Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Van den Hul Colibri

Táp és jel elosztók, tápok, táp és jel kondícionálók, dobozolt transzformátorok, távok, MM és MC hangszedők, hangkarok, adapterek, lemezmosók, demagnetizálók, kábelbejárató eszközök, bemérő mikrofonok
bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 154

Re: Van den Hul Colibri

Hozzászólás Szerző: bandi100 »

Még megvan.

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

Ennél két dologban jobb: fa a háza és ezüst a drótja.
https://www.analogueseduction.net/cartr ... ridge.html
A bónusz: csak a töredékébe kerül.

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 163
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Mészáros János VDH ezüst dróttal tekercsel, mivel nálam is járt már pár áttekercselt hangszedője csak jót tudok róla mondani.
72audio.com

KCs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 43

Hozzászólás Szerző: KCs »

Szerintem is hasznos, ha ilyen fontos és az érdeklődők számára elengedhetetlen információk itt, publikusan kerülnek tisztázásra.
Miért lett volna jobb telefonon.
A transzparens kommunikáció az mindenkinek csak jó!
Persze abban az esetben nem, ha az eladónak nem tisztességesek a szándékai. De reméljük itt nem erről van szó!

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

Remélem, kielégítettek a válaszaim. Továbbra is úgy gondolom, ha érdekelt volna a hangszedő, akkor nem a kákán is csomót keresve, kekec stílusban elkezdesz kérdéseket kiabálni, hanem felhívsz és megkérdezed, hogy mi újság, utánajársz Mészáros Jánosnál is a tekercselések anyagának és történetének, meg aminek akarsz, megnézed, meghallgatod. Nem ezt tetted. Nem akarok veled többet vitatkozni, sem ezen a threaden, se másutt. Kérlek, hogy sem ide, se más témáimhoz ne gyere trollkodni.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6534

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

bandi100 írta:
2020.02.23., vas. 20:23
Megnyugodhatsz: nem lettünk barátok. És most trollkodj másutt egy picit. Vagy van egy jobb ötletem: ne trollkodj egyáltalán, próbálja valami hasznosabb elfoglaltságot találni magadnak.
Megjegyezném, egyáltalán nem trollkodott, hanem jogosan kérdezett egy félmillás hangszedűvel kapcsolatban, és teljesen jogosan rámutatott némi ellentmondásra.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

közellenség
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: közellenség »

Indokolatlanul idegeskedsz és személyeskedsz. Nem trollkodtam, csupán kérdeztem, mert - amit ez a válaszaidból ki is derült- volt néhány ellentmondás a hirdetésedben írt információk valamint a fényképek között. Sok sikert az eladáshoz biztos sikerülni. fog.
Hedlund Horn AER MD3B,Townshend Super Tweeter, Softone Model 3 CD Transport,AKM 4499 Resonator Dac, Resonator USB-Spdif bridge, Resonator mosfet végfok, Michell Gyrodec-SME 309 Koetsu Black, PS Audio Stellar Phono,Coconut Audio, Alan Maher Designs,A.R.T. Marigo, Audio Desk Gläss CD

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

Megnyugodhatsz: nem lettünk barátok. És most trollkodj másutt egy picit. Vagy van egy jobb ötletem: ne trollkodj egyáltalán, próbálja valami hasznosabb elfoglaltságot találni magadnak.

közellenség
Fórumlakó
Fórumlakó

Nem szeretnék a barátod lenni egyre egyre biztosabb vagyok ebben, meg abban is hogy nem vagy abban a helyzetben hogy utasítások tudj nekem adni. A hirdetésed megítélését meg a többi fórumtársra bízom.....
Hedlund Horn AER MD3B,Townshend Super Tweeter, Softone Model 3 CD Transport,AKM 4499 Resonator Dac, Resonator USB-Spdif bridge, Resonator mosfet végfok, Michell Gyrodec-SME 309 Koetsu Black, PS Audio Stellar Phono,Coconut Audio, Alan Maher Designs,A.R.T. Marigo, Audio Desk Gläss CD

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

Közellenség barátom, annyit tudok neked mondani, hogy Mészáros János, miután áttekercselte a hangszedőt egy ízben, fölhívott, hogy most már tud egy újabb és jobb tekercselési módot, és hajlandó nekem áttekercselni úgy, ráadásul ingyen. És áttekercselte még egyszer, úgy. Ezüsttel. Mészáros János munkáiról csak a legjobbakat tudom mondani és nem ismerek olyat, aki nem így volna ezzel. Nem csesztem át még soha senkit semmiféle cucc eladásával. A képeket egyébként, most megnéztem őket, ő készítette az ELSŐ tekercseléskor, és a másodikról nem készített sajnos. Ha kíváncsi vagy a hangszedőre, eljössz, megnézed, meghallgatod, felhívod Mészáros Jánost. Ha nem vagy kíváncsi rá, csak trollkodni akarsz, akkor most másfelé veszed az irányt.

közellenség
Fórumlakó
Fórumlakó

Hát nem is tudom, valahogy nem győztél meg a válasszal...... Ha ez így van akkor a Mészáros féle adatlapból mi az igaz ? Ilyen igazolást azért állítanak ki, hogy később ne legyen szükséges "megkérdezni" bárkit is. A másik dolog az igazolás dátuma, ami 2015. Azt írod, hogy "vadomatúj tű" van benne. Akkor ezek szerint 2015. után újra cserélve lett a gyémánt ? Mészáros János 2015-ben látta a hangszedőt, hogy tudja megmondani azt hogy most öt évvel később milyen az állapota ?
Ne haragudj ezekért a kérdésekerét, de mégiscsak egy félmillió forintos hangszedőt akarsz eladni és a bejegyzéseid tele vannak ellentmondásokkal.

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

Szia, persze. Át van tekercselve ezüsttel - nem tudtam erről jó közeli képet készíteni, és Mészáros János sem készített sajnos, perig a legtöbbször csinál, a kép nem erről van, csak, hogy a szerkezetet lehessen látni. De kitűnő az állapota, megnézhető, meghallgatható, és Mészáros Jánost is meg lehet kérdezni róla. Ha érdekel, telefonnal tudok nem túl jó képet csinálni róla. A 0,25-ön Mészáros János is csodálkozott, aztán kiderült, hogy akkor éppen a műszerével volt baj. Én teljesen simán, trafó nélkül, nagyon nagy hangerővel tudom hallgatni, igaz, érzékeny Altec-dobozokkal.

közellenség
Fórumlakó
Fórumlakó

Azt írtad hogy Mészáros János ezüst dróttal tekercselte át, de a bemásolt igazoláson a réz tekercselési opció van aláhúzva. A másik kérdés az, hogy a VH. féle számlán külön tételként szerepel a kimeneti feszültség 0,6 mV-ra növelése , a Mészáros féle igazoláson pedig 0,25 mV a mért feszültség.
Segítenél abban, hogy ezekben a kérdésekben tisztábban láthassunk ?

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

"With the Colibri digging the grooves, the various instruments... sound extremely realistic and each has its own character and acoustic, however busy the mix becomes. This allows you to follow each performer individually, to hear what the drummer, guitarist or pianist is doing in the midst of a dense piece of music and each reveals its character to the full. Such separation can reduce the coherence of music, but here the whole is greater than the sum of its parts. With a good recording those parts have more life than you'd imagine possible."
https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... ew.413077/

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

És még megvan.

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

Még megvan. Ne várjatok arra, hogy a feleségetek megveszi nektek Karácsonyra, ajándékozzátok meg magatokat a világ egyik legjobb hangszedőjével! :)

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

Each individual cartridge is hand-built to order by A.J. van den Hul himself and can be tailored according to the customer’s hi-fi system, musical preferences and other sonic tastes. What’s more, van den Hul offers a 200-hour service check-up free of charge to the original owner. Price is £7,450.
https://theaudiophileman.com/colibri-xg ... arius-van/

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

460.000 - karácsonyi árleszállítás! :)

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

Cikk az Absolute Soundból:
"The piano also had more harmonics coming off the strings and soundboard from hammer strikes. With this cartridge, there was a greater sense of emotion and tension in the performance."
https://www.theabsolutesound.com/articl ... adivarius/

azanyos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: azanyos »

Melyik az a hangszedő ami leváltotta? :-)
Townshend elit rock 2 excalibur merlin psu, Zaika mc 5 , Heed quasar 3, heed obelisk psu, Audion black shadow mki 1, Manger zerobox 109 IIe , Horváth Vilmos összekötők, 40 éves hangfalkábelek , Sound arts és Solidsteel állványok ,Ikea bambusz polcok.

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

Átvitel a Van den Hul oldaláról.
Csatolmányok
PH_C_XGWS_Van-den-Hul-Colibri-XGW-Signature-38.gif
PH_C_XGWS_Van-den-Hul-Colibri-XGW-Signature-38.gif (84.89 KiB) Megtekintve 3591 alkalommal

bandi100
Fórumlakó
Fórumlakó

A ház, a felfüggesztés és a mágnes eredeti, a tű az eredetivel azonos, ha jól tudom, erről MJ-t meg lehet kérdezni. A többi legalább olyan jó, mint az eredeti, s van, ami jobb: az ezüst tekercselés és a tekercselés módja. A perdöntő nyilván a hang, aminél nagyobb felbontásút nem hallottam. Megvan mindene, finomság, testesség, zeneiség, valódiság. Meg lehet hallgatni, ki lehet próbálni, hogy mit tud.

Lezárt

Vissza: “Hifi és házimozi tartozékok, kiegészítők”