Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vibavoice Gemini 500 és 1000

Táp és jel elosztók, tápok, táp és jel kondícionálók, dobozolt transzformátorok, távok, MM és MC hangszedők, hangkarok, adapterek, lemezmosók, demagnetizálók, kábelbejárató eszközök, bemérő mikrofonok
MrBig
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: MrBig »

Az 1000-es új gazdára talált ezért a téma zárható!
Mindenkinek köszönöm!

MrBig
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Egyelőre jég

MrBig
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Up!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sajnos nincs. Nem szeretném szétszedni egy kép kedvéértÜdv én 500 ast keresnék van esetleg még 1 darabod?

Batka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 202

Hozzászólás Szerző: Batka »

OK, persze, ez érthető! 
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m

MrBig
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sajnos nincs. Nem szeretném szétszedni egy kép kedvéért

Batka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 202

Hozzászólás Szerző: Batka »

Szép, elegáns! Belső kép nincs róla véletlenül?
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m

MrBig
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Egy pár kép a "Big Brother"-ről

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: audioline »

Írtam már Vibavoice-nak is a témával kapcsolatban.
Én úgy tapasztalom hogy nálam napi szinten kell utánaállítani. Kérdés hogy érdemes -e illetve mennyiben van ez a hangra hatással...

Érdemes. A cél mindig az 50-es közeli állapot. Úgy tűnik nálad átlagon felüli az áram ingadozás.
>
.

Máté84
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Máté84 »

Írtam már Vibavoice-nak is a témával kapcsolatban.
Én úgy tapasztalom hogy nálam napi szinten kell utánaállítani. Kérdés hogy érdemes -e illetve mennyiben van ez a hangra hatással...
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Lenne egy kérdésem a Vibavoice készülékekkel kapcsolatban (remélem nem gond hogy itt teszem fel), mivel láthatóan ezt a topikot sok hozzáértő olvassa.
Omega 500 készülékkel rendelkezem és azt vettem észre hogy a készüléken található mutató elég gyakran "elmászik" és a potméterekkel utána kell állítanom hogy a mutató minél alacsonyabb értéket vegyen fel. Általában valamivel az 50-es érték felé tudok menni de olyan is van hogy 70 alatti értéket a potméterek tekergetésével nem tudok elérni.
Az lenne a kérdésem hogy normális -e az elállítódás illetve van e értelme minden zenehallgatás előtt beállítgatni a készüléket úgy hogy a mutató minél alacsonyabb értéket vegyen fel? A másik dolog amit észrevettem hogy a készülékekben (főleg az erősítőben) lévő trafó a Vibavoice bekapcsolt állapotában valamivel jobban búg mint ha nincs bekapcsolva a készülék. Zenehallgatás közben ez abszolút nem zavaró, csak akkor veszi észre az ember ha közel hajol a készülékhez. Ez normális jelenség?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Szia!
Javaslom, keresd meg Pü-ben VibaVoice-t, minden kérdésedre választ fogsz kapni. E topikban is van kommentje, könnyen rátalász.
Nálam pont fordítva van a jelenség. Ha ki van kapcsolva a Gemini, akkor néha picit búg a végfok trafó, ha üzemel a jelkondi, akkor néma csendben vannak. A kijelző valóban el-el mászik, néha állítani kell a potikon a hálózat ingadozása következtében. Ez is mutatja, milyen tökéletlen a hálózat nyújtotta áramellátás.
.

Máté84
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Máté84 »

Lenne egy kérdésem a Vibavoice készülékekkel kapcsolatban (remélem nem gond hogy itt teszem fel), mivel láthatóan ezt a topikot sok hozzáértő olvassa.
Omega 500 készülékkel rendelkezem és azt vettem észre hogy a készüléken található mutató elég gyakran "elmászik" és a potméterekkel utána kell állítanom hogy a mutató minél alacsonyabb értéket vegyen fel. Általában valamivel az 50-es érték felé tudok menni de olyan is van hogy 70 alatti értéket a potméterek tekergetésével nem tudok elérni.
Az lenne a kérdésem hogy normális -e az elállítódás illetve van e értelme minden zenehallgatás előtt beállítgatni a készüléket úgy hogy a mutató minél alacsonyabb értéket vegyen fel? A másik dolog amit észrevettem hogy a készülékekben (főleg az erősítőben) lévő trafó a Vibavoice bekapcsolt állapotában valamivel jobban búg mint ha nincs bekapcsolva a készülék. Zenehallgatás közben ez abszolút nem zavaró, csak akkor veszi észre az ember ha közel hajol a készülékhez. Ez normális jelenség?
Előre is köszönöm a válaszokat!
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Maximális UP a készüléknek.
A héten Yami cd járatás közben egy szám erejéig kikapcsoltam az 1000-est. Aztán nagyon gyorsan vissza 

Aki anyagilag megengedheti magának, az vegye meg nyugodtan, minden elektromos hifi-kütyü megtáltosodik tőle. Hangban erősen érezhető tisztulás, pontosság, tér növekedés oldalra és hátra is - még jobb fajta passzív szűrőkhöz képest is jelentős minőségi különbség.

+1
.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Maximális UP a készüléknek.
A héten Yami cd járatás közben egy szám erejéig kikapcsoltam az 1000-est. Aztán nagyon gyorsan vissza 

Aki anyagilag megengedheti magának, az vegye meg nyugodtan, minden elektromos hifi-kütyü megtáltosodik tőle. Hangban erősen érezhető tisztulás, pontosság, tér növekedés oldalra és hátra is - még jobb fajta passzív szűrőkhöz képest is jelentős minőségi különbség.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

MrBig
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A VibaVoice Gemini 500 mátol egy kedves fórumtársnál szüri a tápot. Az 1000 továbbra is vihetö.
A vevö ma a fővárosbol érkezett és ketten görcső alá vetettük a kistestvért. Mindketten megàllapitottuk,hogy a készülék bekapcsolásával megnyílt a tér,sokkal zeneibb lett a hangzás,részletdúsabbá vált,"gömbölyübbé" , eltüntek a sziszegések,"csövesebb" lett a hangzás.
Hát röviden ennyi ...

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Jók a képek! A "big brother" portrénak is örülnénk.
.

MrBig
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pár saját kép a kissebb testvérről

MrBig
Újonc fórumos
Újonc fórumos

audioline
V.I.P.
V.I.P.

.

VibaVoice
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 50
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: VibaVoice »

Köszönjük az infót VibaVoice!
Nekem ,és gondolom több forumtársnak is lenne egy kérdésem. Mi a különmbség az Omega és a Gemini modellek között és a hangminöségben is van-e köztük differencia?
Elöre is köszönöm válaszát.

Tiszteletem!

Az Omega márkanév az Auditórium kft. "találmánya" volt, ezért kellett nevet és megjelenést váltani.
A Gemini család pár évvel később lett legyártva, ezért egy két "gyermekbetegség" orvosolva lett. 
Hangzásban árnyalatnyi különbség fedezhető fel a Gemini-k javára, de ez nem mindenkinek tűnik fel. 

VBVA

MrBig
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Köszönjük az infót VibaVoice!
Nekem ,és gondolom több forumtársnak is lenne egy kérdésem. Mi a különmbség az Omega és a Gemini modellek között és a hangminöségben is van-e köztük differencia?
Elöre is köszönöm válaszát.

VibaVoice
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Kapcsolat:

Tisztelt Szentgyörgyi úr!
Az említett 1000-es nem a most hirdetett készülék volt, viszont az biztosan nem 0.1 mp volt, hanem kattanás, piros lámpa, újra kattanás, és azt hiszem zöldre váltott, helyre állt. Ez kb. mimimum 1 de lehet, hogy 2mp isvolt, ami elég volt ahhoz, hogy a csövek egy pillanatra (egyértelműen) kihunyjanak, ami szerintem nagyon nem használ a végcsöveknek. Az erősítőm az előtt is, azóta is tökéletesen működik, de azért megtisztelő, és köszönöm a felajánlást!
Üdvözlettel: Virágh Attila

Az Omega, illetve Gemini hálózati stabilizátorok túl áram védelme nem az, ami a műszervilágítás színváltozásán tapasztalható. A túl áram védelem 0,1 másodperc alatt kapcsol át a szabályzott (stabilizált) hálózati feszültségről a nyers hálózati feszültségre. A pár másodperces feléledési idő alatt a műszer megvilágítás pirosra vált, ekkor a készülék kijáratán a nyers hálózati feszültség jelenik meg. A rákapcsolt készülékek tápellátása egy pillanatra sem szűnik meg. Az Omega vagy Gemini hálózati stabilizátorok kikapcsolt állapotban átengedik magukon a hálózati feszültséget, a rájuk csatlakoztatott készülékek működnek. A védelem aktiválására is ez történik. Az, hogy egy készüléknek mennyi az induló áramfelvétele, soha nincs feltüntetve. Egy 50W-os csöves végerősítő, mibe spórolásból nincs beépítve az indítási túl áram védelem, simán beindítja az Omega védelmét. És ez igaz temérdek kis fogyasztású készülékre is, miknek a bemenetén zavarszűrő induktivitás/kondenzátor dolgozik. Ki kell próbálni (óvatosan), hogy mekkorát szikrázik egy 100nF 630V-os kondenzátor, ha a 230V-os hálózati aljzatba dugják. És ez csak 100nF!!!!! 
Sajnos a tévhitek, a hozzá nem értők magyarázatai rengeteget rontanak egy egy készülék használhatóságán.
Feltöltenék egy rövid videót az Omega-500 kimenetéről készült oszcilloszkóp mérésről, de túl nagy méretű a file...

Üdv: VBVA

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

Tisztelt Gemini-1000 fehasználó!

Az Omega, illetve a Gemini hálózati stabilizátor is túl áram védelemmel van ellátva, minek a feléledési ideje kevesebb mint 0,1 másodperc (egytized másodperc).
Ennyi idő alatt nincs olyan elektroncső, minek a fűtése szemmel láthatóan "kialudna". Ha ilyen jelenség előfordul meg kell vizsgálni a jelenség okát. Egy ilyen vizsgálathoz a célműszerek rendelkezésemre állnak, esetleg érdemes lenne alkalmat keríteni egy vizsgálatra.

Sz. L. / VBV

Tisztelt Szentgyörgyi úr!
Az említett 1000-es nem a most hirdetett készülék volt, viszont az biztosan nem 0.1 mp volt, hanem kattanás, piros lámpa, újra kattanás, és azt hiszem zöldre váltott, helyre állt. Ez kb. mimimum 1 de lehet, hogy 2mp isvolt, ami elég volt ahhoz, hogy a csövek egy pillanatra (egyértelműen) kihunyjanak, ami szerintem nagyon nem használ a végcsöveknek. Az erősítőm az előtt is, azóta is tökéletesen működik, de azért megtisztelő, és köszönöm a felajánlást!
Üdvözlettel: Virágh Attila
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

VibaVoice
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Kapcsolat:

Annyival kiegészítem ezt, hogy az 1000-est amikor kipróbáltam, az 50w-os csöves mono egyik oldalát bekapcsoltam, azonnal "lecsapta" pirosra váltott, aztán rögtön vissza is kapcsolt, viszont ez azzal járt, hogy csövek kialudtak, aztán újra felizzottak. Aztán bekapcsoltam a baloldalt is, és újra ugyan ez, csak akkor már mind a két mono végfok a 16db csővel kialudt, és utána újra kigyulladt. Mondanom sem kell, hogy sokkot kaptam, ezek után már nem nagyon tudtam a hangra koncentrálni
Mindezt csak azért írom, hogy mindenképpen érdemes kipróbálni, nehogy meglepetés legyen, bár valószínűleg az erősítők 90%-ánál nincs ilyen nagy indulóáram felvétel probléma, bár nyilván amúgy is célszerű kipróbálni vétel előtt.

Tisztelt Gemini-1000 fehasználó!

Az Omega, illetve a Gemini hálózati stabilizátor is túl áram védelemmel van ellátva, minek a feléledési ideje kevesebb mint 0,1 másodperc (egytized másodperc).
Ennyi idő alatt nincs olyan elektroncső, minek a fűtése szemmel láthatóan "kialudna". Ha ilyen jelenség előfordul meg kell vizsgálni a jelenség okát. Egy ilyen vizsgálathoz a célműszerek rendelkezésemre állnak, esetleg érdemes lenne alkalmat keríteni egy vizsgálatra.

Sz. L. / VBV

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Nálam a Dune médialejátszónál is ezt csinálja.
Viszont én egyik Omegát sem szoktam kikapcsolni.

Én sem! Az erösítőimet is csak nagyon ritkán... A Dune-nél nem értem a jelenséget. Ott távval indítasz készenlétről, nem? Nálam is van D1 push-pull izmos táppal, ilyet nem tapasztaltam.
.

Lezárt

Vissza: “Hifi és házimozi tartozékok, kiegészítők”