Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó táp Lenco, Garrard vagy Dual AC motoros készülékekhez

Táp és jel elosztók, tápok, táp és jel kondícionálók, dobozolt transzformátorok, távok, MM és MC hangszedők, hangkarok, adapterek, lemezmosók, demagnetizálók, kábelbejárató eszközök, bemérő mikrofonok
Lezárt
workonwomen
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Re: Lemezjátszó táp Lenco, Garrard vagy Dual AC motoros készülékekhez

Hozzászólás Szerző: workonwomen »

Jég!
(jó, hát ez nem egy sokáig árulós ár volt, de a gyorsan lett rá valaki ideje engem is meglepett.)

workonwomen
Nincs visszaút
Nincs visszaút

24V -hoz nem jó, hisz 230V jön le róla. DE! szóba jöhet egy ilyen igény megoldása is. Priviben majd írj rám.

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 79

Hozzászólás Szerző: SFI »

Üdv, ez a tápegység 24V váltófeszültségű lemezjátszó motorokhoz is jó? Természetesen a 24V-os trafó használata mellett...Sfi
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1.   CD: Marantz SA15 s1

workonwomen
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó táp Lenco, Garrard vagy Dual AC motoros készülékekhez

Ár 65eFt. Az áru Zalaegerszegen található, de posta megoldható.
Az SG4 sinus generátor a Phoenix Engineering nyugdíjba ment mérnökének terméke, amit a kereskedelmi verseny elkerülése végett maximum 5db-al lehet megvásárolni. Innen: https://www.diyaudio.com/community/thre ... ve.298018/

4db-ot készítettem 4 éve, amely akkor mind anyag áron(65eFT) került elajándékozásra az ismerősi körömben és üzemel a mai napig.
A sajátomat adom most el feljebb lépés okán.
A termék kb karcmentes, tökéletesen teszi a dolgát.
Hangszín változást senki ne várjon, de a nyávogás mérhetően csökken vele és atomstabil lesz a sebesség is.
Ennek mérése és igazolása mérő lemezzel, cél hardver/szoftverrel történt (telefon a súlyával mindig ront).

A termék használata nélkül a hálózat frekvenciája ad hozzá hol kevesebb, hol több nyávogást minden közvetlenül a váltóáramról üzemelő motor működéséhez.
Ennek mértéke erős átlagolással is mellbevágó, ha high end követelményekhez mérjük, amit itt lehet megtekinteni: https://mavir.hu/web/mavir/frekvencia
Van, hogy tartósan lassabb a frekvencia az ingadozások mellett, ilyenkor a lemez is lassabban pörög, amit a szintén lassabban villogó stroboszkóp is elrejt a szemünk elől. Ilyenkor az órák miatt ezt később behozzák, akkor meg gyorsabb lesz... Életünk ritmusa miatt ez egy predesztinált utat jár be (emberek hazaérnek, lekapcsolják a tv-t, műszakváltás, ect). Jobb asztali multiméteren, ahol kikapcsolható az átlagolás jól látszik, milyen gyorsan létrejön egy egy gyorsulás és lassulás.
Időnként ez anynira rossz, hogy a médiát is bejárja: https://aszodiattila.blog.hu/2018/03/16 ... er_a_ludas
https://index.hu/tech/2018/03/12/januar ... bia_miatt/

Az SG4 az indulás utáni(~220V) feszültség csökkentésével beállítható egy optimális szint a dübörgésre. A feszültség csökkenése négyzetes mértékben csökkenti a dübörgést. Lenco L75-ön nekem ez 170V volt, de a legkissebb működő értéket nagyban befolyásolja, tű visszahúzó ereje, vagy hogy mennyire jár könnyen a mechanika. A 45-ös fordulathoz, amit mechanikai kapcsolás nélkül 68Hz-el is elérhetünk kicsit több feszültség kell.
Szóval aki szeretné a pörgetőjének a forgási sebességét stabilan jó frekvencián tartani, annak ajánlom eme DIY terméket.
Villamosmérnök végzettségem van, de a termék semmilyen certifikációval nem rendelkezik, ezért jogi okokból nem ajánlom ennek a hálózatra kötését. Csak és kizárólag barkácsáruként hirdetem, anyagáron 65eFt-ért. Plusz 10eFt-ért 5 év garanciát tudok kínálni. Alku nincs, akkor inkább elbontom, mert anyagárban még mindig ér ennyit. Nyár van, ráérek kivárni a telet a hobby csúcsidőszakát.
A termékhez készült használati útmutató, csatoltam. A képeket videót tegnap készítettem, jelen állapot.
A kimenő konnektor svájci szabványú, amihez ilyen dugvillát is adok (A Lencom ugye svájci volt és oda tiszteletből ilyet véltem helyesnek), de a sima dugvilla is bedugható ebbe. A kimenő most földfüggetlenként van kötve, de egyik oldala földelhető kérésre (ez a szórt csatolásokra van hatással, ezt inkább szóban).
https://www.youtube.com/watch?v=orvKXvQdSqs
SG4_felhasznalo.pdf
(551.62 KiB) Letöltve 27 alkalommal.
20240807_225251.jpg
Seria.jpeg
20240807_223232.jpg
20240807_223232.jpg
Csatolmányok
20240807_225321.jpg
20240807_225307.jpg
20240807_225234.jpg
20240807_223317.jpg