Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Excalibur kábelek

Moderátor: excalibur38

Vendég

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Most van egy kis időm írni a kábelről, az új IC nagyon meggyőző!

Azt kell, hogy mondjam, hogy élvezet hallgatni vele a rendszert, részletes a zene és nem tolakodó! A magas és a közép természetes, a mély a helyén van. Van vége, nem buffan el!

Igazából rendszerben vásároltam, IC és hangfal egyben, így a kettő együttes hatása ez.

A orábbi kábel is szépen szól a rendszerrel, de az új (Upgrade) mégis tisztább hangzást ad!

Ha tetszik előbb utóbb úgy jársz, mint én, erősítő cserekor Arnold készített nekem egy tápkábelt is , majd egy rendszerfelszámolásból jumpereket is sikerült beszereznem.
Mondja valaki, hogy nincs szinergia a kábelek között

balu75
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: balu75 »

Most van egy kis időm írni a kábelről, az új IC nagyon meggyőző!

Azt kell, hogy mondjam, hogy élvezet hallgatni vele a rendszert, részletes a zene és nem tolakodó! A magas és a közép természetes, a mély a helyén van. Van vége, nem buffan el!

Igazából rendszerben vásároltam, IC és hangfal egyben, így a kettő együttes hatása ez.

A orábbi kábel is szépen szól a rendszerrel, de az új (Upgrade) mégis tisztább hangzást ad!

balu75
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: balu75 »

Még nem volt időm írni véleményt róla, mert annyira jó, hogy hallgatom folyamatosan

excalibur38
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 31

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: excalibur38 »

excalibur38
Fórumlakó
Fórumlakó

Excalibur kábelek

Szia,

engem is érdekelne 1 m Interconnect.

Mi lenne a dolognak a menete?

Köszi

Szia!

Po. ment!

mandras81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: mandras81 »

Szia,

engem is érdekelne 1 m Interconnect.

Mi lenne a dolognak a menete?

Köszi

excalibur38
Fórumlakó
Fórumlakó

Excalibur kábelek

Nagyon szépen köszönöm a jó kívánságokat!

Én is hasonló jókat kívánok mindenkinek!!!! karácsony 2 karácsony 2 karácsony 2 karácsony 2

Vendég

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

És minden leendő Excalibur tulajdonosnak is Békés Karácsonyt a lentielkn túl!

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 856

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Szia Arnold!

Békés Boldog Karácsonyt Kívánok !

Én is minden Excalibur tulajnak Boldog Karácsonyt kívánok.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

vm69
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: vm69 »

Szia Arnold!

Békés Boldog Karácsonyt Kívánok !

A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.

Daniel Nathan Leone

excalibur38
Fórumlakó
Fórumlakó

Excalibur kábelek

Sziasztok!

Pár napja tulajdonosa lettem 7db Excalibur IC kábelnek és úgy gondoltam írok pár szót a tapasztalataimról. Proci-végfok közé kötöttem be és azt kell mondjam nem bántam meg sőt.........Már az első perctől hallani lehetett a változást ami nagyon kellemes meglepetés volt. A kácsa silver sorozat kábeleit váltották és földbe döngölték őket.
Teljesen nyílt, nagyon részletes, ugyan akkor nem tolakodó, nem harsány, sokáig hallgatható, legyen az zene vagy film. A mélyekre tényleg várni kell, de pár nap után kezd ott is kinyílni és egyre jobb lesz.
A szerelés profi munka, tetszetős a kábel kinézetre is. Szerintem az áránál jóval magasabb kategóriát képvisel és mindenkinek ajánlom aki nem drágán szeretne jó kábelt venni. Úgy néz ki jövőre beruházok hf. kábelre is és úgy lesz teljes a rendszer.
Szép munka Excalibur köszönöm!! :smile53:

Én köszönöm! leborulok.gif

JOE77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15
Kapcsolat:

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: JOE77 »

Sziasztok!

Pár napja tulajdonosa lettem 7db Excalibur IC kábelnek és úgy gondoltam írok pár szót a tapasztalataimról. Proci-végfok közé kötöttem be és azt kell mondjam nem bántam meg sőt.........Már az első perctől hallani lehetett a változást ami nagyon kellemes meglepetés volt. A kácsa silver sorozat kábeleit váltották és földbe döngölték őket.
Teljesen nyílt, nagyon részletes, ugyan akkor nem tolakodó, nem harsány, sokáig hallgatható, legyen az zene vagy film. A mélyekre tényleg várni kell, de pár nap után kezd ott is kinyílni és egyre jobb lesz.
A szerelés profi munka, tetszetős a kábel kinézetre is. Szerintem az áránál jóval magasabb kategóriát képvisel és mindenkinek ajánlom aki nem drágán szeretne jó kábelt venni. Úgy néz ki jövőre beruházok hf. kábelre is és úgy lesz teljes a rendszer.

Nálam egy hangfalkábel landolt, ugyanezeket a jók at mondhatom el! Kell neki pár nap folyamatos járatás, hogy a mélyek elkezdjenek igazán élni. Szerintem legalább kétszer drágább kábelekkel is versenyképes!

zsozsó1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: zsozsó1 »

Sziasztok!

Epson TW-9300, Screenline Othello 110" motoros vászon, LG Oled65C9, IsoTek Aquarius, Anthem P5, Emotiva XMC-1, PMC Twenty 26i,PMC Twenty 22i , HTPC, Synology 1618

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Köszönöm a gyors választ.
Remélem nemsokára lesz időm megejteni a hallgatózást is.

Nem fogsz benne csalódni! Dinamikus, nem-sávhatárolt, és főleg élethű hangja van. Az IC-re pedig az egész talán még fokozottabban igaz. A végleges mélyek kicsit később, járatás során jönnek meg.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

schillerasz
Isten Hozott! :)
Értékelés: 6

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: schillerasz »

Köszönöm a gyors választ.
Remélem nemsokára lesz időm megejteni a hallgatózást is.

excalibur38
Fórumlakó
Fórumlakó

Excalibur kábelek

Tisztelt Excalibur!
Kezdő vagyok a téren, de olvasgatva a kábelekről a nagy tisztaságú (OFC?)réz és a teflon szigetelést kezdem érteni, az UPOCC még inkább, hisz itt a kristályszerkezet nem zavarhat, merthogy nincs, ha jól értem (vagyis 1 kristály az egész)
A litze kábelt ismerősöm is dicséri, de a skin efektust nem mindenki tartja jónak:

Mondjuk ennek, és főleg az idézett szöveg előtti résznek, jó ha a felét értem.
Meg tudnád nekem ezt magyarázni, vagy egyszerűen csak meg kell hallgatni?
Előre is köszönöm
Szilárd

Kedves Szilárd!

A dolognak ezen része kőkemény fizika....
Alap esetben valóban így működik a dolog ahogy leírtad, de a dolog nem ilyen egyszerű.
A tömör vezetőnek meg vannak az előnyei, viszont több hátránya is van.
A több eres vezető megfelelő anyag használata mellett hozza azokat az előnyöket amit a tömör.
Véleményem szerint nem érdemes, szabad bele menni ilyen mélységben ezekbe a dolgokba.
Pl. a litzénél el lehet kerülni a skin hatást...ennyit az elméletről.

Mint te is írtad meg kell hallgatni és el tudod dönteni , hogy amit hallasz az tetszik avagy sem.
Közhely, de igaz, hogy az emberi fül a legérzékenyebb "műszer".

schillerasz
Értékelés: 6

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: schillerasz »

Tisztelt Excalibur!
Kezdő vagyok a téren, de olvasgatva a kábelekről a nagy tisztaságú (OFC?)réz és a teflon szigetelést kezdem érteni, az UPOCC még inkább, hisz itt a kristályszerkezet nem zavarhat, merthogy nincs, ha jól értem (vagyis 1 kristály az egész)
A litze kábelt ismerősöm is dicséri, de a skin efektust nem mindenki tartja jónak:
" A meghallgatások azt igazolták, hogy az egy vezetőből álló vezetékek minden esetben jobban szerepelnek, a több vezetőt tartalmazó (sok eres) vezetékekkel szemben (jel, vagy váltakozó áramú szempontból). Ennek magyarázata egyszerű, hiszen a sok vezetőn haladó áram nem csak a saját vezetőjében okoz változást hanem nyilván valóan hatással lesz a mellette haladó vezető(k)re is, ahol torzítja az elketronok útját, örvény áramokat és más nem kívánt csapdákat okozva. Ahhoz, hogy ki tudjuk használni, a sok vezető ér adta párhuzamos kapcsolásból adódó, előnyőket (lásd. ellenállás rész) a vezetőket egymástól is el kell távolítani, és mágnesesen is szigetelni kell egymástól. Természetesen a probléma ennél komplexebb, hiszen az örvény áramok, és a mágneses gócok, nem csak az ellenállást változtatják meg, hanem a vezető átlagos jelterjedési sebességére is hatással vannak (átlagos esetben réz vezetőben 200m/μs), még pedig frekvencia függően. Egyszerűbben fogalmazva, nem elég, hogy a nagyobb frekvenciás jel, az alacsonyabbhoz képest más ellenálláson halad át, hanem a jel terjedési sebességének megváltozása miatt fázisban sem lesz a korábbi, vagyis nem lesz a vezető végén egyszerre, a különböző frekvenciájú komponensek." (elektroncso.hu)
Mondjuk ennek, és főleg az idézett szöveg előtti résznek, jó ha a felét értem.
Meg tudnád nekem ezt magyarázni, vagy egyszerűen csak meg kell hallgatni?
Előre is köszönöm
Szilárd

excalibur38
Fórumlakó
Fórumlakó

Excalibur kábelek

PÜ ment!

Re!

zsozsó1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: zsozsó1 »

PÜ ment!
Epson TW-9300, Screenline Othello 110" motoros vászon, LG Oled65C9, IsoTek Aquarius, Anthem P5, Emotiva XMC-1, PMC Twenty 26i,PMC Twenty 22i , HTPC, Synology 1618

excalibur38
Fórumlakó
Fórumlakó

Excalibur kábelek

Szia.1,5m tápkábelre lenne szükségem ha megoldható.köszi

Pü.ment!

laler69
Értékelés: -15

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: laler69 »

Szia.1,5m tápkábelre lenne szükségem ha megoldható.köszi

excalibur38
Fórumlakó
Fórumlakó

Excalibur kábelek

Ez egy teljesen új fejlesztés, vagy az egyel régebbi feketét fejlesztetted tovább?

Gyakorlatilag a régebbi tovább fejlesztése.

robi0604
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: robi0604 »

A mostani kábeleknél elég nagy arányú változás.
hallható az a pár év fejlesztés benne.

Ez egy teljesen új fejlesztés, vagy az egyel régebbi feketét fejlesztetted tovább?

excalibur38
Fórumlakó
Fórumlakó

Excalibur kábelek

Akkor lassan elgondolkozok a cserén...

A régebbi fehér kígyóbőrös és az új előtti fekete kígyóbőrös között is, ha jól emlékszem ilyen irányú volt a különbség.

A mostani kábeleknél elég nagy arányú változás.
hallható az a pár év fejlesztés benne.

robi0604
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Excalibur kábelek

Hozzászólás Szerző: robi0604 »

Akkor lassan elgondolkozok a cserén...

A régebbi fehér kígyóbőrös és az új előtti fekete kígyóbőrös között is, ha jól emlékszem ilyen irányú volt a különbség.

Lezárt

Vissza: “Excalibur kábelek”