A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Táp és jel elosztók, tápok, táp és jel kondícionálók, dobozolt transzformátorok, távok, MM és MC hangszedők, hangkarok, adapterek, lemezmosók, demagnetizálók, kábelbejárató eszközök, bemérő mikrofonok
Újra elérhető 1db 175W/14,2A és van 1db 203W/16,5A dupla kondenzátoros, ventilátoros verzió, ami nagyobb teljesítmény igényhez készült, ám a megrendelő felszívódott. (kb. annyi hangja van, mint egy 3,5-ös HDD-nek üzem közben, nagyon halk zenehallgatás közben sem érzékelhető.)
Dunakeszin átvehető személyesen, vagy tudom küldeni Foxpost ill. futárral, +1200 ft.
Az amper többlet valóban nem okoz problémát, köszi a soraid!
A másik gondolat újra és újra felmerülő kérdés privát üzenetekben. A 175W és a 203W verzió egyaránt push pull szabályzású tápegység. A működésű elvük azonos. A 203W azon túl, hogy kicsit nagyobb teljesítményű, annyiban más, hogy 2db puffer kondenzátort tartalmaz, azaz elvileg "izmosabb", de hogy őszinte legyek, egy vakteszten szinte lehetetlen különbséget felfedezni. Van olyan felhasználó, aki esküdni mer arra, hogy jobb, van aki - jómagam is - nem igazán tud különbséget tenni. Szóval egy relatíve kis áramfelvételű eszközhöz bármelyik (még a 150W verzió is) jó választás lehet. Legutóbb 2db 14,2 amperes adapter jeleskedett Long kolléga 8000 eurós elektrosztatikus hangsugárzóját hajtva, aminek nagyon örültem. :)
Szia! Azt szeretném megkérdezni Tőled,hogy a 16.5 amperes táp a nyilvánvalón kívül miben más a 14.2 - eshez képest ? Jobb a szűrése, vagy hangja stb. ilyesmire gondolok. Egyébként nekem TV Setup-box-hoz kell, ami 0-24 ben megy, és 2 ampert vesz fel. Bár nem én vagyok a megszólított, itt válaszolnék Tuto 75 kollégának,hogy biztos nem baj, ha sokkal nagyobb az amper a szükségesnél. Gondolj bele, hogy a hálózat pl. 16-25 ampert is tud, mégsem zavarja mondjuk egy 10 wattos izzó életét. De, lehet hogy rosszul látom, majd a szakemberek kijavítanak , ha úgy gondolják. Üdv. Gyuri
Dune lejátszóhoz keresnék tápegységet de 12v 1 a-es a gyári. Nem sok megküldeni ekkora áramerőséggel? Mennyi az optimális neki, mitől szebb lesz a kép, de nem fűstöl el?
A tápok elkeltek. Remélhetőleg lesz még, azon vagyok, de nehézkes a beszerzés és az árak is felfelé kúsztak..., ezért 14 és 16e. forint lesz. (utóbbi a 203W}. Hogy mikor, sajnos nem tudom megmondani.
A mai napon én is vásároltam Szabolcstól egy ilyen "tuning" tápegységet!
Az ok, amiért külön megemlítem, az az, hogy nem a lentebb említett céllal, amiért a legtöbben veszik, hanem lemezjátszó tápegységnek.
A lemezjatszóm(Funk Firm LSD) telefontöltő szerű, kapcsolóüzemű, külső tápegységét váltottam ki vele.
Mielőtt, és mikor beüzemeltem kicsit méregettem is.
A gyári tápegység kimeneti feszültsége 10,6-13,3V között folyamatosan ingadozik, ezzel szemben a "tuning" tápegység, stabil, ingadozás mentes 12,25V-ot szolgáltat.
Ennek következménye, hogy a lemezjatszó fordulatszám ingadozása a gyári tápegységgel produkált 0,87%-ról, ezzel a tápegységgel 0,11%-ra csökkent.
Ezek a javuló értékek természetesen a hangminőségre is jó hatással vannak. Nagyon koncentrálnom sem kellett, hogy meghalljam a különbséget.
Dinamikusabb, teltebb, elevenebb, lett a hangzás, e mellett a térmélység és magasság is nőtt. Mindezek a tápegység bemelegedésével tovább fokozódnak.
Tehát aki hasonló célra, 12V/egyenfesz. motoros lemezjátszóhoz szeretne tápegység tuningot, akkor ez a megoldás neki is szól.
Ez úton is köszönöm a készítőjenek!
Érdemes beleinvesztálni,bármelyik médialejátszó meghálálja.
Mind képben és hangban javulást produkál.
Nálam a setupbox-ba is tettem és sokat javított képen és a hangon is. Szóval megéri de ha csere a töröld trafós jobb választás mert minőségben jobb. Mondjuk annak az ára is sokkal tőbb
Köszönöm, nagyon komoly a kis táp es
a hang” szenzációs !!
Ajánlom erősen
Egyetértek! Még egy történetet elmesélek mellé: kíváncsiságból beledugtam egy Valhalla tápkábelt, és meghallgattam. Aztán is ott maradt, érdemes kipróbálni jobbfajta kábellel is!