a gőz hőmérsékletét?
 

Ha jól emlékszem, akkor igen, de az új oldalon már nincs rajta ez a típus.

Avatar
piapa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2016.03.15., kedd 15:55
Értékelés: 1

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: piapa »


"A 042TEMD-ben lévő PID nem teljesen olyan, mint a 041 TEM-ben.
Ennél két hőmérsékletet is lehet szabályozni. A 041-nél a gőzölést nem...."

Ehhez kapcsolódva kérdezném: a Gilda PL41-PLUST PID-jén lehet állítani a gőz hőmérsékletét?
 

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Terméktámogatásra nem lehet panasz!
Hál istennek nagyon kevés a panasz.

Avatar
Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 550
Csatlakozott: 2012.11.05., hétf. 13:00
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Terméktámogatásra nem lehet panasz!

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


PL042 TEMD gőzölés.
 
Szerintem tökéletesen működik.
https://www.facebook.com/bela.gajdan.9

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Elküldtek hozzánk egy Lelit 042 TEMD gépet, miszerint túl sok víz jön a gőzöléskor.
 
Ma kipróbáltunk egymás mellett 3 masinát.
A 042TEMD-ben lévő PID nem teljesen olyan, mint a 041 TEM-ben.
Ennél két hőmérsékletet is lehet szabályozni. A 041-nél a gőzölést nem.
 
Csak annyi volt a gond, hogy túlságosan alacsony értékre volt állítva a 042-nél.
135-re állítottam és egyből OK lett.
 
Itt a PID-ről az angolnyelvű.
 
A magyarnyelvűt most javítjuk. Nem gondoltam, hogy az újabb 042-es gépekben nem 100%-ban ugyanaz a PID, mint a külön gép+darálóban.
 
HOW TO SET THE BOILER’S TEMPERATURE BY MEANS OF THE PID: The PID has been set by the producer of this machine on a temperature of 95°C for coffee mode and on 125°C for steam mode. In order to change the temperatures please proceed as follows: - press the button once: the display will show the writing “t1” that refers to the coffee thermostat set on 95°C - press the button twice: the display will show the writing “t2” that refers to the steam thermostat set on 125°C - as soon as the display shows the writing t1 or t2 press the button to change the previously set temperature. NB: in order to change the temperature’s value it’s necessary to press the button first and only afterwards you can help yourself with the buttons and in order to set the desired temperature, decreasing or increasing it. - after 3 sec. from pressing the last button, the inserted temperature is memorized and the display shows the set temperature for coffee or steam. - the temperature’s value can be set starting from a min. of 80C° up to a max. of 130C° for coffee mode and from a min. of 120°C up to a max. of 140°C for steam mode. NB: the display will flash while changing from steam mode to coffee mode and it will automatically stop only after reaching the set temperature for coffee mode
http://espresso.lelit.com/uploads/attac ... 6616ce.pdf


Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »



Köszönöm Béla!
 
Ezek világos, vagy sötét pörkölésűek?
Mint már tudod mi elsősorban Cappuccinoként fogyasztjuk a kávét, gondolom ezek közül melyik az amelyik jó hozzá, vagy mind az?

Mindegyik francia pörkölésű. Egyik sem túl világos, de nem is olaszos. A kettő között.
Cappuccinohoz ezek a kávék tökéletesek.
Az 500g-os kávékat is csomagold szét, ahogy megkapod, de ne spájzolj be semmiből sem túl sokat.
 
Ha 12000 Ft felett rendelsz, akkor rakunk a csomagba egy 125g-os Tarajat, ami nem túl olcsó kávé.
Indonesian Kopi Tongkonan Toraja Bunt. Pörkölt Kávé 
 
Ha megjönnek az AVX Café-s csészék, akkor meg azokból teszünk majd a csomagokba.

Avatar
excalibur38
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 732
Csatlakozott: 2008.02.14., csüt. 07:10
Értékelés: 31

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: excalibur38 »



8900 Ft felett ingyenes a szállítás. A legnagyobb marhaság sokat venni belőle.
Mind a 3 hagyományos csokis ízvilágba tartozik.
Nekem ebben a sorrendben ízlik:
1-3-2

Köszönöm Béla!
 
Ezek világos, vagy sötét pörkölésűek?
Mint már tudod mi elsősorban Cappuccinoként fogyasztjuk a kávét, gondolom ezek közül melyik az amelyik jó hozzá, vagy mind az?

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »



Sziasztok!
 
Ezekről a kávékról van valakinek információja?
 
Brazil Natural Águas Frias Pörkölt Kávé 500+200 g
Brazil Extrafino Pörkölt Kávé 500+200g
Cappuccino Pörkölt Kávé 1000 g
 
Íz, koffein tartalom, savasság, ajánlott víz hőfok, kell e valamira figyelni velük kapcsolatban stb.
Szerintetek érdemes előre bevásárolni egy nagyobb mennyiséget otthonra (3X1kg.), hogy ne keljen havonta rendelni?
El ál íz, aroma romlás nélkül a bontatlan zacskójában?
Úgy gondoltam, hogy ha kibontom az egyik zacskót, azt szétporciózom 150g.-os adagokra (cipzáras zsacsiba) és így használnám fel az előre bespájzolt kávémennyiséget egymás után, majd ha elfogyott, akkor ugyan így szétporciózva a másik zacskót, míg el nem fogy az összes.

8900 Ft felett ingyenes a szállítás. A legnagyobb marhaság sokat venni belőle.
Mind a 3 hagyományos csokis ízvilágba tartozik.
Nekem ebben a sorrendben ízlik:
1-3-2

Avatar
excalibur38
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 732
Csatlakozott: 2008.02.14., csüt. 07:10
Értékelés: 31

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: excalibur38 »


Sziasztok!
 
Ezekről a kávékról van valakinek információja?
 
Brazil Natural Águas Frias Pörkölt Kávé 500+200 g
Brazil Extrafino Pörkölt Kávé 500+200g
Cappuccino Pörkölt Kávé 1000 g
 
Íz, koffein tartalom, savasság, ajánlott víz hőfok, kell e valamira figyelni velük kapcsolatban stb.
Szerintetek érdemes előre bevásárolni egy nagyobb mennyiséget otthonra (3X1kg.), hogy ne keljen havonta rendelni?
El ál íz, aroma romlás nélkül a bontatlan zacskójában?
Úgy gondoltam, hogy ha kibontom az egyik zacskót, azt szétporciózom 150g.-os adagokra (cipzáras zsacsiba) és így használnám fel az előre bespájzolt kávémennyiséget egymás után, majd ha elfogyott, akkor ugyan így szétporciózva a másik zacskót, míg el nem fogy az összes.

Avatar
Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 459
Csatlakozott: 2015.09.04., pén. 21:04
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »


Pörkölés után érdemes pár napot várni a fogyasztással és nem lesz annyira habzó, buborékos a créma. Ilyenkor még felszabadul a kávéból a széndioxid (ezért is kell az egyirányú szelep a zacskóra) és emiatt lesz olyan nagy a créma.
Persze, szólt is Gábor, hogy ennél többet kell várni, mint általában, azt hittem 10 nap elég lesz, de úgy tűnik több kell. Nem panaszként, inkább érdekességként említettem.

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Pörkölés után érdemes pár napot várni a fogyasztással és nem lesz annyira habzó, buborékos a créma.
Némelyikkel meg még többet.
A Frescot 1 hónapig pihentetjük.

Avatar
ATC-Szeged
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2010.12.13., hétf. 16:37
Értékelés: 5

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: ATC-Szeged »



Kérem az előző hozzászólásom törölni, válaszolni akartam, de nem engedett írni.
 
dominique29: én is így kezdtem. A hőfokkal nagyon alacsonyra menve viszont egy egész finom csokibomba jött ki belőle, és eszméletlenül krémes érzés fogyasztani. A pörkölés után meg viszonylag sokat érdemes várni, tegnap bontottam egy mini zacsi világosabb pörkölésű Malabart egy másik pörkölőtől, 10 napos, és rengeteg nagy buborékos cremát ad még mindig (nem tudom pontosan leírni a jelenséget, de eddig csak akkor volt ilyen, ha pörkölés után 1-2 nappal bontottam valamit). Az egy hónapos Malabar ezt nem hozza, de egyelőre döglődés jeleit sem mutatja. Értem már, miért közönségkedvenc ez a kávé, annak ellenére, hogy nem az esetem világosabbra pörkölve sem.

Pörkölés után érdemes pár napot várni a fogyasztással és nem lesz annyira habzó, buborékos a créma. Ilyenkor még felszabadul a kávéból a széndioxid (ezért is kell az egyirányú szelep a zacskóra) és emiatt lesz olyan nagy a créma.

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Ezt a nagy buborekos jelenseget en is tapasztaltam a sajat porkolesemnel. Lehet kiprobalom kicsit sotetebbre porkolve, de mar latom, hogy ez a kave nem az en vilagom, a kicsit gyumisebb kavekat jobban preferalom. Apamnak viszont nagyon izlett, szoval karba nem vesz, az tuti.
Én is a kicsit gyümiseket szeretem, de most hazahoztam ezt az új 70/30-as blendet.
Azt nem mondom, hogy életem végéig ezt szeretném inni, de nagyon kellemes. A nagyon jó minőségű indiai robusta miatt nincs az a megszokott fura keserű íz.
A következő "áldozat" ez lesz itthon:
Guatemala Maragogype Pörkölt Kávé 500 g
Isteni finom kávé.
Na ez minden, csak nem unalmas.

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”